Allah ım ahımı bırakmasın:(

Nisanı da düğünüde eskiden oğlan evi yapardı.şimdi hersey değisti düğünde nissanda kınada evde esyada bi çok şeyi kız yapıo... kız verioz alın ustünede bunu verioz gibi.. bi de oğlan tarafi bi şey yapmadığı gibi burun kıvırıo...
Bendede öyle oldu anlatsam sasarsın. Ayıp ayıp dediler burnumdan geldi anası babası istdiği gibicoldu hersey gelnlk bile... kızlarıda straplez giydi ... söz de düğünde dört dörtlk... anlata anlata bitiremedi kv.. şunu da yaptılar bunu da yaptılar die.
Bana da bi yıllanmış kıllı battanie 2nevresim verdi..daha bi tane vercektim die içlendi... fırsat bulup birtane istedi lok dememe rağmen oğlu çıkardı verdi. Giderken kıytırık mallarını iade etcemm...
Hoşuna gitmeyeni bana kakalamaya çalışıo gicikcoluom.
Bi bohca getirmişti gülermisin ağlarmısın bu kadarmı kıytırık olur evdeki kalmisları kumaş lif yemeni 2havlu iç çamasırı...
Millete gözter ha dedi gitti... bakanlar yüzüme çarptı bu mu layk die...
Helal etmyorm bende...ahım var

Ben anladım ki istediği nişan kayınpederinin tarla işleri nedeniyle yapılmadı.
Kız tarafı yapar zaten belirttiği için..

Ben anlatamadim sanirim nisani ben yapcaktim zaten yapmak istedigimde yine gecen sene kasim ayiydi kayinpederim bana isler çok deyip daha ileriki bi zamana atmak istedi bende zaten soz yapilali bir buck sene oldu daha ne kadar beklicegimizi sordum yapamam bu ara nisan dedi yani öyle bi etkinlik olamaz dedi dejavu yalan yere konu acicak değilim buraya benim takilardan bilezikler hariç herşeyi aldilar ve borç olmadigi halde eeşimin düşüncesini soranlar o da onlar eyvallah ediyor ben tenezzül edip istemem diyor

Huzunguz biz özel konusalim bence dejavu yazikmis o gorumceye öyle mi benim kina gecemde bindalli giymeye kalktilar ben soz bohcama konulan hediyeleri bile sonradan gördüm onlar seçmişler ssandigindan iç camasirina onlar giyecek gibi

iyi de kuzum sen niye kayınpederine soruyorsun annen baban konuşup ısrarcı olsalardı problem olmazdı.
takıları burada dert edeceğine de git eşine söyle.

Sizde suç kusura bakmayın beddua etmeye hiç hakkınız yok.nisani yapsaydiniz esiniz zaten gelmek zorunda aileden gelmek istemeyen gelmesin çokmu dert olurdu sanki.ben yapıyorum derdiniz bitti.gelmeyenin ayıbı. Altınları da vermeseydiniz,verdiysenizde şimdi konuşmaya hakkınız yok kendi isteginizle verdiniz.doverekmi aldılar ?yani kısaca fesatlik yapmayin

düğünü kim yaptı,aile yapmışsa durumu sıkışıksa alabilir
he durumu iyidir ihtiyacı yoktur,o zaman almasına gerek yok
zaten en iyisi şu ailelerden bi beklenti olmayacak,adam kendi yapacak düğünü
gerekse borç harç,ailede karışmaz,altınlarıda alamaz

İki kişi karar verir uygun bir zamanda yapılır nişan. Nişanı kız tarafı yapar ee? Tabii kendi kızlarına yapacaklar. Sizin aileniz de size yapacaktı. Kayınpeder kalkıp büyük nişan olmasın küçük nişan olsun mu dedi? Yoo. Çok saçma sapan kendi canınızı sıkmışsınız. Altınları verip sonra da vah altınlarım gitti demek de cabası. Vermeyin yahu o kadar kıymetliyse şu altınlar. Sonradan da ağlamayın. İnsanlara beddua etmeye ne gerek var doğru düzgün bilmiyorsunuz bile nasıl olduğunu. Belki söyledikleri gibi? Bırakın şunları ilişkinize bakın, mutlu olmaya bakın.

Biz senin gorumcen yada kp degiliz uslubuna dikkat et oyle tehdit vari gel ozelde konusalim dersen kiblenirsin duzgun bir sekilde derdini anlat insanlar yorum yapsin burasi carsi pazar degil

Sanırım kp tarlalarla uğraşıyor... Bizim hafta sonları gittimiz bir bahçemiz geçen sene çokdu tarlada ürünler bu sene yok... Doğrudur geçen sene yoğundur... Bu tarla bahçe işleri seneden seneye fark ediyor... Biz sadece hafta sonları küçük bir bahçemiz oldugu halde annem ile babamın tüm hafta sonları gidiyor.... Yogun olamazlar mı gerçekden...
Bir kere nişan oldu bide büyük nişan mı olacak orasını anlamadım ... Eğer kastınız kalabalık bir nişan daha yapılsınsa burada siz haksızsınız... Millet yapıyor diye beddua etmeye hakkınız yok.. Nişan masrafları size aitse kendi aranızda yapsaydınız çok hevesliyseniz gelen gelirdi... Yaşanmış bitmiş bir olay için daha ne hala kini güdüyorsunuz ki...
Altınlarınızın hepsinide almamışlar.Bilezik ve takıları bırakıp düğünde hediye gelen çeyrekleri almışlar anladığım kadarıyla bunda anormal birşey yok genelde onlar borçları dagıtmak için bozdurulur... Adam borç yaptıysa elbet de alacak koluna taktıklarını geri almamışlar sonuçda...
Hava kötü gitse yağmur yagdı nişan kötü gitti diye sevinecekmiydiniz? Kızına nişan yaptı diye ah ediyorsanız ben sizin kalbinizden şüphe ederim... Bunda ne ah edilecek birşey var nede sebep aranacak birşey....

Ben zaten abartılı nisanlara karşıyım ne gerek var düğün yeterince abartılı bir olay zaten.gecmis gitmiş boşverin.altinlar da genelde gidiyor zaten bilezikleriniz sizdeymis uzatmayin bence.

Biz senin gorumcen yada kp degiliz uslubuna dikkat et oyle tehdit vari gel ozelde konusalim dersen kiblenirsin duzgun bir sekilde derdini anlat insanlar yorum yapsin burasi carsi pazar degil

özel konuşalım derken ,huzungözle aynı dertten müzdarip olduğu ve dertleşmek istediği için öyle yazmış.

Takı meselesinden midem bulanıyor.İnsanlar şu oğlan evlensede gelinin takılarını alsam diye hesaplar yapıyorlar.
Gelinleride anlamıyorum neden takılarilk geceden damadın anasına gidiyor.Takıların kolunda evime gidecek demiyorlar. Ben ciddi kavga cikarirdim herhalde.Durumları yoksa yaklaşımlar istemem ama benim tanklarında evime kolunda gelsin isterim.buyuk sozume tövbe ,allah herkese istediği gibi versin.
Gelin altinlarida yiyenler allahtan bulsun.

Nişan yapılana kadar bekleseydin evlenmeseydin keşke kayın baban suçlu olabilir ama görümcenin suçu ne havalar kötü olsun diye dua ediyorsun.

Ailem isi bozmaya kadar gitti israrci oldu ama benim yuzumdenn çok seviyorum diye boyun eğriler takilar gitti artik sorun eetmiyorum sadece zoruma yalan soleyip paranin üstüne konup kizlarina harcamalri kayinvalidem bugün şöyle yapiyoruz boyle yapiyoruz pembe. Tuvalet giycek deyince koptum benim hayalime engel oldular nisan yapilsin diye 1.5 yol bekledim sözlü ha tarla ha hayvan sora gelmedi gorumcemin sucu yok size gore herkes yasadigini bilir benim düğümden 20 gün öncebi gorumcem ssünnet yapti bu nisani olan da araya söz cikardi ben az bile ah ediyorum

Aynen arkadasin dediği gibi dertleşme anlamında dedim

Cok yanlissin
1-gencecik sucu olmayan bir kizi beddua ediyorsun o beddua sana doner
2-nisan kiz tarafina ait sende tutsaydin salon alsaydin bir tuvalet kim ne diycekti ister gelirler ister gelmezler neden vazgectin hayalinden kp isi tarlasi olmasi senin salon tutmana tuvalet giymene engel olamazdi ki
3- butun esyalarinizi onlar aldiysa altinlari almalari normal degil mi esin neden borcunuz yok altinlari alamazsiniz diyemedi
4-gozunle gormedigin birseye varsayimla benim altinlarimla gorumceme nisan yapiyorlar dersen gunahina girersin
5-kiskanmak yerine mutlu ol onlarda mutlu olsun hayatta fesat ve haset insanlar kendi kendini yer huzur bulamaz.

Sizin düğün masraflarini kim karşıladı ? Eşiniz mi kayınpederiniz mi ? Eger kayinpederiniz karsilamissa, size yaptığı masraf ve borçları ödemek için almış olabilir.....

Nisan mevzusuna gelince de umursamiyorum ben...Belki de ben öyle biriyimdir....Düğün yapılmış ya, Nişan olsa nolur,nişan olmasa nolur...Nisan olsa da evlendiniz, olmasa da evlendiniz ...Tıpkı Üniversitedeki mezuniyet törenine veya balosuna katılmak gibi bence, baloya katılan da mezun oldu katılmayan da....Yani hepsi geçti, hepsi unutuldu....Nişanı olanların başı göğe mi erdi...Ama bence siz Nisan dan cok takı işine bozulmussunuz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…