Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

Mirakel anormal seyler hissetigini düsünme sakin..bende bundan 6-7 ay evel birileri hamile kalinca,cocuk dogurunca sevincten ucuyordum,sevincten hic tanimadigim kisilerin mutlulugunu hissedip agliyordum bile...Onlar adina cok seviniyordum...ama bundan 11 ay evel bebegimi kaybedince ve aradan 3,4 ayda gecince duydugum hamlelik haberlerini sevincle degil kiskanclikla,icimden onlardan ne eksigim vardiki,ben artik anne olamayacagim duygulariyla karsilmaya basladim...dünde aldim bir hamileilik haberi,komsum söyledi inanki cok kiskandim..önce bebekli kadin görünce imreniyordum,simdi kiskaniyorum...kiskandigim icin utaniyorumda ama ne yapim iste buda bir duygu...itiraf ediyorum artik bende kiskaniyorum,icim aciyor..bu halimide hic sevmiyorum umarim bu duygularida yeneriz....cok öptüm tatlim

Valla hadigel benim kolum kirilsa esim birde neden dikkat etmedinde kolunu kirdin diye kafami karar...tabi gücü yeterse.....keske rapor alip okula gitmeseydin diyecegim ama idalist oldugunun farkindayim..umarim anne gelince rahatlarsin...Allah hepimize önce saglik sonra bebek versin

Aycan tatlim kurs cok bostan bir yer...öyle konu monu,kitap filan yok..kopi veriyor 1 ssat ona bakiyoruz ,1 saate sorulari cözüyoruz..sorularida kendi cözüyor zaten..anlayacagim pek hayir yok kurstan kendim evde calisiyorum ama...sen nelr yaptin tatlim..hayat nasil gidiyor...cok öptümm

❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•Aycan..Geschenk...Umut..mirakel...Hadigel..Care.. Kandiliniz ve sevgililer gününüz kutlu olsun

❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•❤●•·˙ ❤●•·˙ ❤●•

çok geçmiş olsun tatlım..kendine dikkat et..

Geschenk tatlım şimdi okudum geçmiş olsun..
Mirakel canım ne olur üzülme,umudunu yitirme..
Hadigel her şey daha güzel olacak inş..
Aycan sen nasılsın,selamlar..
Umut umarım tatilin iyi geçmiştir..
Yıldız inş herşey yolundadır..
Ferimm seni de
HEPİNİZİ

Kızlar maalesef bende aynı duyguları yaşıyorum ve kendimden utanıyorum..
Umarım Rabbim hepimizin kucağını doldurup yüzümüzü güldürürde bu duygulardan kurtuluruz..

bende aynı duyguları yaşıyorum itiraf ediyorum bir hamile gördüğümde elimden olmadan durmadan karnına bakıyorum birde baktığımı çaktırmamam gerekiyor bizim okulda da bir bayan bugün doğum iznine ayrıldı kıskançlık imranme bu duygular çok zor ve karışık allah yardımcımız olsun hep dua ediyorum allahım kimseyi kimseye imrendirme diye ama nedense imrenen hep ben oluyorum

Insan olmanin tüm özelliklerini tasiyoruz yani:)) Gececk bu duygularda,belki bizler hayatin her alaninda degil ama anne olabilme yolunda cok aci cektik,göz yasi döktük,bir kadinin hissedebilecegi tüm umut ve hayal kirikliklarini yasadik..Hep iyi olmaya calistik,belkide cogu zaman bunu Allah korkusundan yaptik,ben öyle yaptim..

Mesela ben belki bundan 8,9 sene evel bu kadar iyi,duyarli,hassa ve empati yetenegi bu kadar gelismis degildim..sonrasinda bu annelik yolunda,her kaybedisimde,her hayal kirikliginda sigindigim tek yer Allah kati oldu,Bu konuda hep onunla konustum ve tüm sInirlarimi zorlayarak iyi insan olmaya adadim kendimi,adadim ki Allah katinda günahim olmasinda beni Annelik mertebesinden mahrum etmesin...

Yani diyecegim su ki kötü,kirici,bencil,cikarci ,düsüncesiz olma insani hallerimizi bile yok ettik bu ugurda..insanlarin bizi kirmasina,düsüncesizce konusmalarina,yaramiza tuz basmalarina inanamadik cünkü biz asla yapmiyorduk..

O yüzdendirki simdi her insanin barindirdigi hatta her canlinin icinde barindirdigi Kiskanclik duygumuzdan bile utanir olduk,bu duygumuz hissedilecek,anlasilacak diye ödüsmüz patliyor..Oysaki biz ne kimsenin basarisini,parasini,güzelligini,malini mülkünü ,hayatini kiskanmiyoruz..sadece herkesin sahip olabailir dendigi seye ,kücüklükten beri en kolay olan seyin cocuk dogurmak oldugunun ögretilmis kadinlar olarak buna sahip oalmamaya anlam veremiyoruz...
Seviyorum siziiiii

Feri..ne kadar guzel ifade etmissin..valla ben ozellikle su gunlerde icimde o kadar cok mucadele ediyorumki bu lanet duyguyla..icimizde firtinalar koparken maskemizi takip rol yapmak..sizofren olmasam bariiyi oluyor ara sira boyle yazisabilmek, tesekkurler arkadaslar, zaten ayni duygylari paylasiyoruz hemen hemen dunyanin neresinde olursak olalim..

QUOTE=Feri;17662052]Insan olmanin tüm özelliklerini tasiyoruz yani:)) Gececk bu duygularda,belki bizler hayatin her alaninda degil ama anne olabilme yolunda cok aci cektik,göz yasi döktük,bir kadinin hissedebilecegi tüm umut ve hayal kirikliklarini yasadik..Hep iyi olmaya calistik,belkide cogu zaman bunu Allah korkusundan yaptik,ben öyle yaptim..

Mesela ben belki bundan 8,9 sene evel bu kadar iyi,duyarli,hassa ve empati yetenegi bu kadar gelismis degildim..sonrasinda bu annelik yolunda,her kaybedisimde,her hayal kirikliginda sigindigim tek yer Allah kati oldu,Bu konuda hep onunla konustum ve tüm sInirlarimi zorlayarak iyi insan olmaya adadim kendimi,adadim ki Allah katinda günahim olmasinda beni Annelik mertebesinden mahrum etmesin...

Yani diyecegim su ki kötü,kirici,bencil,cikarci ,düsüncesiz olma insani hallerimizi bile yok ettik bu ugurda..insanlarin bizi kirmasina,düsüncesizce konusmalarina,yaramiza tuz basmalarina inanamadik cünkü biz asla yapmiyorduk..

O yüzdendirki simdi her insanin barindirdigi hatta her canlinin icinde barindirdigi Kiskanclik duygumuzdan bile utanir olduk,bu duygumuz hissedilecek,anlasilacak diye ödüsmüz patliyor..Oysaki biz ne kimsenin basarisini,parasini,güzelligini,malini mülkünü ,hayatini kiskanmiyoruz..sadece herkesin sahip olabailir dendigi seye ,kücüklükten beri en kolay olan seyin cocuk dogurmak oldugunun ögretilmis kadinlar olarak buna sahip oalmamaya anlam veremiyoruz...
Seviyorum siziiiii[/QUOTE]

sevgili feri,
hakikaten okadar iyi ifade etmişşsinki anlatamam eklemeye gerek yok hiçbirşeyi evet bu duygu hep hissettiğimiz ama bastırmak zorunda oldugumuz şey sanki gebe kadınlar kutsanmış gibi geliyor bana da imrenme kıskanma daha neler neler geçiyor insanın aklından ........duygularımız bizi öyle utandırıyor ama elimizde değil kimsede anlamaz sölesen pis niyetli kötü oluverirsin hemen ...ama elimizde değil ki rabbim bizimde yüzümüzü güldürse keşkede böle içimiz acıyarak bakmasak herkese dimi ....
bide benim en gıcık oldugum şey önceden çocugundan haberi olmayan kadınlar böle yanında bir anda ilgili sevgi şevkat dolu anne oluyolar ya ona sinir oluyorum. inanın en yakın arkadaşım 2. bebeğine hamile diye beni arayıp ağladı istemiyorum diye onu ikna ettim aldırmasın diyee sonrada oturup kendim ağladım saatlerce hoş onunlada çok görüşmüyorum ayıp etti çünkü bana çokkk. bildiği hale insan benimi arar yane bunun için...sonrada düştü bebek bide dediki iyi ben doğurayım sen bAKARSIN OZAMAN çok üzdü o lafı beni görüşmüyorum çok işte ondan... sanki ben sakatım sen bakmışşş gerizekalııı bak hatırlayınca sinir oldum.neyse diceğim oki bizede rabbim veriri inşallah birgünnn....hepinzi öpüyorum...bu arada kolum iyiye gidiyor şimdi de nöbete gidicem bizim payımızada bu düştü ne yapalım.....

Son düzenleme:
fericim hepimize tercüman olmuşsun resmen.. yani bunu anlatması ifade etmesi güç elbette.. en iyi yine biz anlıyoruz birbrimizi... bu duyguyu karşı taraftakiler anlamak yerine yadırgayıp üstüne ayıplıyorlar bide.. ki biz hepten kötü hissedelim depresyona girelim diye... öyle ezik büzük ediyorlarki insanı kendi kişiliğini arar hale geliyorsun.. bu anlayışsızlığı bende çoook gördüm sizler gibi... yakınlarımda oldu ve o hani güzel güzel anlattığın duygular var ya bunu anlamak yerine ağır eleştiriler aldım... kendimi daha kötü hissettim sanki (benim aşılama yaptırdığım sıralarda olmuştu negatif alınca kafa dinlemeye diye gittim sözde görümceme diğer görümcelerimde vardı o zaman orada ve evine gittiğim görümcemin hamilelik haberi alındı ne coşku ne kutlama nasıl abartı anlatamam oysa benim aşılamam sırasında gelen giden ikramlı misafirler vs ardı kesilmemişti..ben kayınvalide ile oturuyorum biliyorsunuz.. hiiiç olayı ciddiye alan olmamıştı) bana nispeten yapılıyor gibi geldi hep.. değilse bile.. işte o anda bunu düşünemiyorlarmı nasıl düşünemezler diyorsun hep kafan ????? böyle oluyor.. tabi benim yüzüm düştü Allah biliyor ya hiiç sevinesim gelmedi onlar öyle harekete ettikçe... belki normal karşılasalar ve hani abartmasalar yada benim yanımda olayı bu kadar dallandırmasalar daha normal karşılardım.. ikinci çocuğuna hamile kaldı yani ilk felan da değil.. tabi ne tatil oldu ağır geçiriyor dediler hiç kafasını kaldırmadan yattı herkes telaşe koşturmaca.. ve biz eşimle suçlandık çok ayıplandık niye neşelenmemişiz diye :)) ve doğurana kadar biri gitti biri geldi 12 saatlik yol var arada.. hep başındaydı hepsi.. adını bunlar taktı .. altınlar hediyeler koli koli eşyalar yollandı verildi.... ve biz kıskançlıkla resmen suçlandık... doğumdan sonra bebeğiyle kalmaya geldi tabi bizde hediyelerimizi verdik çocuğu da sevdik.. ama hiç bir şeyi unutamıyorum hala..... içten içe kinlendim ve aht ettim eğer benimde bir gün olursa ne ilgilerini ne sevgilerini asla istemiyorum... hele bu saatten sonra... tek istediğimiz birazcık anlayış.. bu çok mu zor...... buradan görümcelerim kayınvalidem kötü insanlar diye algılanmasın sakın iyilikleri çoktur severimde görümcelerimi ama bu konuda yara aldım onlar bu kadar olduğunu anlayamasalar da.....

Aycan..Geschenk..Umut...Mirakel...Hadigel..Care umarim iyisinizdir kizlar..

Benim moralim cok bozuk ,sabbah komsunab telefonu alip annemi aradim,öyle bir bozduki moralimi anlatamam..Bana diyorki 40 yasina girmene 2 hafta kaldi..MIllet avrupadan,tr den akin akin istanbula gelip,avuc avuc para döküp,kac sefer tüp bebek denioyrlar...sonindad hamile kalip doguruyorlar..siz niye gelmiyorsunuz,paranizmi yok,parayami kiyamiyorsunuz,yoksa paraniz bir verelim,gelin tüp bebek yapin...Hic caba harcamiyorsun,ne bicim insansin,ne tadavi oldugunu duyudum ne doktora gittigini,millet neler kullaniyor,bir sürü yöntemden bahsediyorlar,sen oturmusun yerinden,olursa olur diyorsun...Hicmi icinden gelmiyor artik anne olmak,o yüzdenmi hic caba harcamiyorsun dedi...Bir sürü örnek saydi yine,yok onlar,yok bunlar ,öyle yapmislarda,bunu denemislerde...Taramali tüfek gibi bir basladi,nefes almadan saydida saydi....

Mart ortasi gelirim demistim ya onlara,gel doktorla görüs,birde burda kontrol ol,tüp yapin burda..varsa test sonuclarini,amelyat,düsük raporlarinida getir filan dedi..sonrada esin gelir doktorun dedigi zaman,tüpe baslarsiniz,herkes öyle yapiyormus falan filan.....cok moralim bozuldu...Martta gitmem demek oartaligin karismasi demek..gecen ablamlada konustum oda bu kadar sert olmasada buna benzer laflar etti...

Martim 1 de 40 olacagim ya..Aetik bizimkilerde zamanimin daraldigi farkinda..Amelyat olalida 6 ay oldu hala birsey yok diye panikmelisler...birde bu aralar ne hikmetse hamile kalan kalna,millet artik menepozda olsada kibrisa gidiyorlar,Bizimkiler onu bile söyledi..Bu ugurda insanlar herseyi yapar oldu diyor annem..baska kadinin yumurtasini aliyorlarmis diyor..nirden biliyorsa her seyide bilyor...cok bunaldimcokkkkkkkkkkkk

Vallahi Marta filan iatanbula gidemem,birsey uydururum ama sanirim yemezler...cok korktum vallahi,kursa filanda gitmedim korkudan:))

ah arkadaşlar ahhhhhhh
ne güzel yazmışsınız ne güzel anlatmışınız benim duygularım sanki siz değilde ben yazmışım
ben de öyle yaralıyım öyle yaralıyım ki
insanlara bakıyorum ne kadar rahatlar ne kadar mutlular nasılda herşeyleri yolunda.
bu gün okula giderken düşündüm hani derler ya kısırlık arttı falan ne hikmet ise benim çevremde arkadaşlar inanın benden başka kimse yok
çocuk olmaması onların aklının almadığı bir şey
o kadar yalnızımki o kadar çaresizimki
yeri geliyor aile bile seni anlamıyor
feri senin yaşadığın kıbrıs olayını bende yaşadım annem kıbrısa git diyor başkasından yumurta almayı falan bilmiyor yani onun ne demek olduğunu bilmez ama bir ısrar bir ısrar sanki biz akıl edemiyoruz
kızlar ya hep düşünüyorum artık gücüm bitiyor ben tükeniyorum daha tüp bebek oyununa ne kadar devam ederim gücüm yok peki bir kaç uğraştım olmayacak ben sonra ne yapacağım ne yapmam gerek
sizde bunları düşünüyormusunuz uğraşı bitince ne yapacağız
amaaaaan sçmalıyorum buğün yine çok doluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…