Allah Sizin Üzerinizde Ne Sıkıntı Varsa Alır?

KKardeşim inanmıyorsan yapmayıverirsin yeter artık Sen inan inanma bizler Rabbimizin lütuflarını yaşıyoruz Senin inancın sana, benim inancım bana. Sana gereken açıklamaların hepsi yapıldı. Mune ablanın da ihtarı var bak yazmış. Kuran sünnet ışığında yoluna devam et kardeşim ve artık gerçekten yeter Sen duvarın arkasını görmüyorsun diye duvarın arkasındakiler yok değil

Yahu bizler el ele tutuşup ruh mu çağırdık? Ey ruh gel bize himmet et mi dedik? Yahu Fatihanın 4.ayetinden başka gayemiz yok, Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz diyoruz. Mübareklerin türbe ziyaretinde bile bir üveys asla bişey istemez, salavatlarını okur selamını verir sonra gider. Eğer bişey isterse bu fatihaya aykırıdır. Bilmiyorsun bol keseden sallayıp duruyorsun. Kaç tane evliyanın kitabı var, bu yol dün çıkan bi yol değil ki asrı saadetten beri üveysilik var, üveysilik ile yetişen Evliyalar var. İnanmıyorsun, inanma kimsenin kafasına silah dayamadık. Veyselkarane sitesinin ziyaretçi defterinde binlerce yazı var, hepsi mi yalan söylüyor? Whatsapp facebook gruplarında yüzlerce kişi var, hepsi mi yalan söylüyor? Bilmiyorum de geç, neyin mücadelesi bu

İnanmayan inanmaması kendinedir. İnananın da inanması kendinedir. Peki karşı çıktınız, tamam. Ya gerçekten doğruysa? Allah kullanalım diye akıl vermiş, aklınıza yatmıyorsa yaw he he der geçersiniz. Kimsenin kafasını bulandırmaya hakkınız yok

ben ne demisim ki ruyada birileri size ogretecek dediniz ben de arastirdiklarimdan birseyler yazdim bu hiddet neden

Eklentiler

• IMG_20151215_135721.webp
    10 KB · Görüntüleme: 2.264
  • IMG_20151215_135914.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 2.882
Sizin hosgorunuze ne oldu

Uveysiler i inkar etmis degilim

Bu bölümün bir takım kuralları var.

Kurallardan biri şu ;

1- Sadece dua edilecek, topiklerde asla sohbet edilmeyecek, sohbet etmek isteyenler günlük sohbetlerini yaptıkları topiklere gidecek, mezhepler, tarikatlar, dinler hakkında konular açılmayacak, bu bölümün tek amacı dua'dır,

Mune , sen online olana kadar bu topiği kısa süreliğine kapatıyorum ben.

Lütfen bölüm kurallarını unutmayalım!

Bu bölüm dua bölümü kavga bölümü değil.

Bir daha tartışma çıkarsa kavgaya müdahil olan herkesin bölümde konu açmasına izin verilmemesini isterim.
Bu sebeple rica ediyorum artık konu kavgasız gürültüsüz devam etsin.

Bana bu tesbihe başladığımda Yaşatılan ilk şey, Rabbimiz ne kadar merhametli olduğunu hisettirdi. Nasılki bir anne, evladını korur gözetir saçının tek kılına zarar gelmesin ister, Bir annenin merhametinden kat kat kat çok daha fazlasını Rabbimiz kullarına hissediyor. Rabbimiz sevilmek istiyor, bir anne evladından ufacık bir sevgi sözcüğü duyduğu zaman dünyalar o annenin oluyor ya hani, Sevgiyi merhameti Yaratan'ı yani bütün güzel duyguların gerçek sahibini sabah ve akşam "Rabbim seni çok seviyorum" diyerek tesbih etsek, Rabbimiz "kulum ben de seni seviyorum" demez mi? Der elbette..

3 türlü ibadet vardır der değerli bir büyüğüm (Allah ondan razı olsun)
Köle ibadeti, tüccar ibadeti, aşık ibadeti..

Köle, yalnızca cehennemden azat olmak isteyendir.
Tüccar ise akıllı ibadet eder, nerde sevap fazla ise onu tercih eder. Mesela camide en ön safta namaz kılmak daha sevap olduğu için sevapları kapmak maksadı ile en önde ibadet eder.
Aşık ibadeti ise... Rabbim sen beni ister cennetine koy, ister cehennemin ta dibine koy, ben senin cemalullahın olmaz ise neyleyeyim cennetin köşkünü sarayını, istersen cehenneminde yak ama yeter ki seni seyredip seni sevmeme izin ver...

Rabbimiz üveysilik yolunda aşık ibadetine erebilenlerden olmayı nasip etsin..

Hayatımın en değerli nefeslerini en güzel huzuru bu tesbih ile hissettim, bulduran Rabbimizin şanı ne Yücedir !

Elhamdülillah Alemlerin Rabbi olan Allah'a
Şükürler olsun üzerimize iyilikler saçan Yaradan'a

Cennete gitmek kolay, cehenneme gitmek zor imiş.. Zor olan o kapıyı açmak için çabalayıp durmuşuz.. Şimdi agah olma, uyanık olma zamanı. .

Rabbim bizleri hak yolundan ayırmasın

Canim ne değişiklik oldu rüya falan gördün mü
yok sadece ilk günlerde rüyamda kedi yavrusu görmüştüm konerve kavanozunda,ben diğer arkadaşlarla uzun sürederi sureler dualar esmalar okuduğumdan beri hiç bir sıkıntıya kafayı takmaz olmuştum ve huzurlu hissediyordum ve hala aynı durumdayım

zaten Allahi anmak basli basina huzur sebebi kuzum

Aminnnn

Marifet nedir?
Marifet Allah ve Resulünü hiçbir karşılık beklemeden aşk ile sevmektir.

Marifet Allah’a giden yolu Rabbin bildirmesi, Allah’tan ilim alabilmektir.

Marifet aldığın ilmi anlayabilmek, idrak edebilmek ve hayatına sokabilmektir.

Marifet aldığın ilmi hayatına soktuğunda bir başka kardeşin seni görünce “Ne güzel

kul, inşallah bende böyle olurum” dedirtip başkalarına örnek olabilmektir.

Marifet Allah’ın ilim denizinde yüzebilmek, Allah’ın ahlakıyla ahlaklanabilmektir.

Cennetin sevinci veya cehennemin korkusuyla değil, Yaratanı karşılıksız sevmedir.

Doğru yolu bulduktan sonra kardeşlerini hiçbir çıkar beklemeden davet edebilmektir. Kardeşlerine yardımcı olup öğretmenlik yapabilmek, Sabikün olabilmektir.

Nedir Sabikün olmak? Önde giden olmaktır.

Muhyiddin İbn-i Arabi’nin deyişiyle Sabikün; ardımdan kimler geliyor diyebilendir.

Marifet Kuran ve Sünnete hem zahiri hem bâtıni halde sarılabilmektir. Marifet Allah’a kul, Peygamber Efendimize (s.a.v) ümmet olma yolunda en önde olmak için gayret
göstermektir.

Marifetin sonunda hayvani nefis, insani nefse dönüşür.
Eğer Hakikat Makamı da geçilirse insani nefis, ruhani nefse dönüşür.
İşte melekleri dahi imrendiren nefis bu nefistir.
Tasavvuf ve içindeki Marifet makamı zikirle bize nefsimizin hangi hayvan görümünde olduğunu birebir mutlaka göstererek
hangi hayvan nefisle mücadele etmen gerektiğini ilk elden gösterir.
Bu yüzden Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Nefsini bilen, Rabbini bilir.” demektedir.
Yani hangi hayvan nefisle mücadele etmen gerektiğini birinci elden bileceksin.
O hayvan kılığında gördüğün senin nefsindir ve nefsin o hayvanın özelliklerini taşımaktadır.

Rabianın notu: Bizim öğrettiğimiz şekilde tevhid okuyan kardeşlerimiz kendi nefislerini hayvan suretinde gördüler.Hangi huylarıyla mücadele edeceklerini öğrenmiş oldular.Kimden? İlk elden yani Rabbimizden. Alemlerin Rabbi olan Allahıma Hamdolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…