kızlar su faturamız yıne 127 gelmıs azaltamıyorum yaaa bulasık mak. tencere vs koymuyorum buyuk ck yer kaplayan seyleri koymayıp elde yıkıyorum makına daha az calıssın dıye ama hatamı yapıyorum bılmıyorum koyunca da her gun calısıyo makına.
e camasır desen her gün var nerdeyse wc desen otogar gibi durmuyo

Anammm fazla olmuş valla benim 65 geldi bende büyük parçaları elimde yıkıyorum tencere tava gibi ama bebek olunca hergun makina çalışıyor ve uzun prog. yıkanıyor benimde fazla geliyordu

Gelinimiz pek şanslı
Inş canım kk borcsuzlugu harika birşey.
Yeni plânları yapalim bir ara.
Kizlar dondurucu dan kullansam mi erken mi daha... Karar veremedim degil de pazar cok uzak esim gelene kadar bitmiş oluyor...
Ben kullanmaya başladım kahvaltılik salça, komposto vs zamani geldi bence.
Yaa uykucu o ne fatura öyle kiz.
Bir sıkıntı var bence.

Umarım 101 devam eder bu uygulamaya.
Kahvemsiim kış geliyorum demedi, direkt geldi

Kardeşin ve bebiş nasıl oldu canim

Hala hastahanede canim
Bekliyoruz
22 kasima kadar tutmak istiyorlar
Halimiz yaman hastahanede doymuyor
Eve geliyoruz enginar kereviz brokoliyi sevdigi hale sokuyoruz brzda rusvet gibi bsyler
Isyerim berbat halde boyle kanim cekiliyor ama dik duruyorum
Esimin teyzesi hasta. Bu hafta yogunduk esim 2 haftadir izinli 1 hafta daha burada
Perperisan ama akisina birakmis haldeyim
Siz nasilsiniz

Allah yardımcın olsun canım,
Tüm hastalara şifalar
Bebiş inşallah zamanını bekleyecek

Oo çok gelmiş.
Hiç eliöde yıkamıyorum daha çok su gidiyor.
Hergün en az 1 en çok 4 kere çamaşır makinası çalışıyor oğlan bir yemek yiyor sağolsun heryer batıyor üstü başı baştan aşağı komple 3 4 kez değişir üst havlu hergün 3 tane değişir banyo yer paspası gün aşırı yıkarım 2 tane var değişmelik. İç çamaşırı her hafta o nedenle çamaşır hiç bitmez
Bulaşık hergün çalışıyor eşim gündüz gitmişse gün aşırı çalışıyor. 65 geldi. Tencereleri sudan geçir koy makinaya daha tasarruflu.tabak vs peçete ile sil koy gerçekten fazla gelmiş.
D.gazda geçen yıl m3 1.5 tl di bu yıl 2 2.5 civarı oldu sanırım bu ay anlıcaz ne kadar oldu. Geçen yıl 8 m3 harcıyordum günde çok soğuk olduğunda bu yılda öyle olur daha açmadım bebek olunca mecbur açılır haftaya yükselcekmiş derece bu yüksek dereceleri atlatınca açarım artık.

Ay harikasınız kızlar ben elime ne geçtiyse koydum dondurucuya hiç hesap etmedim. Yaparken hesaplıyorum tabi bir listem var uzunca bir yemek listesi ona göre elimde olanları yazıyorum ne yemek çıkar. Bittikçe listeyi siliyorum. 15 kasım sonrası kkullanırım ben hiç açmadım kahvaltılık falan.

Neyse bu yil rekoru sana vereceğim ya da başa baş gideceğiz ısınmada:))

kronikuykucu çaktırmadan hamam işletiyor olabilir misiniz acaba :)
Bence elde yıkama işinden bir an evvel vazgeç, çünkü bulaşığı akitirken bile bir makina bulaşık kullanmış kadar su israf oluyor.
Şahsen ben bir çay kadigini bile elde yikamam, elime ne gelirse makinaya dolduruyorum.
Sifonun içine pet şişe koyup daha az kullanılmasını saglayabilirsin.
Ufak şeyler bütün ay yapınca faturayı epey hafifletiyor, dene istersen canim

Ben tahta kaşık pek kullanmam.plastikte bir yıkama kabım var onuda elde yıkıyorum

Turta kışın ne kadar geliyor d.gaz.
Evin m2 sine yalıtımına göre değişiyor tabi bize 250 270 geldi en soğuk aylarda
510 tl gelmişti en çok,
Ortalama aylik 350 400 civarindaydi geçen yil.

510 tl gelmişti en çok,
Ortalama aylik 350 400 civarindaydi geçen yil.
Eyvah eyvah çokmuş gerçekten.
Yazık ya valla 510 tl ısınma
Bizde küçük odada olduğumuza böyle salonda otursak 400 gelir. Komşuma 400 450 geliyor klima destekli gittikleri halde

bu ay bıde oyle deneyeyım canım ya bide şöyle annem de biz de ya o da lazım oluyo tencere vs dıyor alısmamıs koymuyor makınaya.
çamasır desen habire calısıyor
sıfon gömme sıfon canım malesef caresi yok
cok canım sıkıldı suya ya gecen ay da boyle geldi

Benimki de gömme ama az akani kullaniyoruz çoğunlukla

bizde de oyle canım devamlı camasır mak calısır kv bi oglumu yıkamıyosun dıyo bulasık önerinizi dikkate alıcam ama bakalım önümüzdeki ay dusurebılecekmıyım

peki kizlar bulasık mak her gün calısıyormu mutlaka bizim bi gun durup obur gun calısıyor mısafır yoksa

karamelli_turta K kahvemsi mutluluk

En çok duş kullaniliyor.
Çamaşır makinesi haftada en 6 kez,
Bulaşık makinesi hergün, bazen gün aşırı.

Ayy canim bence de gömme olsa vile küçük olanı kullanın.

Kaç m3 harcıyorsun merak ettim. Şehirden şehire fark eder. Mesela bize 5 m3 e 25 geliyor.

Ama sadece aksam evdeyiz. Haftada ortalama 4 makine camasir yıkanır. 5 defa da bulaik makinesi çalışır. Asla elde bir şey yıkamam sadece akıtırım...

Ama banyo öncesi akan suyu klozette kullanırım...
Sebzelerin son Yikama suyunu çiçeklere kullanıyorum.
Sifona pet şişe koydum.

Ayrıca ben arıtıcı kullanıyorum. Içme suyu icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…