- 30 Kasım 2016
- 995
- 900
- 53
- 29
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Kimi kazara hamile oluyo aldırıyo, kimi evlilik dışı cocuk doğurup çöpe atıyo vs vs ama benim neden olmuyoÇoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Kimisi kazayla oldu diye aldırıyo..
Kimisi evlilikdışı birliktelik yaşayıp doğurup çöpe atıyo..
Kimisi tecavüze ugruyo ne yazıkki öyle hamile kalıyo..
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba
sözlerimi bir türlü toparlayamadım baktım siz çok güzel söylemişsiniz bile +1Mukayeseleriniz çok ilginç.
Bebek bir "hak" değildir. O nedenle ben hakkediyorum neden olmuyor şeklinde isyana gitmeniz sizi çıkmaza sokar.
İnşallah en kısa zamanda alırsınız evladınızı kucağınıza.
Iste gec degil istediginiz gibi yasamissiniz ve zamani gelmis olur siz dua edin sabredin mutlaka olurEvet haklısınız bebek bakımı çok zor ama ben gezeceğim kadar gezdim yapabildiğim istediğim ne varsa yaptım artık onlardan haz almıyorum
Aynen..öncelikle stresten ve stres kaynaklarından uzak duracaksın.
ikincisi; beklemeyeceksin, düşünmeyeceksin. olursa olur olmazsa olmaz modunda yaşa ki stres oluşmasın.
kurs, iş, dışardan 2. ünv gibi meşgaleler bul.
Yaa Allah yardımcın olsun güçlü ol canımm sabret bende 6 tüp bebek 2 aşılama tedavisi oldum çok şükür nihayetinde hamileyim Rabbim seni benim kadar bekletmez inşallah dua edicem senin içinTedavi görüyorum zaten canım düzenli gittiğim bi doktorum var bi kez klomen tedavisi oldum tutmadı şimdi aşılamaya gecicek
Insallah hersey gonlunce olurAmin canım inşallah inşallah Rabbim bize de isteyen herkese de sizin gibi kuaför bayan gibi süprizler nasip eder darısı bize..ben de ilk aşılamamı yaptırcam bakalım :/
Kaç yıldır evlisiniz? Kaç yıldır çocuk istiyorsunuz?Aynı yaştayız demekne biliyim bana 30dan sonra doğurmak büyütmek zor geliyo ben hep çocuğumla arkadas gibi olmak isterdim annem bizi erken doğurmus oyüzden aramızda cok yas yok ama benim cocugumla yas farkı olacak
Genç annelere hep özenmişimdir :)
4 yıllık evliyim hiç korunmadık... dr pko var dedi ama adetlerim düzenli 28 günde bir oluyorum... dr.u bıraktım zaten...Siz nezamandır deniyorsunuz neden olmuyor
Canım tüp bebek sayfasına hiç girdin mi? O sayfada yazılanları ve insanların neler yaşadığını bilirsen çocuk sahibi olmayı geç diye takmazsın...Henüz 30 yaşındasın. Bu karamsarlık niye?Bir de o sayfada yazılan vitamin, kür vb. şeyleri araştır, onları dene bakalım..Amin inşallah
Ama sizce de 23-24yaş daha iyi değil mi anne olmak için ne biliyim yıllarımı cocugumu büyüterek onunla enerjimi harcayarak gecirmek çok isterdim şimdi okul cagında cocugum olsaydı diye düşünüyorum bazen :) 30yaş geç bana göre
Canım yaşın gayet normal hiç takılma ne güzel bilinçli anne olacaksın inşallah vakti zamanı var demekki nasipÇoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba
Amin arkadaşlar hepinize teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Aminn inşallah Rabbim isteyen herkese hayırlısıysa nasip etsin
Yalnız ben isyan etmedim kızlar bu konuya acıklık getireyim
Yani isyan anlamında vermedim o örnekleri
Bebek sahibi olmak şuan bana okadar imkansız geliyo ki anlatamam yani evlenmeden önce ilk gece bile hamile kalabilirim diyodum ama onca denemeden sonra şuan imkansız geliyo oyüzden kazayla bile hamile kalınırken bukadar kolayken bana neden zor geliyo anlamında dedim
Allahıma hiçbirzaman isyan etmedim etmem de yani bakın hep evlenmek isterdim onca kısmete ragmen gec evlendim herkes evlenirken neden ben evlenemiyorum diye isyan etmedim
Misal şuan meslegimi de yapamıyorum kpss engeli var ama atanan da var niye ben atanmıyorum demiyorum herşeye şükrederim herzaman[/QUOTE
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki hiç çok görmüyorum,isyanda etmiyorsun seni ancak yaşayan anlar. Bende 33 yaşındayım ve 13 yıllık evliyim ve maalesef hala bebeksizimAmin arkadaşlar hepinize teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Aminn inşallah Rabbim isteyen herkese hayırlısıysa nasip etsin
Yalnız ben isyan etmedim kızlar bu konuya acıklık getireyim
Yani isyan anlamında vermedim o örnekleri
Bebek sahibi olmak şuan bana okadar imkansız geliyo ki anlatamam yani evlenmeden önce ilk gece bile hamile kalabilirim diyodum ama onca denemeden sonra şuan imkansız geliyo oyüzden kazayla bile hamile kalınırken bukadar kolayken bana neden zor geliyo anlamında dedim
Allahıma hiçbirzaman isyan etmedim etmem de yani bakın hep evlenmek isterdim onca kısmete ragmen gec evlendim herkes evlenirken neden ben evlenemiyorum diye isyan etmedim
Misal şuan meslegimi de yapamıyorum kpss engeli var ama atanan da var niye ben atanmıyorum demiyorum herşeye şükrederim herzaman
Üzüldüm ben de kendi adıma üZgğnüm kaç yıldır olmuyoÇoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Soru işareti koymamışım yani kaç yıl oldu seninÇoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Tövbe tövbe de erken evlenince de çocuk olmayınca da zor anlıom seni çocuk olmadan yol katedemiyoruz e naapçağımızı da şaşırıyoruz düşünsene ben evlenir evlenmez hemen olsun die isyan etmedim vi sene süre verdim kendime şimdi bi sene daha veriyorum ne diyimcanım seni o kadar iyi anlıyorum ki hiç çok görmüyorum,isyanda etmiyorsun seni ancak yaşayan anlar. Bende 33 yaşındayım ve 13 yıllık evliyim ve maalesef hala bebeksizimiçim yanıyor ,zaman geçiyor ,yaş geçiyor elimden bir şey gelmiyor sadece dua. İnşallah Rabbim seni benim kadar bekletmez .Zor bir sınavdayız inş. Sınavımızı hayırlısıyla geçeriz.Bu hayatta en çok anne olmayı istedim ve hiç bir şeyi bu kadar çok istememiştim.Rabbim ol derse olacak inşallah. Rabbim sana,bana isteyen herkese hayırlısıyla hayırlı,Salih,Saliha evlatlar nasip etsin inşallah.
Bizim bi sorun yok ama nie olmuyo anlamadım doktor sorun yok dddiAynı şeyleri yaşıyoruz işte oyüzden beni anlarsın
Tamam daha yıllar yıllar geçmedi belki daha tam tedaviye başlamadım
Belki yıllardır ugrasanlara haksızlık ediyorum
Belki daha zamanı gelmed bebeğim gelcek ama zamanı değil bunları da düşünüyorum Rabbime hep sıgınıp şükrediyorum ama aklıma baska düşünceler de geliyo misal hiç bebeğim olmayacak gibi geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?