- 26 Mayıs 2010
- 252
- 6
- 296
- Konu Sahibi gulguzeli89
-
beni hatirlarsiniz bende 4 cüyü denemek icin hazirlaniyorum fakat rahim filmi cektirmem gerek burada almanyada nasil nerde krankasse karsiliyormu ogrenebilirmiyim.
Sorunlari olanlara kesinlikle Dr. Bilgicyildirimi tavsiye ediyorum. Cok konuda bana yardimci oldu. Cok eminim memnun kalacaksiniz.
Evet bende ılk orda görüşme yapmustım arkadasım ama tüp bebek deyınce nedense orda devam edemedım hatta termınımız bıle vardı. Ama ben Türkıye de denemek ıstedım bısey benı oraya cekıyo kısmet galıba Rabbım hakkımızda hayırlısını versın.
Sorunlari olanlara kesinlikle Dr. Bilgicyildirimi tavsiye ediyorum. Cok konuda bana yardimci oldu. Cok eminim memnun kalacaksiniz.
öncelikle cvp icin tesekkürller canim.arkadaslar sasirdim kaldim.ben 3 denememi türkiyede ayni merkezde yaptim.simdi ise memoriali düsünüyorum.arti 3 ay önce acik miyom ameliyati gecirdim.simdi hastane yani memorial benden rahim filmi isteyebilir.siz bilirsiniz ben burda daha yeniyim.yani almanyada.tüplerde sivi olup olmadigina bakiliyor sanirim alttan ucunda kamera olan bir alet ile.türkiyede buna ofis histeroskopisi diyorlar. yada rahim filmi neyse-rahimin ne sekilde olup olmadigina dair.ve rahim filminde sivi var ise gözüküyor.simdi burda ne yapiliyor sanirim rahim filmi yasakmis peki bunun yerine ne yapiyorlar.edanurcugum sanirim senin bu kanuda bilgin vardi gecmiste okumustum.ama beni aydinlatir iseniz sevinirim.burda yaptirmaz isem hast kendi cekiyo galiba oda 40 tl falan galiba
Kizlar Yanlis anlamayin ama Bence burdada herseyi cok guzel yapiyorlar.bundan 3sene once ilk DEFA hamile kalmisim ve haberim yoktu dr gittim 3 haftalik hamilesin ama kesin soylemem icin erken dedi.Zaten ikigun sonrada kanamam oldu dustu.Sebep embryonun tuplerden birinde takilmasi ve rahime gidememesiymis.daha sonra iki seneye yakin normal yolla denedik ama olmadi.Ben hep bu zaman Tarifrunde dr gidip Neden olmadigini merak ederdim.dr bisorun yok sende gelme artik demisti ama oda bana uzulup en son senin rahmine bakiticam kucuk Bir operasyonla demisti ve Ben o korkuma ragmen Kabul etmistim.Artik umudumu kesmek uzereydim.Tabi bu zaman araliginda Esimde dr gitmisti.dr ona Bir ilAc verdi 3 ay kullan daha sonra 3 icinde edin hamile kalir dedi.Ama Ben yine hamile kalamadim.benim opr gunu esim tekrar sperm Verdi.bana oprda gobegimden Bir kamerayla bakip rahmine Bir sivi verip kanallarda tuplertikalimi veya rahimde Bir Sorun varmi diye bakmislsrdi.zaten 15 dilik birdeydi.op cikinca kendime geldim.Dr Hersey yolunda hicbirsorun yok deyince kafamda en buyuk Sorun cevapcici buldu.Esim yanima geldi nasilsin demesine firsat vermeden sonuc ne soyle dedim.kafasini cevirdi,Sorun bendeymis hemen tup bebek yapmamiz lazimmis,normal yolla gebe kalmicakmissin olsada ozurlu olur demis dru.sok olmustum.once Bir agladim.zaten alnanyaya gelin gelmistim 2009 da ve yeterince bilgim yok nasil olucak nasil atlatirim bu durumu annemgile nasil soylerim demistim.kendi drma gittik ordada Bir agladim cunku hic umudum yoktu.sanki tup bebek cok gereksiz caba gibi geliyordu bana.birinci dememde zaten Kalan Embryolarimida dondurmustum allahtan.ilk negatifi gordum haziranda zaten birhaftasonrada Tr ailemin yanina gittim.almanyaya geldim ve ekimde tekrar donmuslarla basladim.ama inandim ve allaha siginsin.Suan 19+2 haftalik hamileyim.Yani Allah istedikten sonra ha turkiyede ha Burda nasip ediyor.drlarimin hepsi emin olmadikca sorularima cevap vrrmediler.once onlara cok kizdim ama aslinda trden cok daha iyi Bir sistem uyguluyorlar.belkide sabirsiz oldugumuz icin bu davranislarini begenmiyoruz.suan bile bebegimin cinsiyetini biliyor drum ama bana 20. haftada emin olunca soylerim demisti.ve haftaya terminin var.Herkesin Kismeti biryerlerde var,benimkide almanyadaymis :)))bu arada dilim sismis ne yazmisim boyle Ya cok konustum kusura bakmayin.
canim evet burda rahim filmi yasak ama eger yumurtaliklara bakmaak istiyorsun Laparoskopie yaptirman lazim yok eger sadece rahime bakilacaksa onuda Histereskopiylen yapiyorlar ben 2denemeden sonra Tüp bebek merkezinde israrla istedim hatta Dr.Bilgicyildirim gerek yok birsey olsa rahimde görürüm demisti bizim cihazlar son teknoloji oldugu icin herseyi gösteriri demisti bende illede istedim cok sükür yapti cok rahatta gecti hic birsey cikmadi.
simdi sana gelince kadin doktorun varsa gidip söylersin herseyi böyle böyle diye Türkiyedeki tüp bebek merkezi Histereskopi istiyor dersin oda seni hastaneye yönlendirir eger doktorun kabul etmezse direk Frauen Klinigi ára termin yap normal ön görüsme icin gidip onlara deyince onlar yapiyorlar ben Frauen kiliniktede denemistim onlar kabul ettiler yapmayi ama sonra Dr.bilgicyildirima kara verince sag olsun o yapti herseyi.Ha bide yine Türkiyede düsünüyorsan bu ameliyati en az 2ay önceden yap derim..
arkadasim sen türkiyeye gitmistin sanirim tüp icin degerin düsüktü ne oldu sonuc cok merak ettim umarim iyidir.birde nerde yaptirmistin tüpü.tesekkürler ayrica
türkiyede düsünmüyorum edanurcugum.400 tl falan burda krankasseden yararlanabiliyorsam neden yaptirmayayim.benim sadece rahim icine bakilacak yani histeroskopi olmam lazim yarin kadin dogumcu doktorumda randevum var ona söyleyecegim.insaallah sevk eder.olmadi dedigin gibi yaparim yani frauen klinicigi ararim.birde burdada o histeroskopiyi yaptirirsam eger 2 ay gecmesimi lazim neden iki ay gecsin dedinki anlamadim arkadasim tesekkür ederim sana
Canim herzaman aklimdasin her gece sana ve buradaki ismini bilmedigim arkadaslara dua ediyorum.Rabbim sesimizi duysun isallah.bir ay sonra isallah Hersey senin icin yeniden baslar ve mutlu sona ulasirsin.Rabbim yuzunu guldursun canim.[/QUOT
sagol canim Allah razi olsun amin diyorum duana bende insallah bu son olur hepimiz icin Rabbim isteyen herkese hayirli evlatlar nasip etsin insallah.
Cok tesekkür ederım arkadasım.hepınız bütün cocuk bekleyenler duamda Rabbım hakkınızda/hakkımızda hayırlısını nasıp etsın ,dualarımızı kabul etsın Insallah Allah büyük herseyın bası sabır!
BÜTÜN ARKADASLARA SÖYLÜYORUM YASIN KITAPLARINDA KENZÜL ARŞ DIYE DUA VAR SUREKLI OKUYUN DILEGINIZI DILEYIN INSALLAH RABBIMDEN HAYIRLISI VERIR INSALLAH!
arkadasim daha yeni okudum degerlerin dusmus diye uyku felam kalmadi bende, rabbim hayirlisini nasip etsin duaya devam pes etmek yok daha yeni oyle basliklar okudumki pes etmeyin diye 10.denemede sahip olan varlütfen kardesim uzulme bizlerin morali yuksek umudu hic bitmemeli bunun aksi bebeklerimizden daha cok uzaklasdiracak sonuna kadar inanmaliyiz ,benimde 3.ye basliyacaz,ama biraz erteledik,erteleme sebebide zaten bu konun aytinlarini yazacam artik almanyada bedeva tup bebek yapabilecez cook sukur hatta bazi sigortalar 4-5.iyide oduyor ,suan sigarta degistirmekle mesguluz lutfen bu konuyu arasdirin tup bebek merkezimin appinde yaziyordu 10 tane sigorta var diye wiesbaden tup bebek merkezinde denemelerimi yapmisdim cok memnun kaldim en azindan oranin appine girip bakin ,ayrintilari yazacam insallah.rabbim icini ferahlatsin
Sagol canım bebek gıttı cumartesı günü adet kanamam geldı o günde sankı kese gıbı bısey geldı suan hala adetlıyım.Türkıyedekı tüp bebek merkezındekı doktorumu aradım rahıme tutunmuş sonra düşmüş dedı bunun ıcın rahîme kamerayla bakmam lazım nedenını oyle anlayabılırım dedı musaıt olduğunuz bı zamanda Türkiye'ye gelın adetten sonra bakmam gerek dedı.kamerayla nasıl bakılıyor rahîme bı bılgınız varmı kızlar?
Gercekten nasıl bıseymıs gercekten tam ogrenıp Bızıde bılgılendırırsen cok mi
rabbim guc kuvvet kalbine ferahlik versin insallah benim ikinci denemde bebekelr 8.4 haftalikdi zaten 9 haftaliga kadar boyle dusuk durumalriyla karsilasalinabiliniyor,doktorum bunlarin belli bi nedeni yokdur cok normal vakalar demisdi ,bende bebekler biri sag kanalima digeride sol kanala girmisler yani eileiterschweingarschaf ,2 amiliyat yasadim once temizledikler bakdilar olmadi sonra ayni haftanin icinde digere bi amiliyatla kanallar cikartildi,yani bende bebeklerin kalb atisini beklerken canimdan oluyordum 3.bebekgide dusuk gecirdim dusukde cok kotu inanilmaz bi aciydi,kisacasi bi tup bebegin sonucu iki amiliyat bi dusuk bi kürtaj oldu.ama genede pes etmek yok kardesim
ben turkiye taraftari degilim para tuzagi olarak goruyorum kameryla bakmasi nekadar isinize yarar bilmiyorum,ben suana kadar bi kere tek turkiyede bi profun yanina gittim resmen insan tuccarlari olmuslar oda demisdi rahim filmi cekilmeli kamerayla diye yAptirmadim.
sigorta kesin bedeva ve 4-5.de bedeva yapiliyor bazilari yas sinirida yok ,lutfen bosuna turkiyelerde para harcamayin bu kesin sadece biraz arastirin 10nu geckin sigorta var rahatlikla kendi sigortandanda cikabilirsin hakkinda var ,bi google yazssan bile cikar ,allah yar ve yardimcimiz olsun
Sagol canım bebek gıttı cumartesı günü adet kanamam geldı o günde sankı kese gıbı bısey geldı suan hala adetlıyım.Türkıyedekı tüp bebek merkezındekı doktorumu aradım rahıme tutunmuş sonra düşmüş dedı bunun ıcın rahîme kamerayla bakmam lazım nedenını oyle anlayabılırım dedı musaıt olduğunuz bı zamanda Türkiye'ye gelın adetten sonra bakmam gerek dedı.kamerayla nasıl bakılıyor rahîme bı bılgınız varmı kızlar?
Gercekten nasıl bıseymıs gercekten tam ogrenıp Bızıde bılgılendırırsen cok memnun olurum arkadasım hepımızın ıhtıyacı var buna maddı mânevî sarsılıyoruz hepımız birde yas sınırında fılan bı degısıklık var mı?
canim benim gecmis olsun. moralini yüksek tut. bu sefer olmadiysa bir sonrakine insallah olacaktir. herseyin bir zamani var. kamerayla rahim icine bakmak sanirim laparoskopi demek istemis. göbekten delikle giriyorlar ve bir kamera sokuyorlar iceriye. ama neden böyle bir sey yapmak istemis anlamadim. bende de yaptilar ama yapisiklik var mi diye bakmak icin. eger demek istedigi oysa Almanya'da yaptirmani tavsiye ederim. TR'de yaptirirsan sigortan karsilamaz ve bence maliyeti de cok düsük degildir. ben laparoskopi olduktan sonra 1 hafta ise gidemedim. kamerayi sallandirmadan önce gaz veriyorlar ve sisiriyorlar ki daha iyi görebilsinler diye. bence yeniden detayli sekilde doktoruna sor. eger benim bahsettigim seyse 1- kesinlikle TR'de yaptirma sigorta karsilamaz 2- bu sekilde hayatta anlayamaz neden tutunma olmadigini. ancak rahim icinde yapisiklik veya baska bir problem mi var diye anlayabilir ki bu da bebegin niye tutunmadigini aciklamaz.
canim bir daha TR ile görüsüp kamera ile ilgili bilgi al. körü körüne güvenme.
moralini yüksek basini dik tut. daha bizi bekleyen cok güzel günler var unutma.
Canım gecmis olsun.isallah bu son olur da diğer denemen hayirla sonuçlanır.benimde rahmime bakmislardi neden gebe kalamıyorum diye.ama icini ferah tut arkadasında dediği gibi 15 dklik bir işlem göbekten kamerayla bakıyorlar.Ozaman benimde yasım 23tu zaten bu işlemi kadın doktorum tavsiye etmisti krankenhause yönlendirdi bizi ve hiçbir ücret odemiyosun.Zaten ozamanlar ben tup bebekle bile cocuk sahibi olucagim aklima gelmiyordu.Sadece normal yolla olmayinca ve hicbir problem bulamayinca drum rahime bakalim demisti.bu olay tup bebeğe girmiyor yani maliyeti yok.ama galiba trde hastanede para zorundasınız yapılan herislem icin.bence burda kadın drnla konus seni yönlendirir eminim.Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?