Allah eşime sabır versin

Hayır abartmıyorsunuz. O kadar insanın öldüğü ciddi bir durum var ve siz de olması gerektiği gibi önleminizi alıyorsunuz üstelik eşiniz riskli grupta neden abartasiniz? İnsanların ne düşündüğü eşinizin ve sizin sağlığınızdan önemli değil. Normal zamanda baskıcı biri misiniz bilmiyorum ama sadece bu konu için böyle yorum yapmışlarsa bu her türlü onların ayıbı. Ortam normale dönmeden misafir kabul edemiyoruz lütfen kusura bakmayın, eşimi riske atamam deyin.

Eşinizde sizin gibi kendini düşünebiliyordur diye düşünüyorum. Kendini düşünmezmiş gibi sürekli eşi tarafından dikkat edilip uyarılması çevrede rahatsızlık yaratmış olabilir. Benim eşimde benden daha dikkatliydi sürecin başından beri. Ben yürümek açık havaya çıkmak istediğimde bile 2 kez düşünürdü, bu insanı yoruyor. Kendine dikkat ederek yaşamayı öğreniyorsun çünkü. Eşiniz hastalığı sebebiyle çok dikkat edilmesi gereken noktada evet ama siz insanların içinde uyarmayın bırakın eşiniz uyarsın.

Eşiniz bu durumdan sıkıldığı için söylemiş olabilir mi ?
valla ben size hak verdim.
Eşiniz hasta imiş kim ne derse desin tınlamaz he he der geçerdim. .

Sallamayın milleti. Milletin işi boş boş konuşmak. Virüs gelse başı ağrıyacak olan sizsiniz millet değil sonuçta

evet sitem eder gibi söyledi maalesef. Tartışıyorduk. Tüp bitmişti, sudurmada yedek tüp duruyor alışveriş yeni gelmişti ve poşetler sundurmadaydı ben de tüpe yol açmak için poşetleri kenara çekip tüpü eşim için kapıya yaklaştırdım. Eşim niyetimi anlamadı tüpü kaldırdım diye bana kızdı elimden almaya kalkarken de marketten yeni gelen poşetlere sürtündü. Ben de "dikkat et poşetlere değiyorsun" deyiverdim. İşte öyle yani adam haklı ama...
Genel olarak haklısınız
Özellikle eşinizin hastalığı olduğu için tabi ki dikkatli olmanız en doğrusu
Ama poşete değdin diye uyaracak dereceye geldiyseniz biraz alarm zilleri çalıyor bence
Poşete bacağı değdi diye kimse korona olmamıştır şimdiye kadar
Komple tüm önlemleri bırakmayın tabi ki ama biraz gevşetseniz iyi olur bence
Zaten anladığım kadarıyla yolumuz uzun
Yakında bitmeyecem bu pandemi

Siz en doğrusunu yapıyprsunuz. Eşiniz nankör kusura bakmayın. Onun için bu kadar zahmete giriyorsunuz sonuçta.

Şu dikkat etmeyenler bi elense de hepimiz rahat etsek valla ya. Sinir oluyorum bari bizim tedbirlerimize karışmasalar..

Eşiniz cevabını verememiş mi? Bence allah size sabır versin eşinize değil. Hem hasta adam bakıp, dikkat edip hem de laf yemek...

Çevremde ne kadar çok dikkat eden,kimseyle görüşmeyen ,çift maske takan varsa korona oldu.Tabii hiç dikkat etmeyip de yakalanan kişi sayısı da çok fazla.Özetle elbette maskeye mesafeye dikkat edeceğiz ancak çok aşırı ailenizi sıkmayın.Bu süreç bir yılda olup bitecek gibi durmuyor.5 yıl salgın hastalıkla yaşayacağımızı öngören çalışmalar var.Yani önemli olan psikolojimizi bozmamak.Allah hepimizin yardımcısı olsun siz de çok aşırı eşimizi bunaltmayın derim.
Benim çevremde de ne kadar dikkat etmeyen varsa korona oldu. Hala koloni gibi yaşayıp gezmelerinden taviz vermiyolar. Dikkat edenlere bişey olmadı. Ben ve eşim. Yasaklara uyduk, maske çıkarmadık, gezmelere gitmedik alışveriş vs zorunlu durumlarda çıktık.

Eşime de iş arkadaşları sizin dediğinizi demişler. En çok dikkat edenlere bulaşıyo diye. O kadar saçma düşünce ki iş ortamında maske takmayan bu hanım da önceden geçirmiş. Eşim geçirmedi, haliyle dikkat ediyor mesafe ve maskeye, babamız kalp hastası. Ama bu insanlar hala aman yeaaa dikkat edince daha çok bulaşıyo masallarında

Benim çevremde de ne kadar dikkat etmeyen varsa korona oldu. Hala koloni gibi yaşayıp gezmelerinden taviz vermiyolar. Dikkat edenlere bişey olmadı. Ben ve eşim. Yasaklara uyduk, maske çıkarmadık, gezmelere gitmedik alışveriş vs zorunlu durumlarda çıktık.

Eşime de iş arkadaşları sizin dediğinizi demişler. En çok dikkat edenlere bulaşıyo diye. O kadar saçma düşünce ki iş ortamında maske takmayan bu hanım da önceden geçirmiş. Eşim geçirmedi, haliyle dikkat ediyor mesafe ve maskeye, babamız kalp hastası. Ama bu insanlar hala aman yeaaa dikkat edince daha çok bulaşıyo masallarında
Buna ben de katılıyorum
Biz de dikkatli davranıyoruz ve henüz çok şükür olmadık
Dikkat edene korona bulaşmıyor yani
O bilgi yanlış

Dikkat etmeyip sürekli gezen kim varsa da sonunda korona oldu

Bugün eşim ağzından kaçırdı herkes ona “Allah sana sabır versin” demiş benimle ilgili. Kabul ben bu pandemi döneminde eşime çok çektirdim ve Allah ona sabır versin gerçekten ama bir başkasının bunu demesi çok ağrıma gitti.
Eşim Koah ve yüksek tansiyon hastası Ben corona ona bulaşırsa diye çok korktuğum için 10,5 aydır izole halde yaşıyoruz. Kimselerle görüşmüyoruz. Sanal market kullanıyoruz, gelen ürünleri 2 saat bekletip sonra dezenfekte ederek alıyorum içeriye. Çok abartığımın farkındayım ama içim öyle rahat ediyor.
Geçen gün bir hastane randevumuz vardı. Ben haliyle tedirgindim. Sonuçları beklerken bir arkadaşın dükkanına gittik. Allah var, arkadaş benim korkumu bildiği için maskesini hiç indirmedi. Ancak yan dükkanda damadı ve arkadaşları var, sürekli bizim bulunduğumuz dükkana girip çıkıp kahve içiyorlardı. Ne maske takıyorlar ne de soysal mesafeyi takıyorlar. Ben de tedirgin oldum maske taksınlar dedim. 9 kişi daracık dükkana dalıyorlar, maskesiz dibimize kadar girip ağızlarından tükürük saça saça konuşuyorlar, maske taksınlar dedim diye Allah eşime sabır versinmiş. Eşim benim yüzümden tansiyon hastası olmuş. Hadi onlar gibi sorumsuz insanların dediklerini takmıyorum kafaya ama eşimin arkadaşının böyle demesine çok içerledim. Bu arkadaş da sürekli bizim eve gelmek istiyor, “Siz beni sokmazsınız eve” diye de dalga geçip duruyordu. 2 saatlik mesafe var aramızda, şimdi hastane yüzünden evden çıktık, dükkâna gittik diye “haftaya geleceğim size” diyor. Ama ben bu lafına çok içerledim, ona karşı bundan sonra nasıl tutum takınacağımı da bilemedim. Ben mi abartıyorum? Haksız mıyım? Gerçekten çok asabım bozuldu.
Pardon da napcaktiniz bi dükkanda bi evde vik vik gezcek miydiniz? Sinir oluyorum şöyle rahat insanlara..
Tabi ki normal olan sizsiniz abartı bisey goremedim su dönem hepimiz ayniyiz. Bahsettiginiz gibi sürekli evimize gelmek isteyen sürekli gezen insanlar da var cevremizde. Reddedin uyarin iyi yapiyosunuz. Biz bosuna evde pinekliyoruz kimseyle gorusmuyoruz bi biz salagiz en akıllı onlar..

Allah size sabır versin bunca cahil bilincsiz insanin icinde yasadiginiz icin.

Siz en doğrusunu yapıyprsunuz. Eşiniz nankör kusura bakmayın. Onun için bu kadar zahmete giriyorsunuz sonuçta.

Şu dikkat etmeyenler bi elense de hepimiz rahat etsek valla ya. Sinir oluyorum bari bizim tedbirlerimize karışmasalar..

Eşiniz cevabını verememiş mi? Bence allah size sabır versin eşinize değil. Hem hasta adam bakıp, dikkat edip hem de laf yemek...
Ahh keske elenseler de rahat etsek.. nerdeee.. yan apartmanda çıktı diyip gozumun icine baka baka hala evime gelmeye calisan insanlar var cevremde.
Bide sonra biz suclu oluruz abartiyo oluruz.

Eşiniz için çok riskli bu hastalık. Siz haklısınız. Peki eşiniz bunaldığını söylüyor mu?
Bir aile dostumuz da astım hastasıydı. Kimseye gelip gitmezdi. Gerizekalı bir komşusu bu Böyle olmaz yeeeaaa diye korona olduğunu gizleyip kapıdan içeri pat diye girmiş oturmuş evlerine. Şimdi o yakınımız korona nedeniyle mezarda, o adam da mahkemelik. Beter olsun böyleleri. Resmen katil oldu.

Bugün eşim ağzından kaçırdı herkes ona “Allah sana sabır versin” demiş benimle ilgili. Kabul ben bu pandemi döneminde eşime çok çektirdim ve Allah ona sabır versin gerçekten ama bir başkasının bunu demesi çok ağrıma gitti.
Eşim Koah ve yüksek tansiyon hastası Ben corona ona bulaşırsa diye çok korktuğum için 10,5 aydır izole halde yaşıyoruz. Kimselerle görüşmüyoruz. Sanal market kullanıyoruz, gelen ürünleri 2 saat bekletip sonra dezenfekte ederek alıyorum içeriye. Çok abartığımın farkındayım ama içim öyle rahat ediyor.
Geçen gün bir hastane randevumuz vardı. Ben haliyle tedirgindim. Sonuçları beklerken bir arkadaşın dükkanına gittik. Allah var, arkadaş benim korkumu bildiği için maskesini hiç indirmedi. Ancak yan dükkanda damadı ve arkadaşları var, sürekli bizim bulunduğumuz dükkana girip çıkıp kahve içiyorlardı. Ne maske takıyorlar ne de soysal mesafeyi takıyorlar. Ben de tedirgin oldum maske taksınlar dedim. 9 kişi daracık dükkana dalıyorlar, maskesiz dibimize kadar girip ağızlarından tükürük saça saça konuşuyorlar, maske taksınlar dedim diye Allah eşime sabır versinmiş. Eşim benim yüzümden tansiyon hastası olmuş. Hadi onlar gibi sorumsuz insanların dediklerini takmıyorum kafaya ama eşimin arkadaşının böyle demesine çok içerledim. Bu arkadaş da sürekli bizim eve gelmek istiyor, “Siz beni sokmazsınız eve” diye de dalga geçip duruyordu. 2 saatlik mesafe var aramızda, şimdi hastane yüzünden evden çıktık, dükkâna gittik diye “haftaya geleceğim size” diyor. Ama ben bu lafına çok içerledim, ona karşı bundan sonra nasıl tutum takınacağımı da bilemedim. Ben mi abartıyorum? Haksız mıyım? Gerçekten çok asabım bozuldu.
Tabi ki de eşinizi düşüneceksinizz gayet haklı davranışlar bunlar. Arkadaşı biraz bozulmuş yaptıklarınıza dediklerinize çamur atmış size boşverin dünyanın en iyi eşide olsanız erkekler arasında bu muhabbetler döner zaten, eşin seni ne kadar önemsiyo demezler çünkü serbest serbest takılmalarının önünde bi engelsiniz ki böyle bi süreçte onlara engel olmanız lazımm 🙏

gülcüğüm şimdi seni, güzel fotolarını, kedin Gözde ve Helva yı corona topiğinden tanıyoruz

olayda adamlara maske taksalar vs demeni de anlarım ama hassasiyetin had safhada

tüm bu süreçten eşin de bunalmıştır cidden

zira o poşet vs hususunda fazla dikkatlisin, hatta öbür topikte de yazdık azıcık ileri boyutta

mesela Gözde kaybolduğunda geldi ve eve aldım dedim, hatta biraz korktun vs ama yine de aldın eve

kedi bu yani ister istemez her yere değdi

ama poşete yanlışlıkla deyince "aman bir şey olmaz" demiyorsun zira kodlanmış bir yaşantın var

yani tek hassasiyetinin corona olmadığını düşünüyorum ben

boş ver sen "el ne dedi"yi de özellikle corona bitince eşine biraz kulak ver

bu arada virüs artıyor, risk artıyor ama hayat da akıyor

Abartmiyorsunuz, diger insanlar dikkat etmedigi icin bu haldeyiz.

Buna ben de katılıyorum
Biz de dikkatli davranıyoruz ve henüz çok şükür olmadık
Dikkat edene korona bulaşmıyor yani
O bilgi yanlış

Dikkat etmeyip sürekli gezen kim varsa da sonunda korona oldu
Katiliyorum benim cevremde surekli gezip corona olmayan sadece 1 kisi kaldi, onun da bagisikligi ya cok cok guclu ya da dogaustu birseyler var.

Ben de size katılıyorum, dikkat eden birine bulaşınca daha çok konuşuluyor, yoksa dikkat etmeyenlere daha çok bulaşıyor bence. Görümcem hiç dikkat etmiyor ve geçirdi. Benim göğüs hastalıkları uzmanı bir arkadaşım var hergün covid hastaları ile birebir ilgileniyor, onlarla iç içe ama bulaşmadı, antikor testide 0 çıktı. Demek ki gereken önlemler alınınca bulaşmıyor. Ben dikkat ediyorum ama bazen ölçüyü kaçırdığım oluyor tabi ki örneğin bacağı poşet değdi diye de bulaşmaz tabi ki. Başlarda daha kötüydüm ama yine de arada sırada saçmalarken yakalıyorum kendimi, daha rahat olmalıyım.

Olması gereken tedbirleri uygulayarak sorunlu olmazsiniz sizin icin sorunlu algisi olusturanlarda sorun var. Cehalet var.

Esinizle basbasa konusun kirildiginiz noktayi bu tedbirlere ne icin aldiginizi onu dusundugunuzu kafasina girene kadar tekrarlayin. Memnun olacagina daha fazla nankorluk etmez boylelikle.

Ayrica benimde evime bu donemde kimse giremez kimse yanima 1 metreden fazla yaklasamaz kalabalik yere asla girmem bu durumda bana isterse psikopat desinler o kisiler covid oldugunda nanik ceker gulerim.

Öncelikle tabii ki haklısınız ve dikkat edenler olarak etmeyenler tarafından böyle linçlenmeye hoşgeldiniz. Pandemi başından beri biliyorum sizi, iş güç durumlarımız olmasa ben de sizin gibi yaşamayı izole çok isterdim. En başında bile bizler kadar korkmayan, aman canım ne olacak diyenler vardı onlar şuan iyice saldılar bıraktılar her şeyi. Hem de insanlar süreç uzadıkça da kanıksadılar bu durumu. Siz ilk kez sosyal ortamla karıştığınız için bu tepkiyle ilk kez karşılaşmanız normal. Maalesef ben de abartma yaa, böyle ne kadar sürecek tepkileri çokça alıyordum. Korona olduk insanlar önce bu tutumum yüzünden inanmadı sen bu kadar önlemle nasıl olacaksın diye. Ama eşimin resmi dairelere çok sık girip çıkıyor olması sebebiyle olduk ve benim ailelerimizle bile yakın temasta bulunmama gayretim sayesinde 1 kişiye bile bulaştırmadık. Antikorum pozitif olmasına rağmen hala misafircilik oynamadığım için zaman zaman lincleniyor olsam da umrumdışı. Sanırım ben de linçlenmeyi kanıksadım. 🤗

evet sitem eder gibi söyledi maalesef. Tartışıyorduk. Tüp bitmişti, sudurmada yedek tüp duruyor alışveriş yeni gelmişti ve poşetler sundurmadaydı ben de tüpe yol açmak için poşetleri kenara çekip tüpü eşim için kapıya yaklaştırdım. Eşim niyetimi anlamadı tüpü kaldırdım diye bana kızdı elimden almaya kalkarken de marketten yeni gelen poşetlere sürtündü. Ben de "dikkat et poşetlere değiyorsun" deyiverdim. İşte öyle yani adam haklı ama...
Adama kizacaginiza esinize kizin bence.hadi o boyle soyledi esiniz neden gelip size anlatiyor oda ayni seyi dusunuyor olmasin.ben olsam senin icin bu kadar onlem aliyorum ben mi kotu oluyorum derdim.sizde dikkat etmeyin esiniz hastalaninca kendisi dusunsun

Back
X