- 3 Mayıs 2018
- 477
- 1.657
- 33
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #39.401
Ben memurum eşim özel sektörde keşke ikimizde özelde olsaydık gözümü kırpmazdım eşim teklif ettiBiz kredi cekerken hep şunu dusunduk; ikimizde özel sektördeyiz. Birimiz işten çıkarsa diğeri krediyi ödeyip evi gecindirebilmeli. Nitekim yaşadık daeşim işsiz kaldı, sağlık sorunu oldu, ben tek maasimla ev kredisi, ihtiyaç kredisi, ev geçimi çok şükür sağladım.
Eğer ikinizde memursaniz biraz sıkın, ilk yıl zorlanır sonrasında düzene girersiniz ama değilseniz her ihtimali göz önünde bulundurun.
Bebek gelecek mesela onun giderlerini de hesaba katın.
en önemlisi de eşinin ailesine yardım durumu ve mevcut borçları için sağlam bir konuşma yapıp ona göre karar vermek daha mantıklı.
Bir de şu alternatifi degerlendirebilirsin; 10 yıllık çekin krediyi, ama ödemeyi 5.800 TL yapiyor gibi krediden artan tutarı birikim yapın,ara ödeme yaparak yine 5-6 yilda bitirin borcu.
bu şekilde yaparak ekstra bir gider olduğunda yeni bir kaynak arayacagina mevcut durumunda idare eder sonraki ay yerine koyarsın.
Eşim özelde ondan bende tedirginim dün konuşurken bende söyledim bebek olunca masrafları olucak kiraya verdiğimiz para ona desek harcamaları azaltmalıyız kayınvalidemde aramıştı dün faizler düştü diye bugün bebek görmeye gidicez konuşcam o zamanda umarım artık kendi kendilerine geçinirler bikaç aydır birikim yapıyorum ama o tapu masrafı vs ilk ödemeleri karşılaşamaz aileden borç buluruz altınlarım ne kadar onu hesaplatıp ona göre rota çizelim bendeki paraya hiç dokunmayalım olmadı.onun maaşı ile ben geçinirim eşimde kendimizi sıkmazsak bişey olmaz diyor ödemeler için vadeyi uzatabiliriz.ara ödeme işini her banka yapmıyomuş galiba ilk baştan mı konuşmak gerek bunlarıBiz kredi cekerken hep şunu dusunduk; ikimizde özel sektördeyiz. Birimiz işten çıkarsa diğeri krediyi ödeyip evi gecindirebilmeli. Nitekim yaşadık daeşim işsiz kaldı, sağlık sorunu oldu, ben tek maasimla ev kredisi, ihtiyaç kredisi, ev geçimi çok şükür sağladım.
Eğer ikinizde memursaniz biraz sıkın, ilk yıl zorlanır sonrasında düzene girersiniz ama değilseniz her ihtimali göz önünde bulundurun.
Bebek gelecek mesela onun giderlerini de hesaba katın.
en önemlisi de eşinin ailesine yardım durumu ve mevcut borçları için sağlam bir konuşma yapıp ona göre karar vermek daha mantıklı.
Bir de şu alternatifi degerlendirebilirsin; 10 yıllık çekin krediyi, ama ödemeyi 5.800 TL yapiyor gibi krediden artan tutarı birikim yapın,ara ödeme yaparak yine 5-6 yilda bitirin borcu.
bu şekilde yaparak ekstra bir gider olduğunda yeni bir kaynak arayacagina mevcut durumunda idare eder sonraki ay yerine koyarsın.
Ya neden o kadar kişi durum vahim deseneGünaydın kızlar hayırlı cumalar olsun..
Tam 15 kişinin işine son verildi 2 günde.
Allah kolaylık versin hepsineGünaydın kızlar hayırlı cumalar olsun..
Tam 15 kişinin işine son verildi 2 günde.
Azami diyor daha az vadede alabilirsin siz ne kadarlık bakıyorsunuzKızlar ben bugün kredi icin vakıfbank a gittim yarın tam olarak belli olacakmis fakat vadesi 180 ay yani 15 yıl olarak veriyorlarmış..
Eve geldim haberlerdede aynı şeyi söyledi 15 yıl çok fazla ya 200 bin krediyi toplamda 430 bin olarak ödüyorsun aylık ödemesi 2385 gibi bir rakama geliyor
Yarın tekrar gideceğim ins 10 yıl içinde bu faiz oranı gecerlidir
Rabbim bir an önce iş güç sahibi etsin vergi dilimi bile insanın hayatını nasıl değiştiriyorBu günlerde işsizlik çok çoook zor, Rabbim yardım etsin
Teşekkürler iyiniytlimTatlum çok geçmiş olsun canım
Öyle çalışanlara pek üzülmüyor herkes görevini yapacak...bizim Türkiyede gözlemlediğim bir kişi çalışıyor 3 kişide seyrediyorSanirim performansla alâkalı ve devamsızlık yapanlar, fazla mesai kalmayanlar.
Aynen olmazsa öyle yapacağız artık bu oranları kaçırmak istemiyorum180 ay vadeli çekin, ara ödeme yaparak istediğiniz sürede kapatın
Azami mi ben hiç bilmiyorum bankacida söylemedi neyse gidince detaylı öğrenirim bugün belli olacaktı herşey ben krediyi 150 bin çekmek istiyorum ama bu faizler nekadar böyle devam eder onuda merak ediyorum çünkü bi arsa payımız var arsayı satışa çıkaracağız o şekilde ev alabilirizAzami diyor daha az vadede alabilirsin siz ne kadarlık bakıyorsunuz
Siz yararlanamazsınız derlerse acaba ev eşlerden diğerine satış yapılsa yeni kredi düzenlerlermikiHalkbankla faizleri düşürmüş 0,99 a.
Eşim fırsat bulabilirse bugün gidip konusucak yapılandırma olayını var mı diye.İnsallah fırsat bize de vurmuş olur.1 ay önden çekilen kredi pismanligina sebep olmaz
banka herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünür, tabiii ki olmaz böyle birşey :)Siz yararlanamazsınız derlerse acaba ev eşlerden diğerine satış yapılsa yeni kredi düzenlerlermikibiraz uyanıklık olmuş olacak ama onlar yapmazsa biz her türlü bir yolunu bulmaya çalışırız :) sonuçta aradaki fark çok.tapu,exper masrafları yeniden ödenmiş olur ama faiz baya fark eder.tabi bankalar kabul edermi böyle birşeyi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?