Ben senin yerine zevkle bakarım :))
Hatta evi dayar döşer anahtar teslim ederim :)
Ev ile ilgili değişiklikler yapmak, dekore etmek benim çok hoşuma gidiyor.

ah ne iyi olurdu, ömür boyu minnet duyardım sana, zevkine de güveniyorum... :)

En güzeli gerçekten:)
Zamaninda çok kullandım ama yaklaşık 1,5 yildir kk kullanmiyorum ve nakit en güzeli :)

Yıllardır tek kredi kartım var her ayın 6sına kadar sadece ihtiyacım olanı almak ve de yanımda fazla nakit taşımamak için kullanıyorum
Ve her ay borcumun tamamını ödüyorum
Zaten gelirimin çoğunu biriktiriyordum.
En son bütün beyaz eşyalarımı ve elektrikli mutfak eşyalarımı vs kredi kartıyla peşin fiyatına 6 taksitle aldım temmuz ve aralık dahil bir süreci kapsadı bu durum
Benim için avantajı şu oldu bir taraftan diğer mobilya ve inşaat ile ilgili ödemelerimi birikimlerinden öderken kredi kartıyla yaptığım taksitleri de aylık ve ekdersimle ödemiş oldum kaldı ki bazen onlar da yetmedi birikimlerle takviye ettim
Kredi kartını bu şekilde kullanıyorum

Son düzenleme:

ya aslında düzgün kullanıldığında ve faize bulaşmadan, vadesinde tamamı ödendiğinde, avantajları var... nakit taşımama, ödemeyi bir ay erteleme veya peşin alınamayacak şeylerde taksit imkanı gibi....

ama biz türk toplumu olarak, kredi kartı kullanmayı bilmiyoruz, alırken bedava gibi görünen ufak tefek ödemeler, kart kesildiğinde devleşiyor.... ve çevremde dikkat ediyorum, maddi anlamda dar boğaza girenlerin büyük bir çoğunluğu kk yüzünden... zamanında ödeyemiyor, faiz biniyor, ödenemeyecek hale geliyor... hem faiz belasına bulaşılıyor, hem de büyük sıkıntılara sebep oluyor....

sonuç olarak, düzgün kullanamayacaksak, kk ya hiç bulaşmamak en mantıklısı... :)

Bende de tek kart var. Hem kredi karti, hem banka karti. Gerekmedikce kullanmam, kullanacagim zaman da hesap kesim tarihine ve son odeme tarihine cok dikkat ederim. Hesabim sasmasin diye takside bulasmamaya calisirim. Kullandiysam da odemeyi gunu gunune yatiririm.
Esim de kredi karti kullanmaz. Oyle ki sifresini beraberce unuttugumuz olur. Paramiz varsa harcariz, yoksa biriktirir harcariz. Birikmiyorsa da elimizdekiyle idare ederiz.

merhaba kızlar nasılsınız şu aralar çok yoğunum giremiyorum haftasonu 100 tl kayınvalideciğim harçlık verdi 50 tl de dolaptan geldi bugünde 60 tl geldi toplamda 210 tl hooooppp birikimde yerini aldı aralık 15 e kadar 1 gr parası olur maaştan da para ayırımı yaprım dı aralık ayını da 2 gr la kapatmış olacağım

Bereketli olsun

Öğleye kadar okula gittim
Öğle arası alışverişe çıktım pazara da gittim
Eve gelip komposto yapıp
Kurs için okula geri döndüm

Okul çıkışı kütüphaneye arkadaşımı ziyarete gittim.

Eve geldim akşam menüsü hazırlığına başladım bir taraftan

Akşam menüm

Nohutlu pirinç pilavı
Dana ciğeri
Erik kompostosu
Yoğurt
Salata
Turşu
Baklava

Bereketli olsun, masallah. Cocuklar evleneli bizim yemek listemiz kuculdu. Corba, yemek veya yemek, pilav. Salata veya cacik. Genclerin masallahi var, ozellikle benimkilerin. Bu gunlerin kiymetini bilin, onlar gidince ev bommbos kaliyor. Gerci bir evladiniz sehir disinda okuyordu degil mi? Az cok o duyguyu tatmissiniz. Canlari sag olsun.

Maşallah bir suru şey halletmişsiniz
Menü de çok güzel, ellerinize saglik

Öğlen yemek sonrası pazara uğradım.
Herşey ama herşey çok pahalı. 5 TL bin altında sadece maydanoz vardı.
Salatalık malzeme, domates, salatalık, kereviz ve azar azar meyve aldım. 50 TL ile gittim 50 kuruş kaldı.
Bu haftadan sonra buzluk ve kurubaklagile ağırlık verip pazar alisverisini azaltmayı düşünüyorum.
Blender setim iki tane vardı, ikisi de kahvaltılık sos yaparken bozuldu. Tamire gönderdim.
Birinin rondo kapağı değişecek 40 TL ödedim.
Diğeri motoru yanmış, 100 TL istediler. Fakir marka, zaten yenisi 130 TL internette. Onu yaptırmadım geri aldım. Garantisi devam ediyor ama fişini bulamiyorum
Bir tane de yeter ikinciye gerek yok ama fişini bulursam gönderirim servise, yoksa kalsın.
Bim'den almıştım, yardımcı olurlar mı acaba.
Hafta çok yoğun geçiyor ve sabahları uyanmakta ciddi zorluk cekiyorum.
İşlerimi ayarlarsam birkaç gün daha izin alıp evde dinlenmek istiyorum.

Bence fişini bulursan garantisi devam ediyorsa yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Servise götürün derler gibi geliyor bir de

Evdeki eksik olanları aldım pazardan
Brokoli kilosu 5 tl aldığım bir kök 3tl tuttu.
Havuç 2.5 tl
1 bağ maydanoz 1 tl
Erik kilo 5 tl aldığım 6 tl tuttu

Pazarda 12.5 tl harcamışım
Evde olmasa o kadar güzel karnıbaharlar vardı 3 tl ye
Bizim pazarımız çok uygundur.

Benim bugün alisveris yaptığım pazar şirketin arka sokağı, eve araçla geldiğim için zaman acisindan tasarruf.
Fiyatları normalde bir iki lira fazladır hep ama çok temiz ürün satıyorlar.
Yıllardır aynı tezgahlardan alışveriş yapınca da hep güzel şeyleri veriyorlar.
Ama bugün çok pahalı geldi.

K kahvemsi mutluluk bizim pazarımızın güzelliği şu ki köy ürünleri taze taze ve ucuza veriliyor
Halden alıp satanlar da çok yüksek fiyata veremezler ürünleri mesela aynı manav kişi il merkezindeki pazarda ürünü daha pahalıya satar ilçede yaşamanın bir güzelliği de bu
Ve pazarda seç beğen al serbesttir

Stok olarak ne aldınız cidden iyi indirim varmıydı?bende düşündümde baktım sanki eski fiyatlara çok yakınlar gibi geldi

Hangi şehirde bu apart acaba?kira geliri bence iyiymiş yatırılan paraya göre yani.Bende bir iki yıl içinde yatırımlık bir ev yada aprt almak istiyorum.Şu an kendi evim var borcu bitti 2 yıl oldu.şimdide arabamı değiştircem inşallah birikimimi onun için kullanıcam ,birazdan borçlanıcam.Ama gelir getirecek bir yatırım yapmak istiyorum onun için birikime başlayacağım

Siz severekmi evlenmiştiniz?Hayatın ne getireceği belli olmaz.Haklısınız aileyle birlikte oturmak zaten zorken bide ailenin böyle zorluklar çıkarması kabul edilebilir bir şey değil.Umarım sizin için en iyisi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…