Alt komşu çocuk ağlaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi komşusu belli olaylara vakıf yazdıklarına istinaden haklı bir mesaj çekmiş bence" duyarlı " davranmış
Duyarlı olmak bu değil. Bu burnu havadalık.
Tanımadığı muhabbeti olmadığı komşusunun telefon numarasını bulup bunları yazmış. Duyarlı olan insan karşısına alır çocuklar çok ağlıyor yanlış anlama evde ters giden birşeyler mi var bakıcıyla sorun mu var diye endişelendim der. Mevki makam sahibi üst düzey insanlar en alt düzeydeki çalışana dahi bu tarz konuşamaz.

Belki kadın o mesajdan sonra uyanmıştır kendini check etmiştir biraz duyarsız bende olsam kalamam

Şu seni ilgilendirmezciler yüzünden toplum bu hale geldi, bal gibi ilgilendirir, müdahale etmeyi istemeniz çok güzel.
Ancak yöntem ve içerik hatalı.
Üstten üstten akıl verir şeklinde ve suçlayıcı bir Üslüp ile müdahale etmişsiniz.
Haklı ikrn haksız olmuşsunuz.
Uzlaşmacı bir tavır takınmamız lazım, canım çocuklar sürekli ağlıyor gibi konuya girseniz daha rahat çözülebilirdi sanki.

Sordum baktım cnm. Bir kaç kere. Bakıcı türkçe bilmiyor pek. Ve sakın bir yapısı var. Çocuklarda kaçıyor kapıya gelmediler.
2 kişide aynı şeyi söylemiş hiç mi inip soramadınız diye siz birinde işte bana dese inip bak vs vs öyle diyosunuz birinde de bikac kere indim diyosunuz hem anlamadığın kadın işte ve evde bakıcı var çocuklar ağlıyo burda bakıcı acaba siddet mi uyguluyo bisey mi yapiyo demek yerine annesi ilgilenmiyo ağlıyo demek ne kadar mantıklı ??? bi de akşama kadar pencere kenarında oturup bunları mi seyrediyosunuz ne biliyosunuz annesinin ne durumda olduğunu muhabbetin bile yok ama doğru sevgilerinin her birini bilip kacta geldiklerine kadar görüyorsan pencere kenarından ayrılmayan birisin. Üzüldüm bizim önceden oturduğumuz yerde de vardı böyle teyze işi gücü yok akşam olunca lambayı bile kacta yaktığımızi filan anlatirdi

Anne iyidir kötüdür vs vs.
Mesajla annelik dersi verip, çocukların hayatını düzene mi soktunuz siz şimdi.
Bana böyle bir mesaj gelse vay halinize kusura bakmayın.

Bana boyle bir mesaj gelse ,agzima geleni sayarim...
Size mj kaldi cocuklarin tasasi. Birde
annelik dersi vermeye kalkar gibi mesaj atmissiniz ..

Başlığı okuyunca benim üst komşum sandım.
Doğru olanı yapmışsınız bence, kadın evde değil.
Dolayısıyla durumdan da bihaber olması olağandır.
Ayrıca, dışarıdan bir göz olarak çocuklarıyla zaten yeterince(ki hiçbir zaman yeter kıvamında olamaz, evlat bu) ilgilenmediğini gördüğünüz için, onu büyük başlık olarak eklemişsiniz.
İyi niyetliyse dost tavsiyesi alır, kötü niyetli ise çıldırır.

Gerçekten sıkıntıdan patlayarak sayfaların hepsini okudum, mesajı neden attığınızı anlayabilmek için. Hala anlayamadım. Elinizde çocukların ağlaması dışında bir şey yok. Bilmiyorsunuz belki ama çocuklar ağlar. Yere şekeri düştü diye ağlar, karga niye uçmuyor diye ağlar, halı neden beyaz değil diye ağlar. Ağlamak için yüzlerce sebep bulabilirler. Sizin çocuklarınız ağlamamış olabilir ama çocuklar ağlar genelde.

Bakıcı konusunda sıkıntı olmadığını belirttiğiniz kısımda güldüm. Eve gizli kamera mı yerleştirdiniz? Nasıl bu kadar eminsiniz bakıcıda sorun olmadığından? Çünkü asıl sorun ne çocukların ağlaması, ne de bakıcıdan şüphe etmeniz değil mi?

Mevzu, aklınızın zekatını vermek istemeniz. Hazır akıl vermeye müsait bir anne de varken. Çocuklar bakıcıda, bir de sevgilisi var. Ama çocuklar ağlıyor, kar oynamaya da çıkmamışlar üstelik.

Ben de çıkarmadım oğlumu kar oynamaya. Kötü bir anne miyim şimdi? Oğlum da istediği olmayınca ağlar mesela. Televizyona ketçap sıkmak istiyor, olsun mu istediği ağlamasın diye?

Ben sizin gibi insanları tehlikeli buluyorum. Direkt saldırgan tavırlar sergileseniz daha az korkunç olurdu. Ancak kadının her eylemini izleyip, iyi niyet maskesi altında akıl verme ve zorla iletişim kurma çabanız ürkütücü.

İyi de mesajda sorun bakıcıda değil diye özenle belirtmiş. Yani bakıcıdan şüphe ettiğini, çocuklar için endişe ettiğini yazsa evet iyi niyetli bir komşu davranışı olur bu. Ancak kadın adeta müneccim gibi "sorun bakıcıda değil sende" demiş. Üstelik kötü anne olduğuna dair tek kanıtı, kadının sevgilisinin olması ve çalışması. Belki akşam işten geldiğinde ilgileniyor çocuklarıyla. Hani çocukları düşünen bir komşu duyarlılığı değil de, röntgenleyen ve kınayan kadın kıskançlığı seziyor insan okuyunca.

Ben konuyu okuyunca farklı algıladım herhalde.
Kadın sevgilisiyle yaşıyor, çocuklar bakıcıyla.
Sürekli yanlarında kalmıyor, durumun da farkında değil gibi anladım.
Dolayısıyla çocuklarının anne şefkatine ihtiyaç duyduğunu ve onlarla ilgilenmesi gerektiğinin çokça altını çizen bir mesaj olmuş.
Hiçbir yorumu okumadan, konudan çıkarırım bu oldu.
Eğer, anladığım gibi bir yaşantıya tanık olsa idim, ben de benzer bir şey yapardım mutlaka.

Ama çalışma dolayısı ile evde değil, salt bir sevgiliden bahsediyor ve çocuklardan ayrı yaşamıyorsa, oldukça hadsiz olmuş.
Haklısınız.

Sağolsun konu sahibi hepimizin böyle algılamasına sebep oldu. Sıkıntıdan patlaya patlaya arada yazdığı tek cümlelik cevapları okudum ve anladım ki gayet evine geliyormuş anne akşamları. Hani çocukları bakıcıya atıp ayrı bir evde yaşamıyormuş.

Bende öyle algıladım ilk başta nasıl yani dedim, cocukları bakıcıyla bırakıp kendi sevgilisiyle mi yaşıyor, meğer mevzu tam da sizin dediğiniz gibi meraklı teyze sendromu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…