- 5 Ekim 2012
- 683
- 222
- 83
- Konu Sahibi gulguzeli89
-
Canım msjni okurken com büyük sok yasadım.Neden diye sorarsan cvbi duyunca eminim sende cok şaşıracaksın çünkü ; bende Adana-Ceyhanliyim :)))))) buraya gelin olarak geldim 3 sene oldu :)) bu kadar büyük bir tesadüf olur ya :))) dilerim Rabbim dileğinizi en kısa zamanda gerceklestiriri.bende cumayı bekliyorum değerimin iki katına çıkması gerekiyormuş Isallah hersey yolunda gider.Allah yüzümüzü gülsün hepimizin.
arkadaslar günaydin ve hayirli bayramlar.
aksam Darmstadt yollari tastan diyerek Infoabend'a gittik. valla ne yalan söyleyeyim ben cok begendim. tamam anlarimi yapan doktor benimki gibi Prof degil ama sanki benimki Prof da ne. tam bir düdük makarnasi. neyse benim eski Prof'u birakalim bir kenara.
Dr. Inackerki KiWu Darmstadt'in doktorlarindan biri yapti sunumu. cok güzel hazirlanmislar. hamilelik nedir nasil gerceklesir ve neden olmaz gibi konular islediler ve tabii ki konu en sonunda IVF. ICSI ve IMSI konularina geldi. benim gördügüm kadariyla adamlar bircok konuda gercekten önde. Türkiye'den (gerci yurtdisi) dediler bircok teknigi takip edip uyguluyorlar. en önemlisi de embriyo transferini ilk 5 günün sonunda yapiyorlar (yani Blastosis evresinde). benim zavalli embiyolar 2. ve 3. gün transfer olmuslardi. her neyse bende sordum avantaji ne diye.dedi ki 5.ci güne kadar takip yapildigindan düsük ve tutmama riski neredeyse %10'nun altindaymis. 2 veya 3.gün kondugunda ise tutma olasiligi %15. cünkü gtözü kapali ezbere 4 hücreli embriyo koyuyorlar normalde. Inacker dedi ki zaten cogu embriyo o safhaya geliyor ama embiryolarin sadece %20si Blastosist konumuna gelebiliyormus. onlar da en iyi gelismisi koyuyorlar ki tutunma olasiligi daha yüksek olsun diye. söyledigine göre zaten 5 gün boyunca güzel gelisen bir embriyo iceride de gelismeye devam edermis.
he bir de önemli. genellikle bizim dr'lar der ya ama rahim embriyo icin en iyi yer. ne kadar erken o kadar iyi. yalan ve uydurma. Inacker dedi ki bir embriyo ancak rahime giden yolculugunu 5 günde tamamliyormus. yani aslinda 2 veya 3 günlükken konulan embiroylara yabanci bir ortam rahim. unutmamak lazim.
valla cok sey anlatti 2 saat boyunca ve zavalli benim soru bombardimanima ayak uydurmaya calisti, bir hayli terlettim adami. anladi tabe bu konuda tecrübeli oldugumuzu. sadece bu konularda cok okuyan bazen de cok yanlilabilir gibi birsey dedi bende ona eger cok okumasaydim sizin merkezi de hic ögrenemezdim dedim sustu.
uzun lafin kisasi ben daha önemlisi esim cok begendi adamlari yaklasimlarini. 19 Kasim'da ilk randevu. kismetse KiWu darmstadt ile cikacagiz 3.cü yolculuga.ay heyecan dorukta. bu arada adama kasla göz arasinda bana TR'de bir doktorun tavsiye ettigi DEHA tabletlerini gösterdim. randevuya kadar iceyim mi dedim. aman bende bekle önce hormonlara bakalim öyle ezbere olmaz dedi. TR'deki doktor hicbir hormona bakmadan 3 kutu yazmisti
simdilik bende bu kadar. tüm sorulara acigim. hepinizi sevgiyle kucakliyorum. özellikle de hamis hemserimi. esime dedim yok inanmam dedi. dünya son derece kücük.
sevgilerle,
Z.
oy oy hamis hemserim benim. hehe esim de cok sasirdi. zaten aksam beni öldürdü gülmekten. Infoabend'a gelen kadinlarin cogu uzun boyluymus. acaba uzun boylu kadinlarin hamile kalma konusunda problemleri mi var diye bir tez üretti. gercekten adamcagiza benim hormon ilaclari yaramiyor galiba. kokusu mu etkiliyor ne?
Allaha emanet ol ve leblebilerine cok ama cok iyi bak. yarin bekliyoruz senden de bomba gibi haberler
hayirli byramlar
sevgilerle,
Z.
selam..
ilk tedavim degil.4.olacak.novumda evet.ilk defa da oraya gidecegim.lütfen lütfen orda gördügün tedavilerden iyi veya kötü ne tecrüben varsa anlatirmisin.
begendinmi orayi sen?sonuclarin neydi?cok önemli benim icin
Selam canim afedersin bir kac gündür bayram telasi nedeniyle cevap yazamadim.
Bu arada Bayramini Cani Gönülden kutluyorum.
Insallah bir dahaki bayrama evlatlarinla girmek nasip olur.
Sana, bana ve tüüüm evlat özlemi cekenlere.
Sorularinin cevabina gelince , evet ben ordaki tedavilerimden gayet memnundum.
Doktorun ve merkezin ilgi ve alakasi süper. Gerci baya hasta yogunlugu var ama islerini iyi yaptiklarini söyleyebilirim.
Akillarinda hic bir soru isareti kalmamasi icin her seyi yapiyorlar , islerini garantiye aliyorlar diyebilirim.
Benim tüm tetkiklerim yapildi. Histeroskopi , laparoskopi , lenfosit asisi, genetik arastirma vs.
(Orda )Bir kez de hamile kaldim ama nasip degilmis.
Ben orda tedavimi sirf embriyolarda genetik tani Almanya ' da olmadigi icin biraktim ve Tr. 'de tedavi görmeye basladim.
Cünkü hersey iyiydi , embriyolar iyi gelisiyordu fakat rahime tutunup ilerleyemiyordu.
Esimle de akraba oldugumuz icin gerek gördük.
Ama simdi baska bir sorunumuz var. Rahmimde dogustan sekil bozuklugu oldugu ortaya cikti.
Yillarca bosuna ugrasmisim.
arkadaslar günaydin ve hayirli bayramlar.
aksam Darmstadt yollari tastan diyerek Infoabend'a gittik. valla ne yalan söyleyeyim ben cok begendim. tamam anlarimi yapan doktor benimki gibi Prof degil ama sanki benimki Prof da ne. tam bir düdük makarnasi. neyse benim eski Prof'u birakalim bir kenara.
Dr. Inackerki KiWu Darmstadt'in doktorlarindan biri yapti sunumu. cok güzel hazirlanmislar. hamilelik nedir nasil gerceklesir ve neden olmaz gibi konular islediler ve tabii ki konu en sonunda IVF. ICSI ve IMSI konularina geldi. benim gördügüm kadariyla adamlar bircok konuda gercekten önde. Türkiye'den (gerci yurtdisi) dediler bircok teknigi takip edip uyguluyorlar. en önemlisi de embriyo transferini ilk 5 günün sonunda yapiyorlar (yani Blastosis evresinde). benim zavalli embiyolar 2. ve 3. gün transfer olmuslardi. her neyse bende sordum avantaji ne diye.dedi ki 5.ci güne kadar takip yapildigindan düsük ve tutmama riski neredeyse %10'nun altindaymis. 2 veya 3.gün kondugunda ise tutma olasiligi %15. cünkü gtözü kapali ezbere 4 hücreli embriyo koyuyorlar normalde. Inacker dedi ki zaten cogu embriyo o safhaya geliyor ama embiryolarin sadece %20si Blastosist konumuna gelebiliyormus. onlar da en iyi gelismisi koyuyorlar ki tutunma olasiligi daha yüksek olsun diye. söyledigine göre zaten 5 gün boyunca güzel gelisen bir embriyo iceride de gelismeye devam edermis.
he bir de önemli. genellikle bizim dr'lar der ya ama rahim embriyo icin en iyi yer. ne kadar erken o kadar iyi. yalan ve uydurma. Inacker dedi ki bir embriyo ancak rahime giden yolculugunu 5 günde tamamliyormus. yani aslinda 2 veya 3 günlükken konulan embiroylara yabanci bir ortam rahim. unutmamak lazim.
valla cok sey anlatti 2 saat boyunca ve zavalli benim soru bombardimanima ayak uydurmaya calisti, bir hayli terlettim adami. anladi tabe bu konuda tecrübeli oldugumuzu. sadece bu konularda cok okuyan bazen de cok yanlilabilir gibi birsey dedi bende ona eger cok okumasaydim sizin merkezi de hic ögrenemezdim dedim sustu.
uzun lafin kisasi ben daha önemlisi esim cok begendi adamlari yaklasimlarini. 19 Kasim'da ilk randevu. kismetse KiWu darmstadt ile cikacagiz 3.cü yolculuga.ay heyecan dorukta. bu arada adama kasla göz arasinda bana TR'de bir doktorun tavsiye ettigi DEHA tabletlerini gösterdim. randevuya kadar iceyim mi dedim. aman bende bekle önce hormonlara bakalim öyle ezbere olmaz dedi. TR'deki doktor hicbir hormona bakmadan 3 kutu yazmisti
simdilik bende bu kadar. tüm sorulara acigim. hepinizi sevgiyle kucakliyorum. özellikle de hamis hemserimi. esime dedim yok inanmam dedi. dünya son derece kücük.
sevgilerle,
Z.
selam canim,
icinize sinmesine ve karar vermenize sevindim.insaallah hersey yolunda gider kavusursunuz bebeginize.
benim gittigim klinikte de dr.embriyo hakkinda ayni seyi söyledi.5.gün embriyosuyla sansin yükseldigini.kismet olursa benimde 5.gün transfer olacak.
canim paylastigin icin tesekkürler.cok faydali oldu inan.
artik gözümüzü acalim demi bi daha doktorlarin deneme tahtasi olmayalim
selam kizlar önceliklen Kurban Bayraminiz mübarek olsun Rabim tez zamanda bize evlatlarimizi hayirlisiylan nasip etsin insallah..
canim cok sevindim begendigine hadi hayirli olsun insallah bu yoldan ikiz ücüzlerlen dönersiniz hayirlisiylan..
simdi belki kizacaksin ama inan ben artik öyle düsünüyorum benim 3transferimdede 2tane Blastozyst embiryo transfer edildi yani 5inci gün embiryosuydular ve son iki tüp bebektede IMSI teknigi yapildi ama simdi ise tam tersine düsünüyorum cünkü 5.gün embiryosu rahime koyuldugunda sadece tutuanacakmis ve o ortama alismadigi icin ve rahim kabullenmedigi icin kolay kolay tutunma olmuyor benim fikrim tabi bazi doktorlarda aynisini diyor ama 2.veya 3.günde embiryolar ise transfer edildiginde icerde 3gün daha gelisip kabugundan cikip öyle tutunuyormus yani rahime alismis az da olsa bilmiyorum bu benim fikrim belkide hep 5.gün embiryosu transfer edildigi icin bende, artik tam tersini düsünüyorum simdi yaparsam 3.günlük transfer ettirecem tabi doktor uygun bulursa.
Amaaaaan buda benim salak düsüncem iste yok 3müs 5mis hepsi bahana blastosi tutunur derler hani bende 3defada tutunmadi Rabbim ol demedikten sonra ne yaparsam yapayim olmuyor iste bu sfer inan kendimi koyu vericem Rabbim siginacam ne dilerse öyle olur. olursa olur olmazsa olmaz Rabbim bize merhamet etsin bende gece gece kafayi yedim heralde bu mübarek günde
selam kizlar önceliklen Kurban Bayraminiz mübarek olsun Rabim tez zamanda bize evlatlarimizi hayirlisiylan nasip etsin insallah..
canim cok sevindim begendigine hadi hayirli olsun insallah bu yoldan ikiz ücüzlerlen dönersiniz hayirlisiylan..
simdi belki kizacaksin ama inan ben artik öyle düsünüyorum benim 3transferimdede 2tane Blastozyst embiryo transfer edildi yani 5inci gün embiryosuydular ve son iki tüp bebektede IMSI teknigi yapildi ama simdi ise tam tersine düsünüyorum cünkü 5.gün embiryosu rahime koyuldugunda sadece tutuanacakmis ve o ortama alismadigi icin ve rahim kabullenmedigi icin kolay kolay tutunma olmuyor benim fikrim tabi bazi doktorlarda aynisini diyor ama 2.veya 3.günde embiryolar ise transfer edildiginde icerde 3gün daha gelisip kabugundan cikip öyle tutunuyormus yani rahime alismis az da olsa bilmiyorum bu benim fikrim belkide hep 5.gün embiryosu transfer edildigi icin bende, artik tam tersini düsünüyorum simdi yaparsam 3.günlük transfer ettirecem tabi doktor uygun bulursa.
Amaaaaan buda benim salak düsüncem iste yok 3müs 5mis hepsi bahana blastosi tutunur derler hani bende 3defada tutunmadi Rabbim ol demedikten sonra ne yaparsam yapayim olmuyor iste bu sfer inan kendimi koyu vericem Rabbim siginacam ne dilerse öyle olur. olursa olur olmazsa olmaz Rabbim bize merhamet etsin bende gece gece kafayi yedim heralde bu mübarek günde
canim IMSI teknigi hakkinda neler anlatti?hatirliyomusun?
Canım kafana göre biyer bulmana sevindim ,Isallah bu sefer hersey mükemmel gider.bende 2.gun embriyosu ve 4hucreliydi ikiside ve bak suan allahıma şükür hamileyim.yani aslında bu embryolarin tutunma olayı bence sadece rabbimin emriyle oluyor.bende bu sefer 5.gun embriyosu isticektim ama onun icinde extra 500 Euro odiyecekmisiz.bende dedim ikinci denemem daha buseferde dktrn istediği gibi olsun ve kismetimde varmiski hersey yolunda gitti.darisi cumaya artık Isallah.veee isteyen herkese nasip etsin allahım.
Kızlar cokk mutluyum ikinci testim 165 çıktı :)))haftayada kontrolum var.Allahim Isallah hersey yolunda gider.Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın Isallah :)))
merhaba bayanlar hamburg ve cevresinde tüp bebek deneyimleri olanlar varmi benimle paylasabilirlermi?
Slm cnm ben oldenburgda tedavimi gerçekleştirdim, suan cok şükür pozitif sonucu gördüm ikinci denememde :)) senin ilkmi olucak canım?
canim fazla birsey anlamadim ama anladigima göre toplamda 22milyon olan sayinizda sadece 5,6million canli sperm gerisini anlamiyorum biziimde hastaligimiz ayni esimede bu tani konulmustu Asthenoteratozoospermie yani sayida hizda ve seklinde problem var bizimde sayimimiz 3-5milyon arasi Rabbim yardim etsin hepimize ama ilk sperm sayiniz gayet iyi gibi 24,5mio neden sonra bu kadar düstüki ama cokta korkulacak bir durum yok sükürki sperm var yani millet 1milyon spermlen bile hamile kaliyor ama iste Rabbim ol demedikcede olmuyor bizde 4yildir deniyoruz 3tanede tüp bebek yaptik ama olmayincada olmuyor sen bosuna sIkma canini benim esim suanda profertile basladi sizde baslayin bence bide su arginmax de cok iyimis onuda bugün aldim bakalim insallah faydasi olur biz gecen yil esim Keciboynuzu kürünü kullanmidti iki ay ve spermler 3kat fazlalasmisti tüp bebege baslayinca herseyi birakdi simdi tekrarda takviyelere basliyacagiz insallah sifa olur hepimize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?