Allahım sen bana sabır ver

eşinize biraz haksızlık etmiyor musunuz, o uyumlu davranmış sizin istediğiniz gibi bayramlar geçirmenize yardımcı olmuş bir bayramı da beraber geçirin kendi adetlerinizi yaratın gene ailelerinizi ziyaret edersiniz, bence eşinizi kırmamanız güzel olur

sizin durumunuza uyan cok güzel bir deyim var dilimizde ;

hep bana hep bana rabbena ( ne fazla ne eksik. tam da bu )

Son düzenleme:
peki niaşnlılık sözlülük döneminizde eşinizin ailesinin adetlerini öğrenenmemişmiydiniz.

biz nişan söz dönemi geçirmedikki direk nikah masasındaydım.eşiimle evlendiğim için hiç pişman olmadım.beni ailesi değil eşim ilgilendirir diye düşündüm.ama şimdi şöle düşün ben buzamana kadar geriye dönük asla yüzyüze bile gelmek istemediğim zamanlar oldu.bunlara rağmen eşim üzülmesin diye ben alttan aldım ve sagımı bozmadım.kendi ailesindaki akrabaları bile diyor iyiki sen bizim gelinmiz olmuşsun ama k validende iş yok.bana sağolsunlar hiçbir gelinliğimi yaşatmadılar.eşimin ailesi fakat ne acıki kendide bunun farkında kendiside diyor onun varı yoğu kızı diye.ben asla eşimi kışkırtan olmadı tam tersi annen git gel görüş evi bize yakın ama eşim gitmiyor gitmek istemiyor.örnek veriyim eşim biz evliyken askere gitti bir telefon açmadılarki biz beraber oturuyorduk ben saygısız olsam 4 yıl birlikte oturabilirmiydik.yemin törenine bile babam gitti ve yakın yer olduğu halde

merak ettim.acaba kk hanımlarını çatlatmak için mi açtınız konuyu.bakııııııın ben kvalideye falan gitmiyorum kocamı da göndermiyorum oooooooohhhhhh.siz gidin kvalidenin evini temizleyin,sarma sarıp tatlı yapın hııııhhh

siz ne saçmalıyorsunuz allahaşkına

buzamana kadar hep onlaraydı birazda bana olsun ozaman

burada ayrı tartısmaya girmek istemiyorum ama 12 senedir zaten sizeymiş
----------

biraz objektif bakın. ileride evlatlarınız ele karısınca her bayram size değil de karsı tarafa gider onlarla vakit gecirirlerse sizin tepkiniz ne olur ?

tavrınızı tasvip etmedim etmiyorum da. buradaki tüm arkadaslar da bunu söylüyorsa biraz kendinize dönüp özeleştiri yapmanın zamanıdır diyorum.

asıl sorun abisinin sizinle annenlere gelecek olması sanırım?
ama diğer ayrıntıları neden anlattınız?

bende çocuklarıma evimde bir bayram havası hissetirmez normal birgünde gelmşler gibi davranırsam benim çocuklarımda bana gelmesin.

seni 12 yıl zorla ailesine götürse kıyameti kopartırdır ama bir kere gittiğin halde ne geç kalkmaları ne namaza gitmemeleri ne de yemek yapmaması kalmış sıralamışsın hepsini

herkesin ailesi kendine göre iyi hoş ne demek benim annem babam sağ olduğu sürece ben giderim sen gelme

senin ki anne baba da onların ki ne acaba :26:

asıl sorun abisinin sizinle annenlere gelecek olması sanırım?
ama diğer ayrıntıları neden anlattınız?

ardından annemlerde belki gelir gibi sinyal verdi çünkü.onlar benim ailem ile bayramlaşmaya gelmiyorki mola yada uğrak noktası gibi görüyorlar hatta eşime bizimle geldi bir dönem mola yerinde bizi direk sen dayınlara götür demiş.ben gelsin annemlerle kaynaşsın istiyorum herşeye rağmen ama gelmiyorlar

ben anlatamıyorum heralde ben ailesine gitmek istemiyorum.sırf bayram için değil diğer günlerde gitmiyorum.çünkü sebeplerim var oyüzden eşim birşey demiyor beni zorlamıyor.zaten bayram iznine göre yola çıkıyoruz izin 3 günse gitmiyoruz yollarda heba olmayalım diye bir erkeğe zorla birşey yaptırabilirmisiniz istemese gelmez benimle oda diyor annenlere gidelim diye

Bilmem ben sizin gibi düşünmüyorum...

Nasıl ben 9 aylıksam , eşimde öyle..

Bayramın ilk günü hem anneme , hem kaynanama eşimle beraber gidiyorum

Kayınpederim namaz kılsa bana ne ? Kaynanam baklava yapsa bana ne ? Ben bunlar için değil ki evlatlık görevlerimizi yerine getirmek adına sadece el öpmeye gidiyorum, vazifemi yerine getiriyorum..

Olur da birgün evlatlarım olusa , onlarda bana olan görevlerini yerine getirsinler diye..

şunuda belirteyim gitmeme sebebim sırf bayramdaki davranışlar yüzünden algılanmaya başladı.sebep çok anlatmaya kalkarsam bu bayram için bir örnekti sadece zaten ben bu adetlere göre evlenseydim hiç evlenmezdim ona bakarsan ama ben eşim için çoğu şeye göğüs gerdim.insanın yaşı geçtikçe laf kaldıracak durumu olmuyor.yeni evlilik zamanımda ki gibi değilim herşeye evet diyecek birisi k validesiyle ilgili birşey yazsa 3 kelime fazla yorum yapılıyor şimdi ne için cephe alındım şaşkınlık içinde okuyorum.ben eğer yaşadıklarımı yazsam burda bana karşıt düşüncedeki arkadaşlar eminimki evinin önünden geçmezler ama ben yine saygımı yitirmiş değilim sadece gitmiyorum bir laf söylese oda saygımı bozmak istemediğim için

Son düzenleme:
sizde sürekli savunma halindesiniz .

ha birde eski konularınızda kjayınvalidem cocuguma bakmıyor demişsiniz ee ebakmaz tabi sen bayramda gitme ailenle geçir 12 yıl boyunca kadının zoru ne ki senin cocuguna baksın alla alla

neyse siz olayları başka başka yerler çekmeye başladınız.yazdığımıda siliyim en iyisi daha çok gerilmeyim

bence siz gelin gitmemişsiniz de damat almışsınız

12 yıllık evlisiniz ve bir kez bayramı eşinin ailesiyle geçirdiniz 25 yasındayım ama büyük konuşmayım evlenirde çocugum olursa inş. sizin gibi gelinim bana yapmaz.

Kusura bakmayın bayramlara bu kadar anlam yüklüyorsunuz ama bayram da esas olan evde pişen yemek baklava değil büyükleri ziyaret etmek değil midir?

Sırf sizin gibi bayramı yaşamıyorlar diye bayramlaşmaya gitmemenizi anlayamadım ben. Hele ki bayramların bayram gibi yaşandığı bir evde yetişen bir insanın böyle davranmasını hiç anlayamadım

Haksızsınız bu yüzden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…