Allahım sen bana sabır ver

O gelenler nereye gidiyorlar peki?
Yani siz ailenizde kalacaksınız.Onlar da sizinle birlikte mi
kalacaklar ya da sadece yol arkadaşlığı mı yapacaklar?
Bu arada çocuklarınız için çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

gelenler memlekete gidiyor önce eşim onları bırakıyor sonra benim yanıma geliyor hayır memleketlerinde kalacak yer yok ev yok ne gidiyorlar onuda anlamış değilim bizim ordan 3 saat fazla yol

sen bayramda ailene gitmek istiyorsun eşinin abiside mi sizinle geliyor? ne alaka peki?

bence bir yere gitmeyin,evinizde geçirin bu bayramı.

böyle tepkiler verileceğini bilerek konu açıyorsun,sonra sinirlenip konuyu siliyorsun.ertesi gün gelip durum bu diyorsun:44:

böyle tepkiler verileceğini bilerek konu açıyorsun,sonra sinirlenip konuyu siliyorsun.ertesi gün gelip durum bu diyorsun:44:

ne yapalım tepki verilicek diye konuşmayalım içimizde tutup çatlayalımmı?tepki olucaktır elbet ama yargısız infaz olmaz

Şimdi size gelecek tepkiler standarttır, niye bunları daha önce söylemedin, sıkışınca böyle yapıyorsunuz, konunuzu siliyorsunuz bla bla bla....
Allah evlatlarınıza rahmet eylesin, Rabbim bu acıları bir daha yaşatmasın size inşallah....

kayınvalideme gitmiyorum eşimi aileme sürüklüyomuşum her bayram diye tepkiler geldi bende buna karşılık sebepsiz değil gitmemem diye açıkladım

Son düzenleme:
kayınvalideme gitmiyorum eşimi aileme sürüklüyomuşum her bayram diye tepkiler geldi bende buna karşılık sebepsiz değil gitmemem diye açıkladım

Tekrar diyorum, Allah rahmet eylesin evlatlarınıza, Rabbim böyle bir acıyı yaşatmasın bir daha size, Allah'ım herkesin evladını korusun....
Kolay değil ama umursamayacaksınız elinizden geldiğince tabi...

Son düzenleme:

arkadaşlar kısa anlatmaya çalışıcam inanın çok gerginim şuan, 13 yıllık evliyim bu süre içinde eşimin ailesiyle 1 kez bayram geçirdim oda son oldu.bizde bayram öncesi annem bütün hazırlıklarını yapar tatlı, yemek,dolma vs bayram sabahıda babam namaza gider annem bizi erkenden kaldırır üzerimizi giyer kahvaltı hazırlarız babam gelir elini öper bayramlaşırız kahvaltı yaparız.gün içinde gelen misafiri annem hayatta yemeksiz yollamaz.eşimin ailesine bayramlaşmaya gittik o 1 bayramda saat 11 hala yatıyorlar.mutfağa girdim ne yemek var ne başka bir hazırlık ki k validem ailede en büyük.eşme dedimki kalk gidelim .eve geldim beli etmedim ama içimi fenalık bastı.bunlarda ne namaza gitme var ne bişey.eşimle evlendik sağolsun kendi ailemin adetlerine gücüm yettiğince çevirmeye çalıştım.12 yıldır ailemin yanında bayram geçiriyoruz birlikte baba ile kalkıp namaza gider hatta bu sene bizde kurban keselim dedi sevindim.ama geçenlerde de artık birde evinde geçir dedi bayramı aslında oda haklı ama bende dedimki sen benimle gelmek zorunda değilsin benim annem babam sağ olduğu siürece benim artık bayramlarım orda geçer istersen sen ailenle geçir dedim birşey demedi.birde eşim bayılır biyere gideceğimiz zaman ailesinden birini peşimize takmayı.az önce telefon açtı abimde bizimle gelecek demezmi hayır geldiği birşey değil zırt bırt telefon açıyor gel beni al şuraya gidelim yani burnmuzdan geliyor.aceba haksızmıyım neyapmam lazım hiç bilmiyorum.akşam tartışma var galiba evde gibi geliyor telefonu suratına kapattım

burada bayrama gitmeme sebebiniz çok farklı

herkes ona göre yorum yaptı

Son düzenleme:

amin cümlemizin çocuğunu bağışlasın teşekkür ederim

Başın sağolsun,Allah sabır versin.

Bu bayram meselesini,kayınvalide meselesinden ayrı olarak gördüm.
Sen illaki benim ailem gibi kutlansın,kutlanmıyorsa,ben bayramları ailemle geçiririm demişsin bir anlamda...

Benim ailem,senin ailen ayrımı yapmak doğru değil.Siz artık eşinle bir ailesiniz ve ailelerinizle bir bütünsünüz.
Ne senin ailen gibi,ne eşinin ailesi gibi...Onların bir sentezi gibi olacaksınız.
Sizin,bir aile olarak kendi kurallarınız ve kendi benimsediğiniz adetleriniz olacak.

Tamamen benim ailem gibi kutlansın demek,eşine de haksızlık olur.

bakın bunca şeye rağmen ben hala kayınvalidem biraz silkelenir kendine gelirse ki zannetmiyorum hala bayramı normal bir gün gibi görmesi beni sıkıyor.eltisinin kızı yeni evlenmiş el öpmeye gittiler biliyorum evi dağınık yine yatak döşek yatıyordur diye ben aradım size geliyorlar diye bunlar gitti bize geri geldiler ne yapıyo diye sordum valla yatıyordu dediler pes dedim artık.ben bukadar rahat olamam nihayetinde sen ailenin en büyüğüsün aile çocuğun aynasıdır sen çocuklarına bu tür gelenekleri öğretmezsen çocuklarında bu şekilde devam eder gider.

Son düzenleme:
ben de eşinizin bu bayramda evinizde sizinle bayram geçirmek istediği anlamını çıkarmıştım yazdığınızdan onun ailesiyle geçirmenizi istediğini düşünmemiştim, en güzeli bayramı eşinizle evinizde geçirmeniz diye düşünüyorum hala ailelerinizi de ziyaret edersiniz uygun bir şekilde ama artık kendi adetlerinizi oluşturmanız daha hoş olur.

çok kötü oldum okuyunca. allah sabır versin. kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. ben de önce sizi haksız görmüştüm ama bu okuduğum her şeyi değiştirdi. böylesi insanlara bayramda gitsen ne değişir? senin en çaresiz anında yanında olmamış. çok kötü oldum gerçekten. fazla yazamıycam. sen küçük çekirdek ailene sahip çık, eşini üzme. kendi yuvanda mutlu ol.

çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…