Allahım sen bana sabır ver

sizin durumunuza uyan cok güzel bir deyim var dilimizde ;

hep bana hep bana rabbena ( ne fazla ne eksik. tam da bu )

Hay ağzına sağlık arkadaşım aynısını yazacaktım bende.. Bu kadarı da pes yani.. Eminim bayan olarak aynı şey bize yapılsa, o adam ne kadar haklı da olsa ailemizle görüşmemek için tam 12 sene dırdır etmeden, paşa paşa giderdik!!!

ben eşim ile kaçarak evlendim çünkü ailesi beni istemeye gelmedi ,ailem biliyordu.biz buraya geldik lakin ben burda hiçbir yeri bilmiyorum teyzesinin vasıtasıyla bir iş buldum.bu arada eşimin ailesiyle kalıyorduk evde tam 8 kişi.ortanca kaynım eşinden ayrılmıştı.eşimin kardeşlerinin hepsi çalışıyordu.ben aldığım ilk ay maaş ile eşimin maaşını birletirip nikah işlemlerini yaptık benim gelinliğimi aldık onun damatlığını.nikah günümüzü aldık.ramazanın ilk günü hafta içi oldu.annemler niyetli geldiler nikahıma bir gün öncesinede eltileri kıza bir kına yapalım diye çok ısrar etmişler ama k.validem yanaşmamış.oda olmadı.annemler 6 saat yol geldi oruçlu iftar için eve davet bile edilmedi.biz nikahta üzerimize takılan paraları nikah memuruna verdik.eve geldik bunlar gitmiyorlar evden zoraki teyzeler yalnız kalmamız için hepsini aldı eve götürdü.ben tam 4 yıl kaynımın yatak odasında yattım.büyük olarak diyebilirdiki çocuklar hepiniz çalışıyorsunuz aramızda para toplayıp kıza bir üst baş alalım vs hiçbişey yok.kaçtığımda iç çamaşırımı yıkayıp yıkayıp giydiğimi biliyorum.neyse annem ertesi hafta el öpmeye gittiğimizde eşyalarımı verdi.ben ve eşim çalışıyorduk o arada hamile kaldım stres ten erken doğum yaptım.kızım oldu çok mutlu olmuştuk fakat ciğerleri gelişmediği için özel bir hastaneye sevk ettiler.1 hafta kaldı süt vermeye gittiğim gün dr yarın taburcu edicez dedi.ertesi gün ana kucağı kıyafetleri aldım geldim hastaneye.dr buldum şimdi ambulans geldi çocuğunu doğum yaptığın hastaneye yolladık dedi.tekrar ordan hastaneye gittim dr bebek bizimle kalıcak bugün dedi.eve geldim sabah tekrar gittim çocuk da sarılık var dediler.1 hafta daha yattı ama ben bu arada çocuğumu hiç görmedim sonra yanına gel diye beni içeri götürdüler ben çocuğumu tanıyamadım kafası büyümüştü gövde küçücük kalmıştı.sonra odaya çıkardılar hastanede tedavi görücek dediler.ben 3 ay boyunca yanında yattım her geçen gün çocuk kötüye gidiyordu.sonra çocuğu tıp fakülte hastanesine sevk ettiler.orda bir beyin cerrahı bulduk.doktor karşısına oturttu beni bak kızım dedi bu çocuğun kafasına şant diye bir alet takılıcak ve ölene kadar kafasında duracak dedi.ayrıca çocuk bitkisel hayatta kalıcak dedi .orda bittim zaten.büyüme durumuna göre bir kaç ameliyat olur dedi.bizi yatırdı hastanye tekrar ertesi gün ameliyat günü verilecek dr son kontrol için geldi ama çocuğum çok bitkindi dr şuan ameliyat olmaz bu halle dedi.artı sonuçlarda kötü geldi.dr açıkcası al eve götür dedi.kendi isteğimle çıkardım hastaneden öleceğini biliyordum.eve getirdim akşama kadar sağında eşim solunda ben sadece seyrettik elimi sıktı çocuğum ama elleri buz gibiydi.üşüyor diye yelek falan giydirdim ağustosun ortasında sabah doğru sadece 1 kez ağladı oda son ağlaması oldu.2 yıl sonra eşim askere gitti giderken ben yine hamileydim.beni ailemin yanına bıraktı sonra dağıtım izni için geldi ben ogün heyecandan haydaa yine doğuma dr muayene etti doğum başlamış ama yine erken doğum.sabaha karşı doğum yaptım.çocuk yine küvezde ikinci kez hastaneden boş çıktım.eve geldim eşim birliğine gideceği gün içime bir ateş düştü.eşimde içerde giyinyor bende dr aradım dr bebeğin 15:00 vefat etti dedi.dünyam karardı tekrar

Son düzenleme:
hatırladığım kadarıyla bebeklerinizi doğum sonrası ya da erken doğum gibi durumlarda kaybettiniz değil mi? evlat acısı ne kadar büyük değil mi kimseye vermesin.
ama siz hem bu acıyı yaşamış bir insanken eşinizi anne babasından uzaklaştırıyorsunuz. sebepleriniz büyük olunca eşinize devamlı bunları diyerek siz zaten kopmuşsunuz ama eşinizi de uzaklaştırıyorsunuz. çok günah eşiniz mecbur anne babasını taşımaya hürmete herşeye. siz tamam yapmayın görüşmeyin ama eşiniz mecbur bunu bilin.
of bile denmez anne babaya. herşeyi bırakın onu yapmış bunu yapmış kim ne yaparsa kendine yapar. ama eşinizi anne babasından uzaklaştırmayın. sizde bu büyük günaha girmeyin.

uzaklaşma yok gidip geliyor canı istedikçe ben asla engellemedimki

uzaklaşmamış bir erkek 12 senedir bayramı kendi ailesi yerine asla eşinin ailesi yanında geçirmez. siz ii hoşgörülü olmayı deneyin bakın göreceksiniz çok şey kazanacaksınız. ne demişler iylik yap denize at maluk bilmezse haluk bilir.
ben herzaman sevecenleğin iyliğin hoşgörünün yanındayım ve tavsiye ederim. hiçbirşey için değil sadece Allah rızası için.

...
Konunun başı nasıl, sonu nasıl...
Arkadaşım, konunun başı bu insanların bayram yapmayı bilmemesi ile başladı... Bu bir suç değildi ki, kusura bakma, ben o yüzden buna göre bir cevap yazmıştım...
Ancak... Evlat kaybı, hele ardarda... Rabbim sabrını tahammülünü versin, kavuştursun inşallah herşeyin ertesinde, herşey bittikten sonra...
... Bu bir suç mesela... Hata... Ben görüşmezdim... Merhumun yerini bile ona göre belirlediğiniz halde katılmaması... Bana dokunur.. Düğün / Cenaze... Bunlara sırt çevirene bende af olmaz... Yerinizde olsam hiç görüşmem... hiç...

insan yeni bir hayat kursada eski düzenin tam tersi olduğu yerlerde maalesef ayak uydurmakta sıkıntı yasıyor..
bayram aslında cok önemlidir..
evinde bununla ilgili hazırlıklarını yaparsın
yemek temizlik vesaire..
ben şimdi ailemden cok uzaktayım..
ama aslında ben de anneme kızıyorum bayram öncesi söyle dip bucak temizlkik ardı arkası kesilmeyen misafir benim aradığım sıcak bayram sohbetleri ..
ama bir türlü bunu bualamıyorum..
ee ben bayramda hos sohbbet etmeyceksem
coluk cocoğu sevindirmeyeceksem
hele de ikramlarda bulunmak benim vazgemediğim seyler..
bunlar olmazsa..
bayram neye yarar..
bayramda ki dini vecibler ayrı sen neden yapmıyorsun denilmeyecek kadar neden yapıyorsun diyede sorgulanmaz insan..
hiç unutmam bir ramazan bayramında müslümalar değil bayramlaşmak selam bile vermezken..
rum bi tanıdığım akşama kadar şeker bayramınız kutlu olsun diye çikolataya boğmuştu bizi..
bayram budur işte...

annemlere eşime söylememelerini tembihledim.onu yolcu ettikten sonra defin yapalım dedik üzülmesin diye.eşimin ailesini aradık gizli haber verdik.eşimi otogara bıraktık o esnada annemin omuzuna dayandım arabaya doğru yürürken eşim arkamdan gelmiş oğluma iyi bak dedi ve koşarak gitti.ertesi gün eşimin tarafından gelen olmayınca ama memlektinden mezar hazırlığı için birkaç kişiye telefon açtık mecburen götürdük oraya defin ettik.eşimede usulunce aradığında çocuğun vefat ettiğini söledim.yine dayanamadım eşyalarımı topladım eşimin ailesinin yanına gittim tekrar işe girdim para biriktiriyordum bir an önce evimi ayırmak için eşim askerden para istiyordu ben yolladım,canı bişey ister diye orda alamaz diye aklınıza ne gelirse koli yapıp yolladıım .bir telefon açmadıkları gibi kardeşler bir olup adama 5 kuruş para göndermediler. eşimin gelmesine 3 ay kala bir ev tuttum hergün işetn gelip kendi ellerimle badana boyamı yaptım.emlakçılarla birbirimize girdik.evimi döşedim bu arada yine kayınvalidemler kafalarını dahi göstermediler.eşim geldi biraz evi ayırdığım için tepki gösterdi ama mecburen geldi.şimdi elinizden öper 1 çocuğum var evimiz ayrı mutluyuz Allahım bana birdaha acı yaşatmasın gerçekten çok zor zamanlar geçirdim.sıktıysam kusura bakmayın ama şuan okadarrahatladımki anlatamam ben bunları yaşarken bu kayınvalide ne yaptı kocaman bir hiççççççç

Son düzenleme:

Çok zor, içim katıldı okurken, insanlar bayram bilmeyebilir, kutlamayabilir bir şey diyemem ama ölüm,yokluk başkadır. Bunu bilmeyen insan değildir zaten. Çok sabırlıymışsın, yerinde olsam isimlerini telaffuz ettirmezdim.

Allah sabır versin, bir daha yaşatmasın böyle acılar, bilemedim ne diyeyim boğazımda bir yumruk kaldım öyle =(

sen eşinle ve çocuğunla mutlusun değil mi? gerisi boş inan..

iki meleğin var cennette bekliyorlar seni..k.valideyi falan bırak,zaten kalpleri taştan olmasa bu kadar duyarsız olmazlardı..sen bütün bu badireleri tek başına atlatmış ve hala dimdik ayakta durabilen bir kadınsın,annesin..

Acın için çok üzüldüm, evet bunları yapan dayı, k.valide değil bayram ziyaretini görüşülmeyi bile haketmiyor ama biz bunları nereden bilelim, konuyu ilk açtığında ne dedin? bayramlar bayram gibi geçmiyor geç kalkıyorlar yemek pişmiyor vs. bu yüzden gitmiyorum dedin, önceki konunu da hatırlıyorum eşinin annesi çocuğuna bakmadı diye eleştirmiştin, dolayısı ile ortada büyük sorunlar olduğunu bilemedim. Benim çocuğumun cenazesine gelmeyen ben hastanede evladımı beklerken gelmeyen k.valideye bırak çocuğumu baktırmayı görüşmezdim bile ben. Sen yine evine gelince ağırlıyormuşsun belki ben yüzünü bile görmek istemezdim bilemiyorum.

Evet o zaman sonuna kadar haklısın gitmemekte, ama bunları en başta anlatmak istemesen bile eşimin ailesi ile sorunlarım var bu yüzden gitmiyorum deseydin kimse bu kadar tepki vermezdi... Kendi adıma ben vermezdim...

Burada o kadar çok konu açılıyor ki incir kabuğunu doldurmayacak sorunları büyütüp dağlar kadar yapan insanlar var. Ben seni tanımam acılarını dertlerini bilmem buraya yazdığın kadarını tahlil edip cevap veriyorum. Eğer kendi adıma seni kırdıysam, seni bunları anlatıp tekrar yaşamaya mecbur bıraktıysam özür dilerim.

Yemin ederim mahvoldum burada evladın içinde çok üzüldüm Allah kızına uzun ömürler versin inşallah...

Son düzenleme:

amin canım olsun , bana gelen yorumlar yaşadıklarım yanında hiç kalır inan beni üzen yargısız infaz öncedende yazmıştım benim yaşadıklarımı bilseniz yüzüne bile bakmazsınız diye ama dikkat etmemişsin galiba olsun

yaşadıklarını okurken içim parçalandı rabbim yardımcın olsun biricik yavrunu sana size bağışlasın çok üzüldüm

Başınız sağolsun,evlat acısı dayanılacak bir acı değil.
Allah size güç kuvvet versin.

Evladın ne kadar kıymetli birşey olduğunu biliyorsunuz,ama eşinizin ailesi sırf bayramda size hazırlık yapmadı diye bayramlarda onlardan uzak kalıyorsunuz.Daha önceki bir mesajınızda ''eğer bende gelinime bayramı bayram gibi yaşatmazsam gelinimde bana gelmesin''yazmıştınız.Nerden biliyorsunuz gelininizin bayramı sizin istediğiniz gibi kutlamayı seveceğini.Gelininizde belki sırf tatilde sabah 11 e kadar uyumasına mani olmadığı için size gelmek istemeyecek.

Bukadar acı çekmiş bir anne olarak daha ılımlı yaklaşmanızı öneririm insanlara.Hayatta hiçbirimizin başına ne geleceği belli değil.

sırf bayramda bana hazırlık yapmadı diye mi? o benim geldiğime dua etsin hazırlığı falan onun olsun siz bukadar şeyden bu sonucumu çıkardınız. bu saatten sonra onun hazırlığı benim için önemlimi

Son düzenleme:

Açtığınız konuya,anlattıklarınıza göre yapıyorum.Yazdıklarımı siz anlattınız,ben uydurmuyorum.

arkadaşlar kısa anlatmaya çalışıcam inanın çok gerginim şuan, 13 yıllık evliyim bu süre içinde eşimin ailesiyle 1 kez bayram geçirdim oda son oldu.bizde bayram öncesi annem bütün hazırlıklarını yapar tatlı, yemek,dolma vs bayram sabahıda babam namaza gider annem bizi erkenden kaldırır üzerimizi giyer kahvaltı hazırlarız babam gelir elini öper bayramlaşırız kahvaltı yaparız.gün içinde gelen misafiri annem hayatta yemeksiz yollamaz.eşimin ailesine bayramlaşmaya gittik o 1 bayramda saat 11 hala yatıyorlar.mutfağa girdim ne yemek var ne başka bir hazırlık ki k validem ailede en büyük.eşme dedimki kalk gidelim .eve geldim beli etmedim ama içimi fenalık bastı.bunlarda ne namaza gitme var ne bişey.eşimle evlendik sağolsun kendi ailemin adetlerine gücüm yettiğince çevirmeye çalıştım.12 yıldır ailemin yanında bayram geçiriyoruz birlikte baba ile kalkıp namaza gider hatta bu sene bizde kurban keselim dedi sevindim.ama geçenlerde de artık birde evinde geçir dedi bayramı aslında oda haklı ama bende dedimki sen benimle gelmek zorunda değilsin benim annem babam sağ olduğu siürece benim artık bayramlarım orda geçer istersen sen ailenle geçir dedim birşey demedi.birde eşim bayılır biyere gideceğimiz zaman ailesinden birini peşimize takmayı.az önce telefon açtı abimde bizimle gelecek demezmi hayır geldiği birşey değil zırt bırt telefon açıyor gel beni al şuraya gidelim yani burnmuzdan geliyor.aceba haksızmıyım neyapmam lazım hiç bilmiyorum.akşam tartışma var galiba evde gibi geliyor telefonu suratına kapattım

öncelikle başın sağ olsun.
arkadaşın dediği gibi ilk mesajda farklı şeylerden dolayı gitmek istemediğini yazmışsın.
bizde yukarda kırmızıyla yazılan nedenlerden dolayı gitmek istemediğini sandık.
eğerki aradaki yazdıklarını okumasam hala öyle olduğunu düşünmeye devam edecektim.

konunun başlarında ben de arkadaşlar gibi düşünüyodum ama konunun gidişatı senin içini daha net bi şekilde dökmen sanırım hepimizin fikrini değiştirdi, herkes çektiğini bilir doğru diyosun benim anneciğim de çok çekti sinir hastası oldu kadın resmen ben ve kardeşim anne bile desek başlıyodu bağırmaya, hiçbi kadın yaradılıştan çingene değilse kolay kolay o raddeye gelmiyo,burda en çok korktuğum şey insanların 3 paragraflık konularına haksız yere ağır yorumlar yapmak, o yüzden elimden geldikçe geçmiş konularına ya da başkalarına yaptığı yorumlara bakıyorum ve hayatını tahmin etmeye çalışıyorum herkesin

konunun başlarında ben de arkadaşlar gibi düşünüyodum ama konunun gidişatı senin içini daha net bi şekilde dökmen sanırım hepimizin fikrini değiştirdi, herkes çektiğini bilir doğru diyosun benim anneciğim de çok çekti sinir hastası oldu kadın resmen ben ve kardeşim anne bile desek başlıyodu bağırmaya, hiçbi kadın yaradılıştan çingene değilse kolay kolay o raddeye gelmiyo,burda en çok korktuğum şey insanların 3 paragraflık konularına haksız yere ağır yorumlar yapmak, o yüzden elimden geldikçe geçmiş konularına ya da başkalarına yaptığı yorumlara bakıyorum ve hayatını tahmin etmeye çalışıyorum herkesin

bende senin gibi önceki konularını görmeden yorum yapmak istemiyorum konu sahibini kıracak üzecek birşey yazmamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…