Varyemez topigimize sık gelmenden çok memnun oldugumu belirteyim önce, hiç gitmeyin olur mu.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Mali musavirim, özel sektörde çalışıyorum.8,5 yıllık Evliyim.
Ev kredisi ve sağlıkla ilgili çektiğimiz bir kredimiz daha var onu ödüyorum.
Her ay büyük küçük demeden mutlaka birikim yapıyorum.
Yıllar önce sizi hep takipteydim, çok şey öğrendim.
Evlilik sonrası eşimin iflasi, peşine hastalığı derken kk dan ve belki hayattan çok koptum, epey sıkıntılı zamanlar geçirdim. Çok şükür hepsi geride kaldı artık. Buraya geri döndüğümde de sizi aramak için geldim. Eski konuları okudum ve en son bu topikte kaldım.
1,5 yıl önce bütün borclari bitirince evimizi aldık.
Geçen ay ara ödeme yaparak ödeme yaptigimiz rakamı epey düşürdük.
Şu an hedefim sağlıklı ve huzurlu bir hayat.
Evin borcunu 2024e kadar bitirmek de en büyük planım.

İnşaallah buralarda olmaya özen göstereceğim
Buranın ortamını sevdim.Yaşasın kadın dayanışması
Senin de zor günler yaşamana üzüldüm inşaallah o zor günler çok geride kalmıştır eminim hepsi birer imtihandı ve sen bu imtihanı inşaallah geçmişsindir canım bundan böyle hep sağlıklı mutlu huzurlu günlerinin olmasını diliyorum

Bizim çok içten,seviyeli bir ortamımız var, sürekli gelenler belli burada, kızların hepsini çok seviyorum
Teşekkür ederim.
Çok çok zor günlerdi, başkası anlatsa dinlemeye cesaret edemeyeceğim yıllar yaşadık. Bazen geçmişi düşündüğümde nasıl yaşadık, nasıl atlattık hayretler içerisinde anıyorum.
Bir sinavdi, hep bunu düşünüp, Rabbime sığınarak, onun yolundan giderek atlattık. Mucadeleden anlimin akıyla çıktığımi, başettigimi düşünüyorum ama.
Çok şükür Rabbime, o günleri yaşatmasın, bugunumuzu aratmasın.

Kızlar toplanın bir fikir verin bana
Ben bir süredir kpssye girmeyi dusunuyorum ama nasıl olur kararsızım
Daha önce Hiç kpssye girmedim.
Ocak ayında 36 yaşında olacağım, yaştan dolayı atama işi nasıl olur bilemiyorum.
Sınava girersem alandan girmem daha avantajlı.
2012 yılında mali müşavirlik sınavlarından sonra da kpss dusuncem vardı ama yaşanan şeyler, geçim sıkıntısı fırsat olmadı.
Hatta şöyle bir hayalim var, sınava girip kalabalık olmayan güzel bir şehirde yeni bir başlangıç yapsak. Eskişehir, Aydın, Uşak, Denizli, Bartın, Balikesir, Sinop gibi mesela.
Eşim sınava girmek istersen desteklerim diyor
Haftasonu bir kurs ile görüşüp bilgi alacağım sınav hakkında
Kafam çok karışık

Sınava gir kazan ve Uşak’a gel

Estağfirullah canım ama bunları okumak beni çok duygulandırdı
Allah dünyada ve ahirette hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Amin inş.
Hep aramızda olun bende uzun yıllar girmedim kahvemsi gibi sizi yeniden bulmak için girmiştim bu topilte kaldım burda olduğum için ve hepinizi tanıdığım için mutluyum en dar anlarımda kimseden alamadığım fikirleri sizlerden alıyorum.
Hiç tanımadığım insanlara yürekten dualar ediyorum.
Yaşadıklarım kpss den soğuttu
Çok çabalafım çpk didindim sonuç hüsran. Eşiminde malum sebeplede hakkı yendi
O yıl girmişti kpssye. gördüğüm kötü örneklerle kpss bana çok büyük şansmış gibi geliyor. Zor üstü zor . ama dene yaparsan yerleşirsen memurluk şahane üst düzey olursan çok iyi maaşları var. Özel gibi her daim kapıya dönük değilsin

Varyemez birikim konusundan bahsedecek olursakta evlenmeden önce 4yıl calıstım aileme yardımcı oldum ılaveten 16 bin tl biriktirdim çeyizime ailme vs harcadım.evlendik esyalar dugun vb gıderler için borc tek yere olsun diye kredi cekip bir yılda ödedik. pesıne 2.5 yıl arac için kredi cektik son 4 ayımız nasıpse, simdi ev almak niyetındeyız 3,5 senelik evliyim düğün altınlarım duruyor onları ve aracı pesınat yapıp ev alma nıyetındeyiz insAllah. her ay az cok demeden artırmaya calısırım bebiş oldugundan beri toparlanamadık ınsAllah yılbasında rayına girecek. durumumuz böyle.

Şu şans işi de düşündüren diğer bir konu.
Malum artık mülakat sınavdan daha önemli.
O noktada ne olur bilmiyorum.
Mali musavir ruhsatım olduğu için özellikli bolume yerlestirilme durumunda imkanları çok iyi görünüyor.
En azından forumlarda yorumlar öyle.
Şu an çalıştığım yerde 14.yilim bitti,çok şükür piyasa şartlarına göre imkanlarim ve yetkilerim güzel, mutlu ve huzurlu bir ortamim var.
Ama artık cok bunaliyorum, şirketteki maddi sıkıntılar kisir döngü içerisinde. Üç yıldır hep tekrar eden bir para sorunu ve dolayısı ile gelecek kaygım var. Özel sektörde başka bir firmaya geçiş yapmayı da düşündüm hatta birkaç görüşmem de oldu ama şartlari kıyaslamaya bile gerek yok.
Eşimin sağlık durumundan da dolayı buradaki gelir düzeyinin altına inemem. Şu an kendi maasimla kredileri ödeyip, evi çekip çevirip birikim de yapıyorum. Ve belirli bir hayat standartimiz oluştu.
Ama şehir değiştirmek yeni bir başlangıç yapmak için de memurluk tek şansım gibi görünüyor.
Yani kafam epey karışık anlayacağınız üzere :))

Canım gir dene şansını
Olmayacak birşey değil
Hayatın neler getirceğini bilemeyiz kaybedecek birşeyinde olmayacak.

Bende ikinci üniv. Çocuk gelişimi istiyorum ama yerleşme konusu hep soru işareti. Sınavsız geçiş hakkı var ama tekrar emek verip iş bulamamak korkutuyor.

Kahvemsi belki bahsetmişsindir kaçırmış olabilirim özel değilse eşinin sağlık durumu nedir

Cnm belki yeni bir düzenleme olmuştur ama benim bildiğim devlete girme yaşı 35. İnş gönlüne göre olsun her şey

Merhaba, kk da çok eskilerden biriyim. 43 yaşındayım sağlık teknikeriyim. 2 çocuğum var. Kızım bu yıl ünv başladı. Oğlum özel bir çocuk tam da bugünün gündemi otizmli meleğim var.
6 yıldır otizmle yaşıyoruz. Keşke her yanım borc olsaydı yiyecek ekmeğim bile olmasaydı dilenci olsaydım Suriyeli olsaydım da oğlum sağlıklı olsaydı.
Her şey boş para pul en önemlisi sağlık hep dilimizdedir ama yaşayınca anlıyor insan.
Yıllardır yazmadım girmedim kk ya çünkü sıkıntı diye konuşulanlar anlamsız geliyor artık
Bu başlıkta mantıklı hanımlar var öylesine okuyorum kendime terapi gibi geliyor .
Ünv Hastanesi'nde çalışıyorum. 24 yıl bitiyor. Tek hayalim emeklilik oğlumla birlikte küçük bir kırtasiye dükkanim olsun istiyorum. Bağımsız olsun kendi kendini idare etsin.
Kimseye muhtaç etmesin rabbim kötü insanlardan korusun inşallah .

K kahvemsi mutluluk
Kendi alanında kamu da çalışan biriyle konuşmanı tavsiye ederim... Sizin bölümde özellikle istanbul da bir dersane etkin idi önceden su an bilmiyorum... kpss ciddi çalışma gerektiriyor. Maas durumu vs öğren cnm... mesela öğretmenler cok aliyor derler. Haberlerde çıkan maaşlar falan yalan o kadar yok..

Benim de yüksek lisans düşüncem var bakalim araştırıyorum

Ilk mezun olduğum yıl 87 aldim memurluktan. Ama hiç bir yere atanamadim. Her bölümün seçebileceği alanlar farkli.. kontenjanlar puan ve yüzdelik dilim hakkında bilgilere sahip ol mutlaka canim..

Insallah gonlune gore olur. Insan bazen sakınlık istiyor.. mesela ben çakılı kaldım bu da olumsuz durum bizim bölüm icin

Ben de kaybedecek bir şeyim yok ama sınavı kazarisam büyük bir adım olur diye düşünüyorum.
Eşimin sagligi şu an gayet iyi, kontr ve tedavileri devam ediyor, ise geri döndü.

Hanımlar burada kim kaç yaşında evli bekar çocuk sahibi çalışan çalışmayan kısaca kim nasıl bir durumda bahsedebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar
Bir bakayım dedim, eski dostları gördüm... :)

Beni zaten tanıyorsun, bir çok arkadaş da bilir eskilerden, nam ı diğer meyraa ... :)

Bu başlığı ben de kendime yakın buluyorum... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…