almanya'da frankfurt ve cevresinde tup bebek merkezi

Sebep Yumurta rezervinin az olmasi. Donduracak embriyomuz yok tu maalesef. Zaten tavsiye de etmediler. Zor gercekten ya , hic aklima gelmezdi cocuk sahibi olamiyacagim. Böyle mücadele edecegimi hic düsünmemistim. Simdi kiz kardesime diyorum, yeni evlendi. Pille felan kullanma diye, sonucta bilmiyosun hamile kalip kalamayacagini. Zorla hormon testine gitmesini istedim, Benim yasadiklarimi oda yasamasin, simdiden planlasin diye.

canim kimin aklina gelirdiki birgün evlenip cocuk cocuk deyip yanacagini hatta ben evlendigimde esim hemen olsun diyordu ben aman bir iki yil hayatimizi yasiyalim diyordum ki 5yildir bol bol zamanimiz oldu yasamaya ne yapalim taktiri ilahi buda bízim kaderimiz cok cok zor ama artik böyle yasamak zorundayiz ama tabiki pes etmeden cabalayacagiz Rabbim cabalarimizi bosa cikarmasin insallah ama bunu cok cok iyi biliyorumki hersey bahanae yok yumurtaymis yok spermmis bunlar sadece bir sebeb asil Rabbimin ol demesini bekleyecegiz o yüzden hic bir zaman bu yumurta ve sperm olayiina kafami takmamisimdir aramizda sebebsiz infertiliteside cok peki onlarinki ne oluyor bunlar hepsi kader cekecegiz artik Rabbim herseyin hayirlisini versin bugün bir arkadasimin kuzeni ilk tüp bebekten 3yasinda bir oglu varmis ikincisini yapmislar ve kadin ikizlere hamile kalmis birini iki aylikken kayip etmis digerini ise dogumda kadin ve cocukta vefat etmis yani anlayacagin bazen bizim hayir sandigimiz serdir biz bilemeyiz.Rabbim herseyin hayirlisini versin insallah bizlere..

Son düzenleme:

ve aleykum selam edanur'cum,bende izin dönusu darmstad'a gitmeyi planliyorum,aslima ile bismillah diyip baslamayi dusunuyorum insallah.haklisin hersey rabbimin taktiri,o dilemedigi surece istedigimiz kadar en iyi kliniklerde en iyi doktarlar ile tedavi olalim olmayinca olmuyor malesef.esimde sperm eksikligi var canim,test yappan doktr bile esime bir kac ay icinde bebek olmaz ise tup bebek klinigine gidin demissogan bir kere icmeye kalkmis 3.5 gun icmistim,diyet yaptigim dönemde icti m omu etkiledi bilmiyorum ama gasritimi azdirdi biraktim bende.yumurta takibini doktorami gidiyorsun,nasil biliyorsun yumurtladigini:26:.turk marketlerine gidince cöörek otu bala bakayim bende,gerci tr ye gidicem bayrma orda da alabilirim insallah.aldi'de kestane bali oldugunu hic bilmiyorum canim,cok sasirdim hic dikkatimi cekmedi simdiye kadar.cok sagolasin hemen gidip bakicam insallah.ayrica cok sagolasin edanurcum tecrubelerinden cok faydalaniyorum,iyiki böyle bir topik acmissin.insallah ayakta tutalim topigi cok kisi faydalansin dimi

canim insallah hakkinda hersin hayirlisi olur kalbin nereye giderse orda tedavini yap.
ya kusura bakma ben kestane balini Bio Ladende aldim yanlisliklan aldim yazacagima aldi yazmisim ALDida sadece normal bal var hem türkiyeye gidyorsun ordan al eger burdan almak istersende Bio yerlerine bak yoksada internettede var ordanda siparis ede bilirsin.

ben yumurtlamayi anlamak icin yumurtlama testi aldim ovulotiontest diye ordan biliyorum bence sende dene hic olmazsa hangi gün yumurtaldigini bilrsin ona göre davranirsin ben testi amazon sitesinden aldim 50 tane 12euro normalde burda carsida almistim 5tanesi 12 euro amazonda dah ucuz hem tamda gösteriyor cok iyi yani.

aslinda topigi baskasi acmis ama hic ugramiyor topige bizde azda olsa Almanyada bizim gibi yasayanlara faydasi olsun diye ayakta tutmaya calisiyoruz kimse ugramasada tabi.
ben Ibarhim Saracoglunun kürlerin baska kimsenkini yemiyorum onunkiler cünkü cok gercek ve faydali simdiye ladar yaptiklarimda hepsinde fayda gördüm cok sükür ama tabi hamilelik olmadi oda Rabbim ol demedikce olmaz ben kürleri yemekten zorluk cekmedim hic bir zaman ama esim hep kustu denerken en son iki ay Keciboynuzunu zar zor denedi vala spemler iki kat cogaldi ondan sonrada zaten tüp bebege basliyacaktik bir dahada icmedi midesi kaldirmiyor.

ha bu arada sen Darmstadta Dr.bilgicyildirim´ami tedavini olacan?
bizde düsünüyoruzda tekrar yapmayi sene sonunda belki ama karar veremedik Darmstadtmi yoksa hemen yani basimizdakimi ben Dr.Bilgicyildirimda kendimi daha rahat hissediyorum ama biraz uzak gidip gelmek zor ama yanimizdaki cok yakin bakalim herseyin hayirlisi....
Insallah türkiyede hamile kalip öyle gelirsin canim tedaviye gerek kalmadan Rabbim mucizeni versin......

Slm kizlar nasilsiniz. Kestane balini marktkauf tan temin edebilirsiniz 6 euro civari. Kizlar bence birakin su darmstadi felan eger imkaniniz varsa kesinlikle türkiye de yaptirin. Kesinlikle pisman olmazsiniz özellikle esinde sorun olanlari Emre beyi öneririm adam üroloji dalinda profesör umut tüp bebek ve bahceci kliniginde calisiyor. Burada bir arkadasin esi 5 kez tese amelyati olmus ve son sans Emre beyde denemisler bulunmus. Daha niceleri. Burda tekrar tekrar masraf yapacaginiza 1 kez gidin adam gibi olsun. Yine de siz bilirsiniz. Ben sadece paylasmak istedim.

Canim dondurulmuslarla hamile kalan cok oluyor aslında, niye tavsiye etmediler?!

Merhaba herkese bu arada, burayı arada bir okuyordum bende bı yazayım dedim..

bende almanyadanim, stuttgarttanim.
Bende Pco var, esimdede kriptospermi.
teshisleri Almanya'da koydurduk, tedaiye istanbulda başladık.
mart aynda iğnelere başladım, 10 tane yumurtam toplandı, yumurta toplamadan sonra ne yazıkki kanamam başladı ve transfer iptal oldu. Almaya'ya dondüm, iki hafta sonra tekrar gidip transferimi yaptırdım. Maalesef tutmadı.
dodurulmuslarim icinde gecen hafta gitmiştik, onların da kalitesi cok kötüydü, transfer iptal oldu.
Dondurulmuslarimizda bitti artık..
Doktorumuz bu sefer tese yapalım dedi..:-/

ben Almanya'da hiç yaptırmak istemiyorum.
stuttgrattaki doktoruma, tedavi sürecini sordum. 100 Einheiten yeter dedi. Ohss (überstimulation) olursun dedi. Tr deki 250 ile başladı, ohss olmadım şükürler olsun.
almanlara güvenmiyorum. Gerci tr dekilerde kullanıyor bu sorunumuzu biraz ama napalim elimiz kolumuz bağlı.

istanbulda umut tùp bebek merkezinde süleyman beyde ve emre bakircioglunda tedavideyiz. Doktorumdan aslında cok memnunum ama almanyadakiler daha cok anlatıyor açıklıyor herseyi, burda tr de herseyi teker teker söylemem sormam lazımdı.
Negatifden sonra açıklamalara başladı sanki.
Erkek olması konusundada cok tereddütluydum, ilk muayene olacağım gün uyuyamadim
Ama bizim turk milleti bi başka yaa, örtü örtülüyormuş ya, cok rahattim.. Doktorumda cok saygılı.. Pek bi yeri görmüyor yaniii.

su an bende 12. Aya kadar beklemeliyim izin yüzünden,o yüzden Almanya'da yapmak da aklımdan gecti ama bir türlü ikna edemiyorum kendimi. Nerde nasil yapsa diye. Hem ben daha 25 yasına girmedim:44:
rabbim hakkimizda hayırlısını nasib etsin, sabir etmeliyiz.. Yoksa Rabbimin bize verdigi imtihanı kaybederiz...

Son düzenleme:

Slm arkadasim iyi geceler nasilsin. Öncelikle sana ve esine gecmis olsun. Benim esim burda(Almanya Darmstad ta) m.tese oldu nisan sonu ve hicbirsey bulunamadi. Inan ki doktorlar agzini bile kipirdatmiyorlar birsey sordugunda. Biz tese amelyatindan sonra doktorun yüzünü bile göremedik pataloji raporu isteyecektik sorun ne diye hicbir bilgimiz yok neden bulunamadigina dair. Ve tüm test sonuclari mükemmeldi hicbir sorun yoktu resmen sok olduk.

Mayista Emre beye gittik adam esimin amelyat yerini görünce sok gecirdi inanirmisin esim 4 hafta krankti. Adam düzelemedi 2 taraftanda acmislardi ve bitismedi neler yasadik Rabbim kimseye yasatmasin. Emre bey sadece tek yerden aciyormus ortadan dedi ki bize biraz kürlerle devam edin 6 ay sonra sperm analizi yaptirin dedi ilac vermedi. Ama sizden ümitliyim dedi hersey normal testis boyutu felan hersey kanallarda var ama bulunamadi.

Diycem o ki arkadasim kesinlikle Emre beyden vazgecmeyin burada esini deneme tahtasi olarak kullanirlar. Biz cok pismaniz burada amelyat oldugumuz icin sakin sende esini yakma buralarda. Allahim yar ve yardimcimiz olsun.

Son düzenleme:

Sagol cnm uzun uzun anlatmissin..

Emre Bey'den vazgeçmeyi hiç düşünmüyoruz zaten, benim doktorumda cok iyi.
teseyi burda hayatta yaptırmam, yani insallah.
İzinden dolayı Aralık'ta anca tedaviye tekrar başlayabileceğim için, burdada bı defa denesekmi o arada diye düşündük, ama vazgeçtim zaten..

Yasadiklariniza üzüldüm, cok cok gecmis olsun.. Ne bicim bir doktormus yaa, üstelik damstadtdaki merkezi cok duymuştum ben hayret.. Emre bey bı kaç güne iyileşir demişti..
O doktora bi haddini bildirmek lazım ya..

insallah Emre beye tedaviniz guzel sonuçlanır, bebisinizi kucağınıza alırsınız canım..

Mrb canim nasilsin ? Eger yasiniz fazla ilerlemis degilse aralik`a kadar bekleyin derim canim ben zaten araliga ne kalldi gerci yasinizda ilerlemis olsa 5aydan bisey olmaz burada yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz 5ay icin, diycem o ki ve Türkiyeden asla ama asla vazgecmeyin.
Biz cok büyük pismanlik yasadik sizler yasayin istemiyorum burada insani deneme tahtasi yapiyorlar.
Allah büyük simdi bitkisellerle devam ediyoruz sonumuz ne olur bilemem, Allahim sizinde bizimde yardimcimiz olsun canim.

Son düzenleme:

Merhaba cnm, Allaha sükür iyiyim sen nasılsın?
ben 24 yaşındayım esim 30 yasında. Senin yas kac?
Su an boşta oldugum için yapmak istiyorum ama nasib değilmiş.. Yasim cok ilerlemiş olmasada boş boş beklemek zor geliyor iste..

Su an siz ne aşamadasiniz, cok denemen oldumu? Almanya'da nerdensin?

Ayy cok soru sordum sankiiii
almanyadan birini görünce seviniyorumda

Bende iyiyim canim cok tsk ederim. Ben 28 yasindayim canim esim 40a merdiven dayadi . Siz daha gencsiniz bize göre Kac yillik evlisiniz?
Bende bostayim calismiyorum canim evde cok slklcl geciyor zaman.
Biz hic denemedik esim 1 kez tese amelyati oldu nisan ayinda 3 ay oldu iste bisey bulunamadi yikildik alnimizda böyle yazikmis yapacak biseyimiz yok. Ama test sonuclarimiz normal ama yinede bulunamadi.
Ben frankfurttayim canim. Sen dogma büyüme buralimisin yoksa gelinmi geldin ?? Ve burada nerede yasiyorsun ??
Soru sorucazki canim birbirimize destek olalim. Bana istedigin kadar soru sorabilirsin sorun yok

Haklisin bencede
Biz 3 seneyi gecti evleneli. Siz?
Aslina bakarsan yaş baş onemli degil, bebek isteyipte olmadıgını öğrenen herkes panikliyor.. Ben iki sene istemedim,okuduğum için. Boş boş korunduk yani
simdi okulum bitti, ise başlamak bile istemiyorum, izin alamam edemem diye. Ama mecbur başlıcam herhalde..
Bizim aslında iki denememiz oldu, ikiside dndurulmuslarlaydi. İlki tutmadı, biri maalesef iptal oldu embryolar kalitesizdi.. 3 defa tr ye gittik bu sene, baya zor günlerdi. Ama Rabbim gücünü veriyor.
Ben bide biraz aceleceyim bebis olana kadar böyle geçecek herhalde
tam bir sene oldu teşhis konulali. Ramazan bayramiydi, eşime azosperm dedi buradaki doktor. Hiç bir şansımız yok, tese dedi.
ben güvenmedim, tr ye Emre beye gittik. Önce spermiogramm istedi, 1000 tane çıktı birden şok olduk. Ama maalesef dondurmadilar
sonra yumurta toplama günü yalnızca 20 tane çıktı. Onları kullandılar tabi ama embryolarimizin kalitesi kötüydü.
spermlerden dolayı büyük ihtimal dedi, çünkü yumurtaların kalitesi iyi dedi.
Bidaki denemede tese yapalım dedi oda.
Bakalım hayırlısı, bitkisel ilaçlarla denicez, keçi boynuzu kuru filan, düzelmezse mecbur tese artık.

Sen Alman doktorlara hiç bakma gercekten, inanmıyorum bende bunlara. Emre bey de Allahin izniyle insallah çıkar bişeyler.
ne zamana düşünüyorsunuz?
emre beye giderseniz tedaviyide umut tùp bebek merkezinde mı yaptıracaksınız?

Bunun dısında bende de Pco var.

Cnm ben burda doğdum büyüdüm, sen gelinmi geldin?
ben stuttgarttanim, Frankfurt'ta kuzenlerim var benimde.

Selam canim önceliklen gecmis olsun Rabbim insallah bir dahaki seferde sana ve bizlere bebeklerimizi nasip eder.
haklisin tabi türkiye konusunda benim Kayinvalidem istanbulda yasamasina ragmen orda yerim olmasina ragmen ve biliyorumki cokta iyi bir doktor Emre bakircioglu ama bir türlü türkiyede yapmak icimden gelmiyor yani diyorum kendi kendime Rabbim nasip ederse heryerdede olur belkide biraz etrafimdakilerin burda yapip hamile kalmalari beni etkiliyor cünkü bir arkadasim türkiyede yapti olmadi burda ilk denemede yine olamadi ama ikincide ikizlerini kucagina aldi onunda esinde sorun vardi ve daha 3 tanidigimda ayni merkezde yapti bebeklerini kucakalrina aldilar ve ben 3defa burda denedim 2taze 1dondurulmus ama olmadi hersey cok iyi gitmesine ragmen Rabbim ol demedikcede olmuyor ve buna inaniyorumki belki gidip en iyi doktorda yaparsam Rabbim ol demezse yine olmaz ama bakalim kismet belkide yeni yilin baslarinda bende giderim Emre Beye, kader belli olmaz ama yoksa yilin sonunda burda tekrar yapmayi düsünüyorum.
Sizi sperm sayiniz nekadar canim?

Canim ben 2 yillik evliyim. Evet gelin geldim buraya. Canim en azindan sen 2 defa denemissin biz o asamaya bile gelemedik. Kendini sansli hissetmelisin ya bizim gibi tamamen amelyat sonrasin da hicbirsey bulunamasaydi o an ki yikimi inan ki yasamak istemezdin zar zor toparlandik Türkiyeye tatile gittik Allahtan orda biraz kendimize geldik.
Sen simdi kürlerle devam et canim dedigin gibi istersen Ibrahim saracoglundan kür ismarlayin esi azo olan tüm arkadaslar kür ismarliyor bende ismarlayacaktim ama elimde simdi baya kürlük malzemeler var onlar bitince ismarliycam.
Canim Emre beye güveniyoruz isinde cok basarili ama 1 kez de Kaan beye gitmek istiyoruz bilgi amacli onun söyleyeceklerini merak ediyoruz bakalim ocak gibi gidicez herhalde.
Hakkimizda hayirlisi olsun canim hepimizin...

Günaydin canim nasilsin? Yazdiklarimi okudugumda eksik yazdigimi gördüm cvp yazayim dedim. Canim bizim ne zaman baslayacagimiz belli deil sadece Emre beyle görüstük cünkü bizim ilk tese amelyatimiz geceli sadece 3 ay oldu 1 sene felan gecsin istiyoruz. Ayrica eger yaptirirsak evet umut tüp bebek merkezinde yaptiracagiz canim.

Edanur

Rabbimbu yolda gidenin herkesin yüzünü güldürsün isallah..

Haklisin isvicredeki tedavilerimde tabiki daha rahatim istanbulda akrabalarimizda kaliyoruz ama gene kendi evin degil ve tabiki rahat olamixorsun . Türkiyede biz 4500 TL Tüp Bebege ve ilaclar 2000Tl ve Co Culture 2000TL verdik kisaca ayni para geldi hemen hemen isvicredeykende biz kendimiz ödüyoruz . Rabbim nasip kismet ederse heryerde olur ama Türkiyedekilerin deneyimine daha cok inaniyorum bu konuda tutar tutmaz bunu kimse bilemez .

Troid ne Edanur????

amin insallah canim.

benim kayinvalidem istanbulda yasiyor orasida kendi evim gibi olur ama iste bir türlü cesaret edip türkiyeye yapmayi düsünmüyorum hem orda yaparsam herkesin haberi olur burda sessiz sedasiz yapiyorum.sen co culturdemi yapptin ona ragmen olmadi demekki kismet degilmis bende türkiyeye gidersem onu yaparim bi yapmadigim co cultur ve pgt kaldi.

Troid bogazda olan bir hormon bogaz ve beyinden gelen hormonlarmis yani TSH diyorlar kanda bakilan birsey o dengesiz olunca bütün dengeler bozuluyor bebek zor tutunuyormus tutunsa bile eger yüksekse halen düsük bile oluyor benim ilac kullanmama ragmen hep yüksek cikiyor.

aynen canim hersy nasip kismet isi Rabbim ol demedikce ne yaparsak yapalim olmaz ve bu son denemede bunu daha cok iyi anladim.
bende bu 3üncü denememde histereskopi yapmistim cok sükür birsey cikmadi.ilkinde dedim ay bunu yapmadim oy üzden olmadi ikincide dedim ay sunu yapmadim o yüzden olmadi ve 3üncüde herseyi yaptim evden bile cikmadi yine olmadi ve anladimki bu isler öyle icimize koyup tamam hamileyim demeklen olmuyor Rabbim ol demedikce 100embiryo transfer etseler bile yine olmaz Rabbim insallah bu mübarek ayin hürmetine nasip eder en kisa zamanda bizlere.
ha bu arada isvicrede bildigim kadariylan bedava degilmi tüp bebek?

Son düzenleme:

Canim sanki icimi okudun bende bu son denememde hep dedim yok burda olmicak TR de kesin olur diye herseyi yapdim yatim dikkat ettim Histerskopie oldum Co Culturmus vs vs gene olmadi . Ne yaparsan yap kismetinde yoksa o Bebegin gene olmaz haklisin . Rabbim isallah su 3 Aylarin susu hürmetine bizimde tüm bu yolda giden Arkadaslariminda yüzünü güldürsün isallah ..

Edanur isvicrede Krankenkasse bisey ödemiyor Tüp Bebek tedavisine hepsini biz üstleniyoruz bu yüzden hemen hemen bize ayni Paraya geliyor .Almanyq bari yüzde 50 gene destek veriyor ve ödüyorda bu gene guzel bisey .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…