Alternatif tip... Hamile kalma paylaşımini...paylasamayanlarin alani ....

sağol aycan.. açık ameliyat konusunu sen özellikle istemiyorsun ya laparoskopi sağlıklı değil dedi ısrarla.. sana bunu iletmek istiyorum ne düşünüyorsun?? açık ameliyattaki kadar sağlam olmuyormuş dikişler ve hamile kalınması halinde patlama ihtimali kuvvetli... biz tam tersini biliyorduk hep... hem onda da kesik varmış bak bunu da bilmiyorduk.. açın izleyin ameliyatlarını dedi doktor... parasal konu ayrı bir dert özellerin çoğu bu fiyat.. sosyal güvence anlaşması yok özel sigorta geçerli bende de o yok... evet Rabbim yardımcım olacak inşallah bana doğru bir karar almamda uygun bir yol çıkartacak inşallah karşıma...

Aycan canim benim,tüccarlik kismini bilemem ana el becerisi ,teshis ve yaptiklari amelyatlar konusunda Türk doktorlarin cok yetenekli olduklari inancindayim..cevremde cok örnekleri var..benim düüsncem böyle...Ama yinede allah kimseyi doktor eline düsürmesin,düsürürsede insaflisina düsürsün,tabiki cok kötü örneklerde var...

Bu arada umarim iyisindir..

Canim iyiyim, dilerim sende iyisindir. Cevrendeki örnekleri bilmiyorum ama almanca bilip dertlerini güzel anlatirsalar, dermanda buluyorlar bence.

Ayni düsüncede degilim, sadece tr de insan hayati önemli olmadigindan, cesurca kesip biciyorlar, (Avrupada insan hayati cok önemli, öyle kafasina göre kesip bicemezler) laparoskopide bile zorlaniyorlar, cok ilginc ya, günümüzde acik ameliyat mi kaldi, by-pass ameliyatlari bile lazerle yapiliyor inanamiyorum.

Sonra saglik sistemine bak, devlet Laparoskopiyi ödemiyor ya yok böyle bisey, inanamiyorum ya, ayni 3 dünya ülkesi gibiyiz, hayret yani. Kizlar cok sinirleniyorum inanin. Neden Neden Neden, yok böyle bisey.

Ya Geschenk, ben bu konuda sana yardimci olamicam ama Feri ve Umut cok daha tecrübeliler, biliyorsun Feri daha yeni ameliyat oldu.
Ama 5 bin küsür lirada vermeni istemem, daha yeni tüp tedyvisi oldun, simdi yine bukadar masraf bilemiyom bacim. Cok zor karar

Ferim sende burdasin ama ben isyerimden yaziyorum, dolayisiyla simdi isten cikicam, aksama girmeye calisirim evden. Cok öpüyorum kendine iyi bak canim.

Geschenk..neticebe benim laparaskopi sonucum ortada,hala miyomla yasiyorum..doktor bana acikta hersey göz ve el altinda oldugundan,temiz calisiliyor ve rahime dikis atilacaksa daha saglam atiliyor ,tamamen miyim aliniyor,tüp acmadada daha avantajli demisti..Hatta mannheimdeki profta,,biz lap istiyoruz diyince,ben bu amelyati acik yaparim,laparaskopiyle almam,cpnkü lap icin uygun degil demisti..

Benim tek korkum yapisiklikti,valla geceleri uykum kaciyordu.. ve acikcasi bekleme süresinin uzunlugu olmustu..rahimde kesige gelince her miyom icin kesik sart degil,benimkini mesela kesmemisler,cünkü rahim disinda hatta miyomu rahim duvarini kesmemek icin güya kazimamis...

Ne bilim be geschenk...Aslinda allah ol derse oluyor..neler var neler duyuoruz..sezeryan sonrasi 4. 5. ayda hamile kalanlar var,hic sorun yasamadan dogumda yapiyprlar,ama sanirim onlar sansli tayfa,yoksa genelde 1 yil beklenmesi söyleniyor..

bence sen doktorunu dinle.. madem adamlar öyle diyor bosuna kestirme kendini...ben son hamileligimde,kimyasal olan..6 cm miyom vardi..doktorda acikcasi,sadece isimiz allaha kalmis dedi,sansliysan miyom fazla büyümez ve mecburen sezeryan olacagindan dogumda aliriz demisti...yani cokta olumsuz konusup ne olacak simdi bu miyom,cok rizikolu filan demedi,cokta rizikolu olsa heralde derdi degilmi...

cok yazdim galiba...cok öptüm seni..allahim baksin yüzümüze..

Aycan merhaba canim benim...bu rada biz 3. dünya ülkesiz herkes kelle koltukta...ben daha yeni Avrupaya geldigimden TR deki sistemi cok iyi biliyorum,heleki saglik sistemi..paran olsa bile birde adamin olacak..ne maduriyetler yasaniyor..bende cikmaliyim canim cok öptüm...

Ferim kusura bakma bugün isten son satirlarimi yazdim, vede bigisayari kapayip isten ciktim. Simdi evdeyim, Geschenke yazdiklarina katiliyorum, dilerim seninde sansin yaver gider vede o miyomun yok olur gider. Bak dilerim en yakin zamanda hamile kalirsin, yine bize müjdeli haberi verirsin tabi busefer bebegini sag saglim dogurucan insaallah.

Arkadaslar ben yarin Bonna gidiyorum bi yakinimizin yarin aksam dügünü var, isyerimden izin aldim, bakaliim insaallah cumartesi veya pazar geri dönücez. Yol uzun, vede ben yolculuktan hic hoslanmam.napalim artik. Mecbur.
Birazdan cantami hazirlicam v.s.
Neyse kendinize iyi bakin, dilerim döndügümde güzel haberler okurum sizlerden

arkadaşlar selam ben iyiyim sizler nasılsınız
geshenk ben açık ameliyat olmuştum rahime dikiş attılar normalde rahime dikiş atılmaz mış ne sağlamlığı ya benim çok sağlam oldu orda 6 yıl sonra yeni yeni rahim kalınlaşıyor hatta dikişli yerler hiç toparlanamıyor canım sen bilirsin ama bak ben gözünün önündeyim sonra yapışıklık yapışıklık açma ameliyatı ooooooo bir sürü sıkıntı allah yardımcın olsun canımm
kızlar selamlar

amiiin bitanem sağol... dediklerin çok doğru ne diyebilirmki.. burada sizler tecrübe sahibisiniz her birinize ayrı ayrı önem veriyorum... aldığım kararlarda sizlerin diğer topicten arkadaşlarımında etkisi var tabiki.. sağolun.. bende seni öpüyorum..

size katılmamak mümkünmü.. çok çok doğru diyorsunuz.. aynen öyle.. paran ve adamın olacakki devletten yararrlanasın.. özelde ise sırf paran olacak.. çivisi çıkmış iyice.. burnumdan geldi zaten son dönem yaşadıklarımı çok iyi biliyorum... sağlık sistemi burada berbat.. bunu Avrupada yaşayan tüm vatandaşlarımız hep söylüyor zaten.. karşılaştırdığımız zaman Aycanın dediği gibi insana değer veriyor Avrupa bizde ise değer maalesef paraya.. tanıdığı, dayısı amcası olana... fakat yine hep dillerde olan konu da buradaki doktorların bilgi deneyim açısından daha iyi olduğu.. ben yurt dışına hiç çıkmadım gözlemlediğim bir şey yok açıkçası ve bunu şahsen bilemem ancak söylenen bu... keşke bu bilgi ve tecrübelerinin yanında ettikleri yemine sadık kalsalarda insana da değer verseler ne kadar güzel olurdu.. ama nafile.. bizde bu düzende maalesef bu çarkta devam etmek zorundayız.. başka şansımız yok.. şu an yapabileceğim çok şey yok kendi adıma... şartlar bunu gerektiriyor.. ne yapalım..

hayırlı yolculuklar.. iyi eğlenceler canım... inşallah sende güzel haberlerle dönersin...

umutcum.. evet sen ve feri gibi canlı rnekler var hep karşımda.. sizlerin durumu zaten beni çok etkiledi... senin yaşadıkların çok zor ağır şeyler.. dilerim karşılığını dünyalar tatlısı bebeğinle alırsın en yakın zamanda.... bana verdiği bilgiler bu şekildeydi doktorun.. o da prof sonuçta.. bilemem beni ne kadar yanıltıyor olabilir... rahime neden dikiş atılmazmış nasıl kapanması bekleniyor acaba farklı yöntemimi varmış canım.. inan bilgim yok... laparoskopi ile olunca sağlam olmaz dedi işte.. ben bilmiyorum.. benimde dışında aslında rahimle alakalı yerde değil yani içinde değil.. ama tutunması ihtimaline karşımı bu myomun rahime dıştan.. anlamıyorum yaaa... rahim hiç kesilmeden çıkmıyormu yani... neyse asıl aldığım kararı açıklayım ben size.. doğrumu yanlışmı siz yorum yaparsınız artık ;
zaten yeterince büyük myoma sahip olduğumdan.. şu an ameliyat olupsüreyi uzatmak yada riskleri göze almaktansa dondurulmuşlarımla devam etmeyi daha mantıklı bulduk eşimle.. sıfırdan başlarsam ilaçlarla dahada büyüyecek o zaman illaki ameliyat şart olacak ... 4 tane dondurulmuş var zaten ikisini verseler tutmuş olsa birlikte alınsın o zaman.. yok yine tutmazsa o zaman ameliyatımı olayım diyorum sonra kalırsa sayı ve kalite yumurta yine denerim kalmazsa donuklarla devam ederim.. yine olmazsa defteri kapatırım.. her yolu en mantıklısından denemiş olurum..

Geschenk....bence en iyi karari vermisiniz..madem doktor acik yapalim diyor..amelyatin cok iyi bile gecse en az 6-8 ay beklemelisin,oda en iyisi hele amelyat sonrasi tüp yapacaksan daha fazla bekletirler...bizim miyom rahim disinda oldugundan hamilelige engel degil...insallah sen hamile kalincada fazla büyümez,dogumdad alinir,bak yaptim senin icin pilan...Bizim öyle kaybedecek zamanimiz yokki.amelyat sonrasi bekleyelim valla ben bekleme süresindende cekindim...gerci hemen hamile kalirmiyim bilele,allah bilir...ama sen tüp yapacaksin zaten o yüzden hemen deneme sansin var..Cogu doktor miyom hamillelikte bebegin büyüme hizina yetisemez diyor..Sende insallah ilk denemende hemen hamile kalirsin ve miyim amca 2-4 cm büyür oda sorun yaratmaz ve bebis gelir kollarina...birde benim miyom idrar torbasina cok baski yapiyordu 15 dk de bir tuvalete gidiyordum inan sokaga cikmak istemiyordum hele misafirlikte insan utaniyor valla:)

kararin hayirli ugurlu olsun canin benim..Allah yüzünü güldürsün,pismanlik vermesin..cok öptüm..

gecen hafta kan vermistim TSH-0.06 cikmis doktor hemen endokronologa git dedi..biktim atik..bir türlü dengede kalmiyor..gecen ay 3 küsürlerdeydi ayni ilaca devam ediyorum öbür ay 0.06..nasil oluyor anlamiyorum..bu degerlerle zaten hamile kalmam..bu ay ovulasyon testi alacagim .bugün regl oldum 2. reglimde olmus oldu..yaralarimda kapandi doktor 3 ay dedi ama zaten esimi yakalamak ovülasyonu zamanini yakalamaktan daha zor..Allah baksin yüzümüze

Aycan canim benin..fazla oynayip yorma kendini :) kendine iyi bak canim benim.

Umut tatli arkadasim sen nasilisn,biliyorum kosturmaca icindesin..sende kendine iyi bak..

Care senin son durumun ne oldu,gelismeleri yaz bite

Hadigel sende iyi bak kendine

Mierke sende yoksun ortaliklarda,umarim iyisindir

Hepinizi cok öpüyorum

arkadaşlar selam
geshenk bana göre yani benim fikrim en doğru kararı vermişsin aslında dondurulmuşlarının olması senin için çok büyük avantaj hadi hayırlısı bakalim
feri ne zamandır görüşemiyoruz nasılsın canım
mirakel, care ,hadigel sizler nasılsınız
aycan sana da iyi eğlenceler
hepinizi öpüyorum

merhaba fericim ben kötü grip oldum yaa kaç gündür pek iyi sayılmam ama işte idare ediyorum ne yapayım soğuklar bir anda başladı ...bide bizim öküz pardon ama aynen öle pek yardım etmiyor evde cok yoruldum terledim sonuç hasta sonrada kıyamam aman allah aşkına tezata bak kız bu erkekler ne tutarsız şeyler ....neyse tatlım işte epey içerlemişim galiba:) öpüyorum snei kendine dikkat et...

umutcuğum
valla ben hasta oldum girpi bide okul çok zorlandım bu hafta şimdi biraz daha iyiyim .ama hafta sonud aiş güç işte aman hayat geçiyor işte...sen nasılsın nasıl gidiyor okul işini hallettinmi? sorun çıkmadı dimi.?

canım benim miyom 6-6,5 cm, yeri içinde doktorun biri rahmin arka duvarında diğeri de üst duvarında dedi.elimdeki rapordada uterus corpus sağından kaynaklanan miyom demiş ne demekse..ameliyatı yapacak olan doktor muayene ederken aslında yeri çok kötü değil demişti.ama iki doktorda gebelik konusunda aynı şeyleri söyledi. gebe kalabilirsin,doğurabilirsin de ama miyom olunca her zaman risk vardır dedi.bende ikinci bir düşüğü göze alamıyorum.bu yüzdende ameliyatı olmaya karar verdim.her işte bir hayır vardır..
canım en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir unutma..aldığın karar hakkında hayırlı olur inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…