- 25 Kasım 2016
- 3.420
- En iyi cevaplar
- 1
- 10.317
- 208
- 32
- Konu Sahibi Gamzecikkk18
-
- #1.021
Hayırlıca kucağımıza allaim indlalah dağ salimBende Yozgatliyim canim Ankardayiz simdi
bizimkinin kilosu fazla cikiyo hep 4 hafta ileri 18. de 1 hafta 27. haftada 4 hafta gitti dr sen onceden hamile kalmissin vs dedi oncesinde esim yanimda yoktu ve sonrasinda evet iliski oldu ama yumurtalar toplandiktan sonra oldu sperm neyle dollenecek bu nasil mantik ivf gebeligi deyince genetik o zaman dediler ve bende 3-4 aylik gibi dogmusum zaten genetige bagladik ama su fazla diye senin dedigin gibi swkerime bakiliyor surekli
bakalim 37+2 deyiz az kaldi
cok sasirdim...:) ailenin gozu daha acikmis demekBenim adım ondan :) saol yinede canım benim evet sezeryan
Maşallah,tabiki canım dogum kilonun normal kilonla alakası olmayabiliyor bende 3,5kg doğmuşum annem en kolay beni dogurmus,ergenkende hep balık etliydim mesela hiç zayıf bir kız olamadimCanim daha oncede konusmustuk bu iri aslan parcalarini
bizimkide iri haftasina gore evet bende iri dogmusum ama normalde iri degilim minyon bi yapim var bi ara 45.5 tan oteye gidemedim cok zayiftim cabalarim sayesinde 55 olmustum
carsamba kontrolum var yazarim bakalim dr ne diyecek
senin ne zaman kontrolun
benim bebek iriligi ve su fazlaligi nedeniyle riskli gebelikteyim
Evet bende başlayacağım artık perine masajına bu koca göbüşle biraz zor olacak heralde ama uygun bir pozisyon bulucam inşallahmerhaba arkadaşlar 33 haftayım .
bebek erkek hareketli
suyu normal başı aşağıda plesenta sağda herşey normal gözüküyor Allahın izniyle
bende normal istiyorum tabiki
ama normal doğum benim için sağlıklı olmayacaksa direnmem . doktoruma güveniyorum .
bir kitap okuyorum "kolay doğum dr ayşe duman " herkese tavsiye ederim
doğum sancısına sancı ağrı gözüyle bakmayın. rahimin doğal bir kasılma gevşeme işlemi.
bize de nefes ile uyum sağlamak düşüyor. bu güzel anı severek isteyerek ve içtenlikle yaşamak gerekiyor
birisi prenses doğum hakkında şöyle demiş ağrısız doğum mu olur ağrıyı da yasamak istiyorum diye.
biz Türk kadınları acıdan besleniyoruz
ağrı sancı demeyelim kasılma diyelim
bazı hekimler prenses doğumu önermiyor.
daha çok zihin beden bütünlüğü ile barışık olmayı ve olumlu telkinlerle bedenimizi yönetebilmemiz gerektiğini söylüyor...
doğuma hazırlık doğum çantasından daha öte olan psikolojik hazırlıktır
süslemelere harcayacağınız emeği nefes egzersizlerine harcayın kendinizi strese sokan işlere girişmeyin
perine masajından kimse bahsetmemiş. 32. haftadan sonra yapılmaya başlanmalı ama son an bile yapsanız kârdır.
yürüyüş yapın bol su tüketmeyi unutmayın
birşeylerden zor diye kaçınmayın gayretli olun. kolay doğum işi sizde bitiyor doktor ebe sadece yardımcıdır....
ben katı meyve sıkacağı aldim onunla cikarttim. ama deveci armutunuda sabah akşam yemek iyi geliyormuşHavuç suyunu neyle çıkarttınız . Katı meyve sıkacağı haricinde neyle çıkartabilirim ?
35. 36. Haftadan sonra doğumdan korkmayın diyorlar ama bakalım ben de bu ayı atlatırsam kafam rahat olacak Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallahNe guzel canim rabbim bizlerede nasip etsin insallah
sanirim bende bu gidisle kasim anasi olacagim cunku 34 te 1 cm acilmam vardi ve simdiden cok kasilma ve sancim var sanki her an cikacak hissi bazen geceleri ha dogdu dogacak diyorum am dr su fazla ondan dedi sanci
erken doguma da sebeboluyormus onu da netten baktim
Tansiyonun kaça kadar yükseliyordu, Benim de 14 e filan yükseliyor çoğu zaman hissetmiyorum doktora gittiğimde düşük çıkıyor hep o da bir şey diyemiyor ve bu yüksek tansiyon tedirgin ediyor beniBende 33 haftalıkken yüksek tansıyon bağlı doğum sancıları yasadım şükür tedaviyle atlattık 14 gün sonra doğumum olucak Allahın izniyle isim konusunda kararsızız kızım olcak
Hayırlı olsun inşallah.İkinizin de iyi olmanıza sevindim.Çok da erken değil gibi Allah’ın izni ile çabuk toparlar annesiKızlar ben de 2 Aralık ta bekliyorum bebeğimi ama dün sabah doğum yaptım.
Kilosu boyu yerinde yine de çok şükür. Yine de erken olduğu için enfeksiyon riski ve kan şekeri düşüklüğü var bebeğimin.
İkimiz de hastanedeyiz ama bebeğim yanımda değil gözetim altında.
Dualarınızı bekliyorum bebeğimin sağlığı için.
Ben doğumda tüm hamilelere dua ettim bir avazda sağlıkla kucaklarınıza alın inşallah diye.
Sağlıcakla kalın
Bnmde 14 e 12 cıkıor bnmde düşmüş müşadeye alındım tekrar yükseldi yedsvım yapıldı rahim bebeği ityordu sancım cıkıyırdu Bn hssetmıordumTansiyonun kaça kadar yükseliyordu, Benim de 14 e filan yükseliyor çoğu zaman hissetmiyorum doktora gittiğimde düşük çıkıyor hep o da bir şey diyemiyor ve bu yüksek tansiyon tedirgin ediyor beni
Amin Allah razı olsun.Gözünüz aydın Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin canım.kac haftalik doğdu? Kilosu falan nasıl?normal mi yaptın sezeryanmi biraz bahsedermişin doğumun nasıl oldu
Günaydın canım çatı kontrolünden hiç korkma bende öyle korkarak gittim ki 29 haftada baktı bana açılma falan varmı bakalım dedi öyle korkarak gittim anlatamam sana ama akintim vardı zaten birde jel ile beraber baktı hiç ağrı acı hissetmedim bak gör hiç acı falan olmuyor.Ben de bugün 37 haftalık oldum. Muayenem var. Çatı kontrolü de haftayaymış. Ben de 34 yaşındayım ama dr bana hiç yaşımla ilgilimolumsuz bişey söylemedi. Gittiğim hastane normal doğuma teşvik eden bi hastane. Belki onunla alakası var. Ben de en çok çatı kontrolünden korkuyorum. Kasıyorum kendimi. Perine masajı fln da zor geliyor. Orda masaj yapcak alan yok ki minicik bi bölge :)) nasıl yapıyorsunuz. Oralara dokunulması hiç güzel bi his değil
Allah senden de razı olsun canım.cok sağol.cok gecmis olsun,en kisa zamanda sağlıkla kavuşursun insaALLAH yavruna ve hiç onları yaşamamıza donersinAmin Allah razı olsun.
36+5 te 3470 gr ve 52 cm doğdu.
Kilosu ve boyu çok iyiydi haftasına göre. Zaten doktorum 40 haftayı beklemeyelim büyük bir bebek diyip duruyordu.
Fakat doğum sonrası doktor enfeksiyon riski, solunum kontrolü ve düşük kan şekeri yüzünden bizi çocuk kliniğinde erken doğan ünitesine sevk etti.
2 buçuk gün benden ayrı kablolara bağlı gözetim altında kaldı. Şimdi de bu üçüncü günümüz, birlikte bir oradayız fakat sarılık sebebiyle fototerapi ile tedavi ediliyor.
Sarılık düşmeden ve yeterli beslenme + sıvı alımı olmadan taburcu olamıyoruz.
Doğumum ilk doğum ve normaldi. Evde 2 kez azar azar suyum geldi. İlki biraz kanlıydı.
Kasıklarım da hafif bir batma vardı sadece.
Hastanede sancı kontrol edildi, 2 cm açıklık vardı, suyum gelmeye devam etti.
1 saat küvette sıcak suda yattım, açılma 7 cm oldu. Toplam 4 saat civarı sürdü açılma bitene kadar. Sancım da çoktu fakat bebeğimin kafası çatıya takıldı ve bir türlü geçemedi. Artık sezaryen e alınmak üzereyken resmen zorla doğurttu ebe.
11 saat civarı sürdü toplam. Çok şükür atlattık.
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Dualarınızı bekliyorum
Bende korkuyorum bu perine masajindan normalde hadi neyse ama hamilelikte hic o bolgeye dokunuksun istemiyorum vajinal muayenlerde vs bile korkarim1cm aciklik vardi benim 33+4 te erken dogum nedeniyle valla tirstimBen de bugün 37 haftalık oldum. Muayenem var. Çatı kontrolü de haftayaymış. Ben de 34 yaşındayım ama dr bana hiç yaşımla ilgilimolumsuz bişey söylemedi. Gittiğim hastane normal doğuma teşvik eden bi hastane. Belki onunla alakası var. Ben de en çok çatı kontrolünden korkuyorum. Kasıyorum kendimi. Perine masajı fln da zor geliyor. Orda masaj yapcak alan yok ki minicik bi bölge :)) nasıl yapıyorsunuz. Oralara dokunulması hiç güzel bi his değil
Ayniuiz seninle canım.Allah yardımcımız olsun bizimde kontrol yarın ama çatı muayenesini yapmayacak benim dr doğum esnasında yapılacakmış normal doğum olursa.benim bebeğim de iri yarın belli olur belki doğum şeklimiz.perine masajini ayaktayken veya comelir vaziyette yapiyorum zor oluyor evet ama yapıyorum,comelip kalkma harektleri,plates topuyla yaylanma hepsini yapiyorum.hurma yiyorum ve meryem ana otumda hazır bakalim artik Allah Kerim Allah buyuk yardim edecektir elbetBen de bugün 37 haftalık oldum. Muayenem var. Çatı kontrolü de haftayaymış. Ben de 34 yaşındayım ama dr bana hiç yaşımla ilgilimolumsuz bişey söylemedi. Gittiğim hastane normal doğuma teşvik eden bi hastane. Belki onunla alakası var. Ben de en çok çatı kontrolünden korkuyorum. Kasıyorum kendimi. Perine masajı fln da zor geliyor. Orda masaj yapcak alan yok ki minicik bi bölge :)) nasıl yapıyorsunuz. Oralara dokunulması hiç güzel bi his değil
Korunmasız ilişki normal doğumu kolaylaştırır doktorunuz yasaklamadığı sürece ilişki olmalıymışBende korkuyorum bu perine masajindan normalde hadi neyse ama hamilelikte hic o bolgeye dokunuksun istemiyorum vajinal muayenlerde vs bile korkarim1cm aciklik vardi benim 33+4 te erken dogum nedeniyle valla tirstim
soylemesi ayip esimle de ayriyiz birliktelik en son 5 aylikken olmustu bana dogumun zor olur diyenler oldu esin yok diye
hem bu gobekle nasil o masaji uygulayalim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?