almanya'da frankfurt ve cevresinde tup bebek merkezi

Selam Arkadaslar, 3. tüp bebek icin 19 Nisan´da Ankara´ya ucuyordum. Adet tarihimi bekliyordum, gitmeden ignelere basliycaktim. Adetim 1 gün gecikti, evde testim vardi pozitif. Öglen doktora gittim schwach pozitif. Yarin kann testi yapilcak. Mucize gibi ya, halen inanmakta zorluk cekiyorum.

Iyi geceler arkadasim seni ilk kutlayan ben oliyim dedim.Yarin hayirli haberle don insallah.. Allah tamamina erdirsin canim...Bizlerede dua et..darisi bana...

kizlar tüp bebek icin doktorunuzmu dedi yoksa sizmi olmak istiyorsunuiz
bende istiyorum almanyadayim ama hangi asamalardan gececem kisaca anlatirmisiniz lütfen

Bir yil boyunca istememize ragmen olmadi. Kadin doktoruma gittim. 1 ay daha denememizi istedi. Yine olmayinca tüp bebek veya asilamaya yönlendirdi. Ben Stuttgart´ta gecen yil icinde iki kez tüp bebek yaptim olmadi. Bu ay Tr yolcusuydum ama kendiligimden hamile kaldim. Allah isteyen herkese nasip etsin.

tr nerye hangi tüp merkezine gitmeyi düsünüyordun
Allah kucagina aldigin günleride göstersin Insaallah

kizlar tüp bebek icin doktorunuzmu dedi yoksa sizmi olmak istiyorsunuiz
bende istiyorum almanyadayim ama hangi asamalardan gececem kisaca anlatirmisiniz lütfen

Merhaba canim.Eger evliliginiz bir yili gectiyse ve hala olmuyorsa hic bekleme bi merkeze basvur.Normal kadin doktorlari bu isten pek anlamiyo.Kinderwunschzentrum olmasi lazim.Orda esine ve sana testler yapiliyo.sperm sayi ve hareketi 5 milyon un altindaysa direkt tup bebek yapiyolar.veya kadinda sorunlar olabilir rahimde yada hormonlarda,bide yumurta rezervine bakiliyo.Almanyada tup bebek icin yasinin 25 olmasi lazim.Adetin 3.gunu hormon testleri ile ignelere basliyosun.bunlar yumurtalarin buyumesini sagliyo.arada kontrole cagirip ultrasonla bakiyo.En aon bi catlatma ignesi var 36 saat sonra yumurtalar toplaniyo.Ayni gun esin de gidip sperm veriyo.onlari birlestirip embriyo olusmasi bekleniyo 3 yada 5 gun sonra sana rahmine transfer ediliyo.12 gun sonra sonucu ogreniyosun...Baska birsey sormak istersen yardimci olmaya calisirim.Allah hepimize saglikli evlatlar nasip etsin insaallah...

benim sigortam %100 karsiliyor ama Allianz'tan Private Versicherung. Devlet sigortasi degil. 4 kereye kadar tamamini karsiliyorlar ama okey deyinceye kadar canindan bezdiriyorlar. bana tamam tüp bebek yaptirabilirsiniz diyinceye kadar 6 ay Clomifen hormon tedavisi öngördüler. sonra bundan sonra avukatimla görüsürsünüz dedigimde onay verdiler. burada da cirkef olmak lazim. ama devlet sigortalarinda ben tamamini ödeyen duymadim hic. hayirlisi olsun canim

nil merhaba sanirim su anda Aysen hanimda tedavi olan bir ben varim. baska arkadaslar daha önce tedavi olmustu kendisinde. ben genel olarak merkezden cok memnunum. cok ilgililer. aysen hanim da ilgili ve merkezin doktorlari arasinda güzel bir is birligi var. mesela benim tüm tedavimi aysen hanim ama mesela ilk yumurta toplamay<i baska bir doktor yapti (ara toplama yaptik sayi cogalsin diye biriktirdik biraz) yapti ama gercek tedavide yumurta toplamayi aysen hanim yapti ama transferi baska doktor yapti. hepsi cok cok ilgili ve seninle ilgili herseyi biliyorlar. ama muayene hep ayni doktorda. benim 3.cü denememdi ilk 2 denemeyi Heidelberg'te bir profesörde yaptirdim. kendi dalinda bir uzman ve cok taninmis ama ben hicccccccccc memnun kalmadim. adam siradaki gelsin mantigi ile hareket ediyor. ilgi desen neredeyse sifir. aysen hanima merak ettigin her seyi sorabiliyorsun ve cevap da aliyorsun. en güzeli de dürüst cevaplar aliyorsun. simdiden hayirli olsun. baska bilmek istedigin bir sey olursa sor.
kizlar merhaba

önceki denemelerinizde negatif sonuc aldiktan kacgün sonra kanamaniz basladi?????
hemen 12. gün mü???

bu sanirim transfer sonrasinda oldugun ignelere göre degisiyor. benim ilk 2 denemede 15-16.ci günde oldu ama son denemede blast (yani 5 günlük embriyo) koyduklari icin test günümden 1 hafta sonra oldu kanamam.

Yüce Rabbim gercekten nelere kadir. iste OL dedi mi önünde hicbir engel duramaz. bosuna kafaya takmayin rahat olun demiyorlar. sana kocaman bir hayirli olsunnnnnnnnnn. Allahim sana problemsiz güpgüzel bir hamilelik süreci yasatsin insallah. cok sevindim adina insallah pozitif haberlerini burada paylasmaya devam edersin. tebriklerrrrrrrrrrrrr :)

Kızlar günaydınnn
Ben de almanya, hannover'de yaşıyorum.
4,5 yıllk evliyiz
2.denememdi ve dört gün önce pozitif sonucu aldık. Henüz alışamadım bu habere:) Hayatımızın çocuk özlemiyle, her ay hayal kırıklıklarıyla, ve bunu kabullenmek zorunda olduğumuza tam da kendimi alıştırmaya çalışırken bu güzel haberi aldığımız için günlerdir şoktayım
Rabbim isteyen herkese tattırsın. Acısını yaşamayan bilemez.
Ama Rabb'm var Umut var elhamdülillah.

Canim coook tesekur ederim cevabin icin.Ben daha once 2 kez Stuttgart ta tedavi oldum ilgi alaka sifir hic memnun kalmadim.Aysen hanim la gecen ay on gorusme yaptim.O zaman hastaydi ona ragmen bizimle bir saat konustu.Turkce konusmak bikere cok hostu.Ama yinede korkuyorum tekrar uzulmekten...HOPE canim senin pozitifinle o kadar umitlenmistimki.Dedim tamam Aysen hanima gidicem.Inan degerinin dusmesi beni cok uzdu.Soyleyecek soz yok Rabbim elbet biliyor zamanini.SABIR SABIR...

selam kizlar siza haber verim dedim.
4.denememde Negatif oldu ne yapalim Rabbimin elbet bir bildigi vardir hersey iyi olsada 3tane balstosi embiryo transfer etselerde yine olmadi.Rabbim hayirlisiylan birgün nasip eder insallah...

4.denememde Negatif oldu ne yapalim Rabbimin elbet bir bildigi vardir hersey iyi olsada 3tane balstosi embiryo transfer etselerde yine olmadi.Rabbim hayirlisiylan birgün nasip eder insallah...

Canim Allah sana sabir versin..dayanma gücü versin...Cok cok gecmis olsun...Ne denir ne soylenir kelimeler yetersiz...Insaallah Rabbim sana mucizeni gondersin tez zamanda..

Ah canım deme ya bende sımdı aksam namazını kılıyordum dua ederken aklıma gelsın bugun sonucunu ogrenecektı naptı acaba hemen bakıyım dedımüzülme canım inşallah bidahaki sefere bundada var bı hayır bılmıyorumkı Rabbım bızede gülecek inşallah!

Canim gercekten nediyecegimi bilmiyorum ama cok uzuldum.Bu sefer kesin olur diye geciyordu kalbimden.Dilerim Rabbim cok bekletmez seni ve enkisa zamanda belkide kendiliginden hamile kalirsin.Bundada vardir bir hayir.

Ne güzel Arkadaşım herseyın bı zamanı var ıste bende 4,5senelık evlıyım 3.tup bebegı denıcez inşallah!Rabbim tamamına erdırsı:)

Vay be ne guzel bi haber hayırlısı bakalım arkadasım senın eşinde sorun varmıyDı veya sorun Kkmdeydı ?özeline giriyorum ama merak ettım çünkü bizlerde sorun oldugundanama adına cok sevındım cok ıyı olmus boyle:)Zamanı gelmıs kapını tıklatmış darısı bizlere artık:)

edanurum ne hissettigini o kadar iyi biliyorum ki. toparlanmak icin zaman ihtiyacin var. ama sunu da bilki olmadi mi olmuyor. sende de bende de mis gibi blast embriyolar ama olmadi. zamani gelmemis. peki bu zaman ne zaman gelecek diye bende sordum kendime sürekli. yok cevabi. Yüce Rabbim bilir ancak zamanini. kendimi ona emanet ettim. bana zamani geldiginde mucizemi verecek diye. bizde haziran gibi son kez deneyecegiz sonra sanirim donasyonla ilgili calismalar yapacagiz. hayirlisi böyleymis diye düsünmek lazim. biliyorum insanin kendini kandirmasi gibi geliyor ama inanki degil. bizer artik tecrübe kazandik senin 4. denemen benim 3.denemem. ama görüyorsun iste agzinla kus tutsan da farketmez zamani gelmeyince olmuyor. diger yandan Yüce Rabbim ne mucizeler yaratiyor. sabirli olmak ve isyan etmemek lazim. agla icindeki tüm kederi akit sonra da basin dik ne yapacagina karar ver. sevgiyle kucakliyorum seni güzel arkadasim.

sevindim Aysen hanima gitmene. benim embriyolarin beni sonradan birakmasinda tabii ki klinigin bir sucu yok. napsinlar ama genel olarak cok memnun kaldim eminim ki sende memnun kalirsin. Aysen hanim benimle türkce genelde hic konusmuyor :) ama eminim ki iyi derecede türkce konusabiliyordur. senin icin hayirlisi olsun nil insallah benim alamadigim pozitif haberi sen alirsin. ben sanirim haziran ayi gibi yeninden gidecegim. 4. ve son denememi yapacagim. üzülmekten korkma. hayatta nelere üzülmüyoruz ki. esimin dedigi gibi benim gözyaslarim hazirda bekliyormus. üzülmek de bu isin bir parcasi belki de. bizim bebisler ultra kiymetli olacaklar. Yüce Rabbim hepimiz hakkinda hayirlisini versin insallah

Canim Allah sana sabir versin..dayanma gücü versin...Cok cok gecmis olsun...Ne denir ne soylenir kelimeler yetersiz...Insaallah Rabbim sana mucizeni gondersin tez zamanda..

Canim gercekten nediyecegimi bilmiyorum ama cok uzuldum.Bu sefer kesin olur diye geciyordu kalbimden.Dilerim Rabbim cok bekletmez seni ve enkisa zamanda belkide kendiliginden hamile kalirsin.Bundada vardir bir hayir.

Cok sagalun arkadaslar tüm destekleriniz icin.

Evet bazen biz ne yaparsak yapalim ne kadar cabalarsak cabalayalim Rabbim nasip etmedimi etmiyor herseyde vardir bir hayir bunada sükür hersey yolunda gitti tedavide,herzamanda öyle oldu cok sükür Embiryolarimizda kaliteli tutmuyorsada Rabbimin elbet bir bildigi vardir.Bu sefer azda olsa yaklasmistim her zaman 0 cikan HcG bu sefer 3,5ti yani hic olmazsa tutunmustu buda bize yine umut oldu.Biliyorumki Rabbim ol dedigi zaman kendiliginden olacak ama bunuda biliyorum Rabbim nasip etmedikten sonrda ne yaparsak yapalim olmayacak.
Dilerim Rabbimden bize hepimize en kisa zamanda mucizemizi hayirlisisylan nasip eder.
Bu topikte ikinci hamilleik haberini alamadik insallah bundan sonra bol bol hamileler cikar bu topikten.
Ben birdahaki Tedavimi Türkiyede düsünüyorum hic istemedigim halde tabi ama simdilik 1yil zaman vericem kendime biraz vucudum toparlansin Rabbim kismet ederse seneye artik yolculuk görünüyor.

Uzun zaman oldu buralara yazmayali ama hayalet gibi izliyodum canimcok uzuldum ama kapini tikladigi icinde sevindim sen evde yoktun gsliba sana not birakmis gitmis insallah birdaki sefrre allah hayitlisi ile kucaklarmizi bos birakmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…