Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

Ay Ferim,bu ne umutsuzluk, bu ne karamsarlik, cok rica ederim toparla kendini, nasil böyle cikmaza sokuyorsun kendini,,,,inan cok üzüldüm, sen okadar cok istiyorsunki bu bebegi Allahim verecek sana. Ama önce kendin inanmalisin, anne olacagina, böyle cikmaza girmek seni vede yumurtaliklarini kötü etkiler cok rica ederim, hayat anne olmak degil sadece, ayrica senin olamama gibi bir durumunda yok. aaaaaaaaaa bak kiziryorum, ya demek benim yerimde olsan intihar edeceksin, askolsun. Ya önce kendini sevmekle basla hayata, ondan sonra hersey kendiliginden gelicek. Neden psikolojik yardim almiyorsun, bak ben 2 haftada bir gidiyorum, konusuyorum, bebek fikrinden zaten vazgectim, ha ben sana vazgec demiyorum cünkü senin durumun benimki gibi umutsuz degil. Bak Geschenk hamile insaallah doguracak saglikla, yildiz dogurdu, cara yolda geliyor, umutda bugün yarin insaallah hamileyim der. Sen ve umuttan sürpriz bekliyorum.

Mirakel ve Gümse yok olsular Helsada gelmiyor, kizlar saglik haberlerinizi yazarsaniz sevinirim. Feri pazar hava cok güzel olacak 26 derece deniyor, yzmeye git, güneslen, ay bi dünyana bak cok rica ederim, bak sinirlerini bozacak esinde yok. Kendine iyi bak canim sevgilerimle

Umudun bittiği yerde, varlık yavaş yavaş tükenir, vazgeçişler başlar...Oysa kurumuş artık! diyerek baktığımız bir ağacın dibinden çıkan filiz umuda örnektir...

İnsanoğluna bir haykırış değilmidir bu kare..Yenilme, tükenme, vazgeçme demek değilmidir...

Her sabah güneş doğuyorsa, kurumuş toprak çiçek açıyorsa, meyve vermeyen ağacın bile yıllar sonra meyveden dalları kırılıyorsa ,halen nefes alıyorsanız, umut hep vardır...

Umut ,her geceden sonra güneşin doğmasıdır ...

Netten alinti yaptim bana ait degil ama sanki duygularimiza tercüman gibi geldi

Feri'cim,
Aycan yerden goge kadar hakli...bak tam hayatini duzene koyuyorsun diye seviniyordum ben...yeni bir ise basladin, sonra almanca kurslarina gitmeye basladin. hadi yeni adiminda yeni arkadaslar olsun be canim. allahim verecek sana da saglikli yavrunu ben gonulden inaniyorum...ama boyle kendini kaybetme...pozitif dusun n'olur
Sevgiler
Y

Kizlar selam,
Uzun zamandir giremedim nete. Benim ufaklik bu aralar pek aglamali...kiz cocukta gaz olmaz derlerdi ama bizimki masallah tup gibi...cart curt cikartana kadar da benim anami aglatiyor vallahi...gece yaninda yatmak mumkun degil yani sizin anlayacaginiz...saka bir yana yaa su gaz sorunu cozulse cok sevinecegim...yavrum aci icinde kivraniyor kizlar yaaa.
Biraz okudum topigi herkes dagilmis bir yerlere...sonbahara toplaniriz yine di mi?
Biz de bayramda tatile gitcez cok heyecanliyim, bakalim minis hanimla nasil olacak tatil.
Ic dikislerim iyilesmemisti 40'imda gittigim kontrole. Insallah artik iyilesmistir de ben de denize girerim...etim hep zor iyilesir benim ama bu duruma doktorum bile sasirdi...adam dokununca sakir sakir kanamaya basladim...yine rekor kirip 10 haftada iyilesmis olacagim:)neyse bosverin
Hepinizi opuyorum canlarim
Sevgiler
Y

Merhaba kizlar,umarim iyisinizdir..

Aycan,yildiz ktizim simdilik gecti ama nasilsa yeniden gelecek:))

Yildiz demek,zeynoyla tatil hzirliginiz var ne güzel..zeyno yavas yavas ele avuca geliyordur artik..öp yerimize

Aycan vallahi yava 23-24 derece ama malesef mutlaka her gün yagmur yagiyor

Umut iyice bosladin bizi,nerelerdesin ,ne yapiyorsun bir slm cakip,yazsana bize..

CARE sen nerelerdesin..KKde aradim ama seninle ilgili son bir bilgiye ulasamadim,insallah bulantilarin gecmistir,cok zorluyor galiba seni..ama bunda sükür

Helsacigim sen nasil oldun..insan ne diyeceginide bilemiyor,anlarsin sen beni..zamannnn

Kizlar Geschenkide aradim KK de,bir topikte rastladim izine,hastaneye kaldirilmis,cok agrisi,sancisi olmus,miyom 5-6 cm di zaten sanirim,büyüp sorun yaratmis..tatli Geschenke dua edelim..okuyunca üzüldüm,cok dertlendim ama emein ellerde ,kontrol altinda,insallah Allahimda yardimcisi olurda,atlatir bu zor günleeri,kavusur bebegine..Aminnn

ben hala progesteron iciyorum,bu gün reglimin 26. günü,dayanamadim bu gün is cikisi erken hamilelik testi alip yaptim...tabiki negatif cikti,reglim zaten 24-26 arsi,olsa cikardi..

yarin esim gidiyor,31 agustos dönüs....bende progesteronu birakip regl olunca bu ay yine bir umut,sogan suyu yapacagim,tüp icinde adacayi yagi yapmayi düsünüyorum,hatta bunlardan sIkilmazsam sütlü,maydanoslu oturma banyosunuda düsünüyorum..Hazir esin yokken kendimi lokman hekim tedavisine sokayim..Ne bilim iste amannnn..

Gecmis olsun canim, iyide sekerinmi yüksek, dikislerin bukadar gec iyilesiyor. Bak ne dicem tadi güzel degil ama hergün bir tatli kasigi kimyonu bir bardak suya koyup (kaynatilmis) ic. Bebisin sütünle beslendiginden gaz sorunu kalmicak. Tecrübe etmedim ama edenlerden biliyorum. Sevgilerimle iyi tatiller

Iste böyle, pes etmek yok savasmaya devam.

FERİ canım insan bir türlü uğraşlarından vazgeçemiyor dimi. açıkçası ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum arada okusamda hiç yazasım gelmiyor tabii bunun sizle ilgisi yok, genel halim böyle, arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum, telefonla konuşmak istemiyorum, bir yere gitmiyorum. hep tek başıma kalmak istiyorum. birtürlü aklımdan çıkmıyor bunlar.
galiba bunalımdayım

Canim benim kendini iyi hissetmemen kadar dogal bir sürec olamaz zaten..Helsacigim sen su an ölüm acisi yasiyorsun,hemde umutla ,hasretle bekledigin ve belkide adina mucize denecek seye kavustun ve sonra birden onun varligiyla sevinirken,ölümüyle sok oldun..ben hala unutamiyorum 3 bebegiminde son doktor kontrolünü,bana doktorun bebegin kalbi atmiyor,malesef ölmüs dedigini.ölümm ..ben Allaha binlerce sükür ailemden kimseyi kaybetmedim..ilk kez bu kadar yakin biri icin bana ölmüs,ölü dediler..bütün hayatim,hayallerim icimde yasarken,onun icin ölmüs kelimesi kullanildi....biliyorsun ki o anki duygu tarif edilemez,yasayan bilir allah kimseyede yasatmasin...nerdeyse 3 yildir elimden geldigince tv de esim haberleri seyrederken,salonda olmamaya calisiyorum,ölüm,öldü kelimelerini duyunca inanki her yerim üperiyor..doktorun ben o masada sevincle,korkuyla,heycanla yatarken ve doktorunda ölmüs dedigi sesi kulaklarimda cinliyor... hayaller,umutlar,emekler,mutluluklar her sey ölüyr o an..

Yasadigin süreci,acini cok iyi anliyorum ama inanki hala icimizde umut olamazsa yasayamayiz,beni ayakta tutan tek sey anne olma umudu,yoksa ben yasadigim o korkunc sürecleri ,yapa yalnizligi ,inanki abartmiyorum,kendime zarar vermeden atlatamazdim..hele hamileliklerimde esimin,canavarca ve insanlik disi sekilde yaptiklari,ben kürtaj icin,ölü bebek dogurmak icin aci cekerken,onun yüzündeki ,gözlerindeki o rahatlamis ifade..bublarin hicbirine inanki dayanamazdim,sadece umut,sabir,dua..

Esim istanbula uctu..aslinda keske bende gitseydim,isten izin alabilirdim,tabi bunlar icin cok gec..istanbulu özledim,yigenlerimi cok ama cok özledim..

Belki yeni yil icin giderim..Gidincede hep cocuk konusu konusuluyor,cok baski yapiyor annem,tüp bebege takmis kafayi,artik anneme esimin istemedigi söyleyecegim,her telefonda,bir sekilde araya tüp yapini sikistiriyor.Ne kadar isterdim,cocugumla Tr ye gitmeyi,annemin,babagin kucagina,cocugumu vermeyi,anlarin o an yüzlerini görmeyi,her hamileligimde ilk bunun hayalini kurdum,nasip olmadi..

Yasimin 40 olmasi beni o kadar üzüyorki anlatamam,daha genec olmayi ,coguk dogurmak icin isteyecegim yillar evel hic aklima gelmezd..genc kizlara,kadinlara cok özeniyorum,onlarin genclilerini sadece dogrganliklari icin kiskaniyorum...

Ne olacak böyle...

feri canım demek ki benzer şeyleri yaşayan aynı duygularda oluyor. ben ilk hamileliğimde 1 hafta önce kontrole gitmiştim normaldi 1 hafta sonra ikili teste gittim dr baktı sonra gitti hocasını çağırdı sonra başka bir hoca geldi aralarında konuştular terminasyon dediler hidrops dediler ama anlamıyorum ki ne demek istiyorlar o zamanlar terminasyonun ne olduğunu bilmiyorum. sonra bana kalkabilirisn dediler ve hocası kardeşimi çağırdı neyse kardeşim geldi tanı amaçlı birtakım testler erken amniyosentez ve sonrada gebelik sonlandırılacak dedi, terminasyonun ne demek olduğunu o zaman öğrendim gebelik tahliyesiymiş, o günü hiç unutamıyorum saniye saniye yaşadıkalrımı kabus bir gündü, doktor doktor gezdim hepsi aynı şeyi söyledi biri umut verseydi hiçbiri vermedi erken dönem olduğu için zaten sonlandırılmasada anne karnında ölür dediler. cinsiyetini öğrendim sevinemedim. sonrasında suni sancı korkunç bir ağrı ağlama içinde bekleyiş, bebek geldiği an hiç bakamadım baksaydım benim için daha bir dayanılmaz olurdu herhalde. ben o yaşadıkalrımı çok uzun süre atlatamadım hala da aklıma geldikçe gözlerim doluyor. aylarca tek yaptığım işten eve gidip yatıp ağlamak oldu. bundan 1,5 sene sonra 2. süpriz geldi ama onda kalp aışını bile duyamadım. 9 haftalıkkende düştü. bundanda 7 ay sonra 3.süpriz bu sefer daha rahattım yine içimde korku vardı ister istemez ama iğnede kullandığım için ve kalp atışınıda duyduğum için tamam artık birşey olmaz sadece umarım sağlıklıdır diyordum, kontrole gittiğimde doktor bakarken uzun baktı ama anladım birşey var çünkü ekrandan bebeği göremiyordum sadece bir yolk kesesi görünüyordu kalbi durmuş dediği anı unutamıyorum dondum kaldım, boş boş doktora baka kaldım birşeyde diyemiyorum ağzımdan kelime çıkmıyor. beni hastaneye yönlendirdi kürtaj. diğer ikisnde anestezi almamıştım lokal olmuştu ama başında 4-5 kişi sen ağlıyorsun onlar işlem yapıyor o anları tekrardan yaşamak istemedim bunda genel anestezi istedim ve hiç uyanmamak istedim. eşimi aradım o da bana süpriz yapmak için yola çıkmış buraya geliyormuş asıl süprizi ben yaptım ona inanmadı ablamı aradı. kürtaj sonrası eve geldiğimde bana belli etmemeye çalışıyor boşver gene yaparız ben seni birkaç ayda hamile bırakırım diye rahatlatmaya çalışıyor ama onun yüzündeki o üzgün ifade gözümden gitmiyor.
bende senin gibi yaş stresine çok girdim Allah'a şükür yumurtluyoruz düzenli adet görüyoruz ama galiba kalite sorunu yaşıyoruz artık. eşim 2.bir tüp bebeği kesinlikle düşünmüyor gerçi bende artık tedavi istemiyorum. sonu böyle olacaksa tekrar. bende genç olmayı çok isterdim keşke erken evlenseydim isteseydim evlenebiliridm ama işte o zamanlar evlilik ön planda olmuyor onun kaygısını duymuyorsun, hadi geç evlendim birde üstüne 8 ay korunduk eşimde bende hemen istemedik ne aptallık yapmışım.
ne olacak benim bu halimmmmmmmmmm oooofffffffffffffff daraldım geneeee.

Ya Feri vede Helsa,

kizlar lütfen bukadar bunalima girmeyin. Bak dogal yoldan hamile kalabiliyorsunuz, buda önemli, ha doguramadik diyebilirsiniz oda olur. Ay beterin beteri var. Yapmayin böyle, inanin hepiniz icin hep dua ediyorum, Allahim arkadaslarimi evlat hasretiyle yakma diye. Kizlar olucak. O mucizeleri size yasatan Allah kucaginizida dolduracak.
Bu arada Umut yok oldu hic ugramiyor. Gümsede öyle. Mirakel zaten birakti. Caranin hamileliginde insaallah yolundadir. En sanslimiz Yildizimiz Zeyno bebesini büyütüyor. Allah hepinizi korusun. Sevgilerimle

Canim Helsam,nice olacak halimiz bilmiyorum,bildigim sey acinin dili,dini,irki,ülkesi yok ..sanirim bebegini kaybeden her kadin bizim gibi düsünüyordur..AAAhhhh Helsacigim ahhh biz niye bunlari yasadikki,cokca soruyorum kendime ama cevabini bulamiyorum..Adin bu dünyadaki sinavsa ben böyle sinav istemiyorum,ayni sinavdan cokca gectik,hepte sinifta kaldik..olgunlastik,palazlandik,yandik,kavrulduk artik yeter ..Canim benim yinede umudumuzu yitirmeyeleim tamamni,baska neyimiz varki

Aycancigim,biliyorum ki bize moral vermeye calisiyorsun ama nafile gerceklerim benim ortada,<artik ben dogal yolla hamilede kalamiyorum ,kimyasalin üstünden 1 yil gecti.zaten dogal hamileliktende baska sansim yok..yasim gelmis dayanmis imkansiza,hastaliklar cabasi..benimki sadece kabullenememe durumu..bakma her ay umutlandigima,her ay cabalamama benimki bosa kürek sallama..ama biliyorsun Nasrettin Hoca torunuyuz ya, ya tutarsa modu benimki..Cok ama cok üzülüyorum Aycan,keske üzülmesem,bu kadar heder etmesem kendimi,keske bunu basarabilsem ama olmuyor,yapamiyorum...ve yapamadigimi,bu konuda aci cektigimi,bunalimlar yasadigimi,cabaladigimi,her ay hüsranlar yasadigimi. bilen tek kisiler sizsiniz,yoksa gel sor beni taniyan birine,o kafasina hic takmiyor der..

Ben burda KK de sizinle duygularimi paylasmasam inanki cok fena olurum..

Canim arkadaslarim,
Aycan cok hakli moral bozmayalim...pes etmek yok ama olumlu dusunelim. Zeynom sadece bana degil hepimize sans getirecek...o hepimizin ilk bebegi. Ben inaniyorum teyzelerine de bebis getirecek benim ugur bocegim.
Vazgecmek yok arkadaslarim...yola devam ama devam ederken olumlu olmak gerek nolur sizlerden tek dilegim bu yoksa insan kendini hasta ediyor...yapmayin canlarim yapmayin...
Sevgiler
Y

bilmiyorum ben acayip derecede kendimi kötü hissediyorum. artık olumlu düşünecek ne kaldı ki. evet biliyorum şükretmek lazım, herşeyden önce sağlık Allah sevdiklerimize ve bize sağlık versin ama artık bu sözler beni avutmuyor. kendimi o kadar çok yalnız, çaresiz, çözümsüz sanki sona gelmişim gibi hissediyorum. hıçkıra hıçkıra ağlayasım var, birşeyleri kırıp dökmek fırlatmak stiyorum avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. çocuk meselesinden hamilelikten bebekten bahsedenler rahatsız ediyor beni. onları görmek onlarla konuşmak istemiyorum. etrafımda da o kadar çok hamile var ki anlatamam.
herşey o kadar anlamsız geliyorki bir amacım vardı bir çocuğum olsun güzel bir ailem olsun hatta hep derdim 3 çocuğum olsun nerdeeeeeeeee bir tanesini bulamadım ben. ama şimdi herşey boş geliyor anlamsız geliyor sanki günümü doldurmak için yaşıyorum gibi. işe git gel hep aynı hep aynı. böyle bir ömür geçmezki.
doktora gitmem lazım kürtaj sonrası hiç gitmedim ağrım var rahatsız ediyor ve kanamam bir kesiliyor bir geliyor garip birşey oldu, gitmiyorum o çatala yatıp muayene olmak istemiyorum artık.
sizdende uzak durayım sizleride olumsuz etkilemeyim acayip negatifim çünkü.

bilmiyorum ben acayip derecede kendimi kötü hissediyorum. artık olumlu düşünecek ne kaldı ki. evet biliyorum şükretmek lazım, herşeyden önce sağlık Allah sevdiklerimize ve bize sağlık versin ama artık bu sözler beni avutmuyor. kendimi o kadar çok yalnız, çaresiz, çözümsüz sanki sona gelmişim gibi hissediyorum. hıçkıra hıçkıra ağlayasım var, birşeyleri kırıp dökmek fırlatmak stiyorum avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. çocuk meselesinden hamilelikten bebekten bahsedenler rahatsız ediyor beni. onları görmek onlarla konuşmak istemiyorum. etrafımda da o kadar çok hamile var ki anlatamam.
herşey o kadar anlamsız geliyorki bir amacım vardı bir çocuğum olsun güzel bir ailem olsun hatta hep derdim 3 çocuğum olsun nerdeeeeeeeee bir tanesini bulamadım ben. ama şimdi herşey boş geliyor anlamsız geliyor sanki günümü doldurmak için yaşıyorum gibi. işe git gel hep aynı hep aynı. böyle bir ömür geçmezki.
doktora gitmem lazım kürtaj sonrası hiç gitmedim ağrım var rahatsız ediyor ve kanamam bir kesiliyor bir geliyor garip birşey oldu, gitmiyorum o çatala yatıp muayene olmak istemiyorum artık.
sizdende uzak durayım sizleride olumsuz etkilemeyim acayip negatifim çünkü.

ALLAH şifa versin

böle isyanlar hepimize oluyor anlıyorum seni demek isterdim ama yaşamadan bilinmezki herkes yaşadığını bilir bu isyanında geçeçek inanıyorum hele ilerde bebişini kucağına alınca boşa üzülmüşüm ağlamışım isyan etmişim diceksin bu bir süreç geçeçek inanıyorum .nefes aldığın sürece umut vardır

benım yengem tam 13 sene bir çoçuk için bekledi 13 sene ne demek bir ömür sabretti ama her şeyin zamanı var deyip ben olsam bilmiyorum boş verirdim ama asla pes etmedi öle doktorada fazla gitmedi köy yeriydi 13 sene sonra kusenim elif geldi dünyaya sonra 47 yaşında nisanur

ALLLAH tüm istiyenlere (bende dahil ) 3 er 4 versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…