- 9 Mart 2019
- 715
- 656
- 23
- Konu Sahibi Gamzecikkk18
-
Hadi gözün aydın canım, benim değerlerim de buna benzer çıktı geçtiğimiz cuma doktorum sonuçlar güzel ileri teste gerek yok demişti :)kızlar ikili tarama testim. ne diyosunuz?
Başka doktora gidip baktırınMerhaba,
9 haftalik hamileyim kasik agrim sebebi ile doktoruma gittigimde hazir gelmisken 11 haftadan sonra yapilan ikili testi yapalim dedi, ultrasona girdigimde bebeginde ense kalinligi cikti ve 4.5 mm olculdu, bunun uzerine bu konuda uzman bir perinatolog a yonlendirdi, diger doktor ise ense kalinligina ek olarak uzun kemiklerinde kisalik olsugunu ve csv yapilmasi gerektigini soylendi, fakat gebeligimin 9 degil 11. Haftasinda oldunu soyledi, 9 hafta once regl oldugumu ve 11 hafta nasil olacabilecegini sordum fakat olabilir seklinde bir cevap aldim, csv icin sonuc bekliyorum suan. Ense kalinligi down sendromu icin kesin bir anomali buldugu olmadigini biliyorum azalabilir hala umidim var fakat 9 haftalik bebekte kemik olcumu ne derece saglikli bir sonuc verir? Kol bacak kismi zaten 8 haftadan sonra olusmuyor mu? Hem ensesi kalin hem kemikleri kisa siz kendinizi en kotuye hazirlayin seklinde bir konusma gecti, yasim daha 28 ailemde ve esimde down yok, araba degilim, benim gibi bir durumda olan var mi? Henuz 9 haftadir benimle olan bebegim icin cok umitlenmeyin seklinde bir cevap aldim ustelik ayni hastanedeki iki doktordan biri 9 hafta biri 11 hafta diyor, baska doktorlara keain gidecegim ama benimle ayni durumda olan oldu mu hic
Umarim aralik annesi olurum
Merhaba. moralinizi hemen bozmayın. işyerinden bi arkadaşıma da ikili test öncesi detaylı ultrasonda ense kalınlığı var dediler . hatta doktor yurt dışına giden ikili testi önerdi . kız test sonucu gelene kadar harap oldu . ama sonuçlar çok iyi geldi . ağustosta doğumu olacak inşallah. ben ümit de vermek istemem ama henüz erken bence. iyi bir perinatolog gidin bence önce . recep has adını çok duydum ama o bir ay sonrasına randevu veriyor . nerede yaşıyorsunuzbilmem ama istanbul kartalda bülent kars adını da çok duydum hatta ben de gittim. ablam da ona gitti . internetteki yorumlar da çok iyi . sizin çok iyi bi perinatolog bulmanız bu aşamada sizi rahatlatır bence . çünkü onlar çok bilinçli de oluyorlarMerhaba,
9 haftalik hamileyim kasik agrim sebebi ile doktoruma gittigimde hazir gelmisken 11 haftadan sonra yapilan ikili testi yapalim dedi, ultrasona girdigimde bebeginde ense kalinligi cikti ve 4.5 mm olculdu, bunun uzerine bu konuda uzman bir perinatolog a yonlendirdi, diger doktor ise ense kalinligina ek olarak uzun kemiklerinde kisalik olsugunu ve csv yapilmasi gerektigini soylendi, fakat gebeligimin 9 degil 11. Haftasinda oldunu soyledi, 9 hafta once regl oldugumu ve 11 hafta nasil olacabilecegini sordum fakat olabilir seklinde bir cevap aldim, csv icin sonuc bekliyorum suan. Ense kalinligi down sendromu icin kesin bir anomali buldugu olmadigini biliyorum azalabilir hala umidim var fakat 9 haftalik bebekte kemik olcumu ne derece saglikli bir sonuc verir? Kol bacak kismi zaten 8 haftadan sonra olusmuyor mu? Hem ensesi kalin hem kemikleri kisa siz kendinizi en kotuye hazirlayin seklinde bir konusma gecti, yasim daha 28 ailemde ve esimde down yok, araba degilim, benim gibi bir durumda olan var mi? Henuz 9 haftadir benimle olan bebegim icin cok umitlenmeyin seklinde bir cevap aldim ustelik ayni hastanedeki iki doktordan biri 9 hafta biri 11 hafta diyor, baska doktorlara keain gidecegim ama benimle ayni durumda olan oldu mu hic
Umarim aralik annesi olurum
gözün aydın cnm darısı bize ben daha ogrenwmedim 18inde ogrencezBen bugün ikili test için gittim bebeğimin boyu iki santim kısa çıktı 11 + 3 dü. Bayram sonraki Pazartesi gel o zaman ikili test yapacaklar. Ama peritanolog daha biz sormadan %95 kız dedihayırlısı. Rabbim hepimizinkini sağlıkla kucağına aldırsın kız erkek h fark etmez
Bende öğrendim bugün aralığın ilk erkek bebek haberi olsungoz
gözün aydın cnm darısı bize ben daha ogrenwmedim 18inde ogrencez
gözünaydın cnm sana doktorun kız diyodu sanırım sen hep erkek hissediyodun demi hislerin çıktı:)Bende öğrendim bugün aralığın ilk erkek bebek haberi olsunzekayla alakalı hiç bir test yaptırmayı düşünmüyorum ben her ne olursa rabbimin emaneti aksi bi durum çıksada aldırmam asla hamileliğimi zehir etmeye gerek yok o yüzden rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
Doktor hep kıza benzetti ben erkek dedim inatla ilk gebeliğin kızdı ilk 4 ay aç gezdim bulantı uyku halsizlik ama şükür bu gebelikte hiç biri olmadı hamile olduğumu unutuyodum bide erkek belirtileri var ilk aylarda çok sivilce göbek yukarısına devam eden çizgi arkadan bakıldığında hamile olduğum anlaşılmıyo bide karnım dağınık değil öne doğru sivri çıkıntı halindegözünaydın cnm sana doktorun kız diyodu sanırım sen hep erkek hissediyodun demi hislerin çıktı:)
bendede çok sivilce var bide karnımda öne doğru ultrasonda bebek çok hareketli kalbide 150 atıyo acaba benimkide erkekmi çok heyecanlıyım haftaya belki söyler doktor:))Doktor hep kıza benzetti ben erkek dedim inatla ilk gebeliğin kızdı ilk 4 ay aç gezdim bulantı uyku halsizlik ama şükür bu gebelikte hiç biri olmadı hamile olduğumu unutuyodum bide erkek belirtileri var ilk aylarda çok sivilce göbek yukarısına devam eden çizgi arkadan bakıldığında hamile olduğum anlaşılmıyo bide karnım dağınık değil öne doğru sivri çıkıntı halinde
benimde kontrolüm gelecek hafta 18inde 15ci hafta olucak ama bazen göstermeyebiliyor artık şansımıza çok heyecanlıyım bende testlerin bilimsel olarak hiç geçerliliği yok en iyisini yapmışsınız beklemekten başka çare yok:)Henüz öğrenemedik. Son kontrolüm 17 Mayıs'taydı. Tam 12. haftadaydı ama bi şey söylemedi. Bi dahaki kontrolüm 13 Haziran'da. Şansımız olursa görebiliriz dedi doktor ama ben meraktan ölecek gibiyim.
İlk bebeğimiz ve cinsiyeti bizim için bir rol oynamıyor. Ikimiz de hem erkek hem kız çocuklarını çok severiz.
Ama insan yine de bilmek istiyor. Bi sürü tahmin yöntemi varmış ama beni yanıltmasından korktuğum için hiç birini denemedim. Sen öğrendin mi?
Hayırlı sağlıklı olsunda cinsiyet önemli değil ama kocalar biraz erkekçibendede çok sivilce var bide karnımda öne doğru ultrasonda bebek çok hareketli kalbide 150 atıyo acaba benimkide erkekmi çok heyecanlıyım haftaya belki söyler doktor:))
Evet yaHayırlı sağlıklı olsunda cinsiyet önemli değil ama kocalar biraz erkekçiallah gönlüne göre versin
Hayırlısı olsun inşallah sağlıklı olsunlar dabenimde kontrolüm gelecek hafta 18inde 15ci hafta olucak ama bazen göstermeyebiliyor artık şansımıza çok heyecanlıyım bende testlerin bilimsel olarak hiç geçerliliği yok en iyisini yapmışsınız beklemekten başka çare yok:)
benim eşim kız istiyo tam tersi:)bende çok istiyo diye kız ister oldum aman sağlıklı olsunlarda:)Evet yaneden erkekler erkek istiyor anlamış değilim benim için hiç önemi yoktu sağlık sadece ama eşim erkek istedikçe sırf mutlu olsun diye erkek ister oldum
bikaç gün sabredecez mecbur:) öğrendiğinizde paylaşın lütfen:)Hayırlısı olsun inşallah sağlıklı olsunlar da
Bakalım sayılı gün kaldı perşembe günü göreceğiz bebişi inşallah.
Evet kesin değil tabii çoğunlukla daha geç belli oluyormuş ama bir umut öğreniriz belki
merhaba arkadaşlar bu gün 11+0 günlük gebeyim
kontrolden geliyorum
bebeğimi gördüm onun hareketlerini görebilmek çok güzel bir duyguydu . Allaha şükürler olsun .
doktor da herşey yolunda dedi.
ikili test için ense kalınlığını ölçtü 0,7 mm dedi birde kan verdim sonucu 15 gün sonra çıkacak .
boyu da 45 mm haftası ile uyumlu . bunları duymak beni mutlu etti .
cinsiyet için 16. haftayı bekle dedi.
hiç balık yiyemediğimi söyledim omega 3 kullanayım mı dedim. evet balık yağı kullanabilirsin dedi.
seyehat için de riskli bir durumum olmadığı için seyehat edebilirsin dedi.
hepinizden güzel haberler duyabilmek umuduyla...
İnşallah yarın öğleden sonra bi cevap yazabilirimbikaç gün sabredecez mecbur:) öğrendiğinizde paylaşın lütfen:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?