Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

Umutcum sen nasil oldun canim iyimisin ???

Günaydin geschenk, görüyorum sende suanda burdasin ama iste oldugum icin cikmam lazim canim. Kendine iyi bak

ben 3 tüp bebek 4 aşılama işlemi gördüm en son memorial hastahanesi bana yumurta kalitesi sorunum olduğunu söyledi sorun bende lütfen varsa bildiğiniz bu konu ile ilgili bilgilerinizi bekliyorum

hoşgeldin canım..
benim bildiğim en iyi şey bal ve polen yumurta kalitesini arttırıyor.. pek çok kişiye faydası olduğunu biliyorum.. bende yemiştim katkısı olmuşmudur bilmiyorum oldukça fazla sayıda yumurta toplanmıştı kaliteliydi ama tutunamadı işte.. nasip tabiki.. umarım sana faydası olur.. bide aycancığım incir kürünü tavsiye ediyor ama yumurta kalitesi içinmi o tam bilemiyorum geldiğinde izah eder zaten.. bol şans sana.. inşallah kaliteli yumurtalar ile bebişine en kısa sürede kavuşursun..

hadigel..
neden bu kadar umutsuz oldun.. bak hiç yumurtası olmayan var.. olsa da döllenmeyen var.. Rabbim verecekse tek 1 tane bile yeter.. belki o bir tane ile kavuşturacak seni yavruna.. sen şimdi sakin sakin o 1 tane için güzel hayaller kur bakalım.. bol bol dua et.. zaten insan yaradılışı bir mucize değilmi.. senin mucizende bu tek döllenmiş embriyo olsun inşallah.. asla moralini bozma.. kısmetten öte ne var.. rahat ol lütfen.. Allahım işini rast getirsin...

caracım
bir ümitsiz vaka daha :) kızlar etmeyin eylemeyin.. onca işin gücün arasına bide bunları içinden çıkılmaz hale getirirseniz kendinize çok fazla yüklenmiş olmazmısınız... canım eğer onun zamanı gelmişse senin yorgunluğuna yoğunluğuna bakmaz emin ol.. sen üzme kendini bide bunca şeyin arasında olmaz gibi düşüncelerle..bu ay kaçtıysa bir dahaki ay yakalarsın bunca yıl geçmiş 1 ay daha varsın geçsin nolurki... olur inşallah stresten uzak dur.. olumsuz düşüncelerden sıyrıl.. umut sanırım sana söylemiş internette sitelerde var ovülasyon testleri bende öyle aldım hem fiyatı uygun hem gayet güvenli...anlaşılmaz dışından ne olduğu güzelce paketleniyor.. ve çok var içinde.. yinede alamazsan ben yollarım sana.. yeterki imkansız gibi görme olurmu..

ferim..
nerelerdesin tatlı ferim.. görümcen ne zaman dönecek? eşine hiç çıtlattınmı niyetini?? keşke elimde imkanlar olsa da sana yardım edebilsem.. hiç bişey yapamazsam elini tutardım başını omzuma alır manevi güç verirdim.. ama sen yine öyle hisset olurmu.. bu manevi gücü hep hisset.. daima sevgiyle kal.. öpüyorum seni..

aycanım.. hemşom :))
nasıl gidiyor hayat? hava güzelmi yine Almanyada? enerjin hep yüksek kalsın inşallah.. kapalı havalarda bile.. genç hayat dolu erkadaşım benim..

yıldızım..
arada ceee de.... iyiyim de... şişko olmaya başladım de :)) sağlıkla kal..

mirakel güzel haberlerini bekliyoruz.. müjdelerle gel... gelişmelerden haberdar et bizi...

umut canım o çıkan pozitif 36 saat içinde çatlayacak demek istiyor.. şimdi senin tedavini tam anlayamadım canım ya.. yani olgunlaşan yumurtan çatlatılıp alınacak döllenme yapılıp rahime nakil mi olacak yani tüp bebek.. yoksa serbeste çalışma ile kontrol altındamısın?? eğer öyle ise hemen çalışma yapsaydın aypmadıysan bile hemen yap..

Aloooo Geschenk, sen genc degilmisin hemsom ?, Bugün kapali havalar, ben günesi seviyorum, onun icin bugün okadar eenerjik degilim.

Cara be, takilma, Geschenkinde dedigi gibi bunca yil gecmis 1 ay daha gecsin be....ama sonuc güzel olsun, önemli olan bu.

Nusret incir kürünü yap gercekten.

Mirakel nerlerdesin canim???

Feriiiiiiiii gel artik :84:

Umut sende calismalarini yap canim benim.

hadigel canim benim,üzme kendini diyecegim ama insan beynine,kalbine hükmedemiyorki..hayal kirikligi bazen öyle bir aci veriyorki insanin sac telinden,tirnak ucuna kadar her yeri aciyor..benim canim cok hhemde cok yandi bu konuda..sevincim hep kursagimda kaldi...Allahim senin yüzünü güldürsün..olacagi varsa zaten 1 yumurta yeterli canim benim..bazen cok isyan ediyorum,her mutsuz animda kaybetigim bebeklerin acisi dahada siddetleniyor ve ben neden fiye bagira,cagira aglarken buluyorum kenimi..üzmü kendini insallah hersey güzel olur..artik kendim icin bebek dilegim yok..dualarimda siz varsiniz..cok öptüm

geschenk daha evelde dedim ya..su bebek ve ailem olmazsa benim onurumumu kac kez kiran bu insanla olmazdim..hele hamilleigimde bana yaptiklari insan olanin aklinin almayacagi seylerdi..Ama Allah razi geldi ben ne yapayim..Hic aklimdan cikmiyr geschen bebeklerim,onlari kaybedisim,cektigim aci ,esimin yaptiklari..hep unutmaya calistim,hep umut ettim bebegim olacak ve yasadiklarimi unutacagim diye...Olmadi ve acimda artti..Allah kimseye yasatmasin..Allahtan tek dilegim bari ayrilik konusunda isimi rast getirsin,daha fazla yipranmadan,üzülmeden ev tutum,kegit islerim hallaolsun esim bari bu konuda bana yardimci olsun,o kadar dilim yok,beni ..duan et benim icin..cok öptüm

Aycan canim benim..daha evel sana yardim ederim demisti..ben mutsuzsam demekki oda mutsuz degilmi..o yüzden sorun cikarmaz,yardimci olur,zaten yapacagi ev icin yardimci olmak ve buldugumuzdad tasinma ve o aradaki kagit islerini yapma...ben bu eve geldigimde ev cöplük gibiydi,her seysini cöpten toplamisti....simdi saray gibi..ama eminimki evden bana sadece elbiselerini alabilirsin diyecek.ben geldigimin 2. yilinda bir imbiste 6 ay temizlik yaparak salona mobilya,koltuk ,mutfak aldim.cünkü gelenlerden utandim ama esim utanmadi..Tr den perde,tekstil ürünleri yilarca tasidim..Ama istesem 1 tanesini bile vermez,rezilik cikarir ,bende istemem aycan..Insan gibi yasayamadik bari insan gibi ayrilalim..Cok öptüm senide tatlim..

care canim benim,benim bosa gecen aylarda ne üzüntüler yasadim,sanki o ay olacaktida yumurtlama gününü kacirdim diye olmadi sanirdim,hamile kalamama umudumun olmayisi bile beni mahveder,ne göz yasi dökerdim..o yüzden anlyiorum seni..Insallah gelecek aya canim benim..cok öptüm

Umut senide cok öptüm canim benim..

Görümcem 26 sinda gidecek..Durmadan kardesini övüyor.sanki onunla 6 yil 2 aydir yasayan ben degilmisim gibi..Esimin oglu h.sonu bizdeydi..onu birakip gelince,esiminde yaninda bana diyorki,cocouk gitti ev issiz kaldi..Kardesim aslinda kendinden 20 yas genc biriylede evlenip,simdiye 2 cocougu olmustu dedi..

kan beynime cikti..bende tutamadim agzimi.. bende kardesimden 7 yas gencim..20 yas gencle evlense,gezmek isterdi,para isterdi,cocouk isterdi,hem 20-25 yasindaki biri kiz niye evlenmis ayrilmis,cocouklu,calismayan 46 yasinda biriyle evlensinki,evlensede burda isini yoluna sokup,sonra ayrilir,akraniyla enlenir.46 yasindaki adami ne yapsin dedim....hem sor bakalim kardesim cocouk istiyormu dedim..esimde istemiyorum,birakin gevezeligi diyip cikti salondan..Sonrada icimden ohh olsun dedim..cevabini aldi birdahada bu tür terbiyesiz konusmalar yapmaz..cok bozuldu moralim.esimede ablana söyle ben geri zekali degilim dedim,konusmalarina özen göstersin..o da hakisin dedi..Ablasi dahada konussa bende yasadiklarimi anlatacagim ya..

daha neler neler..Ama artik takmiyorum..26 sinda gitsin bende isime bakim..birde bana öyle dedi,böyle dediyi takamayacagim kafama..ne derse verecegim cevabini...
Yeter beeeeeeeeeeeeeeee

canlarım hepinizin güzel dilekleri için binlerce kez teşekkürler ...ama benim artık hiç umudum kalmadı bu sabah aradım orta kalite dediler en az 3 hücreli olması gerekirken benimki daha 2 deymiş ama fragmantasyonu% 5 dedi zaten 1 taneydi oda orta kalite belkide yarına gelişimi duracak bilmiyorum ki bend eperşembe çıkıp gideceğim evime (( elim yüreğim boşşşş...acab tutarmı bile diyemeden...yaırn belli olacakmış eğer yavaş olmasına ragmen iyi giderse transfer olacak rabbim hayırlısını nasip etsin artık dayanamıyorum bu bekleyişlere .....delirmemek elde değil çok umutsuzum ve çaresiz bir şekilde bekliyorum. hepinizi öpüyorum.yarın yazarım gene ... ama bizde mutlu olalım artık

fericim yazıların beni çok üzdü böyle düşünme ne olur belki konuşursanız bişeyler yoluna girebilir inanki benim bir kaynanam var allah düşmanıma vermesin cinsten ben ameliyatllyken kalkıp üstüme yürüyüp beni dövmeye kalkışmış bir kadın maalesef herkeste vicdan merhamet yok bazı insanlar ne yazıkki bu duygudan çok uzaklar seni anlıyorum ama biraz daha düşün derim sonra bu adam sana rahat verecekmi ayrılınca sanki seni üzmeye devam edecek gibi geliyor seni hak etmiyor bundan şüphemiz yok ama biraz sakin kafayla düşün arkadaşım seni seviyoruz....üzülmeni hiç istemiyoruz .....

Son düzenleme:
hadigel çok dua et Allahın işi belli olmaz yavaş yavaş gelişir gelir senin bedeninde can bulur kalır sonra kucağına gelir belli mi olur... umudunu kesme hemen.. oluruna bırak rahat olmaya çalış...

ferim.... demekki bunlarda ırsi kabalık.. desene kardeşi de kendisi gibi düşüncesiz... onca kilometreyi laf sokmaya mı gelmiş.. sana kardeş gibi yaklaşsa halbuki nasıl aranız varmı sorun mutlumusun derdin sıkıntın varmı dese ya.. ameliyat oldun onca kayıp verdin nedir halin demiyorda daha saçmalıyor ayıp valla... benim hele bir görümcem hemen hemen hepsi bu konuda iyidirler de o özellikle hep benden taraf olur herhangi bir konuda bile.. ki ben kayınvalidemle oturuyorum kendisi de öyle hep ılımlı konuşur annesi konusunda bile hiç ondan taraf olmaz bana işte büyükler böyle ne yapalım ablacım diye hep bir abla gibi yaklaşır sağolsun... şu ana kadar hiçbiriyle tatsızlık yaşamadım...o laflar neymiş öyle yüzüne beraber çok ayıp çoook... bende görümceyim ayrıca asla tek lafım olmadı bugüne kadar yengeme.. hiç karışmam herkes kendi evinde kendi düzeninde sonuçta...

canım yeni düzenler kurarsın yine kendine bırak mutlu huzurlu ol da yeterki varsın eşyan olmasın.. çirkefleşecek madem boşver ... mal gelir canın sağolsun...

aycan canlan canlan... havalar nasıl olursa olsun senin havan yerinde olsun :)))))

ah ferim canım arkadaşım seni anlıyorum üzme kendini demek ne kadar havada kalıyor değilmi üzülmemen mümkün değil ama artık başka bir insanın sorumluluğunu almayacaksın bırak ne hali varsa görsün tekrar düşün demek de boş yaşananlar acılar fiziksel olarak paylaşılmıyor ama manen hep yanındayız geshenkin dediği gibi keşke yakınımda olsan hep arkandayız seni seviyoruz

geshenk canım senin soruna cevap vereyim daha önce açıklamıştım ama galiba karıştı ben 1 ocak ta adet oldum 3.gün dr a gittim yumurta görünüyor dedi ben istanbuldaki dr u aradım adetin 3.günü klomen başla dedi.kullandım 5 gün. son bir klomen kalmıştı dra gittim 3 yumurta var olgun ama geride gelen de var dedi istanbuldaki dru aradım hemen çatlatma iğnesi verdi kullandım geçen hafta bugün istanbulda idim yumurta ları kontrol etti.biri çatlamış dedi.2sini toplayacağız o ikisini topladı ve ikisi boş çıktı dolayısı ile istanbulda sadece yumurta toplandı boş çıkınca geri geldim hani burdaki dr geride gelen de var demişti ya cuma günü varmı hepsimi toplanmış yada hiç mi yok kontrole gittim dr 2 yumurta daha var dedi burdaki dr. biri 17.8 diğeri 11.2 . 17.8 olan çatlamak üzere bir hafta gün aşırı ilişkiye girin dedi olay budur
hepinizi öpüyorum

canim selam,
internetten alabilirsin, dilersen ben almistim 20lik bir kutu. kullanamadiklarim var sana yollayayim postayla? icinde kac tane var bimiyorum gerci ama 8-10 tane kalmistir.
moral bozma arkadasim. birde ates olcmey dene.

canım baştan doğru anlamışım aslında ama o boş çıkanlardan sonrasını karıştırdım tekrar tedviye başlandı zannettim.. şu anda kontrollü serbest çalışmadasın.. hadi inşallah bu ağır adımlarla ilerleyen o tatlı yumurtaların hızlı bir şekilde bebiş olup kucağında yerini alsın.. yaşadıklarını hisseden anlayan biri olarak yürekten diliyorum bunu..

nusret1978 aramıza hoşgeldin yumurta kalitesizliği bendede var daha yeni 2 yumurtam boş çıktı biz bir çok ot deniyoruz
şimdi çıkmalıyım sonra tekrar uğrarım cara sanada selam

ben incir kürü soğan kürü hepsini denedim şu anda yumurta geliştirici karışm kullanıyorum
kızlar birşey sorucam ben çapa tıp fakültesine bir görünmek istiyorum araştırma yapılıyor ya nedersiniz bir fikriniz varmı giden varmı oraya

Selam Nusret hosgeldin,

bak ilk sayfada Feri taurinle ilgili bilgi yazmisti, denemende yarar var derim., peki yumurta üretimin ne halde.

ben incir kürü soğan kürü hepsini denedim şu anda yumurta geliştirici karışm kullanıyorum
kızlar birşey sorucam ben çapa tıp fakültesine bir görünmek istiyorum araştırma yapılıyor ya nedersiniz bir fikriniz varmı giden varmı oraya

yumurta üretimi var rezervim iyi ama embriyo kalitesini bozuyor.

nusret bence gorun capa'ya ama iyi bir hoca'ya gorun. ben capa'ya trioid icin gidiyorum. harika bir hoca'ya... cok mumnunum, ozel hastanelerde gereksiz biyopsilerin ardindan capa'ya gitmeye basladim. bence universite hastaneleri cok iyi. ama zaman ayirabileceksen tabiii,, ben gecen sene butun yilik izinlerimi capaya gitmek icin kullandim.
sevgiler
y

Canim arkadasim,
bugun sana guzel haberlerim var kendimle ilgili, dun iste once terfi aldim sonra da yeni departmanima gecmem icin onay verildi...meger eski mudurum beni ne cok severmis yaa inanamadim. cok uzulmus gitmeme:) dogum sonrasi belki yuvaya donersin dedi...baklalim insallah yeni mudurle iyi anlasirim ve basarili olurum...neyse bu yeni gorevde sorumluluklarim bir hayli az..aslinda kizak bile denebilir:) o yuzden cok sasirdim terfi olayina.
neyse simdi butun konsantrasyonumu bebegime verebilirim sanirim...is kismini atlattik galba.
aman kizma, napalim is de onemli malesef...sagligimi kaybedecek kadar cok calistim...hamantikli degildi ama malesef yapmadan da olmuyo be arkadasim. ekmek aslanin agzinda...kocam is degistiriyor, daha rahat bir ise gececek o, aramizdan birinin hayat kalitesi artsin bari dedik:) bebekle o daha cok ilgilenecek...ben de bayaa caliscam demek oluyo bu...maasda azalma olmamasi icin de yeni departman da dogum sonrasi kendimi gostermeliyim ama en azindan burda mesai saatleri belli, proje bazli olmadigi icin:) neyse baydim degil mi? hirs kupu arkadasin yildiz
Not: bu arada sismanladim valla...bakalim doktor kizacak mi cok kilo almisim diye?

canim selam,
internetten alabilirsin, dilersen ben almistim 20lik bir kutu. kullanamadiklarim var sana yollayayim postayla? icinde kac tane var bimiyorum gerci ama 8-10 tane kalmistir.
moral bozma arkadasim. birde ates olcmey dene.

Cara'cim,
Geshenk hakli moral bozmak stres yapmak sadece sana zarar veriyor. Bak ben kendimden biliyorum. 2.5 sene ugrastim hamile kalmak icin, hep stres hep sinir vaziyetinde gezdim...sonunda kendimi hasta ettim. iyi mi oldu? 30 yasinda erken menapoz bile diyen oldu...ama sonra n'oldu? eee baslarim size de menapoza da dedim...hayatimi duzelttim, hastaligima ragmen hamile kaldim...tabii bilmiyoruz iyi mi kotu mu oldu simdilik ama ozellikle kadin infertilitesinde en onemli nedenlerden biri STRES. Doktor bir arkadasimin yazdigi yaziyi sana aynen kopyaliyorum. Nacizane cevirisini ben yapiyorum malesef...

"The sperms of the male are injected into the vagina during sexual intercourse.
Cinsel iliski esnasinda erkegin spermleri vajinaya enjekte olur.

At the very same time an alkaline fluid is secreted from the vaginal walls.
Ayni anda alkalin sivilar vajina duvarlarindan salgilanir.

The sperms are able to move up the womb and through the fallopian tubes to fertilise the ova or the female egg only when this fluid is present.
Spermlerin rahim icerisinde hareket ederek yumurtaya ulasmasi ve dollenmesi sadece bu alkali sivilar ortamda mevcutken olabilir.

Two factors are important in ensuring a normal secretion of this fluid.
Bu sivinin salgilanmasinda 2 onemli faktor vardir.

Firstly, there should be an adequate nerve supply to the vagina ducts.
Birincisi, Vajina duvarlarinda yeterli sinir agininin olusmus olmasi

This is the reason why very nervous women fail to conceive.
Sinirli, stresli kadinlar vajinadaki sinir agi yetersizligi sebebiyle hamile kalamaz.

The nervous system in such cases must be strengthened by adequate rest, relaxation
and a proper diet.

The second important factor is to ensure that the fluid flowing from the vaginal walls is alkaline.
Ikinci onemli faktor vajina duvarlarindan akan sivinin alkaline olmasi (Belki biliyorsundur ama yine de aciklayayim istedim alkalin PH 7'den buyuk olan anlamina geliyor-mesela kan alkalinedir, kaygan yapis yapis, ya da camasir suyu alkalindir eline aldiginda kayganlik hissi verir...ote taraftan mide asidi asidiktir.)

If this is not so, the sperms are destroyed by the acidic fluid, usually present in the vaginal canal and womb.

Eger bu sivi alkaline degil asidik ise, spermler genellikle vajinada ya da rahimde bu asidik sivi icerisinde yok olur.

To ensure the necessary alkalinity of the fluid, it is essential to take a predominantly alkaline diet, with a liberal intake of raw vegetables and fruits, and also to eliminate acid-forming foods.

Rahim icerisindeki sivinin alkaline karakteri diyet ile kontrol edilebilir. Uzmanlar buna Alkaline Diyet diyorlar: Cig sebze meyve tuketiminin artirilmasi ve asidik formdaki yiyeceklerden mumkun oldugunca kacinilmasi anlamina geliyor.

Ben uyguladim kisisel olarak boyle bir diyet. Yani saglikli yasam icin meyve tuketimimi artirtim. Gunde 3 porsiyon meyve yedim mutlaka. Her ogun mutlaka salata yedim ve hic hazir salata sosu filan kullanmadim. Limon bile az. Annem sagolsun bana evde nar eksisi bile yapti:) tatli nardan...

Bence gercekten modern tip bazen aciklamakta zorlaniyor bazi durumlari...o yuzden de alternatif tip'a (hatta kocakari ilaclarina) guvenmek de gerekiyor. nolur bu sozlerimi ukalalik olarak algilama cara'cim. ben gercekten kendi deneyimlerimi anlatmak, paylasmak istiyorum. bende ise yarayan belki sen de de yarar...

bu arada iki nokta daha var: birincisi iliski sonrasi bacaklarini biraz havaya kaldir (10-15 dakika) yataktan kalkmadan.
Sonra bir de vajinanin icerisini filan yikamamak lazimmis...dogal ortamini bozuyormussun...
biz de fasur fusur yikariz...neyse bunlar bana verilen tavsiyelerdi sadece paylasmak istedim....

Bir nokta daha...bu gorev degil arkadasim...kocanla birlikte olmaktan keyif almaya bakman lazim. Bu da bana yasli bir teyzenin tavsiyesi...ve bence en cok bu ise yariyor...

çooooooook sevindim... ne güzel heberlerle gelmişsin ... harika bu haber süperr
canım benim tabiki bu kadar emek verdin yaşam kaliteni arttırmak doğru düşünce.. sen çok akıllı bir kızsın doğru olan böylesi... harikasın..senin başarılarını zevkle takip ediyorum hiç bayılmadım aksine dimdik oldum yerimde :))iş meselesi güzel bir şekilde hallolduğuna göre artık heyecanla kafan rahat bir şekilde bebişini beklemekte sıra... bende sana koccaman en büyüğünden sağlık diliyorum.. o mutlu gününde bu sevincimizi kat be kat yaşayacağız inşallah..
şişkooo doktorun da şişko mu diyecek yoksa tombalak mı?? ne zaman görüşmeniz? sık gidiyorsundur sanırım..

yıldızım ne kadar güzel anlatmış ...
ellerine ağzına sağlık... lütfen bu çok çok önemli paylaşımı dikkate alalım arkadaşlar.. stres bakın bize ne oyunlar oynuyor.. ve beslenme şeklimiz bu da çok mühim.. özetle hiç kasmamak rahat olmak da iş.. ve düzgün yaşamakta.. biraz daha istediğimiz şey üzerine küçük püf noktalarına dikkat etmekte.. ve her şeyi yapıp yine de olmaması üzerine yapabileceğim her şeyi yaptım kısmet değilmişi diyebilmekte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…