Allahım sen bana sabır ver

Eşiniz çok sabırlı adammış,içgüveysi gitmeyi kabul etmiş sanırım.
Kimse size cephe almamış,sadece herkes kendi için doğru olanı yazıyor.
Siz aileniz sağ olduğu müddetçe ailenizle bayram geçireceksiniz,peki eşiniz ağaç kovuğundanmı çıktı:26::26:

Demekki insanoğlunun istekleri bitmiyor,12 sene ailesiyle bayram geçirmeyen adam 1 sene abisinide çağırdımı suç oluyor.

içerik silmek yasaktır büyük ihtimal bu yüzden ceza alıcaksınız

sonra kalkıpta konu açtım ama banlatmak için elinden geleni yaptılar demeyin

madem daha başka sorunlarınız vardı bi iki cümle özet geçseydiniz

sadece geç kalkıyorlar,evde yemek yok , namaza gitmiyorlar

bende bütün bayramları annemlere geçiriyorum derseniz bu şekilde algılamamız çok doğal sanırım

eşinizi öpüp başınıza koyun bence

hem normalde konuşmak istemiyorsunuz hem bayramda bile gitmiyorsunuz 12 yıl eşiniz ses çıkarmamış her seferinde evet demiş

bi kere evde geçirelim diyince almış ağzının payını ben giderim sen gelme istersen demişsin

insan birazcık durur da bi düşünür allah sabır versin diyecek kadar ortada birşey yok

tabi eşinizi düşünerek konu açtıysanız bilemem

Son düzenleme:

Biz buna kıvırmak diyoruz Piskolatacım, namaza gitmiyorlar geç kalkıyorlar yemek pişmiyor bu yüzden gitmiyorum, sonradan bilmiyorsunuz çok şeyler yaşadım daha önceden sorunlarımız vardı falan filan...

valla canım ilk defa bayram öncesi ailesel gerilim başlığında koca tarafına hak veriyorum
madem namaza niyaza bu kadar önem veriyorsun bayrama önem veriyorsun nasıl eşine bu dayatmayı yapabiliyosun ki
7 kalkasalar ne 11 de kalksalar ne, demekki bayram diye alışkanlıklarını değiştirmiyorlar ve sen sırf bunun için yıllardır bayramı sadece kendi ailenle mi kutluyorsun
ayrıca ben ailenede şaşırdım, normalde kız tarafı böyle durumlarda daha makuldür, neden kv nize de gitmiyorsunuz bu senede ilk oraya gidin falan derler ama...

bu arada inan buradakilerin sana bi garazi yok, seni haklı bulanda bulmayanda objektif bi şekilde tabii ki kendine has olarak yazıyor, alınacağına acaba mı desen daha bi düşünsen senin yararına

Son düzenleme:
Biz buna kıvırmak diyoruz Piskolatacım, namaza gitmiyorlar geç kalkıyorlar yemek pişmiyor bu yüzden gitmiyorum, sonradan bilmiyorsunuz çok şeyler yaşadım daha önceden sorunlarımız vardı falan filan...

bence de senin dediğin gibi de hadi sorunları oldu diyelim biz nerden bilelim ki bunu sanki konu sahibinin üst komşuyuz

şu yukarda yazdığı durumdan dolayı bayrama gitmiyorsa gerçekten çok ayıp

her insan her aile bir mi

insanın geçinmeye gönlü olsun derler tam o hesap işte

13 yıllık evlilikte ,12 bayramı kendi ailemle geçirmiş olsaydım kocamı sırtımda taşırdım hürmetten

Çok haklısın canım... herkesin büyüdüğü ortam gördükleri v.s farklıdır. Benim eşim namaza bile gitmiyor. Ama görmemiş ailemde ona saygı duyuyor hatta bu bayram kahvaltıya kaldırmadık önce yadırgadım sonra anladım... Bunlar saygı duyulacak şeyler... eşler bayramı birlikte geçirmeli kusura bakmayın ama siz böyle aileci tavrınızla eşinizi kendinizden uzaklaştırısınız...

sorunum falan yok yazıyorum yazdığıma pişman ediliyorum

Konu içeriğini boşaltmak yasak hanımefendi.
Lütfen kuralları ihlal etmeyin.
Eğer bir konu açıyorsanız hemfikir olanlar gibi karşı görüşlerde olacaktır.
Bunu gözönünde bulundurmanız gerekiyordu.
Herkes siznle aynı görüşte olacak diye bir kaide yok öyle değil mi?
Karşıt görüşlere hemen öfkelnipde konu içeriğini boşaltırsanız ancak siz uyarıalırsınız.

vişneli pasta alıntı yaptığın için çok çok teşekkür ederim.

lütfen silinmelere karşı, ilk yorum yapanlar konuları alıntılasın

harfi harfine katılıyorum
kimse yemek hazırlamak namaza gitmek erken kalkmak zorunda değil
eğer eşinizin abisinin gelmesini istemiyorsanız dile getirin
ha anne babanız sağ olduğu sürece elbetteki gidip bayramlaşın ama eşinizin ailesine de gidin sonuçta eşiniz demese de içinden inciniyordur ben olsam incinirim
sadece kendi tarafınızdan değil eşinizin tarafından da bakın empati yapın

Konunu yeni gordum ve sana sonuna kadar hak veriyorum. Elbette bizden farkli dusunenler olacaktir, yorumlari istedigimiz sekilde olmayanlar olacaktir. Sen onlara takilma. Hakaret ediliyorsa sikayet edersin.

Alıştığınız bir düzen olduğundan dem vurmuşsunuz. Olabilir, alışmak hakkınız elbette.. Ancak gelin gittiğiniz aile, yaşadığınız süre boyunca sizinle birlikte değildi... Kendi kültürleri, kendi oluşturdukları bir düzen vardı... Yani sizin için "yeni" bir şey olmasının sizi neden hayal kırıklığına uğrattığını anlayamadım. Bayram mı istiyorsunuz? O halde bayramlardan birini kendi ailenize, diğerini eşinizin ailesine bölün... Ayıplıyor musunuz? Eşinizin ailesine böldüğünüz bayramın arefe gününde kayınvalidenize telefon açın "Anne bizde adettir, erken kalkılır.. Şimdi siz yorgun olursunuz, ben "kuşluk" (sizde de böyle mi deniyor bilmiyorum) hazırlıyorum yarın için, şu saat gibi bize gelin lütfen.. Eğer erken oluyorsa, ben bir saat daha geç hazırlamaya çalışırım. Malum bayram, erkenden bayramlaşıp planlarımızı yaparız" deyip siz örnek olun? Kendi evinizde bayram kahvaltınızı biraz geç olarak belki, hazırlayın... Kendi evinizde olduğunuz için kuralları da size ait olacak... Ailenizden örnek aldığınız bayramı eşinizin ailesi ile de yaşamış olabilirsiniz böylelikle... Hem güzel bir adet başlatmış olursunuz... Eşinizin tarafı belki gelmek istemeyebilir, büyük küçüğe gitmez diyebilir... Bu da problem değil... Sabahın erken vaktinde alın sıcak börek, bir iki kahvaltılık malzeme, kapılarına dayanıverin.. Gülümseyerek girin içeri "İyi bayramlar" dileyerek... Kimse kalkmıyor mu? Çayı ısıtın, sofrayı hazırlayın, gülümseyin bol bol... yapın ama bir şeyler.. Herkesi kaldırma işini de kayınvalideye verin... Eşiniz de bu ikram için sizin tarafınızda olacağından o da herkesi kaldırmaya çalışacaktır.. Kalkmayan da olabilir, takmayın siz... Oraya bayram yapmaya gittiniz, insanları takmaya değil.. Kim kalktıysa onlarla kahvaltınızı yapın, bayramlaşın... Tebrikleşin... Ve gerekiyorsa ondan sonra "Vallahi kusura bakma anne, biz artık kaçalım... Siz kalkmıyorsunuz madem, artık kalkanlarla birlikte bize gelirsiniz, orada devam ederiz..." deyin... Ancak her seferinde o bayram o evde de kutlansın...

Kolaya kaçmışsınız... Ben beğenmedim hareketinizi, haddim değilse de... Alıştığı düzene kaçana biz de biraz kolaycı derler güzel arkadaşım... Yapma böyle, o bir evlilik.. eşini değil, ailesini de birlikte aldın.. Yarın bugün çocuğun olacak... Anneannenin evinde de bayram yapsın, babaannenin evinde de.... Bayramları ayırıverin...

Eşinizin aileden birini peşinize takmasını hiç hoş karşılamadım.. Bu güzel bir hareket değil.. Bence bu konuda da kendisiyle konuşmalısınız. Bu konuda da siz haklısınız...

Benim kendimce fikrim bu,

Selamlar,

Son düzenleme:
Aşkolsun arkadaşım, adam gel beraber bir bayram geçirelim, sürekli bir yerlerde olmayalım demiş. Tabi ailelere gidilmeli ama el öper hoş beş konuşur dönersiniz. Ha eşinin ailesinin sana kötülüğü dokunduysa gitmek istememeni normal karşılarım. Ama eşinin de bayramı sürekli ailenin yanında geçirmek istememesi de çok normal. Hani adam sana yapılanı bir kenara atıp, dese ki sen gelmiyorsan ben de ailene gelmem, o zaman haklısın. Ama bence eşin olması gerektiği gibi davranırken, sen işin ucunu biraz kaçırmışsın. İlk gün nereye gidilecekse gidilir. Sonra de evinizde beraber geçirirsiniz bayramı

Gelin gidilince tam tersinin mi olması gerekiyor? Normal olan o mu yani? Ki bir kız bir aileye gelin olarak giriyorsa, eşi de gelinin ailesine damat olarak giriyor demektir.

Şimdi kimse kimseye gitmiyor(çoğunlukla), iki kişi bir araya gelip düzen kuruyor.

bana gorede bayramlarda erken kalkilmali erkekler namaza gitmeli, bayanlar kahvalti hazirlamali...kahvaltilar senlikli gecmeli..bayramlar boyle zamanlar icin var..sevdiklerimizle bir arada olmaliyiz yemeliyiz icmeliyiz...ama herkesin ev kulturu ayni degil canim...

buraya kadar bir sorun yok...lakin esine o sekilde rest cekmen dogru olmamis bana kalirsa...bayramda kari koca birlikte gezilir edilir...
bu sekilde soylemen bence yanlis

keşke silmeseydin alıntılardan okudum yazdıklarını ....bence haklısın .......dinine ve dini bayramlara düşkünsün hamdolsun.... adı üstünde dini bayramlar... alışkanlık değil dinimizin gereğidirr..isteyen yaşar istemeyen yaşamaz tabiki.....sizin evinizde yaşanıyormuş sende bunu sevdiklerinle paylaşırsın..kayınvalidende yaşanmadığına göre sabah kalkıp gitmek olmaz onlar uykuda cünkü... sende onlar kalktıktan sonra ellerini öpmeye gidebilirsin... yada uzaklarsa 2.3. günü gibi....eşinin güzel hatrı icin....

Son düzenleme:
Yıllardır eşiniz bayramları sizin ailenizle geçirmiş,
bir bayram da beraber geçirelim demiş,
kaldı ki bu defa da bizimkilere gidelim dememiş bile.

Bunu dese adamı evden mi kovacaktınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…