Bikac gun once bize apart haberi gelmişti. kira getirisi iyi şeklinde..Eşim e istersen bak senin yolunun üstü demistim sabah bakmış
Şu an icinde bir memur oturuyormuş zaten site tamamen üniv ve hastane calisaniymis...

1300 kira satılık fiyatı 140 bin 2 yillik 3.kat 1 arti 1 ama amerikan mutfak değilmiş..

benim aklimda kendimiz icon ev bakmak vardi... Yatırımlık alırsak uzun bir süre kendi evimiz olmaz...Askıya aldik su an

Aynen ya hatta ben de fazla açmışım ev baya aşırı sıcak iki gündür ayarlayamadım. Aralık başı da merkezi sistem doğalgaz faturası gelir
merkezi sistem de herkes yakmaya başladı mi zaten bina genel olarak iyi ısınıyor...Gecen yıl 1 kere 120 odedim cok az geliyordu... Bakalim bu yıl ne olacak..Ankara da soğuktur cnm

Fiyatı ve getirisi çok iyiymiş, kendi evini aldıktan sonra böyle birşey olursa değerlendirilebilir

kahvemsim bizimle de planlarını paylas canım fikir olalım birbirimize
ınsAllah subatla bırlikte toparlanmak istiyorum ben de kk ısınden cok bunaldım ya her ay nefret ettım resmen

Mrb hanımlar bisey sormak istiyorum tam da yeri sanırım.Ben yaklaşık 1 ay önce bütün paramı altına yatırdım yüklü bir para yatirdiktan bir kaç gün sonra altın çok düştü sizce yine yükselir mi 3 4 ay bekleyebilirim ama korkuyorum ya yükselmezse ve çok zarar edersem diye nolur içimi rahatlatacak bisey ler söyleyin.

kahvemsim bizimle de planlarını paylas canım fikir olalım birbirimize
ınsAllah subatla bırlikte toparlanmak istiyorum ben de kk ısınden cok bunaldım ya her ay nefret ettım resmen
Ben kk nda şunu gördüm, ben bunu kullanmayı beceremiyorum. Çok net.
Kaç kere borcu kapattım yine kart coştu.
Daha kesimine bir haftadan fazla var borç 6 bini geçmiş. Kesilene kadar 7bini bulur.
Ve gıda harcaması falan hiç yok kartta. Yoğunluk sağlık harcaması, faturalar, tatil ve stok alışverişleri.
İlk hedefim kknin bu ay tamamını ödeyip limitini epey düşürmek. Kullanmadığım iki tane kk iptal ettirmek.
2020 itibari ile tamamen nakite dönmeyi planlıyorum.
Yine ekstra sağlık durumları olur diye TL birikim de yapacağım. Yetmediği yerde kk takviye olur.
Bin TL altı hiçbir harcamayı kkndan yapmamayi planlıyorum.
Kredileri yapilandirdiktan sonra aylık ödemelerim önceye göre epey düştü.
Kağıt üstünde nakit ilerlemeye müsait görünüyor.
Birikim hedefi koydum ama net rakami birkaç hesaplamadan sonra ayrıca yazarım.
Ve birikimimi sadece altından yana yapacağım.
Elimde bir miktar USD var hala kara gecemedim, gectigim anda bozacagim zaten.
Bu arada eve açılmayan kumbara koydum, bir TL ve üstü atacağız. Diğer ufak tefekleri butunleyip atarız.
Planlarımı yazılı yaptım aslında aylık, 6 aylık ve yıllık. Defterim şirkette daha üstünde calisiyorum, netlestirip paylasirim

bereketli olsun aynı zamanda tl mi biriktirıyorsunuz onlamı alıyorsunuz merak ettim gecen hani bütce yapmıstınız ya tıkı tıkına yetıyordu ek derse kadar

Çok teşekkür ederim
Canım bankada tl vardı ben bunun bir kısmıyla evimin içini işlettim inşaat işini bitirdim
Bir kısmıyla da evimin mobilyalarını aldım
Bir kısmıyla da her ay yüklü gelen kredi kartı borçlarımın bir bölümünü ödedim .Çünkü her ay aldığım maaş ve ekdersler kredi kartı taksitlerim için ve de evimin idaresi için arabanın yıllık servis bakımı sigortası kaskosu vb gibi ihtiyaçlar için yetmiyordu borçlarım bitene kadar bankada tl olarak tuttum.
Ama 6 aralıkta son yüklü kredi kartı hesap kesimi olacak ve de gelecek olan 15 Aralık maaşı bu ay alacağımız 2 tane de ekders yeterli olur diye ben tl de bekleyen parayı altına yatırdım.
Geçenlerde birisinde olan 1800 tl param geldi ve ben onu evde Zulada saklıyordum.
O parayı da kombi dolabı ayakkabılık ve harçlık olarak kullandım.
Bankadaki para hariç o parayla 15 Aralık'a kadar geçinmeyi planlıyordum .

Son düzenleme:
Canım yatırım yapmanın özü sabırdır
Altın hep yükselmiştir
Sadece biraz zaman verin

bereketli olsun ınsAllah Rabbim hepımıze saglıkla harcamayı nasip etsin

Varyemez eşin alisveris kısmında sorun çıkarmıyor sanirim...Sorumluluk bilmesi guzel
Sorun çıkaramıyor
Vicdan rahatlatıyordur
Gerçekten sorumluluğunu bilen biri olsaydı 18 yıl boyunca ailesinin bütün psikolojik şiddetine göz yummayıp bir sokak ötede bile olsa ayrı bir eve çıkardı ya da onun için hiç kimseyi kırmadan zaten müteahhitlik yapıyor yaptırdığı evlerden birine alır çıkarırdı bizi.
Oğlan kardeşi 37 yaşında anca evlenebildi ilçede düğün yapıp aynı gün il merkezindeki döşediği evine yerleşti.
Bizimki yıllarca suya sabuna dokunmadan ortadan geçinip risk almayıp ama ben ailesinin lüzumsuzluklarına maruz kaldığımda kayıtsız kalarak bir hayat sürdü
Çocuklar oldu ona keza bu kez onlara psikolojik şiddet
Benim büyük oğlan bir öğlen vakti okuldan gelmiş ekmek arası parası istemiş babaannesinden o zaman 5.sınıf idi.
Babaanne hanım babasını bir doldurmuş babası neredeyse ben olmasam çocuğun kemiklerini kırasıya dövecekti.
Bu sadece bir örnek
Dertleri oldu bitti beni istemediler neymiş kaynana yeğenini alacakmış baştan söylenseydi keşke ben çocuklarımın babasıyla evlenmezdimki .

gunaydın kızlar
gün yine erken basladı
dün gece sırt agrımdan yarıma kadar uyuyamadım
sabahta oglum 5.45 gibi uyandı
eşim sagolsun sen yatan biraz ben bakarım diyor hep ama ben de ona kıyamıyorum.
oğlusu emzirdim üstünü degiştim çok şükür namazımı kıldım kahvaltı hazırladım yaptık.
7.30a kadar da ben hazırlanıyorum sonra 15 dk evden cıkmadan emzirme.
günlük rutinimiz bu sekılde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…