adaçayı yağını nasıl kullanıyorsun? ne işe yarıyor..cvp verirsen çok sevinirim
güya tüp tikanikligina iyi geliyor..daha evel 3 kez yaptim..kimyasal yasadim ayda yapmistim etkisi oldumu bilemem..ben tampona adacayi yagindan 3-4 damla damlatip,geceden vajinaya koyup sabah cikariyorum..reglim bitikten sonra 5 gün felan yapmistim..
Umarim cok beklemezsin bebegini ve kucagina lairsin..bol sanslar..
sağol fericim....umarım hepimiz en yakın zamanda kavuşuruz yavrularımıza....fericim bu adaçayı yağının herhangi bir yan etkisi olmuyo di mi?
Helsacigim ..benim 1. ve 2. bebek te yaklasim kürtajdan 1 hafta 10 gün önce kalp atimlari durmus..yani icerke cansiz olarak cok kalmislar,allahtan beni zehirmelemdiler cünkü hic belirti hissetmedim..gerci gögüs agrilarim gecmidsti,doktor hsg cekildikten sonra bebekler icerde enfeksiyon yapmis olabilir dedi..ben 2. kürtajdan sonra bebek 12 haftalikti cok kasik agrisi yasadim..sonra gecti..o ara KK yi kesfetim..hsg yi,kürtajdan sonra yapisiklik olabilecegini,bebek icerde enfeksyon yapip, tüplere zarar verecegini okuyup,sonrada 6 ay hamile kalamayinca doktora yalvar yakar hsg icin sevk yazdirdim..orda ciktiki saol kapali,sagdad gecis darligi var..doktor raporu okuyunca,,sen artik nornal yole gebe kalamzsin seni tüp bebek merkezine yollim dedi..hayatimin en kötü günlerinden biriydi..o ay ne kiriz yasadim..sonra düsn o kadar umutsuz kalmisimki reglim 10 gün gecikti,test bile alip yapmadim..benim 3. hamileligim mucuze gibiydi yani--oda 4,5 aylik gitti..
sonra miyinum vardi benim,onu aldiracaktim ve tüpümede bakacaklardi..laparaskopi oldum..sol kapali,sag acik dediler..02.09.2010 da lap oldum..tam 1 yil olacak yani..tabi ilk laparaskopi randevum 7,ayin sonuydu o ay hamile oldugumu ögrendim,yine bir mucize yasadim ama o da kimyalal cikti
bence senin sağ gene açıktır. filmi iyi çekememiş olabilirler. belki de sol hep kapalıydı ve sen hp sağdan yumurtladığında hamile kalıyordun olamaz mı.
benimde bu 3.cüde kalbi durmuş 7+3 de ben hiç hissetmedim 10.hafta kontrolüme kadar. yani öyle 2 haftadan fazla kalmış. keşke ilaçla düşük isteseydim sonra temizleme amaçlı revize kürtaj yaparlardı. kürtajdan sonra hiç kontrole gitmedim gitmem gerek aslında.
sen pıhtılaşmayı ne zaman öğrendin hiç bunlarda iğne kullanmışmıydın yoksa iğneye rağmen mi böyle oldu.
Kizlar hepinize merhabalar,umarim hepiniz iyisinizdir..
Ben bu gün doktora gittim..Randevum yok diye almak istemediler,sadece kisaca birsey soracagim dedim,zar zor tamam dediler...2 ssat beklemeden sonra aldilar...Doktora cekilen rahim filmiyle ilgili kaygilarimin oldugunu,daha evel cekildigimle hic alakasi olmadigini söyledim...beniim türk doktorunda dedigi gibi.almanyada HSG yasaklanmis..sadece kendisininde yaptigi gibi,ilac verilerek,ultrasal aletiyle kanallarin gecirgenligine bakliyormus,rontken cekilmiyormus,yumurtaliga zarar verdigi icin..o yüzden rontken cekmemis..cekimde dogruymus,sag acik,sol kapaliymis..ama ilac hep disari akti,cekemediginizi, balonun disari ciktigini falan söylediniz cekim esnaninda dedim..,sonra balonsuz hortumu soktum dedi...sonrada bana dediki yasiniz 40,5..1 mart dogumluyum da..Bu tür cekimlerle,ovlasyon ilaclariyla,hormon testleriyle zaman kaybetmek icin cok gec oldugunu bebek gercekten istiyorsam bir an evel tüp bebek merkezine gitmem gerektigini ,kendisinin bana yapacak birseysinin olmadigini söyledi.size sevk kagidi yazim dedi..tüp bebek merkezi icin ..bende zaten burda yasimdan dolayi ,saglik sigortam yarisini karsilamiyormus dedim ,evet dedi...bende yaptiracak olursam Tr de yaptiririm dedim..Baska sikayetiniz olursa beklerim dedi....o an adama bir yumruk atasim geldi...tabi bu konusma nerdeyse saatsürdü benim kendimi almancamin yetersizliginden dolayi zar zor ifade etmemden dolayi..
Yani artik doktora gidecek yüzüzümde kalmadi..benim türk doktorda en son,esinizin sperm testi yaptirip sonucunu bana mutlaka getirin demisti taa 6 ay evel..simdi onada gidemiyorum,ona esimin durumunu anlattim ama asilama icinde ,tüp icinde esinizi ikna etmeniz gerek demisti...Artik benim doktora gidecek durumumda yok gerci,kime gitsem bu yasla dogal olmaz,tüp bebek merkezine gidin diyecekler...cok caresiz kaldim yani
sogan suyunuda ,bitki caylarinida,ada cayi yaginida sadece 1 gün yapip biraktim,icimden devam etmek gelmedi...
feri canım sen doktora niye moralini bozuyorsun ki, onlar işin kitabına göre konuşuyorlar, ama herzaman gerçek hayattakilerle kitap uyuşmayabiliyor bunun bir yığın örneğini burada gördük donör denilenin bile normal yolla hamile kaldığını, 40 lı yaşlarda hamile kalanlar bir sürü değişik doktorların dediğine uymayan hikayeler var. senin madem sol tüpün kapalı sağ açık bence her ay yumurtlama takibi yaptır ki sağ taraftan yumurtlamanı yakala, ya da klomen gibi yumurta geliştirici haplardan kullan belki o zaman sağlı sollu yumurtlarsın ve çatlatma iğnesi de kullanırsan sağ taraftakide çatlamış olur. madem eşin yanaşmıyor bunlardan onun haberi bile olmaz. doğal aşılama yapmış olursun. onun için bence yaptıklarını bırakma. ben şimdiye kadar hiç kür falan yapmadım sadece 2 defa soğan kürü yaptım aşılama sonrası 4 tane kistim olmuştu onun için yapmıştım birde tüp bebek sonrası ikisnde de tesadüf mü bilmiyorum hemen ertesi ay hamile kalmıştım. birde o zaman arada civanperçemi içiyordum.
bende dün sabah doktora gittim kürtaj sonrası hiç gitmedim demiştim ya, hemde reglimin 10.günüydü en azından yumurta var mı yok mu bir bakılmış olur dedim. rahim temiz dedi, kalınlığı iyi dedi, yumurtalıkların iyi çalışıyor dedi, sağlı sollu yumurtalar var dedi ama boyutunu söylemedi sinir oldum, tam soracaktım birden aleti çıkardı bende kaldım öyle soramadım. sadece büyük ihtimalle soldan yumurtlama olacak dedi. bende usg den gördüğüm kadarıyla 10.güne göre sanki yumurta boyutu küçük gibi geldi. bu ay ilk defa eteş ölçme yöntemini deniyeyim dedim. reglimin 2.gününden beri ateşimi ölçüyorum bakalım yakalayabilecekmiyim. ama hep aynı seyrediyor hala hep 36,4 derece.
benim eşimde şu anlık bir tedaviye yanaşmıyor çünkü onu hep zar zor birşeylere ikna ettim fakat aşılama olsun tüp bebek olsun tedavilerden hep olumsuz sonuç aldık aksine 3'ü de doğal yolla oldu. onun için bana kesinlikle doktora falan gitmek yok bir daha dedi. dünde söylemeden gittim. onun tedaviye ikna olması için en az 4-5 ay normal yolla denememiz ve olmadığını görmesi gerekir. onun için bu ay hiç yapmadığım bitkisel şeyleri yapmaya karar verdim. hatta hafta sonu senin dediğin maydonoz süt buharını denedim 2 gün reglimin 6 ve 8.günü .böğürtlen kökü aldım. hayıt civanperçemi aslanpençesi aldım karıştırıp içeceğim acaba karıştırmakmı iyi yoksa tek tek içmek mi bilgin var mı.
bal tarçın çörek otu yaptım. aslında soğan kürü yapacaktım ama saraçoğluna mail atmıştım kürtajdan en az 4 ay sonra başlayın diyordu onun için bende inciri yapıyorum. inciri 21+7A+21 gün yaptıktan sonra soğanı yapacağım gene.
acaba abartıyormuyum feri bunların hepsi bir arada ters etki gösterir mi. neyapayım feri görüyorsun işte ilk başta artık uğraşmayacağım istemiyorum hayatım gitti bu bebek işine odaklanmaktan dedim ama yerimde duramıyorum. o kadar zoruma gidiyorki. en önemliside benim evliliğim için ve de eşimin bazı şeylerin farkına varması içinde bir bebeğimizin olması çok önemli. karar verdim her ay böyle yeni birşeyler yapacağım. en azından böyle uğraşınca biraz umutlanıyorum biliyorum böyle bir kaç üstüste olumsuz olsun gene ben bu sefer gene diplerde gezip bu sefer tüp bebek için doktor araştırmasına girerim. Allah'ım inşallah gerek kalmaz.
feri canım sen doktora niye moralini bozuyorsun ki, onlar işin kitabına göre konuşuyorlar, ama herzaman gerçek hayattakilerle kitap uyuşmayabiliyor bunun bir yığın örneğini burada gördük donör denilenin bile normal yolla hamile kaldığını, 40 lı yaşlarda hamile kalanlar bir sürü değişik doktorların dediğine uymayan hikayeler var. senin madem sol tüpün kapalı sağ açık bence her ay yumurtlama takibi yaptır ki sağ taraftan yumurtlamanı yakala, ya da klomen gibi yumurta geliştirici haplardan kullan belki o zaman sağlı sollu yumurtlarsın ve çatlatma iğnesi de kullanırsan sağ taraftakide çatlamış olur. madem eşin yanaşmıyor bunlardan onun haberi bile olmaz. doğal aşılama yapmış olursun. onun için bence yaptıklarını bırakma. ben şimdiye kadar hiç kür falan yapmadım sadece 2 defa soğan kürü yaptım aşılama sonrası 4 tane kistim olmuştu onun için yapmıştım birde tüp bebek sonrası ikisnde de tesadüf mü bilmiyorum hemen ertesi ay hamile kalmıştım. birde o zaman arada civanperçemi içiyordum.
bende dün sabah doktora gittim kürtaj sonrası hiç gitmedim demiştim ya, hemde reglimin 10.günüydü en azından yumurta var mı yok mu bir bakılmış olur dedim. rahim temiz dedi, kalınlığı iyi dedi, yumurtalıkların iyi çalışıyor dedi, sağlı sollu yumurtalar var dedi ama boyutunu söylemedi sinir oldum, tam soracaktım birden aleti çıkardı bende kaldım öyle soramadım. sadece büyük ihtimalle soldan yumurtlama olacak dedi. bende usg den gördüğüm kadarıyla 10.güne göre sanki yumurta boyutu küçük gibi geldi. bu ay ilk defa eteş ölçme yöntemini deniyeyim dedim. reglimin 2.gününden beri ateşimi ölçüyorum bakalım yakalayabilecekmiyim. ama hep aynı seyrediyor hala hep 36,4 derece.
benim eşimde şu anlık bir tedaviye yanaşmıyor çünkü onu hep zar zor birşeylere ikna ettim fakat aşılama olsun tüp bebek olsun tedavilerden hep olumsuz sonuç aldık aksine 3'ü de doğal yolla oldu. onun için bana kesinlikle doktora falan gitmek yok bir daha dedi. dünde söylemeden gittim. onun tedaviye ikna olması için en az 4-5 ay normal yolla denememiz ve olmadığını görmesi gerekir. onun için bu ay hiç yapmadığım bitkisel şeyleri yapmaya karar verdim. hatta hafta sonu senin dediğin maydonoz süt buharını denedim 2 gün reglimin 6 ve 8.günü .böğürtlen kökü aldım. hayıt civanperçemi aslanpençesi aldım karıştırıp içeceğim acaba karıştırmakmı iyi yoksa tek tek içmek mi bilgin var mı.
bal tarçın çörek otu yaptım. aslında soğan kürü yapacaktım ama saraçoğluna mail atmıştım kürtajdan en az 4 ay sonra başlayın diyordu onun için bende inciri yapıyorum. inciri 21+7A+21 gün yaptıktan sonra soğanı yapacağım gene.
acaba abartıyormuyum feri bunların hepsi bir arada ters etki gösterir mi. neyapayım feri görüyorsun işte ilk başta artık uğraşmayacağım istemiyorum hayatım gitti bu bebek işine odaklanmaktan dedim ama yerimde duramıyorum. o kadar zoruma gidiyorki. en önemliside benim evliliğim için ve de eşimin bazı şeylerin farkına varması içinde bir bebeğimizin olması çok önemli. karar verdim her ay böyle yeni birşeyler yapacağım. en azından böyle uğraşınca biraz umutlanıyorum biliyorum böyle bir kaç üstüste olumsuz olsun gene ben bu sefer gene diplerde gezip bu sefer tüp bebek için doktor araştırmasına girerim. Allah'ım inşallah gerek kalmaz.
Ya arkadaslar, islerim okadar yogunki, 3 hftadir yalniz calisiyorum, grup arkadaslarim izinde. Evet havalarda cok güzel ama haftaya bozulacakmis. Türkiyedeki en yakin arkadasim tüp denedi, Önce hamilesin dediler, 1 hafta sonra gelisimi durdu dediler, inanin yine yasadiklarim aklima geldi, vede bittim. Ben sizleri inanin takdir ediyorum, pes etmeden devam ediyorsunuz. Ama artik o gücüm yok. Civan Percemi cayindan baska biseyde kullanmiyorum. Ha reglim düzene girsin diye doktorum hayit hapi vermisti bide onu kullaniyorum. Bebegim olsun diye hicbisey yapmiyorum. O yikimi bidaha kaldirabilecek gücüm yok. Tüp cok zor bi islem, en zoruda bekleme süresi.........Ya olay suki olacaksa bi sekilde oluyor, yoksa abi döllenmis embriyolari yerlestiriyorlar, nafile. Aman be ne zor isler bunlar. Hayirlisi. Mirakelde gelmiyor artik, nasil acaba, ya umut?????
Gümse yok oldu. Ay ne bileyim. kizlar, hepiniz allaha emanet olun. Sevgilerimle
Yeni Nicki cok güzel..insallah ugur getirir...Toprak diyim artik bari...Toprakcigim moralim toktora degil ,orda 2 saat beklerken,benimle bekleyen hamile kadinlara,bebeklerinye gelenlere..kendi yasadiklarima,burda bu bekleme odasinda ne isim var halalara bozuldu...4,5 aylik bebegim geldi aklima,onu görmek icin bekleyisim,her kontrolde mutluluktan gözyaslarina bogulusum..gücüme gidiyor demisin ya..inanki o an benimde cok ama cok gücüme gitti..yasadiklarimi her düsündügümded gücüme gidiyor..biz bunu hakkedecek ne yaptik...kendimi haksizliga ugramis hissediyorum..
Bende dün gece inanki 5-6 ay klomen kullanim,sagdan yumurtami olusturmaya caisim diye düsündüm..daha evel oktora sormadan icmistim,bede sagda ve solda kist yapti..cünkü benim yumurtalar gelisiyor,ama klomende icince cok büyüdüler 2 tane 3 ve 4,5 cm lik kistim olmustu..ama o kadar büyümese belki sagdaki tutardi..degilmi:))
esim 31 agustosta dönecek..ablami arayip klomen ismarlayacagim,burdaki doktorlar yazmadan alamiyorsun eczaneden..progesteronda da ismarlayacagim..kendi kendime bir süre kullanacagim..zaten icmeden önce regl sonrasi doktora gider,agrim var diye söylerim,mecbur ultrasal yapar,kist varmi yokmu ögrenmis olurum..hap bitincede bu sefer baska doktora gider yine agrim var derim,sanki doktor,hastanemi yok..:))böylece yumut kontrolü yaptirmis olurum..Baska yapacak birsey kalmadi..
benim mahaleye yeni bir doktor gelmis iranli..aslinda bu hafta bir ona gidim,yeni acti muhayahane cok hastasida yoktur..ona bir anlatayim durumu..ne kaybederimki degilmi:))
Toprakcigim ben sen dogal yolla dene..bak tüp yerine hep dogalla kalmisin..biraz zaman gecsin olmazsa tekrar tüp yaparsiniz..esinde bu zaman diliminde,konudan uzaklamis olur ve sen söyleyince ikna olur..Kürleri abartmiyorsun..yapmaya devam et..caylari birlikte icebilirsin..bende yapmak icin cok niyetlenmistim ama bir an icimden hic gelmedi,biraktim..kendi kendimizin doktoru olacagiz artik ne yapalim..
Insallah güzel Alalhim bize mucizesini gösterir..bizi böyle acili birakmaz..cok öptüm seni..insallah bir gün bizde anne olacagiz...AMINnnnn
böyle dalgalanmalar yaşıyoruz bir heveslenip birşeyler yapıyoruz bir moralimiz bozulup diplerde geziyoruz. insan aklından ya tamamen çıkartacak ki ben bunu yapamadım sadece üzüntülü olduğum zamanlar artık istemiyorum dedim sonra gene eski moda girdim, işte eğer aklından çıkarma işini yapamıyorsanda zaman kaybetmeden yeni çabalara girmek lazım galiba.
ben gumsenin türkiyede olduğunu düşünüyorum geçen senede aynı bu dönemler birden kaybolmuştu buraya geldiği dönemdi. istanbul yada adanada ikisinden birinde deneyecekti. umarım güzel haberlerle döner.
burada kimse yok feri ile ben kaldık, arada yıldız ve sen yazıyorsun o kadar. işlerin hafifleyince gelmeye çalış.
Aklimdan cikarma isini tam olmasada yüzde doksan cikardim canim. Biliyorsun calisiyorum, haftada bir okula gidiyorum, anlican okul ve dersler bir nevi terapi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?