Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

O korelilerin almanların türkçe öğrenmek istemediğini kim söyledi?
bak bir önceki mesajımda ne dedim türkiye'nin böyle bir politikası yok yani sen getir bir kanun çalıştıracağın her eleman şu kadar sürede türkçe öğrenecek de teste tabii tutacağım de hepsi öğrenir ama sen yapmıyorsun da başkası yapıyor diye neden adamlara saldırıyorsun?

ki öyle bir şey de yok.
hepsi güzel güzel konuşur türkçe.

milyon dolarlık şirketleri yönetenler türkçe öğrenmemelerinin kendilerine maliyetini hesap eder herhalde değil mi?

sen eleştirmiyorsun bildiğin cahilce saldırıyorsun.
avrupalı hıncın mantığının önüne geçmiş.
bak onlar ne yapıyor orada ama burada şöyle oldu vs.
her ülkenin politikası farklı. sen de getir bir kural. tutan mı var?

adam senden vize adı altında tonla belge istiyor hadi sen de aynılarını iste o ülkenin vatandaşlarından sonra neler oluyor izleyelim.

bu ekşicilerin çomar dedikleri türden onlar işte.
sorsan en ala dindardır ama gel buraya desen gavurun kıçının dibinden ayrılmayı istemez.

çok bilmişliği bırak Türkiyeye gelip bey gibi para harcıyorlar paraları kıymetli ya sonra rahat batınca depresyona giriyorlar el ayak birbirine dolaşıyor sorumluluk var işin ucunda. ben 8 senedir Almanyada yaşıyacağım sular seller gibi konuşurdum almancayı. kaldı ki lise hazırlıkta 1 dönem gördüm hala unutmadım üstünden 16 sene geçti birde 2 sene çalışmayan adamı ne yaparım ben biliyon mu

almanca zor bır dıl ama kursa gıttı ısenız ve orada yasıyor ısenız bırazda pratıkle konusabılır ve ogrenebılırsınız... 8 sene bır dılı ogrenememek ıcın cok uzun bır zaman bır yılda kendınızı ıfade edecek hale gelmıs olmanız gerekırdı..
ben bır zamanlar orta sevıye ıngılızcem ıle abd ye gıttım ve 3 ay orada calıstım o ıngılızce ıle gayette guzel ınsanlarla anlasıyordum kı gerı donecegım esnada oyle bır dılım açılmıstı kı kendıme sasmıstım..

bosch da çalışan hintli mühendisler de istanbul da çalışan irlandalı üst düzey yönetici de yem fabrikasında çalışan koreli de gördüm

benim bildiklerim türkçe öğrenmeye çalışıyordu

evet İngilizce daha rahat anlaşabiliyorduk ama onlar yine de gelen misafire türkçe çay içer misiniz diye soruyorlardı

burada zorunlu değil belki ama sana mahkeme dışında hiçbir yerde tercüman sağlamazlar mesela

oysa şartların uygunsa avrupada sağlarlar

adam da herkese tercüman görevlendirmek yerine madem burada oturma izni var, günlük hayatını idame ettirecek kadar dil öğrensin de peşine tercüman takmayayım diyor

konu sahibine de iş bulamamışsın, demek ki iş Almancan yetersiz, bir de o kursa git belki iş bulabilirsin demiş

adam esasen istihdama katmak istiyor konu sahibini dil öğrenmesinin bunu sağlayacağını düşünüp kursa gönderiyor

aynı almanya evlenip giden vasıfsız kişilere dil sertifikası zorunlu tutarken doktor olana dil sertifikası vs sormuyor zira onun alt yapısı olduğunun ve kısa sürede halledebileceğinin farkında

bir profesör anlatmıştı derste 60 lı yıllarda o isviçre de iken oğlu da ilkokula gidiyormuş tabii dil bilmiyor

sabah okula öğleden sonra da dil kursuna gidermiş

evleri ve kurs arası bir durakmış ki Türkiye şartlarında çok yakın yürüme mesafesi imiş

buna rağmen çocuk o parasız eğitim olan dil kursuna giderken kullansın diye yine ücretsiz otobüs bileti verirmiş sadece oraya kadar kullanılabilecek şekilde adam çocuk hukuku dersinde anlatmıştı

ay sonuna kadar haklısınız yazdan yaza gelen turist bile türkçe öğreniyor çat pat olsa da kendi işini görecek kadar... adamlara öğren de gör bak nasıl konuşuyorlar.. ama sen ülkende böyle bir kural koymazsan gelen yabancılarda evrensel dil olan ingilizceyi konuşurlar onların senin dilini bilme zorunluluğu yok ki bizim var... kurslara gidicez diye okullarda yabancı dil öğrencez diye kendimizi paralayan biziz...

İşte yasa olan yerde medeni, insan hakları savunucusu olanlar yasa olmayan 3. dünya ülkelerinde canavar oluyor. Şimdi Türkiye'nin yasalar ve denetimlerinin olmaması ya da 3. sınıf dünya ülkesi olması Almanları haklı mı yapıyor yani? Adamlar insan haklarında bir numara, onlar medeni, iyi yapıyorlar da dil şartı koyuyorlar ama Türkiye'de insan haklarını çiğnesinler önemli değil, helal olsun mu demeliyiz??? İyi ki de İş güvenliği yapmıyorlar, bize müstahak mı demeliyiz?Tamam biz kokuşmuşuzda onlar yasa olmadığında insan haklarını hiçe sayınca kokuşmuş olmuyor mu?

Ben Türkiye'de olup bitenleri yazsam zaten banlanırım, mevzum Türkiye'yi savunmak değil bilirsin savunulacak tarafı da kalmadı. Avrupa'ya olan eleştirimde Türkiye'den örnek veriyorum sadece. Bak sen de demişsin Fransızların elmas sömürüsü diye. Cezayir'e zulmeden, bir sürü Cezayirliyi öldüren Fransa, Hintlilere etmediğini bırakmayan İngiltre Türkiye'ye Ermeni soykırımı eleştirisi yapıyor, soykırımı kabul ediyor ya mesela, işte eleştirim buna benzer bir şey. Bize gelince İnsan Hakları savunucusu olanlar, kendilerine gelince üç maymun oluyorlar.

tabii ki. o dil konusunda misal avrupalının ingilizce konuşacak ortamı çok bizim okullarımız maalesef o kadar uluslararası bir hale gelmedi aksine var olan yabancılar da kaçıyor ufaktan güvenlik düştü kendini güvende hissetmediği için gidiyor.
kurslar tek başına yetmiyor maalesef. pratik yapmak lazım bol bol. o da herkes fırsat bulamıyor işte. konuşmadığın zaman da bildiğin dili unutuyorsun.

Konudaki ana fikir Almanca ogrenemiyorum, kitap tavsiyesi, kurs tavsiyesi verir misiniz? Dili etkin kullanma yolları nelerdir? Zorlanıyorum vs Gibi olsaydı ben dahil kimse bu kadar yüklenmezdi.

Ama konu sahibi demiş ki devlet bana işsizlik maaşı veriyor ve dil kursu şartı koyuyor ben buna gitmek istemiyorum. Gitmezsem de maaş kesilecek. Buradaki mevzu dil öğrenme yeteneksizligş olsa anlaşılabilir, sosyofobi olsa kurs onu sıksa yine ok bu yönde cozum üretilebilir ama bu baska bi sey.

son paragrafınızdaki imayı düşünmedim bile. Ama siz mesela iki dil bilen mesleğinizi bilmiyorum ama atıyorum belki bir mühendis olarak yurtdısında yasama imkanı bulsanız Keske.

Türkiye'de bu kadar nitelikli nüfus zor sartlarda karın tokluğuna cebelleşirken yattığı yerden geçimini sağlayan birinin dil kursuna gitmek istemiyorum diye ağlaması haksızlık ve nankörlük.

Almanya'da sanıyorum bir Türk parlamentoya girmişti ve işçi çocuğuydu.

Cok yakın bir arkadaşımın Almanya da hukuk burosu var, hala Almanca öğrenmemiş Türklerin oturumuydu vergisiydi oyle devlet islerini hallediyor.

Burada biri vardı misscherry sanırım Almanya'da mühendislik yapıyordu.

Buraya yazan cok kadın oldu, zamanında annesi babası Almanya'da dükkan açmış, temizlik yapmıs vs.

Bu Türkler bizim Almanya'daki yuz aklarımız.

Ama konu sahibi ve onun gibiler Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki Türk dusmanlıgının kaynakları. İste bu insanlar yüzünden nitelikli Çalışkan Türkler gercek emekçiler Avrupa da tutunamıyor cunku bize bu insanlar yüzünden Avrupa halkı önyargılı.

Ya arkadaşlar türkçe çay içer misin demek, çok güzelsin demek ya da nasılsın iyi misin demek? Ya da merhaba demek size göre Türkçe öğrenmek mi? Neden herkes işte gelen adam çat pat türkçe konuşuyor diyor.

Bir yerde Almanca konuşacaksın ve kendi dilind ekonuşamazsı çalışırken demek var, diğer yandan adam çat pat öğreniyor var. Benim çalıştığım yerde de Koreliler Selamın Aleyküm dedi, vaaay bee Selamun Aleyküm dedi yani olacak şey değil. Nasıl büyük başarı.

işte orada devlet girecek devreye.. ama önce kendisi yaptıklarını temizleyecek.. otu-çiçeği kader diye kapatmayacak.. şu forumda kendini ezen kadınlara bile dediğimiz, sen kendine değer vermezsen kocan neden versin? aynı hesap.. benim devletim beni açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediyor, sigortamı sallamıyor, ezilmeme izin veriyorsa suç ezende değil ki.. o yüzden millet harıl harıl gitmeye çalışıyor o ülkelere, çünkü (AVrupalılar gözünden bakınca) o ülkeler dışarıda da-içeride de kendi vatandaşının refahını düşünüyor.. elması kendi ülkesi için çıkartıyor, petrol savaşını da kendi ülkesi için yapıyor, "aman benim vatandaşım kot taşlarken koah olmasın" diye onu da başkasına yaptırıyor.. yani mesela olaya hangi açıdan baktığınla ilgili.. bizim açımızdan "asan, kesen, ezen vahşi batı" ama onların açısından "haklarının iyiliğini düşünen medeni ülke".. o yüzden ezilmektense kaçıp gitmeye çalışıyor insanlar çünkü sen/ben oraya gittiğimizde (birkaç kendini bilmez bireysel olaylar dışında) seni 3. dünya ülkesinden geldiğin için ezmiyor.. tam tersi sana para veriyor, iltica ettiysen kalacak yer veriyor, çocuklarına ESL kursu veriyor.. ama seni aldıktan sonra da karşı tarafı yine kendi ülkesi çıkarlarınca eziyor.. bizim ülkemiz de ise durum... (neyse sen benim, ben senin siyasi görüşünü biliyoruz sen bu kısmı anladın )

banlanırsam bu gezegeni yakarım

Ben Üniversite'de 3 dönem ders aldım, Almanca-1, 2, 3 diye. Sonradan da biraz kitap baktım. Almanca aşırı zor bir dil, telaffuzum mesela iyi değil. Açıkçası ben de ilerletmek istemedim hiç, onun yerine İtalyanca/İspanyolca öğrenirim.

Ayrıca konu sahibi normal psikolojide değil. Buna istinaden söyledim, muhtemelen bipolar bozukluğu falan var, çıkarımım o yönde. Toplum arasına giremiyor. Normal, sağlıklı bir birey gibi yorum yapmamak gerek. Ayrıca dediğim gibi Almanya bu hakkı vermişse bir bildiği vardır di mi? Almanyayı dil tutumu konusunda alkışlayıp neden işsizlik maaşı konusunda kızıyorsunuz. Devletin verdiği hak, asalak masalak veriyor, demek ki kendi öyle düşünmüyor.

Peki tamam office, öyle olsun. Avrupa neylerse güzel eyler.

Kimlik saklamak mı ,yıllarca yaşadım gerek duymadım,bu arada neredir Türkçe konuşmanın yasak olduğu yerler?
Merak ettiğim için soruyorum.

Almanya'da türkçe konuşma yasağı falan yazın google'a. Ben bir kaç defa o haberleri gördüm. İsim isim bilemem. Çıkar karşınıza. Evde bile Almanca konuşulacak diye tasarı sunulmuştu. Almanlar Türkleri istemiyor, zamanında Bulgarların Türklere yaptığını yapması an meselesi.

gerçekten buradan bunu mu çıkarttın Zeymur, yapma allah aşkına.. Avrupa ne eyliyor bilmiyorum ama her konuda bizden kat kat ve kat iyi, o yüzden beğenmeyen dönsün diyorum ya zaten.. tabi dönebiliyorsa :)

burada konu Avrupa nın politikalarıymıydı?
tamam yazalım da konu sahibine ne faydası var.
iyice aklı karışmıştır şimdi bi de üstelik.
uzun vadede Almanya da yaşamaya niyetli ise hayat kalitesi için,topluma uyumsağlayabilmesi için ve en önemlisi çocuğu için bu adaptasyonu başarmak zorunda değil midir?
benim edindiğim izlenim;
Almanca öğrenmekte zorlanıyor kendisi ve bunu nasıl başarabileceğini bilmiyor.
eşi ve kendisi çalışmayarak zaten önemli derecede toplumdan izole olmuşlar.
bir nevi eve kapatmışlar gibi kendilerini.
bu şekilde nereye kadar gider ki?
ne yapıp edip bir yolunu bulup bunu aşmak zorunda.

ZeyMurEl'in soylediklerine katiliyorum. Bu arada bu konunun derinligi beni cok etkiledi. Hepinize tesekkur etmek istiyorum.

gerçekten buradan bunu mu çıkarttın Zeymur, yapma allah aşkına.. Avrupa ne eyliyor bilmiyorum ama her konuda bizden kat kat ve kat iyi, o yüzden beğenmeyen dönsün diyorum ya zaten.. tabi dönebiliyorsa :)

Hatta terbiyesizce olacak ama dönsün kendi poposuna baksın diye tamamladım içimden
Bir ülkeye goc ettiyseniz ve çalışacaksın dilini bilmek zorunda olmanın nesi kötü anlamıyorum gerçekten. Bunun kurtceyle anadilde egitimle ne ilgisi var onu da cozemedim gerci.

Hepsini geçtim iki sene kari koca yatiyorlar gelen hazir parayi yiyorlar ama suçlu kursa yollayalim topluma adapte ol diyen devlet.
E göç ettiyseniz öğrenin bir zahmet.

Benim zaten Avrupa bizden kötü diye iddaam olabilir mi? Vatandaşlarına hakları çok iyi güzel çünkü güç ellerinde. Bak sadece ekonomik olarak değil, bazı ülkelerin başka güçleri var ve dünya yönetimini elinde tutar. İngiltere, Almanya, Fransa sömürü düzenini elinde tutan ülkeler, sömürülen değil. O ölçüde de refah seviyeleri üst sınırda. Çünkü kendileri avcı, av değiller. Bir gün avcı konumundan av konumuna dönüştüklerinde refah seviyeleri hakkında konuşuruz. Kaldı ki Avrupa birliği dağılınca (kaçınılmaz son) şu an iç işlerine karışılmayan ama pasif olan İspanya ve İtalya'yı gör, ilk onlar sömürülecek. Şu an bile ciddi krizde bu iki ülke.

Bence konuyu cok guzel genislettik ve kus bakisi bir acidan bakabildin, hepiniz gercekten pirlanta gibi kadinlarsiniz!

Ancak konunun cikis noktasi dil kuruna gitmek istememesiydi.

Kursta ne oluyor ve kendisi ne hissediyor? Depresyondayim dediginde, ya okulda ayrimcilik yapilyorsa? Ya cok sikici ve bunaltici bor program isleniyrsa? ya sahsin gecerli sosyal foboleri (agorafobo) varsa? bunlar goz ardi ettiginiz.

Bize olayi herseyiyle anlatamadan sert cevaplar yuzunden artik yazmiyor.

bence KK olarak cok buyulk hata ettik orada.

Keske konu sahibi geri donse v eyardimci olabilsek.

Kendi vatandasi tarafindan yargilanmak, suclanmak ve dislanmak konu sahibinin pskilojisini nasil etkiledi saniyorsnuz.

Konu sahibi isin endiseleniyorum umarim geri doner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…