• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada Bosananlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi K01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yani toplamda 900 e mu alabilirim? Kindergeld ve elterngeld icine dahil mi bu paranin ...ve velayet ikimizin oldugu zaman babasyla ben trye donup orda yasamak istersem kizimla bu olmaz mi...oturumumuzu oldurtmem 6 aya bir bir is cikis yapabilirim? Bunun icinde mi esimin imzasi lazim? Kizim almanvatandasi...a2 sertifikam var b1 icin ve diplomalarimida ilgili dil kusuma bu sene basliycam..suresiz oturum b1 le alicam zaten...devlet kursa yolliycak basladim islemlere...yardimci olur musunuz sizde avukatmissiniz ...bilgi verebildiginiz kadar...tesk.ederim...

Evet dâhil. Türkçem iyi olmadığı icin net yazamiyorum galiba.
Çocuğunuzun hakki 416 Euro. Size Elterngeld veriliyor. Cocuk kreşe başladığı zaman Hartz4 alıcaksınız. Sizin Hartz4 hakkiniz 460+ kıra...

Evet vekalet ikinizde olduğu sürece izinsiz cikamaz kiziniz. Cocuk kacirmaya girer bu. Babanin haklari gözardi edilemez.

Dediğim gibi, sizin durumunuzu 100% bilmediğim icin net bir cevap veremiyorum. Kendi avukatiniz sizi zaten uyarir.

Şans vermekten bahseden arkadaşlar konuyu gerçekten okudunuz mu?
adam kadını kandırıp geri götürmüş bitti bu evlilik demiş,hayatında başka bir kadın varmış zaten.Kendi evine bile almamış ne şansı ne ayrı evi?

Delil derken ne yapayim mesela ornek verir misiniz? Dedektif tutayim dedim gerek yok dendi aldatilmk iffetsizslik olarak gecmiyormus burada...napabilirim bilmiyorum?esimden geln para nasil jobcenterdan direk kesilir anlamadim ? Aciklar misiniz?

Aldatilmak iffetsizlik olarak gecmiyor evet ama diğer mesajimda yazdim zaten ama siz hakkınızı aradikca sizi suçlayabilir ve kandirildim veya o beni aldatti diye iddaa edebilir. Bu sebepten siz onun aldattığına dair kanitlari toplayin. Almanyada zaten trennungsjahr oluyor ve yanlış anlamayin ama alman devleti merakli değil biz türklere. Siz hakkinizi aradikca eşiniz sizi sürdürmeye kalkabilir. Cocuk alman vatandaşı, eşinizin işi var, ailesi burda ve şuanda eksi durumda olan sizsiniz. Alman hukuku türk hukukuna benzemiyor. Süt bebesi olayi yok. Kim daha iyi imkan sunarsa bebek ona veriliyor. Siz acilen toparlanin ve kendinize iş bakin. Sakin sakin sakin mahkemede turkiyeye dönmek istediğinizi söylemeyin. Siz dönersiniz bebek kalir. O cocuk alman vatandaşı ve alman devleti baya kati bu konuda

Eşiniz iş yerinden istifa edebilir mesela- nafaka ödememek icin. Gelir kağıtlarını, ve Arbeitsvertrag fotokopisini çekebilirsiniz. Altın varsa onlari ortadan yok edebilir. Düğün videosu, fotoraflar vs. Hatda sizin onunla sadece oturum icin evlendiginizi iddaa edebilir... siz sürülürsünüz ve çocuğun vekaleti ona verilebilir. Bu sebepten bütün mutlu anlarinizin fotosunu bir Usb stickde muhafaza edin.

Dugun fotograflarimiz ve diger gunluk fotolarimizi yedekledim...bende sabit ...takilarimi almis bile beni getirmeden ...o da turk Vatandasi bende...cocugumyz alman Vatandasi.. ve is yeri ne kadar dogru bilmiyorum isten cikartmis bunu simdi baska bir yerde ise baslamis...anlasmali ayrilalim dedim tamam dedi..ama burda kalickmisim nasil bir mantik bende onun yuzunden ozgurlugumdn kisitlaniyorum ama...o cocuguna 2 saatlik babali k yapicak dye...ikimizde tr Vatandasi oldugumuz icin turk hukuku uygulanick ins...benim hayatimida kontrol etmeye calisiyor neymis evimizde gidip kalickmisim ne demek hi.. hangi devirdeyiz ...

Dugun fotograflarimiz ve diger gunluk fotolarimizi yedekledim...bende sabit ...takilarimi almis bile beni getirmeden ...o da turk Vatandasi bende...cocugumyz alman Vatandasi.. ve is yeri ne kadar dogru bilmiyorum isten cikartmis bunu simdi baska bir yerde ise baslamis...anlasmali ayrilalim dedim tamam dedi..ama burda kalickmisim nasil bir mantik bende onun yuzunden ozgurlugumdn kisitlaniyorum ama...o cocuguna 2 saatlik babali k yapicak dye...ikimizde tr Vatandasi oldugumuz icin turk hukuku uygulanick ins...benim hayatimida kontrol etmeye calisiyor neymis evimizde gidip kalickmisim ne demek hi.. hangi devirdeyiz ...

Almanyada yaşadığınız icin türk hukuku uygulanamaz. Anlaşmalı boşanma burda yok... yani çekişmeli yok. Arada bir bebek olduğu icin ve şiddet vs. olmadığı icin 1 sene sonra boşanmanız gerçekleşir.

Vatandaşlığınizin boşanma davasiyla bağlantısı yok. Almanyada yaşadığınız sürece buranin hukuku gecerlidir- eşiniz sizin özgürlüğünüzü kısıtlamıyor. Siz TRye geri dönebilirsiniz. Kısıtlanan öz çocuğunun ondan uzaklaştirilmasi ( sizi hakli buluyorum, bu yorumum sadece hukuksal acidan)
Sizi aldatmış olmasi onun çocuğundan mahrum kalmasi icin bir sebep degildir.

Eşiniz bana tilki beyinli izlenimi verdi. Yeni işinde geliri düşük gösteriliyor dur ve sizi turkiyeye göndermiş olmasi mahkemede size negatif bir imaj sağlayabilir. Lütfen avukatinzla bu durumu stratejik bir sekilde organize edin.

Alman kadını da bulmuş.. umarım o Alman kadın ona da ailesine de dar eder hayatı ondan da hizmet bekledikleri de.

Bence Türkiye ye dönmen pek mantıklı bir karar değil sonuçta maaş alacaksın ve eğer çalışırsan ek gelirin de olacak Türkiye’de zaten işsizlik almış başını gitmiş tek yapman gereken kendi ayakların üzerinde durman

Almanyada yaşadığınız icin türk hukuku uygulanamaz. Anlaşmalı boşanma burda yok... yani çekişmeli yok. Arada bir bebek olduğu icin ve şiddet vs. olmadığı icin 1 sene sonra boşanmanız gerçekleşir.

Vatandaşlığınizin boşanma davasiyla bağlantısı yok. Almanyada yaşadığınız sürece buranin hukuku gecerlidir- eşiniz sizin özgürlüğünüzü kısıtlamıyor. Siz TRye geri dönebilirsiniz. Kısıtlanan öz çocuğunun ondan uzaklaştirilmasi ( sizi hakli buluyorum, bu yorumum sadece hukuksal acidan)
Sizi aldatmış olmasi onun çocuğundan mahrum kalmasi icin bir sebep degildir.

Eşiniz bana tilki beyinli izlenimi verdi. Yeni işinde geliri düşük gösteriliyor dur ve sizi turkiyeye göndermiş olmasi mahkemede size negatif bir imaj sağlayabilir. Lütfen avukatinzla bu durumu stratejik bir sekilde organize edin.
2 tane avukatla gorustum ikiside once vatandasliklarimizi sordu turk hukukuna gore bosanirsiniz dye soylemislerdi cunku ikimizde turk vatandasiyiz ve burda almanca kursunada gitmistim daha once 2.5 sene burda caluamisligimda var..vollzeit..biz bosandigimiz zamn cocugumu esimin gorme suresi 2 haftada 1 kez 2 saat mi...avukatim boyle soylemisti cocuk 3 yasina gelesiye kadar hic birsey yapamaz sen daha donanimli olki bir olmadigini gorsun devlet demisti.. cok tedirginim...eger esim cocugumu alabilecegini bilse polisi dayar kapima alirdi biliyor boyle bir hakki olmadigini..mahkemede beni aldattigini soylesenmm whatshap konusmalarinin geriye donuk dokumunu isteyemezmiyim bu delil degilmidir..gerekirse benimkinide cikarsinlar sorun yok benm icin..ve isin gahrini esim ucaga bindiriyor beni polise ertesi gunu cocugumu kacirdi dye sikayet ediyor..ki ben trye gittikten 1 hafta snra dialoga gecmistik ..yazismalrimiz duruyor...polise ifade verdim gelince herseyi anlattim...yazismalarinizi silme yedekle dediler...ve beni trye gonderende o bileti alanda o izin veranda o o kaldiginda fotokopisini cekip polis aldi asli bende...ve daha once defalarca siddet uygulamisti ama kanitlamadim..susmuatum smdi cok pismanim...

Evet dâhil. Türkçem iyi olmadığı icin net yazamiyorum galiba.
Çocuğunuzun hakki 416 Euro. Size Elterngeld veriliyor. Cocuk kreşe başladığı zaman Hartz4 alıcaksınız. Sizin Hartz4 hakkiniz 460+ kıra...

Evet vekalet ikinizde olduğu sürece izinsiz cikamaz kiziniz. Cocuk kacirmaya girer bu. Babanin haklari gözardi edilemez.

Dediğim gibi, sizin durumunuzu 100% bilmediğim icin net bir cevap veremiyorum. Kendi avukatiniz sizi zaten uyarir.
Velayeti tamamen kendi ustume alamaz miyim?

Ve ikimizinde avukati var ama dava acan taraf yok.ac davayi diyor bna surekli bnde sen ac dedim...bunun artisida eksiside yok iikimiz icin...sormustum avukata...sizcede oyle degil mi?cok yorgunum sorulara sorulara beynimi yedim...

Alabilirisiniz. Sebebleriniz yeterli olmasi gerekir bunun icin. Türk hukukuna göre bosancaginiz için fazla bilgi veremem. Velayet konusu türk kanununda biraz değişik

Ve ikimizinde avukati var ama dava acan taraf yok.ac davayi diyor bna surekli bnde sen ac dedim...bunun artisida eksiside yok iikimiz icin...sormustum avukata...sizcede oyle degil mi?cok yorgunum sorulara sorulara beynimi yedim...

Biraz var. Onun geliri olduğu için acmaz. Size Verfahrenskostenhilfe verilir. Ona verilmez. Eşiniz mahkemeyi ve avukatini kendi ödemesi lazim. Sizin icin devlet öder.

Oturumu alana kadar boşanmamayi düşündünüzmü?

Alabilirisiniz. Sebebleriniz yeterli olmasi gerekir bunun icin. Türk hukukuna göre bosancaginiz için fazla bilgi veremem. Velayet konusu türk kanununda biraz değişik
Hmmm...adam evden giderkn kiyafetlerini ayakkabilarini ve icki siselerini ve ickilerini goturmus...hepsini fotolamistim evi terk etmeden Buda delil degil midir ?

Hmmm...adam evden giderkn kiyafetlerini ayakkabilarini ve icki siselerini ve ickilerini goturmus...hepsini fotolamistim evi terk etmeden Buda delil degil midir ?

Boşanmak icin değil. Şuanda yeni sevgilisinin yanindami?

Biraz var. Onun geliri olduğu için acmaz. Size Verfahrenskostenhilfe verilir. Ona verilmez. Eşiniz mahkemeyi ve avukatini kendi ödemesi lazim. Sizin icin devlet öder.

Oturumu alana kadar boşanmamayi düşündünüzmü?
Dusunuyorum cunku sinava giricem fakat cocugum alman Vatandasi oldugu icin onun ustunden yine alabilirmisim vizem sorun cikmaz kesinlikle dedi avukatim...eger o acarsam benim bosanma masraflarimida o my oduyor...

Boşanmak icin değil. Şuanda yeni sevgilisinin yanindami?
Hic bilmiyorum ayri evim var benim diyor belkide sevgilisinin yaninda bilemiyorum...bana gore oyle ama ailesi surekli diyor ki yaptiklarini bir kenara atiyorlar yillardir sen trye gittin bosnmak istedin bizde seni oyunla getirttik burda bisanacksniz diyolar onlar aklinca intikam almis benden ogullari ayri bir olay ...hic sesi cikmiyor esimin ama ayri bir evde kaliyor ...bnada diyorki evimizde kal ne munasebet nasil bir mantik hayatimi kontrol edecek o yasayacak tabiki terkettim onu ...ve kackere uyardim arama yazisalim dye yine ariyor yine kizimin ustunden ...nasil bir isin icindeyim bilmiyorum ...

Dusunuyorum cunku sinava giricem fakat cocugum alman Vatandasi oldugu icin onun ustunden yine alabilirmisim vizem sorun cikmaz kesinlikle dedi avukatim...eger o acarsam benim bosanma masraflarimida o my oduyor...

Mahkemeyi acan ödüyor ilk etapda ve mahkeme sonunda bölüşüyor. Bu sebepden dolayi eşiniz sizin acmanizi istiyor

Mahkemeyi acan ödüyor ilk etapda ve mahkeme sonunda bölüşüyor. Bu sebepden dolayi eşiniz sizin acmanizi istiyor
Hmmm ok...tesk.ederim..cok sagolun...Allah razi olsun sizden...baya soru sordum...size...herhangi bisey olursa sorabilir miyim tekrar?Tesekkurler...

Hic bilmiyorum ayri evim var benim diyor belkide sevgilisinin yaninda bilemiyorum...bana gore oyle ama ailesi surekli diyor ki yaptiklarini bir kenara atiyorlar yillardir sen trye gittin bosnmak istedin bizde seni oyunla getirttik burda bisanacksniz diyolar onlar aklinca intikam almis benden ogullari ayri bir olay ...hic sesi cikmiyor esimin ama ayri bir evde kaliyor ...bnada diyorki evimizde kal ne munasebet nasil bir mantik hayatimi kontrol edecek o yasayacak tabiki terkettim onu ...ve kackere uyardim arama yazisalim dye yine ariyor yine kizimin ustunden ...nasil bir isin icindeyim bilmiyorum ...

Yani siz hâlâ kendi evinizdesiniz ve eşiniz ayri eve cikdi?
Kiranizi kim ödüyor ve siz nasil geciniyorsunuz?

Olaya tam hakim değilim ama eşinizin tüm cabasi sizi mahkemede kötü göstermek. Eşiniz, evden sizin tarafinizdan atılmış imaji veriyor.

O evden taşınmaniz sizin icin daha iyi olacaktır. Ailesinle ve kendisinle telefonlasmayi birakin bence. Kendini ilgili baba olarak gösteriyor ve sizi turkiyeye gonderdikten sonra şikayet etdigi gibi bu seferde tongaya bastirtcak

Back
X