ALLAH'im yardim et

Kayınvalideniz her şeyi deyebilir. Mühim olan eşinizin ne dediği? Ben anne olmak istiyorum dediğinizde "ama kiradayız" diyorsa o sıkıntı. Ya da baba olmak için annesinin ağzına bakıyorsa.

Asla esim de cok istiyor ben strese sokuyorm iyice kendimi hep benm arkamdadir oo annesinin hc dedigini umursamaz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben calisiyorm fakat bebek oldugunda calismak istemiyorm bebegimi kendim buyutmek istiyorum

Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama her anne kendi büyütmek ister bebeğini. Lakin hayatta her şeyin bir bedeli var. Çalışan anne para kazanırken ve hayata daha güvenli bakarken , çocuğuna bir şey alırken daha relax düşünebilirken iyi günde, kötü günde çocuğundan ayrı kalarak bir bedel öder. Çalışmayan anne de çocuğunun yanındandır ama anadan babadan zengin değilse hep 1 maaşa mahkumdur.
Bunun kararını verecek olan sensin.

Bunu şimdi başa kalkma ama. Onlar karışmadığı zaman sen de kendi aileni karıştırmayacaktın.
İşin raconuna ters bu.

Babam kiyamadi bana herseyimi aldi esimin babasi yok ama 2 tane erkek kardesi var 26 28 yasnda durumlarida iyi ama almadilar.babam esimi cok seviyor birseyimin eksik olmasini istemedi

yaptığınız hiçbirşeyi söylemeyin. o hatayı en başta bizde yaptık, herseye karışıyorlardı. şimdi eşimde bende akıllandık, hiçbişeyimizi söylemiyoruz. aldıktan veya yaptıktan sonra haberleri oluyor.

Evet arkadaşa katılıyorum bence de ailelere planlarınızı anlatmayın. Zaten evliliklerde eşya alırken bile birini birşey sordun mu her kafadan bi ses çıkar. Kayınvalideniz biraz cahil bi kadınmış ama kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Sadece aklına geleni düşünmeden söyleyen bi tip galiba. Çocuk konusunda da kimsenin ne düşündüğü umrunuzda olmasın. Eşiniz ve siz istiyorsanız yapın. Ha yine de sorun çıkaracak olurlarsa siz de tavrınızı alırsınız. Zaten bebişin yüzünü görünce yelkenleri suya indirirler

bence yanlış bir şey söylememişler..

hani büyükler gençler için der ya önce bir ayakları üstünde durmayı öğrensinler..

doğru!

kolay mı çocuk büyütmek.

bebek doğmadan masraflar başlıyor ve artıyor.

kiradan bir eve geçseniz kredi ile en azından çocuk okul başlamadan kiranız olmaz..

kayınvalide diye söyleyecekleri her söz de yanlış olamaz

Iste sohbet arasnda soyluyoruz galiba hata bendee hc soylememk lazm

Asla esim de cok istiyor ben strese sokuyorm iyice kendimi hep benm arkamdadir oo annesinin hc dedigini umursamaz

E o zaman sorun ne? Hayatımızda her yaptığımıza bir şeyler diyecek insanlar vardır etrafta. Evimizin kapısı kapanınca içerde olanların ne düşündüğü dediği önemli bence. Bebek düşünüyorsanız bir engeliniz yok gibi görünüyor bana. Ama işi bırakıcam demişsiniz, sıkıntı olmayacka mı tek maaşla?

Ben bebegimi kendim.buyutmek istiyorm oturdugum semtte evler 300 milyardan basliyor satilik

Muhasebe iyide bebek oldugunda calismak bile istesem.bakicak kimse yokki burda

Olmaz esim yazilim.muhendisi 3000 4000 tl para aliyor

Her şey göreceli ama 3000-4000 bir eve giren çok yüksek olmayan bir para. tek başına kazanılan iyi bir para ancak ev bazında ortalama
Hele ki yatırım da düşünülürse..

Kirada iseniz ona ne ki ben olsam kaynanam a derim bişey olmaz allah onun rızık ini verir derim kapatarim agzini heleki cocuk istiyosam calismiyosam kime ne .

Ama daha yeni evli sayilir siniz biraz daha bekliyebilirsiniz

Anladım. Ama herkesin gelirine göre gideri oluyor. Şimdi işten ayrılmanız sizi sarsmayacaksa anne olmanızda bir engel görünmüyor. Yani kayınvalidenin laflarını çok da önememeye gerek yok. Biz de eşimle gezmeyi severiz. Ne zaman bir yere gidecek olsak ne gereği var ev için para biriktirin der. Haklısın anne ama işte falan diye geçiştiririz. Ve gezmeye devam.

Her şey göreceli ama 3000-4000 bir eve giren çok yüksek olmayan bir para. tek başına kazanılan iyi bir para ancak ev bazında ortalama
Hele ki yatırım da düşünülürse..

Bence yeter bize tabi bu benim fikrim

Kayınvalideniz biraz, nasıl derler eski kafalardan. Benim rahmetli anneannem'de ailecek dışarı yemeğe çıktığımız zaman "ne gerek var, dünyanın parası" derdi. O yüzden kırk yılda bir dışarı yenen akşam yemeklerini anneanneme söylemezdik asla. Sanırım kayınvalideniz, düşündüklerini dile getirmede biraz beceriksiz. Yani söylemek istediği "çocuk olunca masraflar artacak, sende çalışmayacağım diyorsun, tek maaş bir de kira olacak, zor olmaz mı?" aslında demek istediği bu ama anlatışı biraz farklı gerçekten. Yaşlılar, biraz böyle. Hediyeler, tatiller onlar için gereksiz. Başında bir dam olsun geresi önemsiz diye düşündüklerinden, ev almadan yaptığınız tüm bu harcamalar ona boşunaymış gibi geliyor. Hayat planlarınızdan fazla bahsetmeyin kimseye, eşinizle kararlarınızı verin ve uygulayın. Zamanı gelince herkes gibi onlarda öğrenir.

Ayrıca çalışmama kararınızı oldukça cesur buldum söylemek isterim. Gelecek çok belirsiz, çalışmaya alışmış bir bayan olarak ilerde eşinizden harçlık istemek zorunuza gidebilir, tüm ipleri eşinizin eline verirsiniz ki bu çok riskli gibi görünüyor. Açıkçası ben bayanların çalışmaları ve sosyal hayat içerisinde kesinlikle bulunmaları taraftarıyım. Hem hamile hem çalışan bir bayan olarak doğumdan sonrada çalışmaya devam edeceğim. Benim annem de 20 sene çalışıp emekli oldu, onunla her zaman gurur duydum, şimdi de "iyi ki çalışmışsın anne" diyorum. Bunu da bir düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…