- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
Sizin istediğiniz olmadığı için mi haddinizi aştınız?Hayret doğrusuBugün kar yağdı mesela. Bi dışarı cikarsalardi isterdim. Hep evdeler hep agliyorlar
Hım...Sağolsun konu sahibi hepimizin böyle algılamasına sebep oldu. Sıkıntıdan patlaya patlaya arada yazdığı tek cümlelik cevapları okudum ve anladım ki gayet evine geliyormuş anne akşamları. Hani çocukları bakıcıya atıp ayrı bir evde yaşamıyormuş.
Kapı kapı dolaşıp şeker vermek....Canım benim ben gördüğüm gücüm yettiğince bütün çocukların mutluluğuna önem veriyorum. Düzgün yüruyebolsem (ms gastasiyim) kapi kapu dolaşıp şeker veririm hepsine okadat önemsiyorum onların duygularını.
Benimkiler neden sabahtan akşama, akşamdan sabaha ağlıyor, hemen söyleyeyim;Bazı kadınlar da kısırlaştırılmalı bence, herkese çocuk doğurma izni verilmemeli.
Kim bilir o çocuklar neler yaşıyor da akşama kadar ağlıyor ? Gece gece sinirlerim bozuldu.
Çocukların ağlaması tabiki normal 2 tane küçük çocuğum var . Konu annenin bakıcıya bırakıp sürekli sevgilisiyle kalması. Konu sahibi öyle yazmış ben mı yanlış anladım ?Benimkiler neden sabahtan akşama, akşamdan sabaha ağlıyor, hemen söyleyeyim;
Peşlerinde pervaneyiz sülalece!
Konu çok başkaymış, sadece çalışan bir anne var ortada.
Kadın vicdanına hitap etmek ve resmen yaptığı yanlış olsa da, onay alacak bir hale getirilmiş konu.
Ayrı bir yaşam söz konusu değilmiş.
Çocuk bu, ağlar yani.
Kusana kadar ağlar, ne var ki bunda?
Ben de öyle anlamıştım, ta ki sevgiliÇocukların ağlaması tabiki normal 2 tane küçük çocuğum var . Konu annenin bakıcıya bırakıp sürekli sevgilisiyle kalması. Konu sahibi öyle yazmış ben mı yanlış anladım ?
Hım...
O takdirde gayet hadsiz ve kışkırtma amaçlı bir mesaj bu.
Her türlü iyi niyetli düşünmeye çalışsam da, sorun bakıcıda değil cümlesi ile ortadan kalkıyor olumlu şeyler.
Kısaca konu, çalışan bir kadının çocukları bakıcıylayken ağlıyor ve ben böyle bir mesaj attım olmalıydı.
Sevgili ile ilintili bir durum yok ki, niye oraya girildi acaba?
Ayrıca, evde bakıcım ve ben varız.
Bazen yan komşunun kadını gelir sese ne oluyor diye, beni evde yok zannedermiş duyduklarından dolayı.
Ama maalesef varım, o sesler bana ait.
Evimde 20 dk bir ağlama sesi, çığlık çığlığa ‘bırak onu elin kesilecek, vurma kardeşine, off bir durum yavrum yıkılacak başımıza ev, kafana düşecek, yapma n’olur, delireceğim şimdi’ gibi daha sayamadığım onlarca şey duyuluyor.
Çocuklarımın son icadı duvar kağıtlarını oyuncaklarıyla yırtıp, parça pinçik edip sakız gibi çiğnemek olduğundan, daha nice cümleler de duyuyolar da neyse...
Orası kimseyi ilgilendirmez tabi ki sevgilisi olacak boşandı diye ömür boyu yalnız kalacak hali yok ya kadınların. Dediğim gibi ben de sevgilisiyle kaldığını ve çocuklara bakıcının baktığını sandım. Bu devirde kimseye güvenilmiyor aklıma bakıcının çocuklara şiddet uyguladığı dahi geldi çok sinirlendim açıkçası.Ben de öyle anlamıştım, ta ki sevgiliIdrakyollariiltihabi beni aydınlatana kadar.
Uyarı sonrası yorumlara göz atınca, kadının yaşadığı hayat bence rahatsız olunan şey ve oldukça art niyetli geldi.
Kadın sadece çalışıyor ve bakıcı ile gündüzleri yalnız kalıyormuş.
Burada konuya boşanmış, sevgili olma durumları neden detay olarak verildi, tahmin edersiniz herhalde...
Kapı kapı dolaşıp şeker vermek....
Gece gece okumasam iyiydi.
Sürekli evde olduklarını teyit edecek, kara çıkmadıklarını izleyecek, sevgilisinin o evde yaşadığını bilecek kadar takip etmenin, tıpta birkaç tanımı vardır."sürekli evde oldukları için sosyal problemlerini sürekli ağlayarak dışarı vuruyor çocuklar." şeklinde, çocuklara teşhis de koymuş konu sahibi. Pedagojik formasyonu da, annenin telefon numarasını aldığı apartman yöneticisinden almış olabilir. Bir ağlama sesinden tanı koymak kolay değil.
Sevgilisiyle yaşıyor ayrıntısı, bu konu için o kadar gerekli değil ki okuyan herkes çocukları bakıcıya bırakıp sevgilisine gittiğini sandı. Ancak konu sahibi için asıl mevzu tam da bu olduğu için, o kısmı özellikle vurgulamış ki algımız şaşsın.
Benim oğlanın dışarıdaki hallerini görenler çocuğun yıllardır güneş girmeyen bir mağarada yaşadığını düşünebilirler. İlk insana dönüşüyor çocuk sosyal alanlarda. Konu sahibi bizi görse, Manas destanı yazar bana mesajla. Numaramı da bulur kesin.
Biz de duyarlı annelerizAşırı duyarlı ama kendisi. Brokoli verseydi iyiydi.
Benim 2 yasindaki kizim da gunun 20 saati agliyor , ben kotu anne miyim yani?Bazı kadınlar da kısırlaştırılmalı bence, herkese çocuk doğurma izni verilmemeli.
Kim bilir o çocuklar neler yaşıyor da akşama kadar ağlıyor ? Gece gece sinirlerim bozuldu.
Yanlis anlamissinizÇocukların ağlaması tabiki normal 2 tane küçük çocuğum var . Konu annenin bakıcıya bırakıp sürekli sevgilisiyle kalması. Konu sahibi öyle yazmış ben mı yanlış anladım ?
Benim de 2 yaşındaki kızım aynı sizinki gibi, bir çare bulursanız bana da söyleyinBenim 2 yasindaki kizim da gunun 20 saati agliyor , ben kotu anne miyim yani?
Doktora gittik , pedagoga gittik , gayet normal 2 yas krizi ve simarik cocuk diyorlar
Komsum rahatsiz olmasin yada benim kotu anne oldugumu dusunmesin diye agzini mi bantliyim cocugun?
Valla caresi yok , aglayacak , bende duzelecegi gunu sabirsizlikla bekliyorumBenim de 2 yaşındaki kızım aynı sizinki gibi, bir çare bulursanız bana da söyleyin
Anladım şimdi konuyu, işgüzar ahlak bekçisi komşu vakasıymış. Durduk yere kısırlaştırdım ben de kadını
O 2 yaş sendromlulardan benim evimde 2 tane var.Valla caresi yok , aglayacak , bende duzelecegi gunu sabirsizlikla bekliyorum
Amin aminO 2 yaş sendromlulardan benim evimde 2 tane var.
Küçüğüm abisini örnek aldığı için, 1 yaşından itibaren sendromun gediklisi oldu, beraber takım oldular.
Allah sonumuzu hayır etsin, bizlere bol bol sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?