karamelli_turta damdan düşenin halini damdan düşen anlar diye boşuna dememişler :)))
Gönül neler ister ama mantikli davaranmak gerek.
Hayatım boyunca borç yapıp tatile hiç çıkmadım çıkmam da. Bu bayramda ekstra para gelmezse oturudum evimde, bana kalsa yine otururdum da gelmeyeceğini düşündüğümüz para geldi eşime moral olsun diye birkaç gün çok ekonomik tatil yapacağız.
5-6 bin TL verip bütün yıl taksit odeyeceksem ne anladım o tatilden.
Böyle durumlarda en çok da en yakinlarimiz anlamıyor maalesef.
Babam her ay kira parasından tüm kardeşlerime veriyor, dün annem diyorki beache gidecek kız kardeşin senin de paran var birlikte gidin.
Ben babamın verdiklerini biriktiriyorum dedim.
Acil bir ihtiyacım olursa ona kullanırım dedim.

T tatlu semizotunu ben yemek hiç yapmıyorum ama deneyeceğim.
Kabağı cigden yada domatesel kavurup koyabilirsin buzluğa.
Bu yıl dolmalık da koydum ben.
İçini oyup yarım saat tuzlu suda bekletiyorduk, kuruyunca buzluğa
Tuzlu suda bekletince kararma ya ya tadında değişiklik olmuyor.

Ablam bir de diyorki bak ara ödeme bile yapmışsıniz demekki durumlar fena değil.
Ablam dedim bak 3,500u tatil iadesi, 1 500u elimizde nakit kalan para kalani az birikimimiz.
Yok anlatamiyorum, o hâlâ anlamiyor.
Ben tatil rezervasyonlarini hep taksitle aldım şimdiye kadar, çoğu da zamani gelene kadar ödemesi bitti ama bir ödeme varken ben bütçemizi biliyorum bir ödemeye daha girmek istemiyorum.
Annen de seni zengin saniyor, benim ablam gibi :))

S sitare-- eşini karşına al adam akıllı konuş,
Çalışmaya başladıktan sonra da sana yardım etmesi gerektiğini de anlat.
İlk zamanlar bütün erkeklerde bir evliliğe alisamama sendromu oluyor sanırım, biz de yaşadık.
Evden çıkmak istemezdi, kimse gelsin istemezdi, evdeyken yanından iki dakika kalksam peşinde dolanirdi.
Bir gün yeter ya dedim, benim de senin de ev dışı hayatları olmalı böyle olmaz diye ufak çaplı kriz çıkardım.
Çok şükür o günden sonra yoluna girdi.
Yine çıkmak istemediği zamanlar oluyor ama benim yalnız gitmeme karışmaz ya da evde etkinlik yapar. Film açar, sorfa kurar sohbet ederiz.
Bu sefer ben onun gibi olup evden çıkmak istemiyorum
Evlilikte en önemli şey eşlerin birbirinin en iyi arkadaşı olması bana göre. Herşeyi konuşabilmesi, saatin nasıl geçtiğini anlamadan sohbet Edip paylaşım yapabilmesi çok değerli.
Yaş ilerleyince seni dinleyecek ve senin dinleyeceğim, sohbetinden keyif aldığın biri herşeyden daha önemli oluyor

Tatile gidene kadar borcu bitmeli, şimdi gideyim bir hafta egleneyim 9 ay taksidini odeyeyim. Eee sonra tatil için çalışıyoruz :)
İki bayramdır tatile gidiyoruz, kardeşimin nişan taksidini falan önden aldik ya annem de ister istemez para var diye düşünüyor. Babamda arada kiradan takviye yapıyor ama bu sadece bana değil üç kardesede ayni tutarda veriyor. Cüzi bir miktar ama sağolsun tabi vermese vermez.
Kendine harca bunu diyorlar.
Bilmiyorlar ki ne paraları sağlık için harcıyoruz.
Üç kurusu denklestirecegim diye uykularim kaçıyor.

Aynen canım.
Sen tatil planlari, taki yapabildin diye böyle görünüyor:)
Gereksiz yere yeni borç bencede gereksiz.

Soğan domates yağ ile kavurup koyuyorum gayet güzel oluyır tadı.dereotu,maydsnoz,naneyide ayıklayıp küçük parçalar halinde koyuyorum buzluyken ufalıyorum rahat oluyor yemeklerde
Maydanoz falan koydum cnm cok rahat oluyor
O zaman kabak falan yapayım 3 poşet kendime gore farkli lezzet olur

Ama gerçek oyle degil, detayları bilmeyince annen de olsa ablan da olsa farklı düşünmesini engelleyemiyorsun
Benzer durum biz kv kp var bize karşı
Parayı ne yapıyormuşuz

Kendi babadan kalma eve sahip kiracısı da car ayrıca 1 maas 2 emekli parası giriyor eve ama bizi anlamıyor

Biz de 2 çalışan bir cocuk kres ve liradayız... Ben sınır oluyorum

Ama gerçek oyle degil, detayları bilmeyince annen de olsa ablan da olsa farklı düşünmesini engelleyemiyorsun
Anneme açık açık anlattim artik demiyor birşey.
Eşimin hâlâ devam eden kredilerinden,eve ne kadar para girdiği ve çıktığından. O günden beri birşey demiyor.
Yoksa o da dedi iki maaşınız var geliriniz iyi diye,rahat rahat ödersiniz ev taksidini dedi.
Karşıdan güllük gülistanlık görünüyor öyle olsa hemen evin eşyalarını alip taşınabilirdik.
Ben maddi manevi sıkıntıları aileme hiç yansitmadigim için bilmiyorlardi.

Yiyiyoruz de cnm.
Anca yetiyor de.
Herkes akıl vermeye ne merakli. :))

Eşimin sağlık sorunları ilk başladığı zamanlar ciddi para harcadık, işten ayrıldı.
Kıt kanaat ay sonu geliyordu.
O dönem bizimle evlenen herkes ev aldi, annem siz ne yapıyorsunuz parayı dedi.
Benim mantigima ters ev almak, yiyip içip gezmek daha keyifli demiştim :)))
Kadın terliği kafama attı :)))
Şimdi geriye dönüp bakınca iyiki derdimi kendime sakladım diyorum,çok şükür öyle böyle geçiniyoruz, eve de soktuk başımızı.
Rabbim sağlık versin herşey olur

Çok şükür canım,sağlık olsun gerisi olur.
Herşeyi on numara beş yıldız yansıttığımız için yedik paparalari:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…