ALLAH'im yardim et

anne olunca anlayacaksınız...

çocuklarınıza hep hazır balık vermek ona kötülük yapmaktır.

mühim olan balık tutmayı öğretmek...

ayrıca o evi ileride vermeyeceğini nerden biliyorsunuz?

baba oğluna bağ vermiş, oğlu tutmuş bir salkımı kıskanmış babasından derler atalarımız....

bu işlerin yaşlılığı da var...

yaşlılıkta çocuklara yardım ediliyor ama evlattan yardım almak var ya işte o insanları kahrediyor.

şimdi o evleri verse size, kanser olsa kadın. ne yapacaksınız satacak mısınız 15 yıl sonra onun üzerine birikim koyarak yaptığınız evi?

bence bu devirde aileleri isterse maddiyat olsun hemen çocuk yapmayın demekte haklılar...

ayrıca aile büyüklerini yeni gelin damatların bankmatik gibi görmeleri çok yanlış.

bize karışmasınlar , ama ev versinler...

maddi yardımları yok ise evlatlarına tek söz söylemisnler.

çünkü evlendik. artık nasihat alamayız..

eşim nasihatı tek benden alabilir

Kusura bakma ama.oglunu cok dusunuyor ise 2 tane evi var ogluna birini verebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz kapınızı kapattığınızda hepsi dışarda kalıyor. Kimsenin ne deditini umursamayın kararı verecek olan eşiniz ve sizsiniz. İstediğiniz hiçbirşeyi başkalarının lafı için ertelemeyin.sonra insan arıyor da bulamıyor geç oluyor bu kez tedavi masrafı vs. İsin bir de bu yönünden bakın. Oturun sadece esinizle karar verin istiyorsanız da yapın gitsin

Gelde anlat.insanlara bunuu kaynanam istiyorki beraber oturalm.bende calisiym herkes calissn maasini ona versn eve misafir gelsn isten geldikten snra misafir agirliym.hc bryere gitmiym.annemlere giderken bile.izin istiyim agziyla soyledi bunu bana

Kusura bakma ama.oglunu cok dusunuyor ise 2 tane evi var ogluna birini verebilir

İşte siz böyle şeylere takıyorsunuz aslında..
Ama şimdiden sizin kahvaltınıza kadar sorgulayan kadın, ev verirse nelerinize karışmaz bi düşün ?
Bence yıllar sonra da olsa kendi evini kendin al, borcun olur ama bankayla muhatap olursun hergün insanların evine müdahalesine yok yeme içme bir olsun demesine dayanılmaz bence

Durumlari iyi kaynanam emekli ve 2 tane bekar oglu var onlarnda maaslari giriyor eve

Eee o tek evi de size verseler diğer iki bekar oğullarına haksızlık olmaz mı
Siz ve anneniz para pul yüzünden çekişiyorsunuz gibime geldi
Kusura bakma ama kızıma torunuma bakamıyosa cümlesi çok ağır bir cümle

Durumlari iyi kaynanam emekli ve 2 tane bekar oglu var onlarnda maaslari giriyor eve

Bu arada diger oglu evlenince o evi ona vericekmis kira fln istemiyor ?

Yani yine de neden sana vermiyor diye beklenti içine giremezsin bence. Senden istemesin de..
Sonuçta da sen zaten hesabını eşinin maaşına göre yapmışsın..

Beklentim.yok bende bize karismasnlar yeter diyorum brsey de istemiyorm.istesem sizce evlenirmiydm sadece surekli kiradasiniz kiradasiniz diyceklerse ev versnler bosa konusmaya gerek yok demek.istiyorum

Vermek zorundalarmış gibi ya da vermeyince küsmüş/kırılmış gibisin. Sen de otur bebeğine bak ne güzel olur demi..
Madem ev istiyorsun dediğim gibi her şeyin bir bedeli var, çalışacaksın..

Bakın ne güzel eşiniz sizin tarafınızda. Ailesi de bırakın cahil cahil konuşsunlar. Siz bu şekilde ancak kendinizi yıpratırsınız. He he diyin geçin ve gene istediğinizi yapın. Her şey sözde kalıyorsa takmamak lazım. Eşini dolduramıyorlarda yoluna bakıp bebeğini yap arkadaşım. Başka bir engelin var mı?

klasık eskı kafalı kaynana dusuncesı sımdıkı devır kaynanaları torun bakıyor gelınlerı calıssın dıe yemeklerıne varana kadar yapıyolar de sende dedıgın gıbı aslında sen bırsey beklemedıkce onlar bır beklentı ıcıne gırıyolar yetıstırılme tarzı gorgu vs bunlara etken sanırım ... ama bu devırde ınanın bu zıhnıyet kalktı er yada geç anlarlar canınızı sıkmayın lafınızıda soylemekten cekınmeyın lafın ıyısı sakayla solenırmıs soyleyın kı yarın bıgun yuz verıp astarını ıstemesıne sebep olmayın...

ne kadar doğru söylüyorsun...

mal mülk veren ailelerin yeni evli çocukları ilk etapta dışarıdan şanslı gibi gözüküyor..

hazır ev var diye rahat harcamalar, gezmeler, sık değişen arabalar, her yıl boyası değişen duvarlar...

diğer tarafta ise herşeyi birlikte yapan karı koca...

ilk yıllar çok zor. maddi olarak sıkıntı eşlerin birbirini tanıma çabasına ekleniyor kriz üstüne kriz..

ama uzun vadede görülüyor ki emek varsa sevgi de var, huzur da , bereket de.

sürekli kayınvalidenin her platformda ben ev verdim onlara diye bir söz vermesi bir kadın için duyulabilecek en sinir bozucu sözlerden biri bence...

Bence şahsen bu şanslı görünen tarafta olmak isterdim. Nitekim olmayınca olmuyor. Olmaz da..
Adamın vardır. Geride çocuğu yoktur vermiştir çocuklarına birer ev kız erkek ayrımı yapmadan kimsenin gönlünü kırmadan buna eyvallah deriz.
Bu aşamada kvalide istediği kadar arkamdan “ev verdim” desin. Umurumda olmazdı. 10 senede diyelim istediğim evi alabilecekken +10 sene önden başlardım. Buna kim hayır der ki?

Teşekkür ederim
Bana aynı bina teklifi yapıldığı halde kabul etmedim
Borçlandım kredi ile ev aldım eşimle ödüyoruz, zor ama kendi emeğimiz kimsenin de söz hakkı yok

orası öyle bazen olmayınca olmuyor...yıllar geçse de kişilerin gelirleri artmıyor.

şans biraz da.

bazısı vardır keşke vermeseydi de bir kuru ekmekle idare etseydik kıvamına getiriyor.

bilmem herkesin farklı kişiliği ve muhatap oldukları kişilikler de farklı.

mesela ben ve görümceme bakalım.. ben evlendiğimde ne evim ne arabam vardı.aileler Allah razı olsun koltuk vb ev eşyası aldılar.

görümcem ise ataerkil bir aileye gelin gitti. tüm erkek çocuklara evlenirken ev ve araba verildi.

işler ortak. ortak hesap..

harcamalarımız ve yaşantımız arasında çok fark vardı ( maddi anlamda, )

fakat evdeki tesisat için kayınpederinin onayı gerekiyor. ya da çocuklarının doğum parasını kayınpeder hastaneye ödüyor.

fakat diyelim ki görümcem ters bir harekette bulundu, bas bas bağırabiliyor ona.

tatile gidecekler, işler var gitmeyin diyorlar.

bu mesela benim kaldırabileceğim bir durum değil.

zira ona göre yaşadım...

neyse, laf uzar bu konuda...

en güzel var ise mirası hayatteyken paylaştırmak tabii..

ama olmayınca da olmuyor, beklentiye girmemek gerekiyor belki de...

Kim hayır der? Kayınvalidesi iyi niyetli olmayabilecek, yarın öbür gün haram etmekten tut da içini falan yaptırdığın evi sattırmaya kadar götürebilecek kayınvalideye sahip insanlar. Çok şükür benimki öyle değil ama bu şekilde olan bir sürü kayınvalide vardır.

evet zordur mutlaka...

ama komşuma kolay geliyor mesela. aynı apartmanda oturuyor.

kulaklarını tıkar hee hee der geçer.

geçemeyenlere maddi zorluklara katlanmak kalıyor. Bize

Teşekkür ederim
Bana aynı bina teklifi yapıldığı halde kabul etmedim
Borçlandım kredi ile ev aldım eşimle ödüyoruz, zor ama kendi emeğimiz kimsenin de söz hakkı yok

Ama burda öyle bir durum söz konusu bile değil
Gelin alt katımda kira ödeyin sadece yeme içme kısmı bir olur denmiş
Öz anneme/ kaynanama kira ödeyip yeme içme bir olacağına, yabancıya kira öderim karışanım edenim olmaz daha iyi

Ama ev vermiyo ev vermiyo diye de yana yakıla gezmek te yersiz tabi.

evet zordur mutlaka...

ama komşuma kolay geliyor mesela. aynı apartmanda oturuyor.

kulaklarını tıkar hee hee der geçer.

geçemeyenlere maddi zorluklara katlanmak kalıyor. Bize

Allah sağlık kuvvet versin öderiz inşallah
Borç yiğidin kamçısı diye teselli ediyorum kendimi

Neyse sanırım konu sahibinin ev vermiyorlar ev versinler gibi bir derdi yok. O sadece ya sürekli kiradasın kiradasın demesin ya da bir ev versin demiş. Hani tatile gitme kiradasın, çocuk yapma kiradasın, hediye alma kiradasın gına getirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…