arkadaşlar merhaba aranıza katılabilirmiyim?
ben 26 yaşındayım 14 aylık evliyim.evliliğimin ilk aylarında rahim ağzında yara vardı.
2 kez dondurduk.sonra enfeksiyonum tekrarladı bende doktorumu değiştim.
verdiği ilaçlarla rahatladım o dönemde 10 aylık evliydik.dr çocuk düşünüyormusunuz dedi
evet artık korunmayı bırakıcaz dediğimizde ilk aydan klomen yazdı.
3 ay klomene devam ettim 2. ay da çatlatma iğnesi de yaptırdık.
sonuç yok şu an 14 aylık evliyim 2 aydır ilaç falan kullanmıyorum dr de gitmedim.
sadece soğan kürü yaptım adet günümde lekelenmem başladı önce kahverengi çamur gibi
sonra pembe ve sonrasında kanamam başladı ama çok çok yoğun ve inanılmaz da sancım oldu
5 -6 saat çektim o ağrıyı sonra lavaboya gittim ki bi parça düşmüş et parçası üzerinde beyaz
damar görünümlü bişiler vardı.aradan 2 saat geçti ondan daha küçük bi parça daha düşürdüm.
bu sabah dr gittim tahlil verdim ama adam bana soruyo gebe mi kaldın acaba diye?
o parçayı görmeden bişey yapamam ve söyleyemem dedi içi sıvı dolu bi kap verdi.
bi daha olursa buna koy getir dedi..bu ikinci kez başıma geliyor.
sizce ne olabilir???
baya uzun yazmışım ama lütfen yardım edin artık çok çaresizim..
ben 26 yaşındayım 14 aylık evliyim.evliliğimin ilk aylarında rahim ağzında yara vardı.
verdiği ilaçlarla rahatladım o dönemde 10 aylık evliydik.dr çocuk düşünüyormusunuz dedi
sonuç yok şu an 14 aylık evliyim 2 aydır ilaç falan kullanmıyorum dr de gitmedim.
sadece soğan kürü yaptım adet günümde lekelenmem başladı önce kahverengi çamur gibi
sonra pembe ve sonrasında kanamam başladı ama çok çok yoğun ve inanılmaz da sancım oldu
5 -6 saat çektim o ağrıyı sonra lavaboya gittim ki bi parça düşmüş et parçası üzerinde beyaz
damar görünümlü bişiler vardı.aradan 2 saat geçti ondan daha küçük bi parça daha düşürdüm.
bu sabah dr gittim tahlil verdim ama adam bana soruyo gebe mi kaldın acaba diye?
sizce ne olabilir???
Toprakcigim..bu gün doktora gittim,randevu alim diye..p.tesi 17.00 da gel dediler...1 ay evel yaptirdigim hormon sonuclarinida alip gidecegim,,ve 3 düsügün raporlarini ve tabiki 2009 da yaptirdigim HSG sonucun...dediginde haklisin..klomen ve catlatma tedavisi yaptirayim..yeni doktor yeni baslangic..esimin durumumuda anlatacagim..tabi düsüklerden dolayi cok üzüldü,ondan artik cocouk istemiyor..tüpe,asilamayada yanasmiyor diyimde sempatik gelsin:))
p.tesi reglimin 12. günü oluoyr ultrasalda yaptirim,yumurtaliklarima baksin,kac yumurta var, yoksa yokmu onada bakmis olur..direk ben teklif edim klomeni..tüpümün durumundan dolayi diyim..
anlayacagim p.tesi icin sabirsizlanmaya basladim..bu arada yumurtalarin kalitesi konusunda yaklisin..payimiza kalitesizler kaldi..benim 1 ablam 39,digeride 41 de menepoza girdi..halalarimda hep erken menepoz olmuslar..annem 50 yasinda girmis..ama biz kizlar halaya cekmisiz..o yüzden cok korkuyorum vallahi..
cok öptüm..sende yola devam..insallah hersey güzel olacak..
sizce ne olabilir???
bugün benim reglimin 12.günü, incir kürü yapıyorumya galiba yumurtalar çatlamaya yakındır diye düşünüyorum, hani çatlaması için içine havuç atın diyorlarya acaba incirin içine şu birkaç günde havuç atsam mı.
kızlar bir kaç saat önce geldim biraz dinlendim yemek yedim ve hemen k k ne girdim yazdıklarınızı okudum acaba hamile haberi alabilirmiyim diye ama yok ne yapalım inşallah diyorum bana gelelim tatil yerin de bilgisayar yoktu yazamadım
sonra da 10 gündür istanbul da idim kızlar adet oldum aret beyi aradım adetin 1. günü 3. gün için randevu istiyorum dedim o gün aret bey yurt dışına çıkıyormuş e yarın geleyin dedim hemşireler 2. gün olmaz dediler valla aret beye sorun ben geleceğim çünkü gelecek ay gelemem dedim tamam dediler apar topar istanbula gittim aret beni muayene etti adetin 2. günü 2 adet yumurta var 11 ve 12 dedi klomen verdi 5 gün kullan gel dedi kullandım gittim bu arada ben anlamadım adetin 2. günü 11 ve 12 olurmu hep kendi kendime o 1.1 ve 1.2 dir dedim 5 gün sonra gittiğimde 19 mm bir adet yumurta var küçük yumurtalarda var dedi tedaviye devam edelimmi etmeyelimmi 2 gün sonra karar verelim dedi işte çarşamba idi gittim 22 mm ve 10 mm diğerleri küçük 10 da işe yaramaz 22 mm var bu ay iptal edelim çünkü senin daha çok yumurtan olduğu ayıda gördük dedi öyle diyince ben de acaba aşılamamı yapsak dedim içim de bir daha ki ay belki hiç olmazsa dedim ondan da geçtim okul açılıyor bu yıl da ist gideceğim diye izin alacak yüzüm yok.ben acaba aşiılamamı deyince aret bey olur yapalım dedi bu arada kızlar adetimin 9.günü hemen çatlatma iğnesi yaptılar yarın sabah eşin sperm örneği versin sen de öğleden sonra gel dediler.gittim ama 36 saat olmadı dün saat 16.30 da aşılama oldum çatlatma iğnesinden 28 saat sonra falan yapıldı bilmiyorum ben den kurtulmak için mi yaptı ama para için desem para için yapmaz en sevdiğim yön hastayı ayaklı para olarak görmüyorlar
sonra estr ofem climara galiba bant ve climara jel verdi cuma ctesi tekrar ilşki dedi jel e pazar başlayacağım bu arada aret beye yolculuğa çıkabilimiyiz dedik o da otobus le olmaz uçak gidin dedi uçak biletini normal fiyatın 4 katı vererek aldık dün dinlen dim bu gün de uçakla geldik eşim yorgun yorgun çalıştık
jel e pazar başlayacağım içinde 15 adet var son üç tane kala kan da gebelik testi yapacağım bakalım bana dua edin
ama sizi çok özledim
hal hatır sormadan kendi olayıma daldım kusura bakmayın beni merak ettiğinizi bildiğim için
hepinizi çok seviyorum artık burdayım desem bayram tatili var ha kızlar bide neye dikkat etmeliyim ben aşılama yı ilk kez yaptırıyorm
Vallahi sen önce doktorunu degistir..daha 26 yasindasin ve 4 aydir cocouk istiyorsun ve doktorun sana hemen klomen yaziyor..gerci bilmiyorum hormon testlerini filan yaptimi,sende ,esinde bir sorun gördümü..niye sana hemen klomen yazdi...alatigin olaya gelince vallahi daha evel duymadim..hamilleikte kese olusmus olsa ve düsmüs desek,sen zaten kese o hale gelene kadar hamileligini ögrenmis olurdun,cünkü en az 5-6 haftalik olmali....doktor hamileikten süpelendiyse keske kan alip,gebelik varmi diye baksaydi ya,kimyasal bile olsa cikardi kanda...ultrasalda rahime baktimi,baktiysa birsey gördümü..öyle eline tas verip yollamakla olmuyor
daha yasin cok genc,insallah cok beklemeden anne olursun ama önce doktorunu degistir..daha 4 aydir bebek istiyorsunuz biraz sabret,oluruna bira ki olsun..klomen filan su an sana göre degil..kendine iyi bak..bize gelismeleri yaz...Bol sanslar,insallah en kiza zamanda bebgine kavusursun..
öncelikle hoşgeldin.
doktor neden sana klomen yazdı bir sorun mu gördü. testlerin falan yapıldı mı öncelikle. nebileyim korunmayı bırakırsın senin yaşında genç bir süre en az 6 ay denersiniz olmazsa bu tarz şeylere başlanır. neye göre doktor sana yazmış bilmiyorum.. evet eskisi kadar hamile kalmak kolay olmuyor ama yaşın genç ve daha yeni evlisin onun için çok panik olma ama tedbirli olmaktada fayda var, eğer hormon tetslerin falan yapılmadıysa onları yaptır doktora sor rezervim nasıl, eşine bir test yaptırın eğer böyle görünürde birşey yoksa bir süre bitkisel takviyelerle denersiniz, gene olmuyorsa tedavi aşamasına geçmeniz daha doğru olur bence.
belki kimyasal gebelik geçirmiş yada erken dönemde düşük yapmış olabilirsin,düşük yapıldığında böyle açık renkli akciğer gibi parmak kadar et parçası düşüyor ve çok ağrılı sancılı oluyor, tabii test yapmadan anlaşılmaz ne olduğu. eğer senin bu 2 sefer başına gelen bir gebelik kaybı ise o da ayrı bir sorun öyleyse demek ki hamile kalmada sorun yok fakat bunlar kimyasalmıydı düşükmüydü neden devamı gelmiyor ona yoğunlaşamk gerekir.
Merhaba, aramiza hosgeldin. Bende arkadaslarimin yazdigini yazicam, o nasil doktordurki hemen Clomen vermis......arti o parcalarda kist olusmustur onlari sökmüssündür. Clomen kist olusumuna sebep oluyor cünkü, anladigim kadariyla iyi bi doktor degil. Hem daha yeni cocuk arzun baslamis yasin 26, bu kadar panik yapma derim ben. Bugün yarin bize müjdeli haberlerini yazarsin gibi geliyor. Gecmis olsun, oluruna birak, cünkü olur. Ben bu türkiyedeki doktorlari anlamiyorum seker gibi clomen dagitiyorlar millete..............hayret yani, bir sürü yan etkisi olan hap,,,,,
kızlar bir kaç saat önce geldim biraz dinlendim yemek yedim ve hemen k k ne girdim yazdıklarınızı okudum acaba hamile haberi alabilirmiyim diye ama yok ne yapalım inşallah diyorum bana gelelim tatil yerin de bilgisayar yoktu yazamadım
sonra da 10 gündür istanbul da idim kızlar adet oldum aret beyi aradım adetin 1. günü 3. gün için randevu istiyorum dedim o gün aret bey yurt dışına çıkıyormuş e yarın geleyin dedim hemşireler 2. gün olmaz dediler valla aret beye sorun ben geleceğim çünkü gelecek ay gelemem dedim tamam dediler apar topar istanbula gittim aret beni muayene etti adetin 2. günü 2 adet yumurta var 11 ve 12 dedi klomen verdi 5 gün kullan gel dedi kullandım gittim bu arada ben anlamadım adetin 2. günü 11 ve 12 olurmu hep kendi kendime o 1.1 ve 1.2 dir dedim 5 gün sonra gittiğimde 19 mm bir adet yumurta var küçük yumurtalarda var dedi tedaviye devam edelimmi etmeyelimmi 2 gün sonra karar verelim dedi işte çarşamba idi gittim 22 mm ve 10 mm diğerleri küçük 10 da işe yaramaz 22 mm var bu ay iptal edelim çünkü senin daha çok yumurtan olduğu ayıda gördük dedi öyle diyince ben de acaba aşılamamı yapsak dedim içim de bir daha ki ay belki hiç olmazsa dedim ondan da geçtim okul açılıyor bu yıl da ist gideceğim diye izin alacak yüzüm yok.ben acaba aşiılamamı deyince aret bey olur yapalım dedi bu arada kızlar adetimin 9.günü hemen çatlatma iğnesi yaptılar yarın sabah eşin sperm örneği versin sen de öğleden sonra gel dediler.gittim ama 36 saat olmadı dün saat 16.30 da aşılama oldum çatlatma iğnesinden 28 saat sonra falan yapıldı bilmiyorum ben den kurtulmak için mi yaptı ama para için desem para için yapmaz en sevdiğim yön hastayı ayaklı para olarak görmüyorlar
sonra estr ofem climara galiba bant ve climara jel verdi cuma ctesi tekrar ilşki dedi jel e pazar başlayacağım bu arada aret beye yolculuğa çıkabilimiyiz dedik o da otobus le olmaz uçak gidin dedi uçak biletini normal fiyatın 4 katı vererek aldık dün dinlen dim bu gün de uçakla geldik eşim yorgun yorgun çalıştık
jel e pazar başlayacağım içinde 15 adet var son üç tane kala kan da gebelik testi yapacağım bakalım bana dua edin
ama sizi çok özledim
hal hatır sormadan kendi olayıma daldım kusura bakmayın beni merak ettiğinizi bildiğim için
hepinizi çok seviyorum artık burdayım desem bayram tatili var ha kızlar bide neye dikkat etmeliyim ben aşılama yı ilk kez yaptırıyorm
Aycan...Toprak....Umut ve diger kizlar kandiliniz mübarek olsun...bol ,bol dua ettim...iyi geceler hepinize
Saat kac oldu yatamadim hala..Kizlarrr siz kimbilir kacinci rüyanizi görüyorsunuzdur.miail miail,güzel güzel uyuyun..
UMUtcugum canim benim yaa,ne kadar zor bir bekleyis icindesin,canim bneim ya,insallah pozitif sonuc alirsin,beklemek ne kadar zordur kimbilir..gercekten tüp ve asilamadaki o 10-12 günlük bekleme süresi sanirim yillar gibi geliyordur..Allahim kimsenin kucagini bos birakmasin icindede bizim..
Ben cok sabirli,sevgi dolu bir insanim..bir cocugum olsa ona ne kadar güzel bakarim..bir cocuk hayali kurdum,sevecen,sevgi dolu,neseli,mutlu ve hep umutlu,iyi bir insan..Etrafimdaki anne ,babalarin cocuklariyla iletisimine,onlara davranislarina bakiyorum hep..ben olsam öyle degil böyle davranirdim,öyle demez böyle derdim diye hayal kuruyorum,cogu zaman gördügüm cocouklarin benim olmasini dilyiorum,icimden keske bu cocuk benim olsaydi diye geciyor...bir cocugum olsa,gözleri,agzi,burnu,saci,fiziksel yapisi,gülüsü nasil olurdu diye kafamdan resim ciziyorum...
Saribeybi.......Rica ederiz canim,yardimci olabildiysek ne mutlu bize...birde ovülayon zamaninda ,calisma yapman cok önemli..giti gidiyor ve eczanelerde ovülasyon testi al..KK de konuyla ilgili siteler var oku..test kullanarak,yumurtlama zamani calisma yaparsan bebegin hemencicik gelir insallahh...iyi bak kndine
ama sizi çok özledim
haklısın ovülasyon günlerini değerlendirmeliyiz ama eşim çok ters tam da o günlerde ya ek görevi olur ya da yoğun çalışır yorgun olur horlar yatar :)))
ama artık konuştum değerlendircez inş o günleri..test iyi fikir çünkü benim adet döngüm biraz tuhaf tam olarak tutturamıyorum akıntıdan falan tespit edemiyorum..
bi de bişey daha sorucaktım benim geçen hafta ilişki sonrası kanamam oldu devamında da adetim başladı ve parça düştü dün tüm gün adetim bitmişti.
gece ilişki sonrası kanamam yine başladı ama akıntı şeklinde normalde benim adetim 3. gün biter ve yoğun olmaz.bu defa 1 hafta devam etti ve sonra da dediğim gibi ilişki sonrası akıntı şeklinde oldu.aklıma takılıyo da hiç böyle olmazdı dr gitsemmi yoksa biraz beklesemmi hep ilişki sonrasında kanama olursa ki inş olmaz o zaman mı gitsem???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?