- 6 Ağustos 2010
- 40.535
- 72.562
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #44.041
tarif rica edebilir miyimKüçükken bende yemezdim çoğu şeyi ıspanak köfte barbunya portakal aklıma gelenler şimdi hepsini yiyorum. O yüzden pek zorlamıyorum oğlumu illa ıspanak pırasa ye demem kolayını buldum. Taze fasulye pırasa gibi sulu yemek yaptığımda minik minik patates koyuyorum onları yiyor yanına mutlaka çorba ve karbonhidrat koyuyorum. Salata içine lahana havuç yeşillik koyduğumda yiyor. Hatta bazen çizgi film izlerken lahana doğrayıp koyuyorum öylede yiyor ama pişirince asla yemiyor. Değişecek elbet değişnese de sorun değil menü oluştururken sıkıntı oluyor sadece
T tatlu hadi hayırlısı Rabbim nasip etsin inş
Bugün turşu yaptım yine
Baktım mor lahana beyaz lahana havuç hepsini doğradım havucu rendeledim 3 günde hazır turşum. Hazır salata niyetine. 4 kavanoz çıktı havuç rendeler içine ilave ederim çalışan arkadaşlara fikir olur belki çalışırken çok yapardım böyle
sizler yine küçükken yemiyormuşsunuz,Küçükken bende yemiyordum birçok yemeği,
Sen söyleyince böyle daha bir hatirladim :)
Soğanı hayatta ağzıma almadim ne çiğ ne pişmiş
Kahvemsi 1 küçük mor lahana 4 havuç biraz beyaz lahana doğradım havuç rende yaptımtarif rica edebilir miyim
Teşekkür ederim,Kahvemsi 1 küçük mor lahana 4 havuç biraz beyaz lahana doğradım havuç rende yaptım
Tuz ile ovdum biraz sirke yarım limon suyu koydum kavanozladım suyunu paylaştırdım. Soğumuş temiz suyu ekledim hemen buzdolabına kaldırdım tuz ölçüsü 1 tatlı kaşığı ovalarken koydum 1 çay kaşığı kavanozu kapamadan üstlere koydum çok tuzlu olmasın bak tadına salataya ekliyorum çünkü bazrn sadece turşu gibi çıkarıyorum üzerine zeytinyağı koyuyorum
Sadece mor lahanadan yaparsan tuz limon suyu ile yap sirke turşu gibi yapıyor tadını. Uzun süre bekleteceksen sarımsak nohutta ekle probiyotik olur.
Selam kızlar günümüz aydın güzel olsun
benim de en sevdiğim yemek lahana yemeğidir malum karadenizliyiz lahanaya ölürümsizler yine küçükken yemiyormuşsunuz,
ben geçen seneye kadar kereviz, lahana, bamya ölsem ağzıma sürmezdim.
evde zaten pişirmem, şirkette o yemekler çıkınca hep dışarıda yerdim,
bir gün ne kutlaması vardı bilmiyorum açıkbüfe de yediğim şeyin kereviz salatası olduğunu öğrendikten sonra yavaş yavaş hepsinin tadına baktım.
şimdi sorsan ev sevdiğim yemek kapuska ve portakallı kereviz
canım öncelikle şöyle düşün; gerçekten herşey müsait (yeterince zaman, para, sağlık gibi) olsa neler yapmak isterdin hayatında? neleri çok severek, mutlu olarak yapardın? bunları düşündükten sonra kendine 10 şeyi geçmeyecek bir liste yap, sonra da bunları gerçekleştirmenin en kolay hangileri olduğunu düşün. sonra da yap:)Kizlar hala kendime hobi arayışındayim...
Bu yıl üzerinde bir tuhaflık kitap da okumuyorum...
Aslında soyle bir dusuncedeyim. Yıllar geçiyor öğrenmem ve yapmam gereken cok sey hadi cok gec kalmadan yapayım
Ay unuttum cnm ben birde mantar yemiyorum.oohhhh maşallah yemek konuları konuşulmuş bende ennnn çok çiğ köfteyi ve iç köfteyi severimhiç yemediğim yemek ise bamya - işkembe ile kelle paça çorbası ve mantar allah affetsin ama
Az kaldı yılbaşınakızlar hergün neredeyse kumbarama para atıyorum ve dün farkettim o kadar ağırlaşmış ki çok merak ettim acaba ne kadar olmıuşturyılbaşına da daha çok var inşallah dayanabilirim
Aramiza hoşgeldiniz...merhaba arkadaşlar bende altın biriktirmeye karar verdim 6 yıllık memurum 5 senelik evliyim ve şuan eksilere ve krediye toplam 5500 borcum var 4000 lirası alilemin ocak ayında bitmiş oluyor hepsi ayın biriden itibaren ne kadar masraf ettiysem hepsini yazıyorum artık ve dışarıdan yemek yemeyide bıraktım su dahi almıyorum şişemle geziyorum bugün düşündükçe moralim bozuldu eşim hiçbir zaman paramı sormadı her ay rahatlıkla bir ata altın alabilirmişim saçma sapan harcadım durdum bugüne kadar elde avuçta sıfı defalarca altın hesabı açtım ama başarısız oldum bir çeyreğim var ve üşendiğimden bozduramıyorum o yüzden altın almaya karar verdim hazirana kadar hedefim 6 ata altın bir yarım bedni de ekler misiniz siz aylık olarak yazıyor musunuz yapılan birikimleri bir oğlum var birde onun kreş parası var kendime çok az bir para bırakıcam ona göre harcama yapıcam
Ay unuttum cnm ben birde mantar yemiyorum.
Az kaldı yılbaşına
Aramiza hoşgeldiniz...
Birikimleri aylik ekliyoruz listeye
aynen canım az kaldı o yüzden sabırsızlanıyorumAy unuttum cnm ben birde mantar yemiyorum.
Az kaldı yılbaşına
Aramiza hoşgeldiniz...
Birikimleri aylik ekliyoruz listeye
Limonlu mor lahana vazgeçilmez bizde ama beyaz lahanada koyuyoruz varsa ya tuz eklerim turşu gibi yeriz ya salataya eklerim malzeme çoğalır.Teşekkür ederim,
mor lahanayı yapıyorum ama böyle salata gibi çok pratik geldi.
mutlaka deneyeceğim.
Elektrik faturam ekimde en son 115 tl gelmiştiLimonlu mor lahana vazgeçilmez bizde ama beyaz lahanada koyuyoruz varsa ya tuz eklerim turşu gibi yeriz ya salataya eklerim malzeme çoğalır.
Elektrik gelmiş 110 tl çok gelmiş bu ay çok dikkat edicem fazla çamaşır yıkadım yine 3 sefer fazla çalışsa 100 üstü ee kombide yanacak daha
şöyle sak8n kafayla düşüneyim önerini canim...benimki tamamen hoş vakit geçirmek gereksiz şeylerden zihnimi rahatlamalı...canım öncelikle şöyle düşün; gerçekten herşey müsait (yeterince zaman, para, sağlık gibi) olsa neler yapmak isterdin hayatında? neleri çok severek, mutlu olarak yapardın? bunları düşündükten sonra kendine 10 şeyi geçmeyecek bir liste yap, sonra da bunları gerçekleştirmenin en kolay hangileri olduğunu düşün. sonra da yap:)
-Pandora- bebeğin hayırlı, uğurlu, mutlu, sağlıklı, uzun ömürlü olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?