Allah ım ahımı bırakmasın:(

Sizde diretseydiniz yada yapsaydiniz, gelen gelir gelmeyen gelmezdi... Görümceniz daha disliymus demek ki... Bu arada evet kiza farkli geline farkli oluyor... Ama kalkip hava bozuk olsun falan dualari yanlis, görümcenin sucu ney?... Kimsenin ahi kimsede kalmaz allaha havale edin...

Takıları vermemeliydiniz.
Ayrıca ailen bastırabilirdi zamanında biz kızımıza nişan yapacağız diye.
Neden tek tarafın sözüne bu kadar baktınız?

Takıldığın bu son yazdgın şey özellikle cankm öyle ugak tefekki.sana kızamıyorum.çünkü aynu şeyleri bende yaşadım kendi içimde hırslanıp büyüttüm hep bi kıyas halinde.ama şimdi gülüyorum çok komikmiş,yani bu anlattıkların ammann diyip geçebilcegin şeyler.sana bir tavsiye böyle hırs içinde takılıp takılıp sadece kendini üzersin.

E şimdi ah edeceğinize o zaman gerekeni yapsaydınız ya. Bu evlilik aşamasında insanlar neden bu kadar çok taviz veriyolar anlamıyorum. Evleneyim de nasıl olursa olsun diye mi düsünüyosunuz? Karşı tarafa bi yük bindirmediginiz, onları zor durumda bırakmadıgınız sürece istediginizi yapmaktan özgürsünüz.
Siz altınlarınızdan ve nişanınızdan vazgeçtiyseniz görümceniz ne yapsın ki? Kendi hakkınızı başında savunmalıydınız.

Siz gelinlermi cok iyisiniz , yoksa bizmi kotuyuz...
Altinlarini alirken susup baktinmi , ister kredi ceksinler , ister icra kapilarinda olsun..
Kimseye vermezdim takilarimi..

Geçmişe bu kadar takılı kalırsanız kendinizi mutsuz edersiniz. Olan olmuş artık, o zaman sesinizi çıkarmadınız ya da çıkardınız ama dikkate alınmadı ama bugün artık bunları aşmanız lazım. Bir de size alınan/yapılanları başkalarına alınanlarla yapılanlarla kıyaslarsanız kendi değerinizi düşürmüş olursunuz, olgun davranın, siz kendi hayatınıza mutluluğunuza bakın.

sevmişsin, susmuşsun, aileni susturmuşsun, eşin seni susturmuş... derken sonuç bu..
nişan olmamış, takılar kaptırılmış için kin dolmuş..
değiştiremeyeceğin şeyleri düşünerek zehir etme kendine hayatı..
bundan sonra daha iyi düşünerek davran seni üzmelerine izin verme..

Bence yapcaktin kendi nisanini kp gelmiyorsa o onun ayibi olacakti..
Onun arkasindan millet konusurdu..
Hem nesi musait degilmis anlamadim..
Tmm tarla isi var da 40 gun 40 gece degil ya bu..
2 saat hadi bilemedik 5 saatini ayiracak oldu bitti.
Kp baya kostek olma amacli olmaz demis gicik oldum ben el kizi ya nasil olsa hic ozenmemis..

Bu arada kizlar benim bir sorum var 2 nisan yapan var mi yada sagdan soldan duydunuz mu memleketi baya uzak olan insanlardan?

baslik cok iddiali, ah edecek durum yok, kiz evi olarak yapiyolarmis nisani, siz de yapsaydiniz..

Lütfen verdikten sonra lafını edecekseniz, ağlayıp zırlayacaksanız kimseye vermeyin takılarınızı.
İnsanoğlu öyle evet kendi kızı altından el kızı tenekeden.. Bu çirkin anlayışı bilip enayilik derecesinde
iyi olmayacaksın..

düğünde sana takılanları kayın baban mı aldı?garip

bundan sonrasına bak,nişan düğün hepsi boş önemli olan sıcak yuva ve kocanla mutluluğun...

Hem "gelemeyiz" deyip size nişan yaptırmıyorlar; Hem de masraf etmedikleri halde, düğünde size takılanları alıyorlar.!
Aynı ayda istediğiniz nişana "olmaz" deyip; Şimdi aynı ayda ve sizin takılarınızla, kızlarına nişan yapıyorlar.!
Doğru mu anlıyorum?
Şu durumda görümcenin bir suçu yok.. Anne-babasının kabahatini ondan çıkarmayın..
Ortada bir haksızlık varsa zaten, eninde-sonunda onlardan çıkacaktır.. Boşuna kendinizi yıpratmayın..!
Yeni evlisiniz madem, keyfini çıkarmaya bakın.. gerisini boş verin.!

.

Bence burda daha büyük sorun altınlarınızı almışlar! İade edecekler heralde dmi?

canım o her yerde var herkesin başına gelebiliyor..çok ayıp etmişlerr valla o onlardan çıkar hiç merakk etme sen..canım benim keşke altınlarını vermeseydin biz de eşimle evlendik ertesi gün balayına gidecektik bana dedii bilezikleri annemgile(kayınvalide) vrelim demiştii ..ben de hayır deyip kendi anneme vermiştiimm ..iyiki öle yapmışım ben belki yanlış tanıyoru diyordum ama doğru tanımışım..bazı olaylar yaşadık konuşmuyorum ailesi ile artıkk..

canım görümceyi tanımıyoruzz kii..bence aklı başında biri gerçekten konu sahibinin altınları ile yapılıyorsa bunu görümce de biliyordur..bence onun u duruma karşı çıkması lazım bu yönden o da suçlu..ohh istediğim oluyor diye düşünüyorsa da ondan çıksın bu durum...

takıları almaları kötü ama onun dışında hiçbir şey yok. sizin babanız yapaydı nişanınızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…