Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

Sevgili Umut,

Senin yazdiklarini okudugumda aklima ilk gelen kendi yasadiklarim oldu. Oncelikli olarak aklindan gecenleri biliyorum...MENAPOZA'mi giriyorum. Ben de daha 2 ay once menapoza girdigimi dusunuyordum. Oyleki Istanbul'da gitmedigim doktor kalmadi. Internette okumadigim makale, belirti kalmadi. Hatta bir internet sitesinden menapoz semptomlarini gosterir bir tablo buldum, gunluk olarak onu tutuyordum ki hamile kaldim...

Neyse simdi sana kendi belirtilerimden bahsedeyim...Oncelikle ben 14 yasimdan beri 7 gun adet olan bir insandim...ilk 3 gun burnumu evden cikartamazdim. 5 sene once evlendigimin ilk ayi hamile kaldim...dunya basima yikildi....sonra sponten dusuk yaptim...o gunlerde cok sevinmistim dusuge (cehalet iste) hemen dogum kontrol hapi kullanmaya basladim...sonraki 2 sene dogum kontrol hapi kullandim, adetlerim 3 gune dustu hic agri sanci yok...ohh ne rahat diye dusundum...

Sonrasinda sandimki karar verdigim gun hamile kalacagim...aradan aylar gecti tik yok...1.senenin sonunda acaba bir terslik mi var diye doktora gittim...testler yapildi hersey guzel, hatta DSEA diye bir hormon var (vucutta kadinlik-erkeklik hormonunun dengeledigi dusunuluyor) o yuksek...doktor birsey olmaz filan dedi.... 1 sene de boylece gecti...yine tik yok. Doktorum artik tup bebek metodlarina gecelim dedigi gun...artik ben baska doktora gitmeliyim diye karar verdim..kendime bir docent buldum. Ilk denememiz asilama olacak dedi, gencsiniz tutma ihtimali yuksek dedi. Butun testleriniz harika dedi adamcagiz...o kadar emindim ki tutacagindan yine....KOCA BIR HUSRAN!
Doktorum haber vermeye tenezzul etmedi ama hastane aradi doktorunuz ingiltereye tasindi dedi...neyse yeni doktor bulmaya karar verdim...istanbulda cok unlu bir tup bebek doktoruna gittim...(kendisi prof) ...buyuk hata basladi...hemen alelacele IVF'e basladik...kesin tutacak cok gencsin hersey normal dedi...yumurta toplandi (6 tane alabildik ama iyiler dedi) buyuk umut basladi. Sonu buyuk hayal kirikligi tabii...sonuc negatif cikinca bir aciklama bekliyorsun...tek soyledigi bazen olur, bu arada sen ilaclara cevap vermiyorsun, senin yasindaki kadinlardan en az 15 yumurta topluyorum ben oldu...sen erken menapoza girebilirsin, yumurta reservin dusuk dedi...dunyam karardi (annem de erken menapoza girdi...)

Butun yaz doktor doktor gezdim. Kimisi prof'u hakli buldu kimisi saccma dedi...ama kesin bir cevap yok! Bu arada regl'den kesildim....En sonunda yuksek stres yuzunden TRIODIT oldum (once grip oldum yaz ortasinda sonrasinda da grip virusu Trioit bezime bulasti.)

Kapattim kendimi herkese herseye! 1 ay sonra karar verdim...hayatimda ne yanlis once onlari belirleyecegim, sonra degistircegim ve kendi kendimi iyilestirecegim dedim...Doktorlari yada metodlari suclamak cok kolay aslinda. Benim (aslinda her insanin savunma mekanizmasi sebebiyle) ilk yaptigi sey bu...Bu arada yaptiklarimi cahil insan yapmaz hani derler ya...bir enerji uzmanina gittim...bana senin yumurtaliklarin calismiyor dedi, ben seni iyilestiririm dedi...10 seanslik randevu aldim...tam gidecegim sirada kendisinin uc kagitci oldugunu ogrendim...az kald bir ton para ve vakit kaybedecektim. Insnlar baskalarinin umutlari uzerinden para kazanmaya bayiliyorlar ve bizlerde inaniyruz bunlra ama ne yapalim umut insanin ekmegi...

Capa'da hormon uzerine ozellesmis bir dahiliye uzmani buldum. Once trioitini iyiylestirelim sonra da anlayalim neden kaynaklaniyor infertilite dedi...uzun uzun anlatti...vucut tepki gostermek icin ilk uremeyi durdurur dedi. senin sorunun fiziksel olabilecegi gibi ruhsal da olabilir dedi.

Sevgili doktorum ve triodit hastaligi sayesinde hayatimi ciddi bicimde degistirdim.
1) Is stresini azalttim. Saat en gec 7de ofisten cikmaya basladim. Evde calismayi kestim
2) Gece rahat uyumaya basladim (eskiden eve 10'da gelip yemek yiyip -mutlak sakinlesmek icin 1 kadeh bisey icerdim ya da uyku hapi! -sonra 5'de kalkip calismaya devam ederdim...sanki babamin sirketi!)
3) yemek yeme seklimi degistirdm..Eskiden ogle yemeklerini masamda yerdim (genelde sandvic-kola), sabah guna mega boy kahve ile baslardim..aksam 10'dan once yemek yemezdim ve gunde en az 3 fincan turk kahvesi icerdim,
ilk yaptigim sey : cay, kahve, alkol'u kestim. Hazir gidalari kestim. Ogun aralarinda meyve yemeye basladim. Ogle yemeklerinde herkes gibi yemekhaneye inip corba, sulu yemek yemeye basladim.
Sabah kalkar kalkmaz 1 kasik pekmez 1 bardak sut icmeye basladim
yemek konusu benim icin en zor olan kisimdi diyebilirim. kahveyi hayatimdan cikartmak cok zor oldu...hala kokusunu duyunca suratima kocaman bir gulumseme yerlesiyor:)
4) Sigarayi biraktim. Zaten hangi akla hizmet iciyordum bilinmez...annem meme kanseri gecirmisti...yani ya salak ya kadasiz olmam gerekiyordu devam etmek icin....
5) Spor yapmaya basladim...spor dediysem yuruyus. her gun 45 dakika. Sabah erken kalkabilirsem sabahlari kalkamazsam aksamlari eve dondugumde. bana cok en cok yuruyus iyi geldi. Kendi kendime kalip aglayabiliyordum.
6) Hayit tohumu aldim ancak 1 ay kullanabildim sonrasinda hasta (triodit) oldugum icin kullanamadim. bu yuzden yarar gorup gormedigimi soyleyemeyecegim.

Eylul sonunda Bahceci kliniginde cok duzgun bir doktora gittigimde (yaz basinda menapoza girdigimi dusundugumde de kendisine gitmistim...acayip moral veren bir doktor. Ben de senin gibi adet miktrim konusuna takmistim...adam cok kizdi, tabiki vucudunuz degisecek dedi...onemli olan hormon degerleriniz dedi, ailenizdeki kadinlarin dogurganligi dedi...tabiki her kiz az cok anasina benzer ama annen erken menapoza girdi diye sen de gireceksin diye birsey yok dedi...)
ne yaptin sen dedi? folikul sayinda artis var hakikaten...kendine iyi bakmissin dedi...tabii tedaviye baslayamayiz, triodit bitmeden dedi...Aralik ayina bir randevu ayarladik kendisiyle...

Bu arada esim kendimde yaptigim bu degisiklilere en cok memnun kalan kisi oldu. Zayifladim, guzellestim, ona ve kendime deger verdigimi hissettirmeye basladim. Tekrar duzgun bir cinsel hayatimiz oldu. Yalniz belirtmem lazm ki eylul ayindaki adetimde dahil olmak uzere 2 hatta 3 ayda bir adet oldum ve adetlerim 2 gun suruyor...kanamam cok cok az.

Bu arada Capa'daki doktorum vucut kimyami arastirmaya basladi...eylul ayinda progesteron duzeyime baktik 9 cikti...gayet iyi dedi bu ay yumurtladiginizi gosteriyor bu dedi ama hamile kalmak icin en az 10 olmasi lazim dedi:) eh bu da birsey dedim, tekrar yumurtluyorum en azindan...

Supriz supriz...Ekimde kendiligimden hamile kalmisim...hem de hipotrioid iken hem de cok kaliteli olmadigi dusunulen bir yumurta ile...

umut'cugum,

elbette sana bunlari anlatirken sanki kolay olacakmis gibi gozuktugunu biliyorum. ama degil!
bilemiyorum elbette sansim mi yardim etti, yoksa gercekten hayatimda yaptigim degisiklikler mi?
ben herseyi denedim kmseyi dinlemedim...icinden nasil geliyorsa onu yap! cunku kalbin sana aslinda gercekten ihtiyacin olani soyluyor...

Anlatmayi unuttum ben akapunktur, plates, yoga ne varsa onlari da denedim...aklina ne geliyorsa...dedigim gibi ne iyi geldi de bu bebis bana gelmeye karar verdi bilmiyorum ama yaptigim birsey dogruydu o da kafami bosalttim, kendime ve kocama deger vermeye basladim.

Kadin olarak cocuk sahibi olamayacagini dusunmek cok zor biliyorum..hatta artik o kadar umutsuzdum ki yegenime guzel bir gelecek hazirlarim bende diye dusunmeye basladim.hatta bunu dile getiriyordum. Kayinvalidem cok uzuluyordu...herksin anasi babasi var, sen paranla gez toz eglen dedi bana bir gun, cocuk filan onemli degil, yeterki siz birbirrinizi sevin ve mutlu ollun...cevremdeki herkes vazgecmisti artik...ben cok sansliyim esim ve ailesi bana cok destek oldu..butun bu tedavi surecinde ben kimseyle paylasmadim durumumu ama onlar cok anlayisli davrandilar..hic soru sormadilar, ne dediysem dene dendi...herkes kaprislerime goz yumdu...

sadece ben umut ettim. Inan bu bebegi hissettim...benimle kalip kalmayacagini bilmiyorum ama artik tek dilegim var...bu bebgin saglikli ve zeki olmasi..
Arkadasim tek soyleyecegim yalniz olmadigin, ve umut et umut.

sevgiler,
yildiz

Yildiz ne güzel yazmisin,cok sagol..Bebisin nasil,artik danseytmeye baslamistir icinde:) tatilin nasil et canim..bebisie slm söylegecti?? kendine dikkat

Umut canim benim..benim reglimde eskiden 6 gün sürerdi simdi 3 gün ..1.gün cok az..2. gün biraz ve 3. gün zaten bittiyor..bu konuda cok doktorla yazistim ve gittigim hepsine sordum..lekelenme tarzinda kanamaniz bile varsa bu regl oluoyrsunuz anlamina gelir ve 1 günle 7 gün arasi normal kabul edilir dediler bende rahatladim...

Klomene gelince..klomen reglin 3 veya 5. günü kullanilmaya baslaniyor,sen istanbulu aramisinya,doktor hemen klomene basla demis..nasil dediki..reglini beklemen lazim degilmi....senin son gittigin doktoor sana reglin 3-4. günü gel demisti zaten .o zaman hatta reglin 2. günü git ve yumurta rezervimede bakin de...ve bence klomen yerine daha etkili ve yumurta kalitesinide arttiran Gonal F diye göbekten yapilan igne var,onu iste bence..
Aklindaki tüm sorularida sor..cok öptüm

Bende dayanamadim,sabahin köründe gittim doktora..
bana hamile kalmazsan,subatta gel klomen verim demisti..esiminde sperm testini istedi..3 ay klomenle olmazsa asilama yapariz dedi...bende sabah gittim allahtan hasta azdi..esimin düsüklerden sonra artik cocuk istemedigini..o yüzden asilama yapamayacagimizi ve spermde vermeyecegini söyledim..sasirdi..Esinizle tekrar konussaniz dedi..son karar dedim..Esimin zaten cocugu var o yüzden yasadiklarimizida zor günleri düsününce artik istemiyor dedim...gercekleri bilse heralde bayilirdi :)

Gonol f istedim 1 martta 40 yasiam girecegimi ve zaman kaybetmek istemedigimi,tek sansiminda zaten ,esimin kararindan dolayi,dogal yolla hamilelik oldugunu anlattim..muhayane etti kistin yok dedi.. ama klomen yazdi,Klomenle olmazsa Gnol-f yazarim dedi...reglin 5. günü baslayacagim..reglin 10. günüde kontrole gidecegim,progesteronda yazdi,kontrolden sonra ne zana kullanacagini söyledi..Bol sans diledi

Sol tüpümün kapali olmasindan dolayi,ovülasyon saglayici ilacla yumurtalarimi zorlayip,sagdanda,soldanda yumurta olusmasini saglamaliyimki,sansim olsun..bunu düsünerek gittim sabah..doktorada söyledim..hormona karsiyim ama haklisin dedi..Adam beni 40 yasinda degilde 20 yasinda sanipta konuyor bazen..o yüzden bastira ,bastira söyledim yasimi.asilama ,tüp yaptiramam dedim yine bastira ,bastira..
Lütfen benimle 4-5 ay özel ilgilenin..eminmiki herkese özel ilgi gösteriyorsunuzdur,ama benim durumum artik ortada..Kendimi iyi hissetigim tek doktorda sizsiniz dedim..6 ay daha deneyecegim,olmazsa bende cocuk sayfasini kapayacagim dedim..sizi anliyorum dedi..Ne anladin diye soracaktimda vazgectim..:)))

Merhabalar,

Umut, benim adet duzenim evlendikten sonra altust oldu, gec evlenmistim 35 yasimda, ilk zamanlar sikilasmaya basladi maximal 21 gun olmaya basladi benim cyclus veya iki haftada bir azar azar akinti, fazla ustunde durmadim zaten baska islerle yogunduk biz kendi firmamizi kurduk bunun getirdigi stress(malum) v.s.
cocuk olayi hic gundemde degildi kendimizi isimize vermistik, bazi gunler olurdu kalp carpintim sol kolumu sizlatirdi sanki hani o derece stresteydim zaten adet duzensizligimide buna yormustum.
Sonralari isler yoluna girmeye basladiginda burnuma mis gibi bebek kokulari gelmeye basladi dr'a gittik ve fsh yuksek yapcak bisey yok bilinen laflar konusuldu. Bu arada adet gittikce azalmaya basladi (sure&miktar) oncedende yazmistim yasadiklarimi iste en son temmuzda tedaviyi yarida kesmek zorunda kaldik ilaclara ragmen yumurta gelismiyor diye, zaten ben biseylerin yolunda gitmedigini anlamistim cunku kan degilde bu kez kahverengi bi acaip seyler geliyordu normal olmadigini biliyordum.
Hemen hayit'a basladim ve etkisini gordum saniyorum cunku kan miktari ve suresi normale dondu gibi ama icerde neler olup bitiyor bilemem tabiki, ama sanki faydasi oldu gibi geliyor bana.

Onumuzdeki aylarda belli olacak.

Yildiz arkadasimizin dedigi gibi hersey beyinde bitiyor, birkere onu bi rahatlatmak lazim, bosaltmak lazim, birde burada gazetede okuduydum akdeniz turu yemekleride verimliligi en tetikleyiciymis tabiki diet degisimininde zaten mutlaka genel olarak sagliklidir D A....iste bi sigarayi birakmadim gerci azalttim ama keyf sigarasi icerim.

Bu arada Feri buraya bahari getirmissin, yakisir Feri'ye

Mirakel sagol canim..Buralar feci soguk ve kar var..-4 derece gündüz,gecede -7 yi geciyor...
Icimize ,ruhumuza bahar lazim..o yüzden koydum..

Geschenk canim benim..
K:98::98::98::98::103::103::103::103:eske bir haber versen,seni her sart ve kosulda anliyoruz..Ama artik aklimiza,bin türlü sey geliyor..sagligindan endise etmeye basladik..Keske birseyler yazip ciksan,sonra yine istemezsen girme..Ama dedigim gibi artik endiseleniyoruz..Her gün kac kez aklima gldigini biliyormusun,geceleri yatakta bebekten sonra bir bakiyorum aklima sen gelmisin,ne yapiyor diye...cok öptüm seni

kızlar selam
yıldız canım benim ne güzel yazmışın feri sana da çok teşekkür ediyorum bana moral oldunuz
yıldız canım benim benim adetlerim şimdiye kadar bir kaç gün gecikmeli de olsa her ay oldum
annem 52 yaşında menopoza girdi teyzem son cocuğunu 49 yaşında doğurdu
ablam 2. çocuğunu 3 yıl önce doğurdu
bir ablam 44 yaşında şu anda spiralle korunuyor
ama benim başımdan geçenlerin hiç birini onlar yaşamadı istedikleri ay hamile kaldılar

yıldız canım benim bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah bize moral oluyorsun allah razı olsun senden
feri kız sen benim daha önce yzdıklarımı okumadınmı ben bayramda adetin 3. günü istanbula gitmiştim ya o zaman klomen vermişti 5 gün kullandım sonra hiç yumurta oluşmadı rahim kalınlığı da 5.5 tu ayın 1 inde dr a tekrar gittim yine yumurta yok rahim de incelmiş 4.8 olmuş nasıl incelmiş ben anladım dr da anlamadı farklı dr lara gitmiştim yeni gittiğim rahim incelmesi için ya adet olman gerek yada o dr yanlış ölçmüş dedi
bende istanbulu aradım rahim kalınlığı 4.8 e düşmüş dedim adet olmadan tekrar klomen verdi bugün başladım ayın 9 unda tekrar dr a gideceğim bir ay da 2 klomen neden verilir işte kafamı karıştıran bu
hepinizi öpüyorum

Okumaz olurmuyum umut..Ama o zaman lekelenme yasadim demistin ya,lekelenmede regl sayiliyor.ondan aklim karisti.

Benimde uykularim kacti gitti,yakalayamadim..karnim,belim cok agiriyor regl olacagim galiba 2-3 güne,cokta gerginim..bazen oluyor regl öncesi gerginligim..sizde misil,misil yatiyorsunuz tabi..Allah raharlik ,huzur versin..Yarinlarimiz güzellilerle gelsin insallahhhhhhhh..

Bir baska yaşmakti yaşamak.Yaşama sarılmak gelişin...

Umut bu arada Ailedeki kadinlarinizin massalahi varmis canim..Bizim aile öykümüz berbat.2 abladan biri 39 digeri 41 yasinda menepoza girdiler..ikisininde 1 cocugu var allahim bagislasin,uzun ömür versin..Kiz kardesiminde 2 ..onunkilerede uzun ,ömür saglik versin yaradanim..O yüzden cok korkuyorum..Ikiside 6 ay icinde menepoza girdiler..halamlarda Ki 4 halam var..en gec menepoza giren 42 de girmis..Anne tarafim saglam..Ama biz kizlar halaya benzioyruz..gerci onlar 16-17 yasinda evlenmis hepsininde 4,5 cocugu var.Amann ne bilim iste ..yazim desem ne hikayeler..

Kizlarrrrrrrrrrrr..Bende olmazsan Topik KK yönetim karariyla kapatilacak

Cok canim sIkiliyor...Kendimi patlayacak gibi hissediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…