- 10 Şubat 2016
- 266
- 46
- 13
- 32
- Konu Sahibi brcburcubrc
-
evet işsizlik çok psikolojimi bozdu gitmediğim kapı kalmadı ama bu devirde torpilin ya da şansın yoksa işsiz kalıyosun işte kendimi değersiz işe yaramaz olarak görüyprum.Diğer meseleye gelince sizin için önemli olmayabilir ama benim için o da önemli çünkü çok yalnızım gerçekten ne mutluluğumu ne de üzüntümü paylaşabileceğim biri yok arkadaşlarım desen onlar da evli yada nişanlı çoğu bu yüzden dışarı çıkıp kafa dağıtmaya uygun arkadaş ta bulamıyorum.En azından bi sevdiğim olsa onunla paylaşırım herşeyimi diyorum.Erkek arkadaş, evlililik, inanılmaz saçma evde kalma bunalımınız hikaye de, işsizken ben de dünya yıkılmış altında kalmış psikolojisine giriyorum. Bu hayattaki en güzel şeylerden biri çalışmak.
Umarım kısa zamanda iş bulursunuz. Farklı bir çevreniz olur, belki yeni biriyle tanışırsınız. Hooop bitti mi bakalım sorunlar.
işssizlikten işte hep bunlar
öyle bişey yapma tabi :) benim bu konuda bu kadar karamsar olmamın sebebi şimdiye kadar kimse istemedi beni teklif bile gelmedi o yüzden bundan sonrada olmaz diye düşünüyorum24 yaşında seni alan çıkmayacaksa şimdi bileklerimi dikine keseyim ben burda. Boşuna vakit kaybetmeden. Vay banaaaa
işsiz ve yalnız mı kalmak istiyosun :/Yer değiştirebiliriz
çok güzel anlatmışsın canım evet çoğu arkadaşım çalışıyo yuvalarını kurdular ben daha iş bile bulamadım aslında bu düşünce hepsinden daha ağır üzüyo beni.Neden herkesin işleri tıkırında giderken benim bi işim bile olmadı diye çok üzülüyorum.Ve umudumu da kesmeye başladım bu yüzden yavaş yavaş.Geleceği tabiki Allah bilir sadecce o ne derse o olur ama açıkçası ben bu dünyada kısmetim yok diye endişeleniyorum çünkü evlilik ne kadar büyük bi yük olursa olsun hayat paylaşınca güzeldir.Diğer türlü yaşamak bana boş geliyo.Çevremde bazen espri amacıyla bazen de ciddi olarak söylüyolar bunları onlara kırıldığımı belli etmiyorum ama aslında içten içe çok üzülüyorum.Bak ben de üni mezunuyum ve ilk paramı 25 yaşında kazanmaya başladım, defalarca mülakatlardan elendim, günlerce ağladım ama hiç pes etmedim, önceleri bunu takıntı haline getirmiştim, benim yaşımdaki sınıf ark'larım evli ve çocuğu olanlar bile vardı, bense
hala iş bile bulamamıştım, sonra o halimden bıktım ve yeter dedim kendi kendime, illa olsun değil hayırlısı olsun dedim ve birkaç ay içinde o çok
istediğim işe başladım:)
ve biliyor musun o evli ve çocuklu arkadaşlarımın başına Allah düşmanımın başına vermesin diyeceğim şeyler geldi, yani dışardan bize güzel görünen herşey gerçekten güzel olmayabiliyor
Evlilik konusuna gelince benim de ilk ve tek sevgilimdi, olmadı...gitti..Hayal kırıklığına uğradım, umudum az ama yine de var, sonuçta geleceği sadece Allah bilir, kendimi telkin etmeye çalışıyorum
Bir de sanıyorum senin çevren biraz değişik, ne biliyim ben pek doğru bulmadım öyle laflar etmelerini, seni hayat değil onların dedikleri, hayattan beklentileri, bakış açıları daha çok üzüyor bence, yapabiliyorsan önce çevreni değiştir derim, herşeyin hayırlısı:)
evet biraz polyanna olmayı isterdim ama ben şimdiye değil gelecekte de olmyacak diye üzülüyorum açıkçası.Ya ben 30 yaşında evlendim. 24 ne ki? Anne olduğumda da 34 yaşındaydım. İstediğim işe girdiğimde de 42 yaşındaydım, başka işlerde çalıştım ama sevdiğim işe çok geç başladım.
Çok karamsarsınız. Hayata negatif baktığınız için de hep negatif enerjileri çekiyorsunuz. O kadar karamsar olmayın. 24 yaş ne ki...
beni anlamadığınız o kadar belli ki.Ben şu anda bi evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimi zaten hissetmiyorum.Yapamıycağımı da biliyorum.Sorun sadece çok yalnız kalmam.Çoğu arkadaşlarım çalışıyolar ve hepsi evli ya da nişanlı bense daha iş bile bulamadım.Dışarı çıkalım dediğimde benimle gelebilecek kimseyi bulamıyorum doğru düzgün çünkü hep birlikte oldukları kişilerle beraberler.Bu yüzden kendimi çok yalnız hissediyorum.Ne sevincimi ne üzüntümğ paylaşabileceğim ne de derdimi anlatabileceğim birileri var etrafta.Ve sorun şimdi evlilik değil sorun benim 30 uma da gelsem evli olamayacak olmamYa ben sizin gibi düşünenleri anlamıyorum arkadaş.
24 yaşında bu evlenme merakı nedir? Ne güzel okuyup diploma almışsın. Biraz ayaklarının üzerinde dursana. Bi amaç edin. Evlenip ne yapacan 24 yaşında?
Tövbeler olsun, ben 28 yaşında evlendim şimdi 30 yaşındayım. Şu çocuk mevzusunda bile ağzım açık okuyorum.
Evlen anacım evlen. Boşyere okutmuş seni anan baban. Liseden mezun olur olmaz evleneydin de kimseyi maddi manevi yıpratmayaydın.
inşallah canım t.edrim :) İşsizlik evet zor ama 2 yıl oldu artık benim kendimi hiç işe yaramaz hissediyorumdaha yasın genc yeni birini bulursun inşallah . illa erken anne olacagım diye birsey yok bazıları evleniyor hemen bebek olmuyor sonucta kısmet. iş meseleside tr de cogu mezun işssiz ne yazıkki .
ahkam kesmek kolay dinlemek anlamak zor.Çok çabaladım her yere yüzlerce cv bıraktım görüşmelere gittim kurslara gittim kednimi geliştirdim spor yaptım boş zamanlarımda puzzle yaparak vakit geçirdim mesleğimle alakalı olmayan sertifikaları bile aldım.Ama yok yok yok.Ya torpil ya şans o ikisi yoksa yok işte.Yüksek maaşı bırak 1000 tl ye bile razıyım ama sadece ufak ta olsa kendi mesleğim olsun istedim ki ilerde cv me iş tecrübesi olarak yazabiliyim hiç bi işten gocunmam her işi yaparım ama şu ana kadar garsonluktan sadece paraya ihtyacım yok sadece cv ye ekleyebileceğim bi iş tecrübesine ihtyacım var.Keşke önce sorup sonra oturduğun yerde duayla olmuyo desek24 yaşında değil 50 yaşında gibisin, silkelen kendine gel hem ayette ne güzel demiş Biz herkeğin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diye
Yanlış düşünüyorsunuz evde oturarak sadece dua okuyarak hicbirşey olmaz kursa git, hobi bul mesleğin ne bilmiyorum ama öncelikli olarak sana iş tecrübesi saglayacak başka işte çalış.
Ben iş bulamıyorum diyenlere inanmıyorum yeni mezun olup yüksek maaş yuksek kariyer iş istersen olmaz tabi ben ilk işime başladığımda asistan olarak 800 TL maaşa başlamıştim
Arkadasim mühendis çıktı bir süre tezgahtarlik yaptı sonra kendi mesleğine geçti oturduğun yerden olmuyor o isler
dünyanın sonu değil ama bomboş yaşamak işteDaha dünyanı sonu değil ama cok gencsin.Ne bu karamsarlik?Kendine gel.Evde kalmis genc kiz triplerini birak.Es de bulursun is de.Hem bulamasan nolur, dunyanin sonu gelmez ya
Dolu dolu dertlerin olmasin da varsin bombos olsundünyanın sonu değil ama bomboş yaşamak işte
Bir süre yalnız kalmak isterdim bekar çocuksuz hayatımı özlüyorum arasıra 22 yaşındayım 9 aylık bir oğlum varişsiz ve yalnız mı kalmak istiyosun :/
ahkam kesmek kolay dinlemek anlamak zor.Çok çabaladım her yere yüzlerce cv bıraktım görüşmelere gittim kurslara gittim kednimi geliştirdim spor yaptım boş zamanlarımda puzzle yaparak vakit geçirdim mesleğimle alakalı olmayan sertifikaları bile aldım.Ama yok yok yok.Ya torpil ya şans o ikisi yoksa yok işte.Yüksek maaşı bırak 1000 tl ye bile razıyım ama sadece ufak ta olsa kendi mesleğim olsun istedim ki ilerde cv me iş tecrübesi olarak yazabiliyim hiç bi işten gocunmam her işi yaparım ama şu ana kadar garsonluktan sadece paraya ihtyacım yok sadece cv ye ekleyebileceğim bi iş tecrübesine ihtyacım var.Keşke önce sorup sonra oturduğun yerde duayla olmuyo desek
Ne dusunursen hayat sana onu verir. Cunku onun enerjisini celersin uzerine. Olumlu dusun hersey olumlu olsun. Sen cabala dua et evren gerisini halleder merak etme. Sevgiyle kal.evet biraz polyanna olmayı isterdim ama ben şimdiye değil gelecekte de olmyacak diye üzülüyorum açıkçası.
ama bir süre işte ömür boyu çekilmiyo işte bu.Bu arada Allah bağışlasınBir süre yalnız kalmak isterdim bekar çocuksuz hayatımı özlüyorum arasıra 22 yaşındayım 9 aylık bir oğlum var
ben pohpohlanmak istemedim bilakis en büyük eleştiriyi kendime yaptım zaten kurumsal iş tecrübesi için kurumsal bi yerde staj yapman gerekiyo ben kurumsal bi yeri bulsam çaycılık yapmaya da razıyım paraya ihtiyacım yokevet ama kariyere ihtiyacım var ve garsonluk ya da benzer işleri cv me ekleyememBen ahkam kesmiyorum siz acikmanizi yazmışsınız ve ben hala aynı dusuncedeyim hatta paraya ihtiyacınız olmadığı için iş seçtiğinizi kndiniz söylemişsiniz sadece size söylemek istediğim iş tecrübesi kazanmanızdı bu sekreterlikte olur bedava staj yapıp kurumsal iş tecrübesi kazanmakta olur. Şirketler tecrübe olmadan eleman almiyorlar tecrübeden kastım bir iş yeri kültürü çalışma ortamı herşey olabilir iş ile ilgili farklı çünkü ortam 9 yıllık iş tecrübesi ile soyluyoRum bunu ve daha önemlisi bit yerde calisiyoeken iş daha kolay bulunuyor
Son olarak burda konu aciyorsaniz her turlu yoruma açık olmak zorundasıniz eğer kimse sizi pohpohlamak zorunda değil
zaten çok olumlu olmaya çalışıyorum ve umudumu kaybetmeyip dua etmeye çalışıyorum ama işte artık patlama noktası derler ya onun gibi bişey oldu sanırım.O kadar umutlu o kdar pozitif olup bekledim yine de olmadı bu da çok canımı sıktıNe dusunursen hayat sana onu verir. Cunku onun enerjisini celersin uzerine. Olumlu dusun hersey olumlu olsun. Sen cabala dua et evren gerisini halleder merak etme. Sevgiyle kal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?