- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #44.481
Ben senin yerine zevkle bakarım :))
Hatta evi dayar döşer anahtar teslim ederim :)
Ev ile ilgili değişiklikler yapmak, dekore etmek benim çok hoşuma gidiyor.
Beni çok iyi anladın sağolasın
Allah razı olsun Cansın
ah ne iyi olurdu, ömür boyu minnet duyardım sana, zevkine de güveniyorum... :)
En güzeli gerçekten:)ben kk kullanmıyorum... :)
çalıştığım bankalar yıllardır peşimde, o avantajı var bu avantajı var, size özel şöyle kart var, böyle kart var vs vs... :) her seferinde teşekkür edip, kapatıyorum konuyu... :)
Yıllardır tek kredi kartım var her ayın 6sına kadar sadece ihtiyacım olanı almak ve de yanımda fazla nakit taşımamak için kullanıyorum
Ve her ay borcumun tamamını ödüyorum
Zaten gelirimin çoğunu biriktiriyordum.
En son bütün beyaz eşyalarımı ve elektrikli mutfak eşyalarımı vs kredi kartıyla peşin fiyatına 6 taksitle aldım temmuz ve aralık dahil bir süreci kapsadı bu durum
Benim için avantajı şu oldu bir taraftan diğer mobilya ve inşaat ile ilgili ödemelerimi birikimlerinden öderken kredi kartıyla yaptığım taksitleri de aylık ve ekdersimle ödemiş oldum kaldı ki bazen onlar da yetmedi birikimlerle takviye ettim
Kredi kartını bu şekilde kullanıyorum
Bereketli olsunmerhaba kızlar nasılsınız şu aralar çok yoğunum giremiyorum haftasonu 100 tl kayınvalideciğim harçlık verdi 50 tl de dolaptan geldi bugünde 60 tl geldi toplamda 210 tl hooooppp birikimde yerini aldıaralık 15 e kadar 1 gr parası olur maaştan da para ayırımı yaprım dı aralık ayını da 2 gr la kapatmış olacağım
Bereketli olsun, masallah. Cocuklar evleneli bizim yemek listemiz kuculdu. Corba, yemek veya yemek, pilav. Salata veya cacik. Genclerin masallahi var, ozellikle benimkilerin. Bu gunlerin kiymetini bilin, onlar gidince ev bommbos kaliyor.Öğleye kadar okula gittim
Öğle arası alışverişe çıktım pazara da gittim
Eve gelip komposto yapıp
Kurs için okula geri döndüm
Okul çıkışı kütüphaneye arkadaşımı ziyarete gittim.
Eve geldim akşam menüsü hazırlığına başladım bir taraftan
Akşam menüm
Nohutlu pirinç pilavı
Dana ciğeri
Erik kompostosu
Yoğurt
Salata
Turşu
Baklava
Maşallah bir suru şey halletmişsinizÖğleye kadar okula gittim
Öğle arası alışverişe çıktım pazara da gittim
Eve gelip komposto yapıp
Kurs için okula geri döndüm
Okul çıkışı kütüphaneye arkadaşımı ziyarete gittim.
Eve geldim akşam menüsü hazırlığına başladım bir taraftan
Akşam menüm
Nohutlu pirinç pilavı
Dana ciğeri
Erik kompostosu
Yoğurt
Salata
Turşu
Baklava
Bence fişini bulursan garantisi devam ediyorsa yardımcı olurlar diye düşünüyorumÖğlen yemek sonrası pazara uğradım.
Herşey ama herşey çok pahalı. 5 TL bin altında sadece maydanoz vardı.
Salatalık malzeme, domates, salatalık, kereviz ve azar azar meyve aldım. 50 TL ile gittim 50 kuruş kaldı.
Bu haftadan sonra buzluk ve kurubaklagile ağırlık verip pazar alisverisini azaltmayı düşünüyorum.
Blender setim iki tane vardı, ikisi de kahvaltılık sos yaparken bozuldu. Tamire gönderdim.
Birinin rondo kapağı değişecek 40 TL ödedim.
Diğeri motoru yanmış, 100 TL istediler. Fakir marka, zaten yenisi 130 TL internette. Onu yaptırmadım geri aldım. Garantisi devam ediyor ama fişini bulamiyorum
Bir tane de yeter ikinciye gerek yok ama fişini bulursam gönderirim servise, yoksa kalsın.
Bim'den almıştım, yardımcı olurlar mı acaba.
Hafta çok yoğun geçiyor ve sabahları uyanmakta ciddi zorluk cekiyorum.
İşlerimi ayarlarsam birkaç gün daha izin alıp evde dinlenmek istiyorum.
Benim bugün alisveris yaptığım pazar şirketin arka sokağı, eve araçla geldiğim için zaman acisindan tasarruf.Bence fişini bulursan garantisi devam ediyorsa yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Servise götürün derler gibi geliyor bir de
Evdeki eksik olanları aldım pazardan
Brokoli kilosu 5 tl aldığım bir kök 3tl tuttu.
Havuç 2.5 tl
1 bağ maydanoz 1 tl
Erik kilo 5 tl aldığım 6 tl tuttu
Pazarda 12.5 tl harcamışım
Evde olmasa o kadar güzel karnıbaharlar vardı 3 tl ye
Bizim pazarımız çok uygundur.
K kahvemsi mutluluk bizim pazarımızın güzelliği şu ki köy ürünleri taze taze ve ucuza veriliyorBenim bugün alisveris yaptığım pazar şirketin arka sokağı, eve araçla geldiğim için zaman acisindan tasarruf.
Fiyatları normalde bir iki lira fazladır hep ama çok temiz ürün satıyorlar.
Yıllardır aynı tezgahlardan alışveriş yapınca da hep güzel şeyleri veriyorlar.
Ama bugün çok pahalı geldi.
Stok olarak ne aldınız cidden iyi indirim varmıydı?bende düşündümde baktım sanki eski fiyatlara çok yakınlar gibi geldiBugün biraz daha altın aldım 267den. Aralık ayında klasik bir gramimi alıp kk komple kapatmak niyetindeyim.
2020 için 6 aylık ve yıllık plan yapıyorum.
Biraz da gezip tozma bütçesi ayiracagim her ay, harcanmayanlar da toplanıp ufak tatiller için değerlendirilir diye düşünüyorum.
Bu çılgın indirimlerden epey stok yaptım. Epey süre birşey almayacağım.
Hangi şehirde bu apart acaba?kira geliri bence iyiymiş yatırılan paraya göre yani.Bende bir iki yıl içinde yatırımlık bir ev yada aprt almak istiyorum.Şu an kendi evim var borcu bitti 2 yıl oldu.şimdide arabamı değiştircem inşallah birikimimi onun için kullanıcam ,birazdan borçlanıcam.Ama gelir getirecek bir yatırım yapmak istiyorum onun için birikime başlayacağımBikac gun once bize apart haberi gelmişti. kira getirisi iyi şeklinde..Eşim e istersen bak senin yolunun üstü demistim sabah bakmış
Şu an icinde bir memur oturuyormuş zaten site tamamen üniv ve hastane calisaniymis...
1300 kira satılık fiyatı 140 bin 2 yillik 3.kat 1 arti 1 ama amerikan mutfak değilmiş..
benim aklimda kendimiz icon ev bakmak vardi... Yatırımlık alırsak uzun bir süre kendi evimiz olmaz...Askıya aldik su an
Siz severekmi evlenmiştiniz?Hayatın ne getireceği belli olmaz.Haklısınız aileyle birlikte oturmak zaten zorken bide ailenin böyle zorluklar çıkarması kabul edilebilir bir şey değil.Umarım sizin için en iyisi olurSorun çıkaramıyor
Vicdan rahatlatıyordur
Gerçekten sorumluluğunu bilen biri olsaydı 18 yıl boyunca ailesinin bütün psikolojik şiddetine göz yummayıp bir sokak ötede bile olsa ayrı bir eve çıkardı ya da onun için hiç kimseyi kırmadan zaten müteahhitlik yapıyor yaptırdığı evlerden birine alır çıkarırdı bizi.
Oğlan kardeşi 37 yaşında anca evlenebildi ilçede düğün yapıp aynı gün il merkezindeki döşediği evine yerleşti.
Bizimki yıllarca suya sabuna dokunmadan ortadan geçinip risk almayıp ama ben ailesinin lüzumsuzluklarına maruz kaldığımda kayıtsız kalarak bir hayat sürdü
Çocuklar oldu ona keza bu kez onlara psikolojik şiddet
Benim büyük oğlan bir öğlen vakti okuldan gelmiş ekmek arası parası istemiş babaannesinden o zaman 5.sınıf idi.
Babaanne hanım babasını bir doldurmuş babası neredeyse ben olmasam çocuğun kemiklerini kırasıya dövecekti.
Bu sadece bir örnek
Dertleri oldu bitti beni istemediler neymiş kaynana yeğenini alacakmış baştan söylenseydi keşke ben çocuklarımın babasıyla evlenmezdimki .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?