Acınızı hissediyorum ve sizi anlıyorum. Gerçekten anlıyorum. Keşke bir düğme olsa da sizin için bassam ve acınız bitse. Ama böyle bir düğme yok maalesef. Ama çaresiz değilsiniz. Tabii ki her şeyin çaresi var.
Öncelikle, konunuzu okurken içinden “küçüklüğünde anne ve/veya babasıyla güvenli, sağlıklı bir ilişkisi olmamış” diye üzülerek okudum. Maalesef düşündüğüm gibiymiş. Niye öyle düşünmüştüm biliyor musunuz? Çünkü aşk bağımlılığı yaşayan insanların tamamının sağlıksız anne veya baba ilişkileri yaşadıkları bulunmuş. Sevgililerinden ayrıldıklarında annesinden, babasından koparılan bir çocuk gibi acı çekiyorlarmış. Muhtemelen siz de çocukken babanızın sizi terkettiği zamanki gibi acı çekiyorsunuz.
Yani siz çok mutlu bir çocukluk geçirseydiniz, şu an bu kişi için üzülmeyecektiniz. Sorun o kişi değil, sorunlu bir çocukluk geçirmiş olmanız. Anne ve babanız suçlu da demek istemiyorum, onlar da sorunlu ailelerde sorunlu ilişkilerle büyüdüler muhtemelen. Ama sizin bu kısır döngüyü kırmanız gerekiyor.
Acı çekmenizin sebebi o adam değil. Sebebi sizin onunla tanıştığınızda içinizde bir boşluk olması ve onu anneniz, babanız, tüm sevgi eksikliği hissettiğiniz insanların yerine oturtmuş olmanız.
Bu bilgi ne kadar işinize yarar bilmiyorum. Bu konuda size pratiğe yönelik tavsiye verebilecek bir uzman değilim. Ama sanırım küçüklüğünüzdeki siz ile bağlantıya geçmeniz gerekiyor. Sanırım, gözünüzü kapatıp, küçüklüğünüzde kendinizi kötü hissettiğiniz günlere tek tek dönüp, o ortamda kendi küçüklüğünüzü, o küçük kızı görüp, gidip şu anki halinizle onunla konuşmanız gerekiyor. Ona güvende olduğunu, bundan sonra hep onun yanında olacağınızı, onu sizin koruyacağınızı, onun sevgiye çok layık olduğunu, onu çok sevdiğinizi söylemeniz gerekiyor. Yani o boşlukları sizin doldurmanız gerekiyor. O küçük kıza güvende olduğunu, gerçekten sevildiğini ve değerli olduğunu hissettirmeniz gerekiyor. Ama bunu uzun süre, bıkmadan usanmadan inançla yapmanız lazım. Bir uzmandan destek almanız da çok iyi olur.
O küçük kız iyileştikçe, sizin sevginiz sayesinde kimseye ihtiyacı olmadıkça, siz de özgürleşecek, ve bu adama muhtaç olmayacaksınız. Umudunuzu sakın kaybetmeyin. Kendinizi sevdikçe ve kendi kendinize yetebildikçe, ileride sağlıklı ve mutlu ilişkiler kurabileceksiniz. Umarım en yakın zamanda hepsini halleder ve çok mutlu olursunuz.