Hatta terbiyesizce olacak ama dönsün kendi poposuna baksın diye tamamladım içimden
Bir ülkeye goc ettiyseniz ve çalışacaksın dilini bilmek zorunda olmanın nesi kötü anlamıyorum gerçekten. Bunun kurtceyle anadilde egitimle ne ilgisi var onu da cozemedim gerci.
Hepsini geçtim iki sene kari koca yatiyorlar gelen hazir parayi yiyorlar ama suçlu kursa yollayalim topluma adapte ol diyen devlet.
E göç ettiyseniz öğrenin bir zahmet.
Ya arkadaşlar türkçe çay içer misin demek, çok güzelsin demek ya da nasılsın iyi misin demek? Ya da merhaba demek size göre Türkçe öğrenmek mi? Neden herkes işte gelen adam çat pat türkçe konuşuyor diyor.
Bir yerde Almanca konuşacaksın ve kendi dilind ekonuşamazsı çalışırken demek var, diğer yandan adam çat pat öğreniyor var. Benim çalıştığım yerde de Koreliler Selamın Aleyküm dedi, vaaay bee Selamun Aleyküm dedi yani olacak şey değil. Nasıl büyük başarı.
tam içimden geçen oydu
nedeni biz tembel bir milletiz, yani bunun aksini söyleyecek var mıdır bilemiyorum.. şark kurnazlığını deha zannedip, sistemin bug'ını bulup geçiniyoruz.. Bir arkadaşım Canadaya göçtükten sonra karşısına çıkan ilk yurdum insanı ona farklı ID'lerle işsizlik sigortasına birden fazla nasıl başvurulacağını anlatmıştı mesela :) değil ki dil öğrenip devlete katkı sağlamak..
burada konu Avrupa nın politikalarıymıydı?
tamam yazalım da konu sahibine ne faydası var.
iyice aklı karışmıştır şimdi bi de üstelik.
uzun vadede Almanya da yaşamaya niyetli ise hayat kalitesi için,topluma uyumsağlayabilmesi için ve en önemlisi çocuğu için bu adaptasyonu başarmak zorunda değil midir?
benim edindiğim izlenim;
Almanca öğrenmekte zorlanıyor kendisi ve bunu nasıl başarabileceğini bilmiyor.
eşi ve kendisi çalışmayarak zaten önemli derecede toplumdan izole olmuşlar.
bir nevi eve kapatmışlar gibi kendilerini.
bu şekilde nereye kadar gider ki?
ne yapıp edip bir yolunu bulup bunu aşmak zorunda.
öğrenmeye hevesim yok demiş.Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
ZeyMurEl'in soylediklerine katiliyorum. Bu arada bu konunun derinligi beni cok etkiledi. Hepinize tesekkur etmek istiyorum.
Dışlanmak, dalga geçilmek söz konusu ise eğer kendi ülkende de dışarı çıkamazsın ki... Hepimiz yabancısı olduğumuz ülkelerde bu aşağılayıcı tutumla yüzleştik ama vazgeçmedik. İlk derse başladığımız gün herkes hangi ülkeden geldiğini söylüyor Türkiye dedim ben arkadan bir kız bağırdı " Türk'lerden nefret ediyorum" diye.. Hoca güldü ve "bende" dedi.öğrenmeye hevesim yok demiş.
bu sebeple biraz tepki gördü sanırım.
dili öğrenmekte zorluk çekince psikolojik olarak etkilenmiş.
hepsi bu.
altında çok ta dramatik bir hikaye yok.
sosyal fobik sıkıntıları kursta yaşamış ve tekrarından kaçınıyor.
kaçarak birşeyi çözemez.
uygun bir çözüm bulmaya çalışmalı.
topluma entegre olmaya gayret etmeli.
Dışlanmak, dalga geçilmek söz konusu ise eğer kendi ülkende de dışarı çıkamazsın ki... Hepimiz yabancısı olduğumuz ülkelerde bu aşağılayıcı tutumla yüzleştik ama vazgeçmedik. İlk derse başladığımız gün herkes hangi ülkeden geldiğini söylüyor Türkiye dedim ben arkadan bir kız bağırdı " Türk'lerden nefret ediyorum" diye.. Hoca güldü ve "bende" dedi.
Bağıran kız Yunanlı gülen hoca İngiliz... Ne yapaydım yani arkama baka baka dönse miydim? Hayatım boyunca belki bir daha karşıma çıkmayacak fırsatı tepse miydim ? Benim fobim var, korkularım var diye... Hele de çocuğunuz varsa topluma karışmaya daha fazla mecbursunuz...
Her gün özel sektörde 10 saat çalışıp 2+2 saat trafikle cebelleşerek evime sefil bir halde gidebildiğim için hiç bir fobim oluşamıyor, depresyona vaktim kalmıyor... Konu sahibi kusura bakmasın... Burada ki durum bu... Dönsün gelsin madem...
bence de enerjisini gücünü kabuklarını kırmak için harcasın.Dışlanmak, dalga geçilmek söz konusu ise eğer kendi ülkende de dışarı çıkamazsın ki... Hepimiz yabancısı olduğumuz ülkelerde bu aşağılayıcı tutumla yüzleştik ama vazgeçmedik. İlk derse başladığımız gün herkes hangi ülkeden geldiğini söylüyor Türkiye dedim ben arkadan bir kız bağırdı " Türk'lerden nefret ediyorum" diye.. Hoca güldü ve "bende" dedi.
Bağıran kız Yunanlı gülen hoca İngiliz... Ne yapaydım yani arkama baka baka dönse miydim? Hayatım boyunca belki bir daha karşıma çıkmayacak fırsatı tepse miydim ? Benim fobim var, korkularım var diye... Hele de çocuğunuz varsa topluma karışmaya daha fazla mecbursunuz...
Her gün özel sektörde 10 saat çalışıp 2+2 saat trafikle cebelleşerek evime sefil bir halde gidebildiğim için hiç bir fobim oluşamıyor, depresyona vaktim kalmıyor... Konu sahibi kusura bakmasın... Burada ki durum bu... Dönsün gelsin madem...
Evet ben Londra'da yaşadım ama her hafta başka bir şehire okul gezileri düzenlenirdi. Manchester, Liverpool, Preston, Westminister vs... Pek çok yere gittim.. Her yerde herkes 2.bir dil biliyordu. Zaten eğitim sistemlerinde 2. dili öğrenmek mecburi... 8-9 yaşında Almanca çalıştırdığım çocuklar oldu... Okul bittikten sonra 4 ay'da Essex'de kaldım. Vizem var çalışıp biraz daha gezeyim diye... Gayet de en az 1 dil biliyorlar...Ben de Londra'da yasamais arkadasa seslenmek istiyorum. Londra Cumhuriyeti Ingiltere degil. Bkz Brexit.
Ingilizlerin iknci dil Almanca, ucunu dil Fransizca olanina denk geldiyseniz bir uluslararasi sirkette olaganustu insanlarla calisiyorsunzu demektir. Midlands'a bir pub'da Joe Bloggs'a sormali kac dil bildigini. Sifir. Londra gibi kozmopolit bir merkezle Ingiltere'nin alakasi yoktur. Orada Ingiliz bile yasamiyor ki artik!
Londra'da cok dil bilenler genelde is cevresi ve akademide, ya da devlet gorevlileri arasinda olur. Turkiye'deki Brit expatlari Kibris ya da baska yerdekilerden neden farkli olsun. Adamlar sabah levahalari "Fish and chips", "bacon and eggs "yazan cafelerde yemek yiyor aralarinda konusuyorlar. Bir iki kelime Turkce ogrenmek o dili ogrenmek degil ki!
Kocanla iki senedir sabahtan aksama kadar dipdibe olman bence depresyonunun sebebi olmali, dil kursu degil. Sanirim yaslariniz genc, iki sene dile kolay! Evde genc adam neden bos oturuyor? Hastaysa asla laf soz edilemez durumuna ama hastada demiyosun. Sana empati kuramiicam burdan kusura bakma. Alisamadiysan buda biraz senin elinde, cevre edinemedinmi? Ailesi yokmu esinin? Evde oturup sosyalden yardim alarak ta alisamazsin ki canim!
Ben gururumu çiğnemedim hanımefendi... 2 densizin lafına bakıp hedeflerimden, geleceğimden vazgeçmemiş olmam beni gurursuz yapmaz... Dile hakim olduğum andan itibaren de her platformda hakkımı aradım, kendimi de ezdirmedim...Iyi de herkes gururununu cigneyemez! Iste ne guzel ornek vermissiniz, bir yakinimin basina da geldi , ve evde hungur hungur agladi, pisman oldum kurs ayarladigima. Bir Italyan arkadasima da ayarladim ona ayirim yapilmiyor? Yapilan dupeduz kurumsal irkclilik (bireyler kendi goruslerine tabidir ama boyle yerlerde dillerini tutmalilar) ve insanin ogrenme yetenegini etkilemez mi? Yerinizde olsam derhal sikayet eder baska kursa yazilirdim. Terbiyesizliklerini yutmaniza hic gerek yok cunku!
Cok yaniliyorsunuz. Ingiliz koylusu koyunden cikmaz, yabanci kulturleri BBCden seyreder ve dil ogrenmeye hic de hevesli degildir! Sizin bulundugunuz cevreler olaganustu farkli kozmopolit yerler. Pakistanli veya Hintliler, onlar cift dilli zaten. Yeni nesil elbette kosmopolit, pro- AB ve okulda ve A/O level Ispanyolca, Fransizca okuyorlar ancak, normal Ingiliz vatandasinin muthis bir dil ve yabanci kultur fobisi vardir. Gencligin asinlikta oldugu bir ulke oldugu icin, 2. dunya sonrasi bir yaklasimla dil ogrenemine sicak bakilmamaktadir. Ne yazik ki siz derin Ingiltere'de yasamamissiniz.Evet ben Londra'da yaşadım ama her hafta başka bir şehire okul gezileri düzenlenirdi. Manchester, Liverpool, Preston, Westminister vs... Pek çok yere gittim.. Her yerde herkes 2.bir dil biliyordu. Zaten eğitim sistemlerinde 2. dili öğrenmek mecburi... 8-9 yaşında Almanca çalıştırdığım çocuklar oldu... Okul bittikten sonra 4 ay'da Essex'de kaldım. Vizem var çalışıp biraz daha gezeyim diye... Gayet de en az 1 dil biliyorlar...
Londra tam tarif ettiğiniz gibi doğru... Evet Londra'ya İngiltere diyemezsiniz o da doğru..2. dili bilen nüfusun en az olduğu şehir belki de... Londra değil İngiltere demeliydim belki de... Çünkü İngilizler zaten Londra'da yaşamayı tercih etmiyor... Hızlı trenler 1-2 saatlik mesafedeki şehirlerde yaşıyor...
Haklisiniz ama inanin bir sure sonra ayirim o kadar cig gibi olacak ve hayatinizin o kadar kritik zamanlarinda belirecek ki pes ettirileceksiniz. Iste kurumsal irkcilik budur.Ben gururumu çiğnemedim hanımefendi... 2 densizin lafına bakıp hedeflerimden, geleceğimden vazgeçmemiş olmam beni gurursuz yapmaz... Dile hakim olduğum andan itibaren de her platformda hakkımı aradım, kendimi de ezdirmedim...
Yanlış tren bileti kesen personelden, diş hekimine kadar hakkımı savundum aldım... 1 aylık ücretsiz seyahat kartı bile hediye edildi memurun tavrından dolayı:)) Özür dilemek anlamında... Yani offlayıp pufflayıp evlere kapanmak hakkını da arayamamayı beraberinde getiriyor..Asıl adapte olamadığınız müddetçe gurursuz ve asalak olursunuz...
Cok yaniliyorsunuz. Ingiliz koylusu koyunden cikmaz, yabanci kulturleri BBCden seyreder ve dil ogrenmeye hic de hevesli degildir! Sizin bulundugunuz cevreler olaganustu farkli kozmopolit yerler. Pakistanli veya Hintliler, onlar cift dilli zaten. Yeni nesil elbette kosmopolit, pro- AB ve okulda ve A/O level Ispanyolca, Fransizca okuyorlar ancak, normal Ingiliz vatandasinin muthis bir dil ve yabanci kultur fobisi vardir. Gencligin asinlikta oldugu bir ulke oldugu icin, 2. dunya sonrasi bir yaklasimla dil ogrenemine sicak bakilmamaktadir. Ne yazik ki siz derin Ingiltere'de yasamamissiniz.
http://www.bbc.co.uk/news/education-25003828
Makalede ikinci dil mecburiyeti 2014'te baslayacak diyor. Siz en yeni nesilden bahsediyorsunuz yani, cogunluktan degil.
Gittikleri her ülkede kendi anadillerini konuşan insanlar var zaten. Çok kasmamaları da onların ayrıcalığı olsun... Zaten ingilizce konuşabilen hiç kimse gittiği hiç bir ülkede sıkıntı yaşamaz... O yüzden rahattırlar... Buna beni ikna etmeniz bu realiteyi değiştirmez.Cok yaniliyorsunuz. Ingiliz koylusu koyunden cikmaz, yabanci kulturleri BBCden seyreder ve dil ogrenmeye hic de hevesli degildir! Sizin bulundugunuz cevreler olaganustu farkli kozmopolit yerler. Pakistanli veya Hintliler, onlar cift dilli zaten. Yeni nesil elbette kosmopolit, pro- AB ve okulda ve A/O level Ispanyolca, Fransizca okuyorlar ancak, normal Ingiliz vatandasinin muthis bir dil ve yabanci kultur fobisi vardir. Gencligin asinlikta oldugu bir ulke oldugu icin, 2. dunya sonrasi bir yaklasimla dil ogrenemine sicak bakilmamaktadir. Ne yazik ki siz derin Ingiltere'de yasamamissiniz.
http://www.bbc.co.uk/news/education-25003828
Makalede ikinci dil mecburiyeti 2014'te baslayacak diyor. Siz en yeni nesilden bahsediyorsunuz yani, cogunluktan degil.
+1Ingiliz koylusunun baska bir dil ogrenme zorunlulugu yok. Dunyadaki en gecerli dile sahipler. Turkler de bunu kompleks haline getirip, biz de dunya diliyiz diyip yabanci dil ogrenmesin mi?
Kaldi ki Turk koylusu/kasabalisi/sehirlisi Turkce de konusamiyor.
Ingilizin ogrenmesi gerekmiyor ama Turk'un ogrenmesi gerekiyor evet. Yani gercek bu.
Bir Turk ve bir Ingiliz'in pratikte esit haklari yok. Bunun icin devletlerine tesekkur edebilir ikisi de.
Valla bunu da kafasını kuma gömüp evlerine kapananlar düşünsün... Ben kültürünü ve dilini öğrendiğim bir ülkede olmaktansa gelip kendi ülkesinde sürünmeyi tercih eden biriyim.. İstesem çok rahatlıkla kalabilirdim de...Haklisiniz ama inanin bir sure sonra ayirim o kadar cig gibi olacak ve hayatinizin o kadar kritik zamanlarinda belirecek ki pes ettirileceksiniz. Iste kurumsal irkcilik budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?