Eşiniz görüşmediğiniz için mutsuz olmuyor mu ? Kaç yıllık evlisinizBenim eşimin ailesi beni istemedi her şeyi kendimiz eşimle yaptık nikah evimiz her şey onlar sadece dedikodu yapmakla mesguldu ama her şeyi evlilik sonrası hiçbir şey yaşanmamış gibi iyi olmak istediler fakat ben evlenmeden evvel elini taşın altına koymayan bir ailesi olduğu için asla ve asla samimi olmayacağımızı belirtmiştim birileri sorduğu zaman zaten bana uzak oturuyorlar iyiler uzağız diyorum heh mesafe iyidir diyorlar konuyu kapatıyorlar bence boşver illaki aileler evlenecek diye bir durum yok bırak ne yapıyolarsa yapsınlar benim eşimi her gün arıyor görüşüyorlar ama ben hiç umursamıyorum havalı gelin gibi görünüyorum bazı insanlar yaşını başını alıyor ama hiç olgunlaşmıyor konuşmasını bilmiyor iki kelimesiniden biri emrivaki laf sokma... benim tek yapabileceğim oğluyla bağına karışmamak kusura bakmasınlar gerisi için melek olmam lazım...
Gerceklerle.yuzlesmezseniz asla iyilesemezsiniz kendinize yatirim yapiyorsunuz ustelik sizi hasta eden buna sebep olan onlar bunu unutmayin yoksa sevilmeyen insanin yuzunu gormekten kim hoslanir?zor cok zor insana celik gibi sinir lazim ama baska turlude cikilmazi sin icinden birincisi esten dolayi akraba hayatinizdan belki hemen cikaramazsiniz hani bir laf vardirya dostuna yakin ol ama dusmanina daha yakin... bakin Kurani kerimde Rabbul alemin (cellecelaluhu)bize yol gosteriyorÇok güzel yazmışsın Allah razı olsun , onların evine gitme ödevi verdi dr bana , Nasıl Nasıl yapacam bilmiyorum , fobi ile yüzleşme gibi düşün diyor , buna Nasıl pozitif bakacam, dost düşman belli ama o düşmanları hayatımdan çıkaramıyorum malesef evli kaldığım sürece , bununla Nasıl başedecem ?
"Affet ve unut"çok doğru haklısın
zaten en çok isteidğim şey iyileşmek unutmak, öfkemin dinmesi,
dediğin pozitif olma olayını o kadar çok yapıyorum ki sonra bi bakıyorum aslında içime atmışım
patlıyorum bi olayda o zaman da aşırı bi patlama oluyor,
o anlarda eşim haklıısn diyor. ama ağzımdan dün biraz kötü bi kelime çıktı kardeşi için
hemen ağzını topla dedi ve odayı terketti, peki bana söylenenler? diye insan deliriyor tabi o anda....
hayat bazen çok zor....
elimden geldiğince pozitif olmaya çalışıyorum ama sonuç yine yaşanmışlıklar ı unutamamak oluyor, bunu aşmak istiyorum
Eşiniz görüşmediğiniz için mutsuz olmuyor mu ? Kaç yıllık evlisiniz
hıncımı almak istiyorum, benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorum, eşim onlar yüzünden bana yaşattıklarını şimdi de onlara yaşatsın istiyorum
Dün terapistten çıktıktansonra dan itibren eşime öyle öfke doluyum ki , onun yüzünden diye, böyle patlayacak bomba gibiym. Dr onlara gitmemi söylediği içinGerceklerle.yuzlesmezseniz asla iyilesemezsiniz kendinize yatirim yapiyorsunuz ustelik sizi hasta eden buna sebep olan onlar bunu unutmayin yoksa sevilmeyen insanin yuzunu gormekten kim hoslanir?zor cok zor insana celik gibi sinir lazim ama baska turlude cikilmazi sin icinden birincisi esten dolayi akraba hayatinizdan belki hemen cikaramazsiniz hani bir laf vardirya dostuna yakin ol ama dusmanina daha yakin... bakin Kurani kerimde Rabbul alemin (cellecelaluhu)bize yol gosteriyor
(Kötülüğü, en güzel şekilde önle! [Öfkeyi sabırla, cahilliği yumuşaklıkla, kötülüğü afla önle ki] o zaman düşman sana, yakın dost gibi olur.) [Fussilet 34]
Siz asla kaybetmiyorsunuz hem dunyda hem ahirette bunu bilin imtihan hersey kazanin hersey gececek Allaha siginin bol bol basinda Besmeleyle La havle okuyun Allah size yardim eder kafaniza takmayin rahat olun haksizlik zulum cok zordur ama iciniz rahat olsun yeterki.siz zulmetmeyin mazlum olda zalim olma demis Mevlana hz.ahirette zordur bunlar bunun rahatligini yasayin rahatliginizi hissettirin hatta kibar davranin unutmayin Allah sabredenleri sever....siz inanclisiniz buradan destek alarak atlatacaksiniz bunlari insaAllah
insan gerilir ama terapist iyiymiş yüzmeşle iyi gelecek eger görüşmezseniz uzak durursanız bu zamanla geçmez hatta içinize oturur sizi hasta eder kindar bir insan olursunuz onun için bir an önce toparlanın ve gidin bazen çok kötü olacağını düşündüğümüz şeyler çok daha kolay geçer inşaAllah sizinkide öyle olur ilaç acıdır ama aynı zamanda şifa sebebidirDün terapistten çıktıktansonra dan itibren eşime öyle öfke doluyum ki , onun yüzünden diye, böyle patlayacak bomba gibiym. Dr onlara gitmemi söylediği için
Arkadaşlar ben bu konu yüzünden zaten terapi alıyorum , eşimle birlikte , ilaç da kullanıyorum , Dr son bi kaç terapimizde illa ki Kv lere gitmem onlarla yüzleşmem yani giderek onları görerek vs gerektiğini yoksa içimde büyütüp büyütüp öfkfnle boğuşup duracağımı söyledi , hatta Dr çok takıntılı olduğumu söyledi eşimin yanında , ve bunun illa ki bi şekilde tedavi edilmesi gerektiğini ve eşimin ailesi ile bu takıntı hastalığımın patladığını , zaten illa bi ilaç tedavisi görmem gerektiğini ( bu olaylar yaşanmamış olsaydı bile ) söyledi , ama eşimin yanında , eşim bile ailesi için ruh hastası diyordu artık yeni yeni , Dr şimdi böyle söyleyince ;(((( sanki ben takmışım gibi oldu , hiç böyle olmamıştım ben Hayatımda dedim , bi cips yer rahatlardım dedim , Dr Israrla ailesi ile görüşmemi bu tarz aşırı kendini yıpratmaların o yıpratan şeylerle yüzleşmedem geçmeyeceğini söylüyor , yani arkadaşlar kısaca kimse ne olur takmasın ben gibi , görülmesek bile içimizdeki nefret bile yıpratıyor bizi , nefret bile etmeni istemiyorum dedi Dr , sıradanlaştır onları gözünde diyor ..... Kısaca yaşadıklarım yanıma kaldı .... Benim gibi çok yıpranıp Da böyle umursama dan görüşmeye devam edip içindeki öfkeyi yenebilen var mı ??
Evet biraz faZlaca etkilendimkısa dönemde bi çok olumsuzluk yaşadım, Dr la herşeyi konuşuyorum ilaçlarımı kullanıyorum ama ailesi ne gitmek çok zor geliyor , Dr Israrla gitmem yüzleşmem bu durumla ve onları önemsizleştirmemde ısrarcı , buna da gücüm kalmadı sankibirde arkadaşım sende takıntıdan biraz fazlası oluşmuş gibi .şimdi fark ettim. kabul etmeme veya başkasını sorumlu tutma huyun varsa dokt. madem gidiyorsun bunu da dile getir. naçizane..
ben hep cfalışırkende, kendi ailemde de eşimde de ark. ile sorun yaşadığımda dag daga küsmüş haberi yok yapmaktansa yüzlerine söyleyip tartışma taraftarı oldum. bu yüzden kendi ev içi sorunumu zor da olsa çözdüm. içinde tutma.Evet biraz faZlaca etkilendimkısa dönemde bi çok olumsuzluk yaşadım, Dr la herşeyi konuşuyorum ilaçlarımı kullanıyorum ama ailesi ne gitmek çok zor geliyor , Dr Israrla gitmem yüzleşmem bu durumla ve onları önemsizleştirmemde ısrarcı , buna da gücüm kalmadı sanki
dr um erkek evetDoktorun erkek mi veya erkek anası mı? taraflı bence
Aynen katılıyorum ya kızlar ben kime gidersem gideyim eşimin ailesi tarafında kayınvalide görümce dahil az konuşurum resmidirim her daim asla laçkalaşmam şaka yapıldımı hıhh yaparım çok fazla gülmem ondanmıdır nedir hepsi benle merhaba tarzında ne bir dedikodu nede başka birşey he onlar kısır börek günü yapar eğlenirler azıcık içim gider ben katılmam çünkü ertesi gün dedikodu kazanı kaynarda kaynar işte bende bundan uzak durmak için o ortama hiç girmiyorum ve kafam rahat takmayın bu kadar canınız istemiyorsa görüşmeyin canınızdan değerlimi allasenNe yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz.Sizin bu kafaya takmanız ileride size depresyon,migren,tiroid vs. gibi sağlık sorunları olarak size dönüş yapacak.Biraz tınn demeyi ,boşvermeyi,gamsız olmayı öğrenin.
Burda konu sahibine moral vereyim derken bi fotoğrafımı paylaştım
Pat gümledim
Tipten altı ay yedim diye düşündüm
Neyse ki 4 gün yemişim ve bu konudan değilmiş
Nasıl oldun konu sahibi ?
Zaten eşim taraf tutmasaydı bende bu denli travma oluşmazdı , çok yalnız bıraktı beni üstelik gidip geldiğim arayıp sorduğum halde ailesini eşim doymadı doyamadı, resmen bu konuda bi pdikopat gibi yetiştirilmiş , eşim şimdi karışmıyor gibi , onlarda da özellikle bende çok hata var defalarca özür dikerim diyor ara ara ben patlama yaşadığımda ama ne fayda , kolay mı o kadar safken bu kadar çingeneliğin içine düşmek , senin eşin arkanda mı peki ailesinin anormalliği nin karşısında , çok sıkıntılar yalnızlıklar uykusuz geceler kabuslarla uyanmalar yaşadım ki .. Eşim yanımda olsaydı hiçbiri olmazdı , o güveni bi defa kaybetti ya eşim ne kadar özür dilese de ben gerginim hep yine ailesinin bi beklentisi yüzünden bana patlayacak diyesenin doktorunda manyakmış.
böyle taraflı bi konuşma mı olur.
ben sana eşimin sülalesini anlatsam emin ol eşinin sülalesini gidip öpersin.
hiç takma kafays boşver onlar seni taksın.
eşin taraf mı tutuyo söyle onların yanında kalsın.
sen de eşinde ayrı bi bireysiniz eşin senin velin sende onun çocuğu değilsin ama çözüm bulmalı yok bulmuyosa
asla ya yanlarına gitme yada gerkese hakkettiği gibi davran
beni yoksayanı ben hiçsayarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?