- 1 Ekim 2013
- 8.467
- 20.518
- 548
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #44.461
gercekten hayret ediyorum insanlar nasıl böyle gaddar olabiliyor? cocuklarının hayatlarını nasıl bu denli etkileyebiliyor?Sorun çıkaramıyor
Vicdan rahatlatıyordur
Gerçekten sorumluluğunu bilen biri olsaydı 18 yıl boyunca ailesinin bütün psikolojik şiddetine göz yummayıp bir sokak ötede bile olsa ayrı bir eve çıkardı ya da onun için hiç kimseyi kırmadan zaten müteahhitlik yapıyor yaptırdığı evlerden birine alır çıkarırdı bizi.
Oğlan kardeşi 37 yaşında anca evlenebildi ilçede düğün yapıp aynı gün il merkezindeki döşediği evine yerleşti.
Bizimki yıllarca suya sabuna dokunmadan ortadan geçinip risk almayıp ama ben ailesinin lüzumsuzluklarına maruz kaldığımda kayıtsız kalarak bir hayat sürdü
Çocuklar oldu ona keza bu kez onlara psikolojik şiddet
Benim büyük oğlan bir öğlen vakti okuldan gelmiş ekmek arası parası istemiş babaannesinden o zaman 5.sınıf idi.
Babaanne hanım babasını bir doldurmuş babası neredeyse ben olmasam çocuğun kemiklerini kırasıya dövecekti.
Bu sadece bir örnek
Dertleri oldu bitti beni istemediler neymiş kaynana yeğenini alacakmış baştan söylenseydi keşke ben çocuklarımın babasıyla evlenmezdimki .
Ay canim ne bileyim pardo ya böyle dediklerini alınca falan ben başka sorundan dolayı yeni hayat kurdun sandım...Aman canim o kıymetli oğullarını istedikleri kişiyle evlendiremeyip sonra başkasının kızının canını yakıyorlar...Sen de çalışıyorsun 1 ekmek arasının mi lafı olur...Sorun çıkaramıyor
Vicdan rahatlatıyordur
Gerçekten sorumluluğunu bilen biri olsaydı 18 yıl boyunca ailesinin bütün psikolojik şiddetine göz yummayıp bir sokak ötede bile olsa ayrı bir eve çıkardı ya da onun için hiç kimseyi kırmadan zaten müteahhitlik yapıyor yaptırdığı evlerden birine alır çıkarırdı bizi.
Oğlan kardeşi 37 yaşında anca evlenebildi ilçede düğün yapıp aynı gün il merkezindeki döşediği evine yerleşti.
Bizimki yıllarca suya sabuna dokunmadan ortadan geçinip risk almayıp ama ben ailesinin lüzumsuzluklarına maruz kaldığımda kayıtsız kalarak bir hayat sürdü
Benim büyük oğlan bir öğlen vakti okuldan gelmiş ekmek arası parası istemiş babaannesinden o zaman 5.sınıf idi.
Babaanne hanım babasını bir doldurmuş babası neredeyse ben olmasam çocuğun kemiklerini kırasıya dövecekti.
Bu sadece bir örnek
Dertleri oldu bitti beni istemediler neymiş kaynana yeğenini alacakmış baştan söylenseydi keşke ben çocuklarımın babasıyla evlenmezdimki .
gercekten hayret ediyorum insanlar nasıl böyle gaddar olabiliyor? cocuklarının hayatlarını nasıl bu denli etkileyebiliyor?
sen de bi ana evladısın bu nası bi davraniş ceşiti. yok ya valla bazen görüyorum ve yasıyorumda hakikaten insanoğlu çiğ süt emmiş.bizimde yavrularımız oglumuz var Allahım bizi böyle insan olmaktan sakındırsın
Amin canımAy canim ne bileyim pardo ya böyle dediklerini alınca falan ben başka sorundan dolayı yeni hayat kurdun sandım...Aman canim o kıymetli oğullarını istedikleri kişiyle evlendiremeyip sonra başkasının kızının canını yakıyorlar...Sen de çalışıyorsun 1 ekmek arasının mi lafı olur...
Alsın kıymetli oğlunu şimdi...
Allah sana her şeyin en hayırlısını versin...Bütün yaşadıklarından kurtarsın
Günaydın kızlar,
Şu trendyol indirimlerinden korkuyorum :))
Evet soğuk oluyor bir de kuzeye bakıyor salon ,oturma odası, mutfak. Bakalım ben de merak ediyorum kaç gelecek Aralık başı belli olur.merkezi sistem de herkes yakmaya başladı mi zaten bina genel olarak iyi ısınıyor...Gecen yıl 1 kere 120 odedim cok az geliyordu... Bakalim bu yıl ne olacak..Ankara da soğuktur cnm
Günaydın ben geçtiğimiz hafta indirim dediklerinde aldım ya buharlı süpürge ve adımsayar saat. Daha girmiyorum trendyola. Yoksa çok fena şeyler olur. Bu sene black friday öncesi Zara ve hm den beğendiğim 3 ürünü aldım. Belki indirime girmez diye. Onlara tekrar bakacağım fiyatı inmiş mi diye. Çöp dahi almamam lazım ya ne zormuş. Aslında kendimi tedavi etmeliyim ne kadar ayıp ve yanlış. 2020 de daha çok birikim yapacağım. Yeni yıla 1gr birikim altın ile başlayacağımGünaydın kızlar,
Şu trendyol indirimlerinden korkuyorum :))
Cif jel, ABC krem, şampuan aldım terendyoldan ben :)Abc yumuşatıcı,cif jel, sampuanda güzel indirimler var ama stoklarim var şu an almıyorum
Kk larimiz evlerimize incir ağacı dikiyor, bu plânı çok sevdim canım.Ben kk nda şunu gördüm, ben bunu kullanmayı beceremiyorum. Çok net.
Kaç kere borcu kapattım yine kart coştu.
Daha kesimine bir haftadan fazla var borç 6 bini geçmiş. Kesilene kadar 7bini bulur.
Ve gıda harcaması falan hiç yok kartta. Yoğunluk sağlık harcaması, faturalar, tatil ve stok alışverişleri.
İlk hedefim kknin bu ay tamamını ödeyip limitini epey düşürmek. Kullanmadığım iki tane kk iptal ettirmek.
2020 itibari ile tamamen nakite dönmeyi planlıyorum.
Yine ekstra sağlık durumları olur diye TL birikim de yapacağım. Yetmediği yerde kk takviye olur.
Bin TL altı hiçbir harcamayı kkndan yapmamayi planlıyorum.
Kredileri yapilandirdiktan sonra aylık ödemelerim önceye göre epey düştü.
Kağıt üstünde nakit ilerlemeye müsait görünüyor.
Birikim hedefi koydum ama net rakami birkaç hesaplamadan sonra ayrıca yazarım.
Ve birikimimi sadece altından yana yapacağım.
Elimde bir miktar USD var hala kara gecemedim, gectigim anda bozacagim zaten.
Bu arada eve açılmayan kumbara koydum, bir TL ve üstü atacağız. Diğer ufak tefekleri butunleyip atarız.
Planlarımı yazılı yaptım aslında aylık, 6 aylık ve yıllık. Defterim şirkette daha üstünde calisiyorum, netlestirip paylasirim
Sizin karariniz ama cnm ben olsam yatırımdan önce kendim için ev alirdimBikac gun once bize apart haberi gelmişti. kira getirisi iyi şeklinde..Eşim e istersen bak senin yolunun üstü demistim sabah bakmış
Şu an icinde bir memur oturuyormuş zaten site tamamen üniv ve hastane calisaniymis...
1300 kira satılık fiyatı 140 bin 2 yillik 3.kat 1 arti 1 ama amerikan mutfak değilmiş..
benim aklimda kendimiz icon ev bakmak vardi... Yatırımlık alırsak uzun bir süre kendi evimiz olmaz...Askıya aldik su an
Sorun çıkaramıyor
Vicdan rahatlatıyordur
Bu sadece bir örnek
Kk larimiz evlerimize incir ağacı dikiyor, bu plânı çok sevdim canım.
Cif jel, ABC krem, şampuan aldım terendyoldan ben :)
Dün de alışveriş çantası*4 aldım.
Ama hep gerçek indirimler aldıklarım.
İki tane de bluz beğendim ama onlar ihtiyaç değil, bakıyorum öyle
Evimde daha avize yok, onlara da bakıyorum
Ama kartım yeterince costugu için bakmakla yetiniyorum.
Sağlık sigortamiz var, bizim durum biraz farkliStok demişken,
evdeki stoklarımı eritiyorum adım adım. 10 yıllık evliyim belli başlı kullandığım şeyler var zaten. onlar harici eve bir şey almamak konusunda kendimi eğittim.
Kredi kartını da çok bilinçsizce kullanmıyorum. birikime giderek uyum sağlıyorum.
alışveriş sitelerinde sepete ekleyip ekleyip sildiğim bir sürü şey oldu.
K kahvemsi mutluluk Sağlık harcamalarınız için sağlık sigortası yaptırsanız sanki daha uygun fiyata gelecek sizin için. bi araştırsan
Ben senin yerine zevkle bakarım :))ahhh ah, sizi böyle görünce gıpta ediyorumben nefret ediyorum alış-verişin her türlüsünden, gıda hariç... :)
şimdilerde bomboş bir ev, sıfırdan düzülmeyi bekliyor, ama ben ne koltuk bakıyorum, ne masa, ne perde, ne tencere, ne çatal ne yastık...hiç bir şeyi beğenmediğim için, zamanla nefret ettim sanırım eşya alış verişinden... sizleri görünce de, evet evet meyraa, sen anormalsin kızım diyorum... :) türünün son örneği... :)
Kendimce bilinçli kullandığımı dusunurdum hep ama artık anladım bu iş böyle olmayacak.Kk larimiz evlerimize incir ağacı dikiyor, bu plânı çok sevdim canım.
Beni çok iyi anladın sağolasınsöz konusu çocuklar olunca, işin rengi değişiyor.....
kişi, anne ile eş arasında dengeyi kuramayınca, iş çığırından çıkabiliyor...
insanoğlu, hayır yönünde de, şer yönünde de sınırlarını zorlayabiliyor bazen....
bu benim başıma gelmez, eşim, evladım, annem, babam, arkadaşım vs vs bunu yapmaz dediğimiz şeyleri, hayat öyle bir yaşatıyor ki bazen, şaşıp kalıyoruz... ve işin kötüsü, yapabileceğimiz çok fazla bir şey de olmuyor, karşımızdaki insanlarla alakalı... yapabileceğimiz tek şey, dik duruşumuzu kaybetmeden, kişiye hak ettiğinden fazla değer vermeden, ama kırıp dökmeden, saygısızlık vs etmeden, kendi hayatımızı yaşamak...
tıpkı senin yaptığın gibi canım... sabır sabır, ama o da bir yere kadar...hakkında hayırlısı neyse, Rabbim onu nasip etsin sana bundan sonraki yaşamında arkadaşım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?