Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

Kizlar cokmoralim bozuk yine..bugün Mannheim üni ye gittik..Doktor 6 cm lik miyomun laparaskopi icin büyük oldugunu,acik amelyatla alacagini söyledi..önceki doktorda aynisini söylemis sonradsa vazgecip,kendisinin cesaret edemeyecegi icin beni ünüversite hastanesine lap icin yolladi güya..

Benim anlayamadigim o kadar okudum tr de 10-12 cm lik miyomu bile laparaskopi ile aliyorlar..hemde sorunsuz sekilde..Acik amelyatta yapisiklik riski cok fazla,ve iglesme süresi cok uzun..doktor bu gün en az 8 ay korunacaksin dedi...Amelyat sonrasi yapisiklik olursa ki cok yüksek birde onla ugras...cok sevinmistim laparaskopi olacak diye..cok yikildim bu gün...Ayin 11 de hastaneye yatacagim 12 amelyat sorun cikmazsada 17-18 sinda taburcu olacagim..

Offffffffff ya herseyin,zoru bizimi buldu....

Umut insallah hayirli heberlerle dönersin...
Aycan seninde doktorun yarin sanirim..umarim sende güzel seyler duyarsin
Geschenk sen yine firardasin umarim sende iyisindir

cok öptüm hepinizi....

kimsecikler ugramamis..
kizlar biktim usandim artik,hamile kalip düsürmekten,arastirmaktan,okumaktan,doktorlara yazmaktan.doktor doktor gezmekten..ailemin,annemin,babamin ben her aradigimda hayirli haber varmi diyip,üzülmelerinden,hayal kirikliklarindan...Bitmek tükenmek bidenlmeyen bu kisir döngüden..

Artim su cocuk mevzusunu unutup,akip giden hayata karismaliyim sanki..6 yil olacak verdigim mücale ve bunun 2-3 yili hep sakli gizli,yumurta takibi,o güblerde esimi caktirmadan ikna etme,reg gecikince umutlanma,olunca aglama,hamile olunca sevinme,sonra öldügünü ögrenince yikilma..7 gün 24 saat gelmeyecek ve hic sahip olamayacagim o cocugu hayal etmekle,her gördügüm cocuga icimin sizlamasiyla,cocuklarim yasasaydi,su yasta olacaklardi,nasil olacaklardi diye gecmise aglamakla...

bes para etmez insanlarin laf sokmalari,en zayif yerine her seferinde vurmalarindan biktimm usandimmmmmmmmmmmm...olmuyor iste olsa 3 kez aynisini yasamzdiim birakmaliyim artik bu israri busaplantiyi...cokyoruldum cokkkkkkkkkk

Fericim ,
madem acik ameliyat yapilacak git o türk doktora, onlarda acik ameliyat diyolar, bari siz yapin de....
eminim yardimci olacaktir.
Bir de miyomu 10 cm. 11 cm olan bile laparoskopi oluyorlar diyosun, seninki niye olmuyo, demekki miyom kolay bi yerde degil. Niye olumsuz düsünüyorsunki, bide güzel tarafindan bak, vücudunda senin anne olmani engelleyen bisey va vede sen bundan kurtulacaksin, önünde anne olmana engel bisey kalmicak, ha hayallerini 8 ay erteliceksin okadar.
Bak zaman zaman bende isyan ediyorum, sonrada her serde bir hayir vardir diyorum.
Her insanin hayatta bi ugrasi var, demekki bizim hayattaki ugrasimiz da bu. Keske elimizden bisey gelse.......
Benim terminim doktorda dündü, gittim, ultrashall icin 40 € para ödedim, artik sigorta ödemiyormus, ilginc.....Neyse adam bakti, hersey yolunda görünüyor dedi. Kist vede miyom yokmus, Clomifen yazdi, tabi kullanmayi düsünmüyorum...
Artik hormonlardan biktim. Smear testi filan.....siradan rutin muayene, adet gecikmesi ara sira olabilirmis, menopoza girmenize daha cok var dedi. Birde yumurtaliklarimin tembel oldugunu söyledi, ama kimi kadin cok üretirken kimi kadinin yumurtaliklari tembel dedi, clomifenle yumurtaniz olusur dedi. neyse bacim olay bundan ibaret.

Anlican hersey bildigin gibi. Ben anne olamicam fikrini zaten kabullendim. Evliligimden bisey anlamadim, anne olayim diye...... Hayatimi hayirlimi hayirsiz olucagini bilmedigim, olmayan bi cocuk icin mahvedemem. Icim tabiiki yaniyor ama Allah bana bunu layik görmüs diyorum neyapayim, al yine psikologlardayim, adam anlamiyor bile, fikri kafanizdan silin diyor, oysa ben kendin icin yasa diyor. Bu yasa kadar hic kendim icin yasamadimki ben....
Belkide hakli, düsünüyorum, allah bize yuva kurmayi nasip etti, ama evlat vermedi, ya hic evlenemeyenler yalnizliga mahkum olanlar neyapsin, Bizim ki birazda nefis olayii, insanoglu hep fazlasini ister, olmayanin pesinde kosar, neden benim bir cocugum yok???? Olmali ??, anne baba üzülüyor, yavrumun bir evladi yok diye, cevre ….onlar baska bir alem, küsümser kinar, ama kendilerini görmezler, belki cok hayirsiz bir evladi var, belki ölümü evladindan olacak, bilemeyiz, bilinmeyen okadar cok sey varki hayatimizda....................
Ah be Ferim, mutlaka ama mutlaka bir nedeni var bu yasadiklarimizin, zor seyler yasiyoruz, bunlari yaziyorum ama tabiiki zaman zaman bu cocuk hasretiyle ölmek bile istiyorum ama yapilacak hicbisey yok, Allahin merhametine siginmaktan baska, Allah hepimizin yardimcisi olsun. Icimizden sadece birinin bile cocugu olsa, inan bana ben kendim anne olmusum kadar sevinicem...............
Biraz güzel bak hayata...............

Bugün okudugum bir yazi beni cok etkiledi vede paylasmak istedim. Yerel bir gazeteden okudum...

MUTLU OLMA SANATI

Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama

İkincisinde daha çok hata yapardım.

Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.

Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar, çok az şeyi ciddiyetle yapardım.

Temizlik sorun bile olmazdı asla, daha çok riske girerdim.

Yolculuk yapardım daha fazla.

Daha çok gündoğumu izler, daha çok dağa tırmanır,

Daha çok nehirde yüzerdim.

Görmediğim birçok yere giderdim,

Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye...

Gerçek sorunlarım olurdu, hayali olanların yerine.

Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.

Elbette mutlu anlarım oldu ama,

Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.

Farkında mısınız bilmem; yaşam budur zaten...

“Anlar”, sadece “anlar”... Siz de “ anı “ yaşayın.

Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan

Gitmeyen insanlardandım ben.

Eğer yeniden başlayabilseydim, ilkbaharda ayakkabılarımı fırlatır atardım

Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla,

Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır, çocuklarla oynardım.

Bir şansım daha olsaydı eğer.

Ama işte 85 ‘indeyim ve biliyorum.

Ölüyorum!...

Joe Louis Borges yukaridaki şiiri yazdığında seksen beş yaşındadır ve şiiri yazdıktan yalnızca bir yıl sonra hayatını kaybeder, bir ömür daha yaşayamayız ve seksen beş yaşında ölümü beklerken pişman olabiliriz mutlu olayı denemediğimiz için.

Son düzenleme:
kızlar aycan, feri o kadar güzel yazmışınızki ikinizde benim hislerimi yaşadıklarımı birebir yazmışınız bu konularda yorum yapmayacağım aynen aynen hislerinizi paylaşıyorum feri benim miyomum 5 cm 3 tanede ondan küçük toplam 4 adetti. ameliyatım açık olmuştu halen onun acısını çekiyorum

Aycaaaaan, ne güzel ve anlamlı bir yazı bu, bayıldım :1rolleyes::1rolleyes:

Ah canlarım yazdıklarınız hepimizin yaşadığı hisler, bir umut bir umutsuzluk, böyle geçiyor zaman... Ben bazen başka konulara dalıp uzaklaşıyorum ama yaş itibariyle aman treni kaçıracağım baskısıyla bir süre sonra yine aynı kısır döngüde buluyorum kendimi :bbo:

Artık karar verdim ben de, ilerde pişman olmamak için önümdeki birkaç yıl elimden geleni yapacağım, ağlasam da sızlasam da, iniş çıkışlar yaşasam da, inatla devam edeceğim... Ben elimden geleni yapacağım, ondan sonrası takdiri ilahi...Böyle düşündüğümde daha rahat ediyorum, olacak mı olmayacak mı diye didiklersem çok geriliyorum eyvahedigeldismile

Ferry, sen de benim gibi bu doktor koşturmalarından bitkinsin anladığım :bbo: Ama bence de sorunun bulunması çok pozitif bir durum, bak körü körüne düşükler yaşamışsın hep daha önce, bu sefer sorunu ortadan kaldırmak pozitif sonuca adım atmak olacak bence..

Aycancığım, bu ara pek giremedim, başka koşturmalarım vardı bugünlerde.. Bir yandan da şu raporu çıkartmak için defalarca Haydarpaşa'ya gittim, nihayet aldım raporu !!! Ama canım da çıktı kötükedihüso Şimdi raporu merkeze götürüp ilaçlarımı alacağım ve tahminen hayırlısıyla haftaya ilaçlarımı kullanmaya başlayacağım... Yaşayacağım süreçleri ve hisleri hepiniz biliyorsunuz, Allah yardımcımız olsun....

edacığım başlayamadım rahim filmim çekildi rahim tüp bebeğe hazır değilmiş yapışıklık var ilaç kullanacağım işe yararsa başlayacağım yoksa tekrar yapışıklık ameliyatıam gerek işim kaldı

Neden dolayı yapışıklık, sende de kist mi vardı yoksa ?

Aslında ben de bu deneme öncesi rahim filmi istedim, ama doktor bana sizin durumunuzda şimdilik gerek yok dedi... 2 yıl önce Almanya'da laparoskopi ile bakılmıştı, herşey normaldi, ama bendeki endo kisti de yapışıklık yapabiliyor, doktor istemeyince tamam dedim, ama bir yandan da kafamda yaptırmak daha mı garanti olur diye kaldı CADIARZU

Ne ilacı veriyor yapışıklığa, olmazsa laparoskopi ile mi temizliyor :1shok:

edacığım ben 6 yıl önce miyom ameliyatı olmuştum o zamanda yapışıklık olmuştu yapışıklık tekrar olabiliyormuş estrofom verdi rahim kalınlaşacakmı yani bir kısmı da olsa kalınlaşırmı diye bakacak kalınlaşmazsa yapışıklık açma ameliyatı yapacak o da bayağı bir zaman gerektiriyor dedim ya işim allaha kalmış

edacığım bana kalırsa kesinlikle rahim filmi çektir sonra tutmazsa rahim de şu var bu var demesinler kızlar buralardayım gelirseniz beni bulun.

Umut insallah hayirli heberlerle dönersin...
Aycan seninde doktorun yarin sanirim..umarim sende güzel seyler duyarsin
Geschenk sen yine firardasin umarim sende iyisindir

cok öptüm hepinizi....

yok değilim hep bakıyorum ama kimselre olmuyorki.. arad bir iki yazı oluyor bakıp gidiyorum... bende myomla boğuşuyorum senin gibi doktor peşindeyim bir iyi doktor bulamadım gitti alınsın kalsın öyle kaldım ortada.. büyümüş hemde içinden bir tane daha fırtlamış...

yaaaa içimi parçaladın :çok üzgünüm:

ne güzel anlatmışsın.. aynı şeyleri hissediyoruz eminim buradaki kızlar yani hepimiz .... evet yapacak başka bir şey yok maalesef.... elbet hakkımızda bir hayır vardır da böyle olmuştur tevekkül edelim kızlar....Allah büyük...

umut var görünüyor ama başka yerde galiba.. canım demek rahim güçsüz hala.. bakalım güçlenme işlemi nasıl geçecek.. hadi hayırlısı nered başlayacaksın tüm bu takiplere tüp yaptıracağın yer belli oldumu artık.

kizlar ...Kizlar gelemi yanaginizdan öpemiii:)
Saat kac oldu yatamadim..aylardir felaket ve mutluluk senaryolari yaziyorum geceleri...uykularim kaciyor.Haftalardir 3-4 saatle yasiyorum..Esimin oglu burda,okullar kapali,19 agustosta geri gidecek,Babasini ve bilgisayari zaptetti,oyun oynuyor ne yapsin..o yüzden cok kisa araliklarla ,zorla giriyorum,ama kendime mini laptop ismarladim,.taksitle ödeyecegim...neckermann diye bir yerden,calismayanlarada veriyorlar..cumaya kadar gelir..hem hastahaneyede götürürüm...gelelim seneryolara....

Varan 1.....Felaken senaryosu..........Miyom amelyati oluyorum,hastanedeyim,aciyla.siziyla geciyor günler,taburcu oluyorum,sonra rahimde yapisiklik olusuyor,enfeksiyon oluyor,yaralarim kapanmiyor..acik olma olasiligi olan tüpümde kapali cikiyor,artik hayallerimin bile olamayacagi son beni bekliyor ve amelyat olduguma bin pisman olarak yillar geciriyorum

Varan 2....Mutluluk senaryosu......[/COLORson düsükten sonra reglim 26 günde bir oldu,bir gecen ay 22,de oldu..simdi benim yarin adet olmam lazim..hayal kuruyorum adet olamazsam,test alsam ve hamile kalmis olsam miyom sorun yasatacak ama fazla büyümese ve sorun cikarmazsa,hemen kan sulandirici igneyede baslasam,mutlu sonada ulassam....

2. seneryo icin hicbir belirti yok ama hayalini kurmakta güzel...ben 3 hamileligimdede hic belirti yasamadim 8 haftaya kadar..sadece belirti olarak cok agliyordum,hatta regliime 2.3 gün kala aglama kirizine girmistim,biri gülse niye gülüyor diye agliyordum..

sizinle bunlari paylasmak istedim....yazdiklarinizi okudum kizlar.....
Aycan...Umut.......Geschenk...Eda-11....yazdiklarfinizi yarin sakin kafayla,degerledirecegim
..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…