Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

erayim

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
75
-30
288
Almanya
Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan

ilaçların işe yaramıyor olabilir mi bence tekrar başka bi doktora gidip sıkıntılarını anlat, belki ilacı değiştirir, yani sen de biliyorsun ki yazdıkların normal değil
kursun iptali konusunda bişey diyemeyeceğim bilgim yok

Sakin olun, okula gitmemek için ağlayan çocuklar gibi görünüyorsunuz. Almancadan neden korkuyorsunuz ki?

Kültür şoku olduğunu düşünüyorum. Sanırım oraya evlenerek gittiniz ve hala alışamadınız. 8 sene çok uzun bir süre. Belki de buraya dönmelisiniz.

Sekiz yıldır ordasınız ve ne siz ne de eşiniz çalışmıyor,devletten yardım alıyorsunuz.Allah aşkına bunu gururunuza nasıl yediriyorsunuz.yani millet eşşek gibi çalışsın ama siz çalışmadan oh ne ala...bu arada ben de yurtdışındayım.madem bişey öğrenmeye niyetin yok,eşin işe girsin,devlet yardımı kesince sen de kurstan kurtulmuş olursun.benim iki çocuğum var ve hergün 5:30 da uyanıp koştur koştur kursa gidiyorum,eşim eşşek gibi sabahın 6 sından akşam 10 a kadar çalışıyor.ama sizin gibiler oh ne ala...

Nekadar degisiksiniz. Evde oturup hastaliktan veya issizlikten hem maas alin, hemde devlet sizi topluma kazandirabilmek icin gonderdigi kursa gitmeyin bide kursa gidince kendi kendinize depresyona girin?
Dili ogrenip napicam diyo....derin derin nefes alip veriyorum su an size sinirlenmemek icin.

Ay sormayin bende sinir oldum! Aptal ya bu devletler sunlara bizim vergi paralarimizi yediriyorlar bide.

Öğrenmeye de fazla hevesim yok yazmışsınız da madem hevesiniz yoktu niye gittiniz ?

Ben bu duruma çok karşıyım ya eğer bir yere gidiyorsan,yerleşiyorsan tabiki de o insanların kültürüne,diline ayak uyduracaksın,onlar size onun için imkan sunuyorlar üstelik siz bir de depresyona girmişsiniz...

Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama

Kocanla iki senedir sabahtan aksama kadar dipdibe olman bence depresyonunun sebebi olmali, dil kursu degil. Sanirim yaslariniz genc, iki sene dile kolay! Evde genc adam neden bos oturuyor? Hastaysa asla laf soz edilemez durumuna ama hastada demiyosun. Sana empati kuramiicam burdan kusura bakma. Alisamadiysan buda biraz senin elinde, cevre edinemedinmi? Ailesi yokmu esinin? Evde oturup sosyalden yardim alarak ta alisamazsin ki canim!

Peki dil bilgisi gerektirmeyen işlere başvuru yaptınız mı?
Büyük ihtimal yapmadınız çünkü hazır para rahattır .
Türkiye ye dönmeyi neden düşünmüyorsunuz ?

Dil gerektirmeyen bir işe girerseniz,yani devletten yardım almazsanız,kurstan kurtulabilirsiniz.veya eşiniz evin geçimini yapacak bir işe girerse,yardımdan vazgeçerseniz,o zaman da kurstan kurtulursunuz.devletin amacı sizi topluma kazandırmak ama fazla yorum yapmayacağım.ben de yurtdışında olduğum için size kurstan kurtulmanın yollarını sundum.yani mümkünse bari gidin temizlik şirketine falan yazılın.yazık çocuğunuz olunca onların problemleriyle türkçe nereye kadar idare edersiniz onu da bilemedimi

Bir şekil de öğrenmek zorundasınız ama.
Eşiniz iyi bir işe girse, devletten para almasanız bile, yaşadığınız ülkenin dilini konuşmanız şart.

Bu kadar travma yaşayacak ne yaşadınız daha evvel acaba?

Çalışmaya ne dersin? Insanlarla iletişim de olman almancanı çok ilerletir. Kursa giderek temelini kapmışsındır. Gir bir işe hem kendine güvencin yerine gelir evde otur otur nereye kadar.

iki senelik dogum iznindeyim, bir senesi bitti. Zaman çabuk geçse de parttime bir işe girsem diye sabırsızlanıyorum

Merhaba,bende Almanya'da yaşıyorum 8 aydır.Ben okulda öğrenerek gitmiştim.Şimdi bile okul kitaplarımın alıştırmalarını çözüp gazeteleri okuyorum.Yaşlı komşularınız varsa onlarla pratik yapmayı deneyin.Kursta kendinizi hiç sıkmayın,siz kursa zaten "öğrenmek" için gidiyorsunuz elbette hatalarınız olacak.Kitapçılarda küçük çocuklar için hazırlanmış kitaplar var,komik gelebilir belki ama çok yardımcı oluyor.

Sekiz sene çok uzun bi süre Türkiye de öğrenmeye çalışsaniz da öğrenemeseniz anlarım ama orda Almanya da öğrenmemek imkansız.
Kaldi ki iki sene is bulmak için uzun bi süre eşinizin de pek çalışmaya gönlü yok demek ki.
İnsanlar gerçekten ellerindekinin kiymetini bilmiyor ya yillardir yurtdışında yaşamak istiyorum ve dil öğrenmeye çalışıyorum kurs paraları biriktiriyorum sacma sapan işlerde çalışıyorum.
Siz elinizdeki en güzel firsatlari değerlendirmiyosunuz

Almanya'ya ilk geldiğimde (ki çok isteyerek bayılarak gelmiştim) bende çok üzülmüştüm ağlamıştım.
Bir şeyi severek isteyerek yapmazsanız hem başarısız olursunuz hemde mutsuz.Kurslarınıza devam etmenizi öneririm.Kursta gördüklerinizi eşinizle pratik yapın.

Diyecek bir şey bulamıyorum. Çince olur, Japonca olur anlarım da (8 yıl için onu da anlamak zor) ama İngilizce, Almanca nasıl öğrenilmez? Daha doğrusu o ülkede yaşayıp da öğrenilmek istenmez aklım almıyor. Bence ikinizin de calsimaya niyeti yok. Bu şekilde nasıl ilerlersiniz bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…