• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım yardim ettt

Yok cidden yok yakın 3 tane kız arkadaşım var 2si mezunlar hala hazırlanıyorlar sınava digeride istanbul da yakın olmak şart değil herhangi bir kız arkadasim evde kalsa gider ortak olurum ama ilk sene olunca böyle oluyor yurtta kalan bile sınıfta 3 kişiyiz diğerleri servisle gidip geliyorlar okula
Önce hayatını kurtar

Adamın kötü ve hatta psikopat çıkma ihtimali, yakın zamanda kısmi felç geçirmiş saçını süpürge eden kızını evden gönderen bi annenin yanında neler çekeceği ihtimalleriyle karşılaştırınca %10a 90 gibi kalıyor.

Konu sahibi sen evlenince kıymete biniceksin senden değerli olmıcak o anne ve dedenin gözünde Emin'im.
Bu söylediğim sadece örnek ASLİNDA demek istediğim bu ve benzeri( takintili olur sapık olur şiddet uygular gibi gibi...) kötü huylari çıkarsa evlenince ayrılır. Tabi mesleği geliri olunca ben nereye gidecem ne yapaçağım diye düşünüp çaresiz kalmaz en azından. Ayrılması daha kolay olur en azindan

Pardon canım görmemişim.
Senin yerime kendimi koyayım diyorum,o bile zorluyor. Allah yardımcın olsun.

Evlenirsen nerde yaşıcaksın kv ile Yanyana alt üst falan değil dimi ?
Yok ilk onu teklif ettiler annesi ben sen gelene kadar yemeği herşeyi yaparım dedi bende ilk başta iyi fikir dedim ama sonra vazgeçtim şimdi ayrı ev tutacağız belkide alacağız

Haklisin kucuk yerlerde dedikodu çok olur amacına odaklanıp BUNLARa kulak tıkamak gerekiyo. Sizin dediğinize gore kucuk yerlerdeki kızlar hiç okumasın. Asil böyle dedikoducu pis zihniyetin içinden siyrilmak için okuyacaksın. Evlendikten sonra bitiride bari okulunu en azindan
nerede yasadiginizi bilmiyorum amacim polemik de degil ama 20 yil kucuk bir sehirde yasadim. dedikodu yuzunden intihar edeni bile duydum malesef oyle filmlerdeki gibi yasanmiyor hayatlar. kapina gelip dayanan 3 tane seref yoksunu turlu hakaretlerle kapina dayaninca kulagini tikayip hedefe odaklanamiyorsun.

Yok ilk onu teklif ettiler annesi ben sen gelene kadar yemeği herşeyi yaparım dedi bende ilk başta iyi fikir dedim ama sonra vazgeçtim şimdi ayrı ev tutacağız belkide alacağız
Evet evleneceksende ( ki dediğimiz gibi bu son çare olsun ) düzenin ayrı olsun. Hergün makarna ye menemen yap ama başkasına asla bu bize yük gibi düşündürtme. Mesafeni hep koru ama sevecende ol.

Antalyada otel olayını biraz araştır benim üniv den arkadaşlarım öyle yapardı. Cüzi fiyata öğrenci çalıştırıyorlar.

Evet evleneceksende ( ki dediğimiz gibi bu son çare olsun ) düzenin ayrı olsun. Hergün makarna ye menemen yap ama başkasına asla bu bize yük gibi düşündürtme. Mesafeni hep koru ama sevecende ol.

Antalyada otel olayını biraz araştır benim üniv den arkadaşlarım öyle yapardı. Cüzi fiyata öğrenci çalıştırıyorlar.
Evet bende sonradan zor bile olsa ikimiz göğüs gerelim bi tencere yemek altı üstü senelerdir her gün bütün ev halkına bunu yaptım zaten aliskin olmadığım bi durum değil bu arada antalya ya baya uzak bi ildeyim

Evet bende sonradan zor bile olsa ikimiz göğüs gerelim bi tencere yemek altı üstü senelerdir her gün bütün ev halkına bunu yaptım zaten aliskin olmadığım bi durum değil bu arada antalya ya baya uzak bi ildeyim
Uzaklığın önemli mi? Kalacak yer verdiklerini duydum. Kalmaz mısın gidemezmisin?

Şu durumda evlenmek en son aklıma gelecek şey olurdu. Madem dedenize kira teklif edebilecek durumunuz var apart falan bakamaz mısınız? Ya da kız kardeşinizle eve çıkın. Neden onları da yaniniza almiyorsunuz?

Evlenirsen kafanı taşlara vurup vurmayacagini biz bilemeyiz erkek arkadaşını tanıyan sensin. Çok ozurdileyerek söylüyorum bazı cümlelerin sonundaki sorular çok absürd.

Ben okulu bırakmayacağım evlenmek koca evine kapak atmak değil benim icin.Tabi ki okuyacağım çalışacağım zaten erkek arkadaşım şakayla karışık o okul bitecek ise girilecek ben bütün gün evde oturan kadın istemem birbirimize anlatacak biseylerimiz olsun diyor
Evlenince o kocalar öyle tatlı olmuyor canım. Onun egemenliginde oluyorsun. Yasin kaç basın kaç sen önce hayatını kur işe gir. Buradaki konuları oku hayatın Evliliklerde toz pembe olmadığını anlarsın.
Burada yaşanmış acıların sahipleri sana tavsiyelerde bulunuyorsa o algılarını iyice aç anla ders al.

Zala15 Zala15 şöyle bir çözüm olmaz mı?
senin çevren yok belli ki.
bu yaz sadece nişan takın. nişanlın sana uygun fiyatlı 1+1 ev bulsun, iş çevresi de vardır. sana iş bulabilir. evin kira ve masrafları karşılasan yeter. gerekirse bir ev arkadaşı da bulursun. okul bitene kadar idare edersin. 3 sene daha katlanamaz mısın?
sen iyi söze güler yüze sevgiye hasret olduğun için sevgilin ve ailesi sana dünyanın en iyi insanları gibi geliyor olabilir.
o yüzden onları denemeden bilemezsin. mesela sevgiline ailesi ile sadece ayda bir görüşmek istediğini, en az 5 yıl bebek istemediğini söyle. tepkisini ölç.
bir de evlilikle ilgili beklentileri, şartlarını konuştunuz mu? evlendiğiniz de ayrı ev olsa bile öğrencisin diye kocan seni okul arkadaşlarından kıskanabilir, kv adayı her gün sizi onlarda yemeye mecbur tutabilir, evinin temizliğinden düzenine her şeye karışabilir. kocan da öğrenci olmanı öne sürüp ailesinin sadece yardımcı olduğunu savunabilir. sonuçta onlar zor durumdaki bir öğrenciyi gelin almış iyi insanlar, sen nankör kadın olabilirsin.

Merhaba hanımlar,uzun zamandır okuyorum bdv yi artık bende yazma gereği duydum.Üniversitede ilk senem bu arada ailemden farklı bi şehir ama çok yakın bi sehir.Oyleki okula servisle gidip gelinebiliyor baska şehirde olsa.Her neyse benim annem çok geçimsiz bi insan ama hastalık derecesinde.Yani ben tahammülsüz değilim bundan eminim çünkü bu yasima kadar annemle ettiğimiz kavgalarda ona asla cevap vermediğim gibi her kavgadan sonra sakinlesince bi psikoloğa gidelim rahatlarsin dedim daha çok kavgalar etti.Bu arada 3 kardeşim var babam yok yani gorusmuyorum ve ev işleri çocuklar tam 10 yaşımdan beri uzerimde.Annem ben çalışıyorum diyerekten asla hiç bir ise elini sürmedi bide yaşı bana yakın bi erkek kardeşim var hep onun yanında bana hizmet etmek zorundasın sen kızsin bilmem ne diye diye erkek kardesiminde kendini benden üstün görmesine sebep oldu.Bazen duzgunce sakince bişey söylesem bile kardeşim kalkıp dövüyor beni ve annem kardeşime HAKETMISTIR ELINE SAGLIK diyor.Bunları artık bunyem kaldirmamaya başladı geçen sene yazın sol tarafım kısmı felç gibi birşey oldu.Yine herhangi bi kavgada annem Allah elini ayagini yamulttu falan diyordu.En son Allah yuzume bakti ve devlet yurduna yerleştim .Tabi bu sırada annem dahil hiç bir aile üyesi arayıp halimi bile sormuyor Teyze dede anneanne...Ve şimdi cok zor bir kararın kiyisindayim.Çok sevdigim ve beni de çok seven bi erkek arkadaşım var .Ailesi falan ben ne iyilik yaptimda Allah beni bu insanlarla karşılaştırdı dedirten cinsten ve erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti.Normalde okul bitmeden istemiyordum ama şimdi yaz tatilinde yurt kapanınca bile kalacak yerim yok bırakın 4 seneyi... Vel hasil ben ne yapmalıyım eğer evlenirsem kafamı taşlara vurur muyum? Çok korkuyorum nolur yardımcı olun
bence yazın kalabileceğin bir yurt bul bildiğin kadarı ile var kaldığın yerde de part time işe gir paranda olur evlenmek senin için çıkış olsada evlendiğin kişininde bir öğrenci olduğunu unutma bunun askerliği var en başta o dönemde kb kv ile mi yaşayacaksın hayat şartların çok zor anlattıkların görünen kısmıdır ... yaz okulu olan üniversiteler var devlet yurdunda kaldığın için tr içinde diğer yurtlarda da misafir öğrenci olarak kalabiliyorsun en azından ben öyle biliyorum eşim bir ünv. güvenlik görevlisi eğer bunu düşünürsen senin için soracağı tanıdığı bir arkadaşı varsa sordurabilirim tabi istersen ama sakın evlilik gibi bir şeye kalkışma göründüğü gibi kolay olmayabilir

Zala15 Zala15 şöyle bir çözüm olmaz mı?
senin çevren yok belli ki.
bu yaz sadece nişan takın. nişanlın sana uygun fiyatlı 1+1 ev bulsun, iş çevresi de vardır. sana iş bulabilir. evin kira ve masrafları karşılasan yeter. gerekirse bir ev arkadaşı da bulursun. okul bitene kadar idare edersin. 3 sene daha katlanamaz mısın?
sen iyi söze güler yüze sevgiye hasret olduğun için sevgilin ve ailesi sana dünyanın en iyi insanları gibi geliyor olabilir.
o yüzden onları denemeden bilemezsin. mesela sevgiline ailesi ile sadece ayda bir görüşmek istediğini, en az 5 yıl bebek istemediğini söyle. tepkisini ölç.
bir de evlilikle ilgili beklentileri, şartlarını konuştunuz mu? evlendiğiniz de ayrı ev olsa bile öğrencisin diye kocan seni okul arkadaşlarından kıskanabilir, kv adayı her gün sizi onlarda yemeye mecbur tutabilir, evinin temizliğinden düzenine her şeye karışabilir. kocan da öğrenci olmanı öne sürüp ailesinin sadece yardımcı olduğunu savunabilir. sonuçta onlar zor durumdaki bir öğrenciyi gelin almış iyi insanlar, sen nankör kadın olabilirsin.
İnşallah bu dedikleriniz olmaz ama ailesi gercekten değişecek gibi durmuyor .Geçen gün düğün olursa nasıl bişey giyersin falan konuşuluyordu ben balik gelinlik sirt dekolteli dedim halbuki bu insanlar dindar yani düğüne gelecek akrabalar hep mevlutle falan evlenmiş insanlar kadın ona rağmen çok yakışır sana boyun uzun falan dedi nikah seekeri yerine ağaç fidanı dagitalim dedim çok iyi fikir dedi yani bu kadari da rol olamaz sanki

bence yazın kalabileceğin bir yurt bul bildiğin kadarı ile var kaldığın yerde de part time işe gir paranda olur evlenmek senin için çıkış olsada evlendiğin kişininde bir öğrenci olduğunu unutma bunun askerliği var en başta o dönemde kb kv ile mi yaşayacaksın hayat şartların çok zor anlattıkların görünen kısmıdır ... yaz okulu olan üniversiteler var devlet yurdunda kaldığın için tr içinde diğer yurtlarda da misafir öğrenci olarak kalabiliyorsun en azından ben öyle biliyorum eşim bir ünv. güvenlik görevlisi eğer bunu düşünürsen senin için soracağı tanıdığı bir arkadaşı varsa sordurabilirim tabi istersen ama sakın evlilik gibi bir şeye kalkışma göründüğü gibi kolay olmayabilir
Yazın staj veya yaz okulu olmadığı için yurtta kalamiyorum.Is tam 1 aydır ariyorum internetten ve esnaflardan bi sürü yere başvurdum herkes aynı seyi söylüyor piyasa berbat işçi çıkartıyoruz .Erkek arkadaşım öğrenci değil calisiyor askerliğini yapti

Evlilik en son caren olsun yatili calisabilecegin bakicili gbi isler yapmayi dene, evlilik bu donusu yok sonradan ve byle bir karari caresizlikten dolayi almamalisin, kimsen yok arkandan ezenin cok olur yapma

Back
X