Alt komşu çocuk ağlaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar gereksiz ve yersiz bir mesaj bu.
Kendinizi bir de haklı görüyorsunuz şaka gibi.

Alt metinler de fena; boşanmış ama sevgilisiyle yaşan anne ( konuyla alakası ne çözemedim, sanki anne sevgiliyse beraber başka evde yaşıyor cocukları bakıco büyütüyor da buna değinmişsiniz)

Ben ondan 15 yaş büyüğüm(yaşça büyük olduğu için kendinin daha akıllı ve bilgili olduğu ön kabuli ile saçma sapan tavsiyelerde bulunma, yargılamalar yapma ve her şeye burnunu sokma)

Ya dert çocuklar değil ki. Gercekten çocuklar olsa kadının sevgilisi olduğunu ve eskiden başka sevgilileri de olduğunu nerden bilsin? Benim bir tanıdığım var. Annesi genc yaşta eşini kaybetti ve çocuklarını tek başına büyüttü. Kadin çocukları büyüdükten sonra ancak kendine bir "erkek arkadaş" buldu. Baskalari kadının hakkında nasıl konuştuklarını da duydum "ahlaksız. Şerefsiz. Hafif. Çocuklarından da utanmıyor. Başkasının eşini de ayartir bu" (söz konusu kadin 50 yaşlarında felan) gibi yorumlar yapıldı. Bunları duyduktan sonra böyle konularda hic bir zaman iyi niyet aramam. Gercekten çocuklar için tedirgin olan kadını stalklamak yerine davet eder. Gider kendini yüz yüze tanıtır görüşür. Kadının yaşadıklarından bi haber kendi kendine kurup böyle mesaj atmak bizim toplumum en büyük sorunun birisini gösteriyor: hiçbir alakamiz olmayan insanlara bile müdahale etme yetkiyi kendimizde görüyoruz nedense. Ama bunu tanımadan anlamadan dinlemeden tabi ki. "Hayati ya benim gibi yaşa, yada sana nasıl yaşanır anlatırım sormadigin halde."Siz konu sahibi başkalarının hayatını bu kadar gözlemlemeye zaman buluyorsaniz sorunu karşı tarafta aramayin. Birde bakıcıyi hemen akladi. Belki o siddet uyguluyor belli mi olur

sizin gibi sinirlarini bilmeyen insanlar neden hep kensini hakli gorur ku. bosanmasini sevgilisini bile belirtmissiniz. nekadar da ilgilisiniz. yazdiginiz mesaj hic iyi niyetli degil. sinirlari asan karsi tarafin anneligini sorgulayan ve kendini alttan slta oven bir mesaj.
evet belki cocuklarina kotu davranuyor ama bu boyle sacma sapan bir mesajla iletilmez. gercekten ama gercekten kadinin yasam tarzi defil de cocuklar sizin icin onemliyse bunun kinusma adabi var.

selam, mahallenin herkesi perde arkasından takip eden ahlak bekçisi ama dedikoducu çok bilmiş teyzesi.

niyetin iyi olsa bakıcı ile sorun mu var diye uyarırsın teyzeaaanımcım.
öyle millete annelik dersi verip ‘omo bon cocokloro düşünüyorum’ deme. yemezler.

size ne? kadın hayatına sizi dahil etmedi diye ne bu kin? niye komşuma gidip çocuklarıma bak diyeyim? niye komşumla çocuklarım hakkında birlikte düşünüp kararlar falan alayım?
kafan mı güzel anlamadım ki.

Çocuklara üzülmüş olabilirsiniz ama yolu bu değil. Kadına annelik dersi vermek hiç değil. Bir gün çalın kapısını çaya çağırın, ya da çalın kapısını o çocuklara bir tabak kek götürün bakıcıyla ayaküstü tanışın. Baktınız cidden bir ihmal var sosyal hizmetlere şikayette bulunun. Ama öyle anneye mesajla annelik öğretmeyin kimin ne yaşadığını bilemeyiz

Çocuklar bakıcıdan şiddet mi görüyor da ağlıyor?bunu öğrendiniz mi? Ortada kötü muamale varsa anneyi bile uyarmadan direkt polise haber verin.ama anne çalışmak zorunda ve çocuklar belki de kendi arlarında kavga falan edip ağlıyorlarsa gönderdiğiniz mesaj hiç şık olmamış.bir kadını anneliğinden vurmak zalimce.tabi şiddet uyguluyorsa çok başka göz göre göre susmam böyle bir durumda

Benim cocuklarim da çok ağlar. Saatlerce oyun oynamama, bir dediklerini iki etmememe rağmen.... eşime diyodum hatta, duyan çocuklara işkence yapıyoruz sanacak diye. Iki gün önce kızım bem kupe taktım ona takmadım diye yarim saat deli gibi ağladı. Henüz 2 yaşında ve kulaklarını deldırmedım, stickerlar yapıştırdım, kolye taktım ne yaptıysam susmadı. Çocukların ağlaması herzaman mutsuz oldukları anlamına gelmez kısacası. Ben ablamda cocuklari hakkinda konuşurken bile 50 kere dusunur kelime secerim, aynı şeyi de karsimdakinden beklerim kadının sevgilisi var kısmını da kendinizi hakkı çıkarmak için kullanmış gibisiniz. Kimse kimsenin hayatını bilemez. Kız kuaförse çok geç saatlere kadar çalışmak zorunda olabilir. Tabiki gönül hicbir çocuğun mutsuz olmasıni istemez ama gözünüzle kadının çocuklarına kotu davrandığını gormediginiz müddetçe bu sekilde " betbat bit annesin" mesajını veremezsiniz hiç bir anneye.

Siz gercekten kotu kalpli ve tehlikeli bir insansiniz kusura bakmayin.
Kotu kalplisiniz cunku kendi anneliginizi yuceltmek icin baskasininkini ezberden yeriyorsunuz.
Tehlikelisiniz cunku kadini resmen izlemissiniz ve verdiginiz alt metinlerin cok farkindasiniz aslinda.

Sen yine ılımlı bir üslupla yazmışsın ben olsam bu kadar ılımlı konuşmazdım belki de. Bende bir anneyim çok üzülüyorum böyle şeylere Allah yardım etsin miniklere

Sen yine ılımlı bir üslupla yazmışsın ben olsam bu kadar ılımlı konuşmazdım belki de. Bende bir anneyim çok üzülüyorum böyle şeylere Allah yardım etsin miniklere

Neden? Elde avuçta kadının kötü anne olduğuna dair hiçbir ispat yok ortada (halbuki bu kadar stalkladiktan sonra). Çalışan bir kadın. Çocukları bakıcıya bırakmasa böyle çok bilmiş komşular mi masasına yemek koyup o çocukların geçimlerini sağlayacak?

Keşke çocukların ağlamasından kafam şişti sizi şikayet edeceğim falan diye mesaj atsaymışsınız, kesinlikle daha iyi niyetli olurdu.
Şu yazdığını berbat mesaj, ardından takındığınız tavır o kadar çirkinki.
Tanıyorum sizi , herkesin her işine burnunu sokan, her şeyin en iyisini bildiğini iddia eden apartman teyzesi.
Ya da ‘ Sevim kooşş’ tiplemesi

Ilımlı üslup?
Siz olsaydınız ne derdiniz çok merak ettim.
Zira arkadaşın bir tüy dikmediği kalmış.

Vay be...
Mesaj atmak yerine (numarasını bulma çabanız takdire şayan) alt kata inseydiniz ya da dükkanına gitseydiniz yanlış anlama çocuklar çok ağlıyor bakıcıyla bir sorun mu var acaba biraz gözlemle istersen deseniz tamam diyeceğim de yaptığınız terbiyesizlik.
Kadın çalışıyor. Gece geç geliyorlar yazmışsınız ama yatılı değilse hiçbir bakıcı o saate kalmaz. Sevgilisinin hareketleri düzgünse çocukları rahatsız etmiyorsa sorun olmaz ki dayak taciz işkence gibi durumlar yoksa bizi ilgililendirmez. Mutluluktan çıldıran çocuklar bile anlatabilir mizacı farklıdır. Çocuk ağlarken anne vurma yapma vs mi diyor da bu kadar taktınız?
Eşiniz haklı. Çok çok kötü kalplisiniz.

Çocuklar maddi olarak doymuş olabilir ama manevi olarak açlar sürekli ağlıyorlarmış herşey parayla olmaz bir anne isterse hem çocuğuna yeter hem işine belli ki boşvermiş

Şaka değil mi?
Yazdıklarından ne çıkardınız ki? Çocuklar bakıcıda anne çalışıyor çalıştıktan sonra eve geliyor ama çocuklar ağlıyor neden acaba yazmış. Nedenini bilmiyor bile tahmin bile edemiyor. Çocuk anne vurma mı demiş, anne açım nolur yemek ver mi demiş bu adam evden gitsin mi demiş ne duymuş yani... Geçen arkadaşın kızı geldi elmasını yedik diye abartısız 40dakika ağladı. Bu mudur?

ah balim bizim asagada var cocuk 5 yasinda evde 10 kisi susturamiyorlar keske aglasa birde kapilari tekmwliyor bendedd 3 cocuk var esim geceleri calisiyo tek basima zapt ediyorsam onlar neden edemiyor diye kendime soruyorum malesef biraz konunun disinda ornek oldu annelik o kadar kolay bisey degil kadin sevgilisiye. gezip tozarken o cocuk annesini istiyor e benim komsumunda evinde anasi danasi var ama susmuyor sen karsilastr bacim simdi

Hanımefendi komşusu belli olaylara vakıf yazdıklarına istinaden haklı bir mesaj çekmiş bence" duyarlı " davranmış

İnsanlar bazen anne babasinin bile hayatina mudehale etmesine kiziyorken komsum bana bu tarz mesaj atsa sanirim cok bozulurdum. Evet dusunceli davranmaniz, cocuklarla ilgili korkulariniz cok mantikli ve guzel ama siz soylediniz diye de ciddiye alacagini sanmiyorum. Sonucta o da biliyor bunu ama isine gelmediginden bu sekilde yasiyor. Tekrar belirtiyorum dusunceniz cok guzel ve dogru ama iste herkes anne olmayi beceremiyor

Çocuklar maddi olarak doymuş olabilir ama manevi olarak açlar sürekli ağlıyorlarmış herşey parayla olmaz bir anne isterse hem çocuğuna yeter hem işine belli ki boşvermiş

Belli mi?! Ohooo. Dışarıdan böyle herşeyi bilenler zaten Türk kadının hayatını zindan eden. Kadın gündüz isteyken çocuklar ağlıyorsa insan ilk önce bakıcıdan şüphelenir. Mesele ama bakıcı değilmiş. Kendi kafalarına göre kadın (dikkat: bu kadınla hiçbir samimiyeti yok!) yeterli kadar ilgi göstermiyor ve çocuklar asosyal. Yani böyle insanlar Allahtan komşum değil. Bugün bir şükür sebeble fazladan uyuyacağız..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…