- 10 Ekim 2018
- 517
- 643
- 18
- Konu Sahibi zerya271210
-
iyi akşamlar hanımlar.
10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.
Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.
Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.
Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..
Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.
Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.
Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.
Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..
bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.
Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.
Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.
Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...
Gececek bak goreceksin kizim daha 4 aylik falan birgun ben banyodayim kizim oyle agiliyor ki ben cikana kadar feryat figan ben ciktiktan sonra bir türlü susturamadim bezini acayim rahatlar belki degil pijamasini indirmemle beldrn asagisi mosmor du.
Cok korktum hemen ozel doktoruma gittik muanede birsey yok tabi kan tahlili yaptilar tahlilde plt degeri cok yuksek cikmis bir kan hastaligi oda doktor bize birsey demeden baska doktoru aradı o geldi aralarinda konustular falan.
Hocam korkulack birsey mi var dedim kan degeri yuksek cikmis onu degerlendiriyoruz bebek cok kucuk ve bu deger cok yuksek dedi.bizi profosor doktora yönlendirdi arkadasini arayıp hemen gitmemizi söyledi
Plt degerini yuksek yada dusuk cikmasj pihtilasma gibi birsey allah korusun bir kaza disini çekme gibi durumlarda asla ameliyata alinamaz çünkü kani durdurulmadığı için ölebiliyolarmis tabi internette baktim tümörden tut kan kanserine kadar herseg cikti aklimi oynattim cok zordu o 4 ay
Neyse biz her 3 haftada bir tahlil yaptik bebrk küçük olduğu icin birsey de yapamadilar ama ben aklimi yitirdim nerdeyse 4 ay sonra degerler normale döndü bebeklerde boyle degerker cikabiliyor inanim birkac ay geçtikçe sizimde duzelecek.
Basliga okadar katiliyirum ki Allah kimseyi evladıyla sinamasin cok iyi anliyorum sizi Rabbim yardimcin olsun kardesim
Oncelikle buyuk gecmis olsun Allahim saglik versin evladiniza hepimizin evlatlarina benim calistigim yerde bi arkadasimin kizinda cikmisti evlerden uzak ama onda hep ates vardi sebebini bulamiyolardi sonucunda kanserden kaynakladigini ogrendiler muhtemelen sizin evladinizda oyle bisey yoktur oyle dusunun cunku mutlaka bi belirtisi olur vucut reaksiyon mutlaka verir ama tabi arastirin ihmal etmeyin etmezsinizde zaten icinizi ferah tutun tekrardan gecmis olsun
O bendede çıkmiştı çocukkene ama sağlıklıyım. İnternetten araştırmayın böyle şeylerı en kötü şeyler yazıyor ve insan o piskolojiyle inanıyor. Farklı doktorlara götürün başkalarıda baksın. Basit bi enfeksiyondan kaynaklanmıştı bende farketmedim bile sağlıklı bir çocuktum.
Aynı durumu yaşıyoruz bizim de nötrofil değerlerimiz çok düşük Pazartesi doktor arkadaşa danışıp önerebileceği bir hematoloğa götürmeyi planlıyoruz. Viral enfeksiyon geçirirken çok düşüyor değerleri. Öncesinde de yaşadık enfeksiyon geçiriyordu sonradan yükselmişti şuan gayet iyi hastalığımız filan yok ama yine düşük.Merhabalar benim kızımda 1 yaşında rutin kontrollerinde neu(netrofil) değerinin düşük olduğu farkedildi, test tekrarlandı ve yine düşük çıktı doktor bizi hemotoloji bölümüne yönlendirdi bu Pazartesi günü gideceğiz.
Sizi cok iyi anlıyorum hele ki internette yazılanları okuyunca insan panik oluyor.
Siz sabırlı olun ve içinizi ferah tutun kötü birşey çıkmayacaktır inşallah, okuduğum bir yazıda kanser durumlarında plt değerinin 0 olduğunu gördüm, ne kadar doğrudur bilemem. En iyi bilgi be yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır. Çok geçmiş olsun.
Rabbim sağlık versiniyi akşamlar hanımlar.
10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.
Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.
Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.
Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..
Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.
Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.
Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.
Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..
bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.
Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.
Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.
Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...
Teşekkür ederim, ben sükür iyiyim. Evet hematoji çok korkutuyor insani ama korkmayin güçlü olun. İnsallah bir sey olmaz sizi internet biraz korkutmuş. Rabbim şifa versin.Bizde de durum aynı çocuğum sağlıklı bir şikayetimiz hiç olmadı doğduğundan beri ateşi bile sadece bir kez aşıdan sonra yükseldi. Defalarca hasta olduk eşimle ona bulaşmadı bile. Biz bağışıklığı yüksek maşallah diye düşünürken birden böyle hematolojiye yönlendirilmek çok büyük stres yarattı. Dilerim sizinki gibi basit geçici bir durumdur, size de geçmiş olsun şuan iyisinizdir umarım
Şu an durum nedir bilgilendirirseni, sevinirimÖncelikle şunu söyliyim bebeklerde normal insandan daha yüksek olması normal lenfositlerin. Her zaman hastalık habercisi değil yani
Ama bizimki şöyle periferik yayma testinde en yüksek 47 olması gerekirken bizimki 80 çıkmış. Bu yüzden endişeliyim
Gecmis olsun periferik yayma da sorun cıktı mi?iyi akşamlar hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?