Kizlar hepinize günaydin ve iyi h.sonlari...
Care canim benim iyi olmana cok sevindim..3 ay mevzusuna gelince bence cok erken..ben lap oldum biliyorsun..bana 3-4 ay korun dediler..tabi ben sadece amelyat oldugum ay dikkat ettim..cünkü hemen hamile kalcak degilim ve yas 40´a dayaniyor..zaten 2 ayimda doldu...ama sen bence en az 4-5 ay korun...Benim takip ettigin ..ERKEN DOGUM SONRASI BEBEGINI KAYBEDENLER topigi var...orda bebeklerini sezeryanla aldirmak zorunda kalan melek anneleri var..o topikte 5.ayinda hamile kalnlar var,sorunsuz geciriyorlar..3 ay cok erken..bu arada benim 6 cm miyomun sadece 3 cm sini almislr,3cm hala var..buda bana laparaskopinin sonucu oldu.....umarim seninde hersey yolunda gider cok öptüm...
Canım ya çok beklemek istemiyorum benimde yaş 38 hatta bitti bile.bi tehlikesi olsa doktor söylemezmiydi.Bu arada internetten baktım.bekleme sürecinde miyomun yeri önemliymiş.bana da doktor yeri çok kötü deil demişti.bide seninde dediğin gibi hemen olmayadabilir.bilmemki neyse bir ay sonra doktor gel demişti bakalım ne der o zaman düşünürüz..
Canım 3cm lik miyomun bir engeli veya sıkıntısı olmaz heralde.bak ben 6cm lik miyomla hamile kaldım.hatta doktor yaşın daha genç olsaydı bir iki daha dene derdim ameliyattan önce çünkü miyom çoğu kadında gebelikte sıkıntı yaratmıyor demişti..
Daha önce yaşadığın sıkıntıları umarım bi daha yaşamazsın..Allah çok bekletmeden sağ salim bir bebek nasip eder inş...sana, bana ve tüm isteyenlere inş...
kızlar selam nasılsınız
ben hiç iyi değilim bugün bir yere misafirliğie gitmem gerekti yani şöyle beni bir çok yere çağırıyorlardı ama moralim bozulacak diye gitmiyordum.daha önceki tecrübelerime dayanarak. bugün insanlardan kaçma ile bir yere varamayacağım kaçmayım artık az da olsa gideyim dedim. keşke keşke demese idim gitmese idim bu gittiğim arkadaşım 5 yıldır aynı ortamdayız benim tüp denemelerimi biliyor yaşadığım sıkıntıları biliyor o arkadaşım hamile biri daha hamile hani arkadaşım benim acılarımı biliyor beni üzecek bir şey olmaz diye düşündüm biraz oturduk beyler balkona çıkta arkadaşım hadi size bebek çeyizini göstereyim dedi tabiiii çeşit çeşit kıyafet çorap neyse ben tabiii sürekli sırıtma modunda ama bir farkettimıki hiçbiri benimle gözgöze gelmiyor çok çok üzüldüm yer yarılsada içine girsem dedim birde o kıyafetleritı göstermeyi bir uzattıki diğerleri kendi çocuklarının bebekliğini anlattı tabiii ben ne diyeceğimi bilemedim nasıl davranacağımıda ama nasıl olduğumu kelimelerle anlatamam yazamıyorumda
Kizlar merhaba...kimsecikler gelmemis yine..
Geschenk..döndünmü,tatilin nasil gecti ve doktor kontrolün ne oldu..cok merak ediyorum,insallah hersey olumludur...sen yoksun kendimi yalniz hissetim..Aycanda hic ugramadi..cok öptüm hepinizi..
döndüm fericim döndüm canım.. çok yıoğunum sabah beri.. dün doktora gittik cumartesi transfer olacak.. pazar gecesi geldik karadenizden sabah 7 de tekrar istanbula bugün de işe çok uykusuzum işler yoğundu eh geziden döndük ya bide onun muhabbetleri.. şimdi açtım okudum sizleri.. senin çalışmalr umarım yerini bulmuştur.. demek myomun yarısı alınmış olsun azaldı en azından rsizki de azaldı inşallah.. şu densizleri boşverin gitsin.. her yerden çıkıyor böyle destursuz insanlar.. hiç bir şey kimsenin elinde değil.. ne onlar doğmuş çocuklarını geri sokabilirler ne biz zorla ordan bebek çıkartabiliriz :) milletin ağzı torba değilki büzesin bırakın gevşek gevşek konuşsunlar.. Allahım bizleri de güldürür de bu sıkıntılar özlemler biter gider inşallah... gezi maceramı anlatırım bir ara.. harikaydı onu söyleyim en azından.. bana iyi geldi...
Demek transfer icin karar verildi ve 6 kasimda olacak..Cok heyecen,umut verici gelisme..Allahin izni,bizim dualarimizlada seninde Altin kalbin sayesinde bu kez gelecek bebisin..Insalahhhhhhhhhhhh 2011é karninda bebsinle gireceksin..canim benim yaaaa insalaaaaaa.insalllllllllllll,insalahhhhhhhhhhhhh bu sefer olacak...cok öptüm
geshenk canım benim demek c tesi transferin hadi inşallah inşallah
artık sürü ayağını sen başlat bak peşinden gelen çok olacak hadi inşallah
feri canım aynen ben de biri kaç çocuğun var derler diye ödüm kopuyor
tanıyanlar da darısı başına bile demiyorlar amaaaaaaan
hepinizi öpüyorum
uyku tutmuyor,yine ayni soru,acaba bu ay oldumu...Regl oluncada 2-3 gün göz yasi, üzüntü,sonra 1 hafta kafam az rahat fakat hesap,kitaba devam..ovülasyon zamani baska stres..sonra 1 hafta azda olsa rahatlama,yine regle 1 hafta kala stres tavan durumda...Ne bu döyle yaa offfffffff...Cogu zaman Esimide,Almanyayida geride birakip.Tr ye dömeyi o kadar istiyorumki anlatamam...10 Kasimda evliligimizin 6.yili bitecek ama inaninki ben bittim..Su cocuk mevzusu kanima bu kadar girmemis olsaydi Geldigimin 6.ayinda,tasi taragi toplayip geri dönerdim istanbula..yapmam gereken dogru davranis bu olurdu ama yapamadim ve 6 yildir yasadiklarimdan bana kaln tek sey HÜZÜN...Belki hersey güzül olur diye bekliyorum hala...insanin kendine yaptigi kötülügü ,bazen kimse yapamaz..
Geshenk'cigim selamlar,
Uzun zaman oldu sana yazamadim. Basimdan gecenleri anlatayim istiyorum oncelikle...
ilk ivf sonrasinda hicbirseyim yok ben cok iyiyim gucluyum filan diye gezdim bir sure, sonrasinda en yakin arkadasim bana hamile oldugu haberini verdi...o gece hayatimda hic bu kadar cok agladigimi hatirlamiyorum...sanki dunya basima yikildi...ben cok gucluyum yaa...arkadasim zaten sen cocugun olmasa da hayatinla barisiksin gibi laflar etti...her karsilasmamizda yok incir cekirdegi boyutundaymis yok 4 mm'mis yok kalbi atmis vs vs anlatmaya devam etti. Evet anliyorum mutluluklarini paylasmak istiyorlar ama dogru kisi ben degilim ki! heleki tup bebegimin tutmadigi ay bunlar soylenmezki canim insana....tas olsa catlar!
Bu arada tabiiki ciddi sinir krizleri gecirdim, bu yolla ailede tedavi gordugumuzu ogrenmeyen kalmadi...ama ne diyeyim kocam bana cok destek oldu, allah ondan razi olsun...sennin anlayacagin herkes perisan oldu benimle beraber....ozellikle babam hic anlam veremedi benim bu aciz hallerime...zavalli adam kizini hep cok guclu gormeye alismis...ama ne yapalim arada dedigim gibi tas degiliz ki! biz de insaniz.
...Sonrasinda sana bahsettigim kitabi okumaya basladim. Madem modern tip beni iyilestiremiyor o zaman ben kendimi iyilestiririm dedim. Su anda yazarindan izin almaya calisiyorum Turkce'ye cevirmek icin. Bence cok faydali bir kitap. Eger izin alamazsam parca parca size buradan anlatirim. Aslinda hepimizin bildigi seyler ama yinede tekrar etmek iyi geliyor...neyse hayit tohumu aldim, cay, kahve icmeyi biraktim. Spor yapmaya basladim, saglikli beslenmeye basladim....ama surekli agliyorum....bitmek bilmeyen bir huzun!
Sonunda hasta oldum! Agustos ayinda grip oldum zannettim, 30 Agustosta Antalya'ya gittim, donuste ucakta en son kafami ondeki koltuga vuruyordum agrisi diner belki diye!!!
ucaktan indigimde bogazim sismisti ve kocam sana ne oldu boyle diye saskinlikla bakiyordu...ertesi gun apar topar CAPA'ya gittim. Subakut Triodit olmussun dedi doktor..bir suru test filan yapildi (insanin buyumedigi bir sehirde, annesinden babasindan uzak oldugu bir yerde hasta olmasi cok zormus...Ankarada olsa hemen Hacettepe'deki doktor akrabalarimizdan birine rica ederdik, hizlica sintigrafi cektirirdik..) sintigrafi diye birsey istedi, bulana kadar gobegimiz catladi ceken yeri. En son Alman hastanesinde hemen gelin cekelim dediler. 24 saatlik bir test sintigrafi, radyoaktif iyot iciyorsun, sonra trioid bezinin rontgenini cekiyorlar, bu iyot radyoaktif bir madde oldugu icin de hastanelerde depolarda tutulamiyor. o yuzden aylar sonrasina randevu verebiliyor devlet hastaneleri. Sansimiza Alman hastanesinde babamin arkadasi vardi, adamcagiz ayarladi. Tam bir de Ramazn bayrami oncesiydi...hic sorma ne kadar zorlandigimizi...
Teshis kondu tedavi sureci basladi...virus nedeniyle trioit bezim parcalanmis...iyilesmesi 3-4 ay surer dedi doktor. bu arada kisirlik sebebimizi de masaya yatiralim istedik ayni doktor ile. Kendisi hormon uzmani (ic hastalikla endokronoloji)...ama once triodit sorununu cozelim dedik...hastalik seyri pek enterasan aslinda, once yuksek atesli bir donem, sonrasinda hipertrioid sonrasinda da hipotrioid oluyorsun. Sansliysan hicbir hasar almadan trioid fonksiyonlarin normale donuyor....
Ilk 2 safhayi guc bela atlattim, bu arada 4 hafta yattim evde tabii...tek iyi yonu ofisteki stresten uzak kaldim bir de eylul ayinda calismadan maas almis oldum...yillarin acisi diyelim:)))
Bu arada bana ivf tedavisi uygulayan doktoruma da gittim durumu anlattim, eylude yapacaktik transferi donmuslarimla...o da beni iyice korkuttu, sen menapoza giriyorsun, sol yumurtaligin hic yumurtlamiyor...zaten senden yasina gore cok az yumurta topladik filan diyince zaten yikilmis olan dunyam iyice karardi...bu dunyada hic mi iyi haber yok yahu diye dusunmeye basladim...
Ekim basinda ofise dondugumde patronum beni bir yonetici programina onerdigini soyledi...4 yil boyunca daha fazla calisip cesitli ulkelerde cesitli projelerde calisip sonra yonetici olarak bir ulkeye gidebilecegim bir program...bundan 4-5 ay once boyle birsey soyleseydi mutluluktan havalara ucar hemen kabul ederdim...ama gucum kalmadi...kalan son gucumu bebegime vermek istiyorum! bazen dusunuyorum ya hic bebegim olmazsa kariyerimi de elimin tersi ile itekledim diye dusunuyorum. ama sonra zaten basima ne geldiyse bu calisma hirsim yuzunden gelmedimi diye dusunuyorum.
Su anda hipotriodi tedavisi goruyorum...ne kadar sure ilac alacagim belli degil, karaciger fonksiyonlarim bozuldu, tedavi esnasinda aldigim ates dusurucu ve agri kesiciler sebebiyle...bir yandan da onu duzeltmeye calisiyoruz...kariyerimi patronuma hayir diyerek benden cok daha sonra ise baslamis baska kisilere ellerimle verdim.
Ama umutluyum Geshenk...her dibe vurusun bir cikisi olur... isigi gordum galiba! hayatimda ilk kez cekilisten birseyler cikti bana:) bayramda tatile gidiiyoruz...daha ne ister insan!
Geshenk'cigim beraberce basaracagiz..bu arada basini sisirdim...sonuc olarak soylemek istedigim sey su, aslinda hepimizin hikayesi birbirine benziyor ve birbirimizi cok iyi bir sekilde anliyoruz ve hep birlikte dilegimize kavusacagiz...cumartesi gunu bol sans sana...bizleri habersiz birakma emi?
Sevgilerimle,
Yildiz
Kizlar TR den misafirim vardi, o yüzden giremedim. Onunla ilgilendim.
Sevgili Umutcum,
yazdiklarini okudum, vede sana cok kizdim, ay inanmiyorum su milletten nasil etkileniyorsunuz. Onlarin istediklerini ellerine veriyorsunuz, ya kizlar toparlayin kendinizi sükür Allaha sakat degiliz, ölümcül bir hastaligimiz yok, bi cocugumuz yok, napalim simdi, niye kendimizi asagilik hissedelim anlayamiyorum. Hepimiz kendince güzel, akilli, saglikli kadinlariz. Ya bardagin hep bos tarafini görmeyelim. O kadar güzel meziyetlerimiz varki her birimizin.
Fericim, sende denyolara takilma, hayattaki tek basarisi cocuk dogurmak olan, baska hicbirseyi becerememis, paraziitlerin sözlerine aldiris etme.
Mirakel neler yaptin, seninde tüp bebek merkezinde terminin var, hadi bakalim.
Geschenkim Allahim emeklerini bosa cikarmasin. Dualarim seninle.
Selam Yildiz hosgeldin. Yazdiklarini okudum vede cok etkilendim, Allahim emeklerini bosa cikarmasin. Seninde kollarini bos birakmasin.
Inanin kizlar, hepiniz icin hep dua ediyorum. Lütfen bu kadar beyninizi bu bebek konusuyla mesgul etmeyin, vücut strese giriyor vede bloke ediyor kendini. Hepinizi seviyorum, sevgiyle kalin.
Yildir.,Geschenk yazdiklarinizi okuyunca bir güzel,doya doya agladim,.iy geldi aglamak,cok gergin hissediyordum kendimi simdi iyiyim..insalla hersey güzel olacak gececek bu günler..
Aycan seni görmek güzel,gene bizi kalaylayip,kendimize getirdin,sagol birtanem..ne yapalim Aycan zaten hassasiz,herseyden nem kapiyoruz uste..umarim misafirlerinle iyi zaman gecirmisindir..cok öptüm..
Sagol Geschenk cok tatlisin...
Canim bu gün hic sevmedigim halde döner istedi,burdaki dönerler cok berbat ona ragmen..sonrada acaba bu hamileik belirtisimi diyede düsündüm..Ne olacak benim halim..bir zamanlar balkona kus konsa acaba hamilemiyimde buda habercisimi diye düsndügüm bile oldu..hatta sokakta isiklardan gecerken kirmizi yandiginda,sayi saymaya baslardim tek sayida yesil olursa hamile degilim.cif sayida olursa hamileyim diye..her seyi hamilelikle özdeslestirmeye baslamistim hasta gibi yani...Simdi yine o moda dogru gidiyorum galiba...her gece niyet edip yatiyorum rüyama hamileysem girsin diye....ne olacak böyle offfffff offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?