Alman vatandaşıyla Türkiye'de evlilik.

kmrkmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
12
5
36
34
Merhaba arkadaşlar. Şu an gözüm acıya acıya yazıyorum (sabahtan beri internet başında araştırma yaptığım için)
Alman erkek arkadaşım bugün evliliğin konusunu açtı. Chrismas'ta İstanbula gelecek ve görüşeceğiz.

Daha önce alman bir erkekle Türkiye'de evlenen arkadaşlar var mı? Erkek arkadaşım İstanbul'a geldiğinde hangi belgeleri yanında getirsin ve nikah için kaç gün önceden yer alabilirim?

Bu süreç çok fazla bürokratik görünüyor , internetten bulduğum bilgileri algılayamıyorum. Lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
 
Son günler yaşadığım şeyler öyle acıklı ki Almanya'da bir film festivalinde gönüllü çalışmak için başvurduğum vizeden ( her şeyim vardı davetiyem, sağlık sigortam vs.) dün red aldım "Ulusal güvenliğe tehdit diye" saçma sapan bir sebeple, bugün de itiraz mektubunu yazdım konsolosluğa. Bu bürokratik süreç beni gerçekten yıprattı ve bitkin düştüm.
Evliliği bile yapmaya çekiniyorum açıkçası.
İnternetteki resmi makamların websitelerindeki açıklamalar bazı noktalarda birbiriyle tam örtüşmüyor. Konsolosluk dün atmış olduğum maile bile dönmedi. Resmi dil yerine konuşma dilinde bilgiye ihtiyacım şuanda. Beynim yandı artık :KK45:
 
Back
X