- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi minnossumm
-
Bence yeter bize tabi bu benim fikrim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kvaliden yok mu? Bakıcı var, kreş var?
Herkes çalışıyor..
Kv kesinlikle bakmam.diyor 3-4 aylik bebegi bakiciya nasil birakiym yada krese
Kayınvalideniz biraz, nasıl derler eski kafalardan. Benim rahmetli anneannem'de ailecek dışarı yemeğe çıktığımız zaman "ne gerek var, dünyanın parası" derdi. O yüzden kırk yılda bir dışarı yenen akşam yemeklerini anneanneme söylemezdik asla. Sanırım kayınvalideniz, düşündüklerini dile getirmede biraz beceriksiz. Yani söylemek istediği "çocuk olunca masraflar artacak, sende çalışmayacağım diyorsun, tek maaş bir de kira olacak, zor olmaz mı?" aslında demek istediği bu ama anlatışı biraz farklı gerçekten. Yaşlılar, biraz böyle. Hediyeler, tatiller onlar için gereksiz. Başında bir dam olsun geresi önemsiz diye düşündüklerinden, ev almadan yaptığınız tüm bu harcamalar ona boşunaymış gibi geliyor. Hayat planlarınızdan fazla bahsetmeyin kimseye, eşinizle kararlarınızı verin ve uygulayın. Zamanı gelince herkes gibi onlarda öğrenir.
Ayrıca çalışmama kararınızı oldukça cesur buldum söylemek isterim. Gelecek çok belirsiz, çalışmaya alışmış bir bayan olarak ilerde eşinizden harçlık istemek zorunuza gidebilir, tüm ipleri eşinizin eline verirsiniz ki bu çok riskli gibi görünüyor. Açıkçası ben bayanların çalışmaları ve sosyal hayat içerisinde kesinlikle bulunmaları taraftarıyım. Hem hamile hem çalışan bir bayan olarak doğumdan sonrada çalışmaya devam edeceğim. Benim annem de 20 sene çalışıp emekli oldu, onunla her zaman gurur duydum, şimdi de "iyi ki çalışmışsın anne" diyorum. Bunu da bir düşünün derim.
Ben bebegimi kendim.buyutmek istiyorm oturdugum semtte evler 300 milyardan basliyor satilik
3000-4000 çok para değil ki ya, hele birde ev alacaksanız.
başka semtten alırsınız. sonra da onu satar oturduğunuz semte gelirsiniz.
şimdi kayınvalideniz kötü biridir belki ona bir şey diyemeyeceğim.
fakat kiradayken yeni evliyken sonradan tek maaşa kalarak çocuk için bu kadar acele etmeyin ( yaşınız genç ise??? )
ben de oğlumun ya da kızımın önce bir ev sahibi olmasını isterdim çocuklarını rahat rahat büyütsünler diye..
zorlanmasınlar diye... tabii maddi gücüm var ise destek olurdum.
ama diyelim ki maddi gücüm yok, eşim yok
"oğlum açılmayın, bak hayat belli olmaz. evet gençsiniz biliyorum gezmek tatillere gitmek istiyorsunuz ama gençken birikim yapılıyor "derdim.
isterdim ki o geleceğini oluştursun.
bu arada kardeşler evlenirken destek olmak zorunda değiller bence...
bir de bir taraf aşırı iyilik yapmamalı.
sizin aileniz için diyorum. şimdi eşiniz Allah razı olsun diyor belki, fakat yıllar sonra bu durumun altında ezildi mi öfke mi biriktirdi,
nasıl bir tepkisi olacak belli olmaz...
Ayrıca aileniz yaptıysa sizin için yaptı...başkası için değil.
Anneniz karısına çocuğuna bakamayacak ise gibi cümleler kullanarak eşinizi biraz hakir görüyor sanırım ki bu çok tehlikeli
Ben şu bebek istiyoruz, çalışmalara başladık meselesini hiç anlamam zaten, yumurtlama gününe denk getirdiğine kadar açık açık anlatanlar var bize ne sizin yatak odası muhhabetlerinizden? İstiyorsanız bu sizin kararınız olmalı, herşeyden bahsederseniz herkes birşey söyler işte, ister kaynana ister kendi ailen hiç farketmiyor. O yüzden bebek planı, tatil planı, ev yenileme hiç birşey söylemeyin bence, sürpriz olsun herşey.
Hiç birşey almadılar kısmına gelince adetleri bir kenara bırakırsam benim babam da bana yardım etmek zorunda değil. Bugüne kadar okut, büyüt, bir dediğini eksik etme, gelmiş 60 yaşına bir de şimdi evlendirme faslı, evlenmekte kolay değil ki, neredeyse 50 bin. Yani ne babama mecbursun, yapacaksın diyebilirim ne de sevgilimin ailesinden bekleyebilirim.
Eşinin ailesinin durumu nasıl? O evde şimdi kiracı mı var?
Asla esim de cok istiyor ben strese sokuyorm iyice kendimi hep benm arkamdadir oo annesinin hc dedigini umursamaz
Çok kirada oturmanıza taktılarsa hayırlarına ev alsınlar o zaman size... Ne saçma ya iş tamamen eşinizde bitiyor aslında ailesinin çenesini kapamak. Bugün çocuğu olan ve tatile giden bir çok kiracı insan var ne tuhaflar....
Vermek zorunda değil ki zaten. Çalışmışlar almışlar. Kirasıyla geçiniyorlardır belki. Kızma ama bu tür beklenti içine giren gelinlere anlam veremiyorum.O soyluyor soyluyor anlamiyorlar evleri var fazladan bize vermiyorlar cok istiyorsaniz beraber otururuz diyor yada kira istiyor bzden
Vermek zorunda değil ki zaten. Çalışmışlar almışlar. Kirasıyla geçiniyorlardır belki. Kızma ama bu tür beklenti içine giren gelinlere anlam veremiyorum.
Vermek zorunda değil ki zaten. Çalışmışlar almışlar. Kirasıyla geçiniyorlardır belki. Kızma ama bu tür beklenti içine giren gelinlere anlam veremiyorum.
O soyluyor soyluyor anlamiyorlar evleri var fazladan bize vermiyorlar cok istiyorsaniz beraber otururuz diyor yada kira istiyor bzden
O soyluyor soyluyor anlamiyorlar evleri var fazladan bize vermiyorlar cok istiyorsaniz beraber otururuz diyor yada kira istiyor bzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?