- 3 Mart 2013
- 374
- 111
- 323
- Konu Sahibi Biberli_pasta
-
gerçekten gitmeyecekseniz giderim giderim diye blöf yapmayın.. eşiniz defol git bile dese sizin gidemeyeceğinizi biliyor çekinmeden çek git diyor işte.
oynayabilsem..normalde konusmam hep aglarim..konustugum zamanda cok bidi bidi yapiyosun der..bana dua edin nolur yaa
Allah'tan kırıcı yorumlar yapmayın demişsin..
Ya rica etmeseydin neler yazılırdı kimbilir :)
Bence tamamen geri çekmelisin kendini hiçbir şeye karışmamalısın . Eşinize de önce evine bak evinin geçim derdini sıkıntısını hallet evinin ihtiyaçlarını gider ondan sonra yardım mı edeceksin ne yapacaksan yap deyin . Ve sessiz kalın bence . Madem çk seviyorsunuz ve gidemiyorsunuz gitmek de istemiyorsunuz aranızı daha da kötüye götürmeyin derim . Bi de siz de çalışmıyorsanız bence part time da olsa bi iş bulun kendinize en azından evden ve eşinizden biraz uzak olursunuz kafanız dağılır kendi ihtiyaçlarınız varsa eşiniizin eline bakmadan halletmiş almş olursunuz hemde belki biraz sizden ayrı kalınca aklı başına gelir eşinizin . Bir de yani ben karşıyım asllında böyle ilgi göstermiycem aman burnu sürtsün böyle yapayım diyenlere ve yapanlara ama bence çok sevdiğinizi çok dile getirmeyin . Ve ona kapıyı gösterecek cesareti vermeyin .. Gidebileceğinizi anlaamalı . Yani siz gidemeseniz bile ona gidebileceğim havasını vermelisiniz ki bir daha söyleyemesin . Bu havayıda sevgiinizi çok belli etmeden onun gibi kendinizi işe yönelterek yapabilrsinz .
Cok guzel yazmisin arkadasim tesekur ederim. .is arama cabalarindayim..ama ben ayni ben degisir miyim bilmem..cok yorucu bi is bulmam lazim..esim umursuz biraz...ben seker kurabiyesi yapio satiyorum..sabahalra kadar onlarla ugrasiyorum gelip bana yat gec oldu dmez..kurabiyelerime bakmaz..orda icerde uyusam ruhu duymaz.iyiligine cok iyide ben alttan alinca iyi..rabbim sabir versin..umarim is bulrum bu adamida kafamdan bi nebze silerim..evlendim evleneli kimseyi gormedi gözüm. .ne annem ne babam herkezden sogudum..dunyanin merkezi haline getirdim kendisini..off offff..kendisi zaten ters biri aile egitimi de yok..annesine el hareketi yapabilen biri..napim daha bu adami :)
tabi dua ederiz...
sizde yerli yersiz değil uygun anı kollayıp konuşun.
sürekli ağlamak yerine o an farklı şeylerle uğraşın, sürekli ağlayan biriyle kim bir şeyler konuşabilir ki?
gayet ciddi ve kendinizden emin olun eğer hala durum böyle ise,ağzınızdan çıkanları uygulayın.
kaayinvalidenizxx oğlunu evlendirmek istiiyor ama oğlu çalaişmiyoyr?ee bunlar evlense bile ne yiyip ne içeckn ailesi işsiz birisine kizlarini veriyorlar mi?siz evlenirkende kimse yardim etmediyse bence bu konuda yükümlülüğünüz yok..normal şartlarda tabii ki aileler birbirine destek olmali ama koca bir düğünü, ev döşemesini vs bunlar çok ciddi para demek.yarin öbür gün karini bile koynuna biz soktuk deseler ne olacak..bence yardim edersen çekip giderim demek yerine sebeplerinizi siralamaniz hem ortami yumuşatir hemde en azindan eşinizin bu konua düşünmesini sağlarsiniz..ama diğer türlü size hem tepki gösterir hem de yardim etmeyeceği varsa da yardim eder..tatli dille de sorunu çözeceğinizi düşünüyorum
Esim calisma asigi biri demistim..girdigi is yerinde 5 ay maas vermediler..sonra baska yerde calismayi denedi sorunlulugu maasi cok az geldi cikti..kaynatam calismiyo bu evde her koyun kendi bacagindan...ben kendi rizkimi 1 2 bin lirada degil ki gidip kardeslerine yedireyim..adam 5 10 binden soz ediyo..
Sence tatli dille konusmadim mi arkadasim..gelecegimiz icin hic bi yatirimimiz yok kenarda..7 aydir evimize maas girmezken kimse kapimizi calmiyo..bunlari goruo bildigi halde yardim etmem lazim diyip duruyo..disardan bakinca herkez icin hava hos..
Ya para yardiminda bulunalim..bunu bende kendisine soyledim ama ufak bi miktar demiyo 5 bin 10 binden bahsediyoo..vede geri almaksizin vedeee bizim eve 7 8 aydir maas girmezken..bende de sabir bi yere kadar..ayrica ortam kardesleri evlenmeye basladigindan beri huzursuz..yemez icmez kardeslerine yardim eder..offff
Yapmayin boyle hatta hicbir genc kiz yapmasin boyle.....Cok guzel yazmisin arkadasim tesekur ederim. .is arama cabalarindayim..ama ben ayni ben degisir miyim bilmem..cok yorucu bi is bulmam lazim..esim umursuz biraz...ben seker kurabiyesi yapio satiyorum..sabahalra kadar onlarla ugrasiyorum gelip bana yat gec oldu dmez..kurabiyelerime bakmaz..orda icerde uyusam ruhu duymaz.iyiligine cok iyide ben alttan alinca iyi..rabbim sabir versin..umarim is bulrum bu adamida kafamdan bi nebze silerim..evlendim evleneli kimseyi gormedi gözüm. .ne annem ne babam herkezden sogudum..dunyanin merkezi haline getirdim kendisini..off offff..kendisi zaten ters biri aile egitimi de yok..annesine el hareketi yapabilen biri..napim daha bu adami :)
cnm öncelikle eğer gerçekten gitmeyeceksen her seferinde giderim deme,ayrıca adam için delirdiğini ona öyle çok belli etmişsinki gidemeyeceğini bildiği içinde bu kadar rahat davranıyor,kv gelince benmkide menapozda öyleydi eğer sadece bu sıralar böylyse geçer merk etme.para konusuna gelince kardeşi yardım etmek isteyebilir kardeşi size yardım etmemiş olsa bile sonuçta abilik psikolojisi farklıdır ona bunu giderim diye tehdit etmek yerine daha hoş bir şekilde anlatabilirdin mesela bak zaten bebeğimz olması için masraf yapıyoruz bırak onlarda kendi çabalrıyla ev bark sahibi olsunlar böylelikle değerini daha iyi anlarlar eğer çok ihtiyacı varsa sonra yine ederiz sonuçta abisin falan diyebilirdin yani istemesende istiyormuş gibi davran birde konuya sende haklısın fakat birde şöyle düşün bak birde şunu denesek şeklinde yaklaş sanki herşeyi o biliyormuşta arada senin fikrini dinliyormuş havası oluştur,sıkma canını ve sakın öle ölüm falan düşünme kim senin hayatından daha önemli olabilirki,he birde eğer öncedende böyle sinirli bir adam değilse belki bebek konusundan gerilmiştir eşinde o da istiyordur bebeği olmasını üstelik sen stres yaparsan olumsuz faktör bunlar gebelikte bunuda unutma sakın.birde zırt pırt ağlama öyle çünkü bir süre sonra eşin duyarsız hale gelir gözyaşlarına (tecrübeyle sabitlenmiştir)güçlü dur karşısında.
Yani öyle bi'anlatıyosun ki bi'laf var "kimi benden çok seversen onu senden alırım" diye, en olmadı onla sınanırsın.
Kocanı elbet sev ama böyle taparcasına da değil.
Giderim diyene kapı göstermektir adettir o yüzden önce her didişme de çıkmayacağın kapıdan çıkar giderim demeyi bırak ki saygınız kalsın.
Oturup adam akıllı konuşun bizim eve şu kadar aydır maaş girmiyo diyosun kocan nerden bulup verecekmiş 10 bini?
Esim agzinda aradada olsa küfür..bana etmez ama sinirlenince sinirlendigi kisiye eder. .trabzonlu kendisi..
Öncelikle Allah yardımcınız olsun diyeyim.. umarım sorunlarınız en kısa zaman da hallolur da benim dikkatimi çeken kısım yukarıdaki cümle oldu.. küfreder Trabzonlu kendisi :44: küfürbazlığını Trabzonlu olmasına bağlamıyorsunuzdur di mi???
Aynen oyle 5 calistigi zamanlar durumumuz biraz iyidi..kendi borcumuz bitmek uzereydi..kredi cekip kardesini doyurcakti..allahim sabir soyleyince bile kanim cekiliyor..cok sukur mu diyim ne diyim bilmiyorum maas sorunu cikti sonra zaten otomatik yatti o iste...hayir yani anlamadigim maddi durumunuz iyi degilse o bes, on bini nerden bulacakmis? kredi mi cekecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?