Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

Birisi bana yanlis okdugumu soylesin. Birisi USTUNLUKten bahsetmis. Nasil yani, bir AB ulkesi digerlerinden veya TRden ustun mu? neyle olcuyorsunuz ustunlugu?

Ayrica Turkce konusma yasagi 2007 de gerceklestirilmis, simdi hala var mi bilemiyorum:

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...508859/German-language-rule-upsets-Turks.html

Kendi adıma devletin bütünlüğünü kendi vatandaşına verdiği değerle olcuyorum ben.
Mesela madencilere yonelik bir şey yapıldı mı? İlo imzalandı mi? Kendi vatandaşının cani önemsiz ölümü onemsiz.
Yada genç nüfusun işsizliği için ne yapıldı?
Eğitim neden bu kadar yetersiz? atanamayan öğretmenler zaten cokken neden torpilde karistirildi?
Bilmiyorum kendi vatandaşına ve gençlerine deger vermeyen bir devlet sosyal bir devlete gore daha degersizdir bence de.

Ama ben bir ulkenin ustunlugunu degil, baska bir ulkenin eksikligini goruyorum.
Cunku "ustun" kelimesi bana Hitler Almanya'sini hatirlatiyor.
Bu arada, konu sahibine haksizlik ediyoruz arkadaslar. Bakin artik ugramiyor.

Yine doğru söyleyen kovulmuş.

Konu sahibi eşiniz iş bulamıyor sanırım. Sizin de psikolojik sorunlarınız var. Şuan işe falan giremezsiniz düzelmeden. Acaba bu durumunuzu bildirerek kursa tümden katılmama gibi bir hakkınız var mı? Bir araştırın. Sonuçta Almanlar kadar olmasa da anlaşılır derecede konuşuyorsunuz.
Türkiye'de eviniz, size uygun iş fırsatları falan var mı? O seçeneği de gözden geçirin. Eğer eşinizin iş bulamaması uzarsa Türkiye'ye dönüş yaparsınız. Almanlara paspas olmaktansa, yalakalarına konuşma fırsatı vermektense Türkiye'ye dönerdim yerinizde olsaydım.
Psikolojik desteğe devam edin mutlaka. İyice içinize kapanmışsınız. Biraz da bundan kaynaklanıyor bu isteksizlik, bunalım.

"yalaka" dan kastınız kimler ?

Bu konu kesinlikle incelenecek, devlet millet girişilmiş yine, hem siyasi hemde yasalara kurallara aykırı yorumlar var gibi.
Konu kapatıldı hanımlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…