Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Ay sormayin bende sinir oldum! Aptal ya bu devletler sunlara bizim vergi paralarimizi yediriyorlar bide.Sekiz yıldır ordasınız ve ne siz ne de eşiniz çalışmıyor,devletten yardım alıyorsunuz.Allah aşkına bunu gururunuza nasıl yediriyorsunuz.yani millet eşşek gibi çalışsın ama siz çalışmadan oh ne ala...bu arada ben de yurtdışındayım.madem bişey öğrenmeye niyetin yok,eşin işe girsin,devlet yardımı kesince sen de kurstan kurtulmuş olursun.benim iki çocuğum var ve hergün 5:30 da uyanıp koştur koştur kursa gidiyorum,eşim eşşek gibi sabahın 6 sından akşam 10 a kadar çalışıyor.ama sizin gibiler oh ne ala...
Kocanla iki senedir sabahtan aksama kadar dipdibe olman bence depresyonunun sebebi olmali, dil kursu degil. Sanirim yaslariniz genc, iki sene dile kolay! Evde genc adam neden bos oturuyor? Hastaysa asla laf soz edilemez durumuna ama hastada demiyosun. Sana empati kuramiicam burdan kusura bakma. Alisamadiysan buda biraz senin elinde, cevre edinemedinmi? Ailesi yokmu esinin? Evde oturup sosyalden yardim alarak ta alisamazsin ki canim!Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
Dil gerektirmeyen bir işe girerseniz,yani devletten yardım almazsanız,kurstan kurtulabilirsiniz.veya eşiniz evin geçimini yapacak bir işe girerse,yardımdan vazgeçerseniz,o zaman da kurstan kurtulursunuz.devletin amacı sizi topluma kazandırmak ama fazla yorum yapmayacağım.ben de yurtdışında olduğum için size kurstan kurtulmanın yollarını sundum.yani mümkünse bari gidin temizlik şirketine falan yazılın.yazık çocuğunuz olunca onların problemleriyle türkçe nereye kadar idare edersiniz onu da bilemedimiBuraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
Almanya'ya ilk geldiğimde (ki çok isteyerek bayılarak gelmiştim) bende çok üzülmüştüm ağlamıştım.Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?